BEAUTY: Spring make-up favourites

 photo IMG_3880.jpg

Nieuw seizoen, nieuwe make-upfavorieten! Niet allemaal vrijwillig trouwens.. ZO irritant als je favoriete producten ineens uit het assortiment verdwijnen voordat jij een voorraadje hebt kunnen inslaan..

Ogen

Maybelline The Falsies Push Up Drama & Lash Sensational Waterproof
Laten we beginnen met mijn favoriete mascara’s. Ik gebruik alweer een tijdje deze combinatie. Het volume en de lengte breng ik aan met The Falsies, deze maakt je wimpers echt dramatisch, zoals de naam al doet vermoeden. Omdat hij mijn wimpers soms wat aan elkaar plakt (omdat ik redelijk veel mascara gebruik), gebruik ik daarna nog Lash Sensational van Maybelline, deze mascara heeft een hard borsteltje met verschillende kammetjes die je wimpers heel netjes scheidt. Ook fijn, doordat deze mascara waterproof is blijft mijn mascara de hele dag perfect zitten. Ik breng niet graag waterproof mascara aan op ‘schone’ wimpers, omdat ik het dan erg lastig te verwijderen vind, maar over een andere mascara heen is dat probleem niet echt een probleem.

Urban Decay YDK
Ik gebruikte ruim twee jaar lang mijn Naked 2 Palette voor oogschaduw, maar inmiddels is mijn favoriete kleur (YDK) helemaal op. In plaats van een nieuw palette, kocht ik mijn favoriete kleur gewoon los. Wel zo handig in mijn toilettas en aangezien ik de rest nauwelijks gebruik, was het ook niet echt nodig om een heel palette te kopen. Ik breng de oogschaduw aan met een kwastje van Hema. Roos zegt dat ik de verkeerde kant van het kwastje gebruik (ik gebruik de kant met de korte haartjes), maar dit werkt voor mij het lekkerste.

Maybelline Pro Satin + Brow Drama
Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik twee producten van Maybelline (in de kleur Medium Brown). Aller eerst een potlood (Pro Satin), hier teken ik als het ware kleine haartjes mee in mijn wenkbrauwen. Als het nodig is kleur ik ze vervolgens met de achterkant van het potlood (waar een klein sponsje met kleur in zit) in. Vervolgens breng ik ze in model met de Brow Drama mascara. Ik kam mijn wimpers meestal iets omhoog, zodat ze wat groter en minder netjes lijken.

Huid

Shiseido UV Protective Liquid Foundation (SPF 30)
Omdat mijn favoriete BB cream van Estée Lauder uit het assortiment is, moest ik op zoek naar een alternatief. Mijn moeder vond hem voor mij. Of nou ja eigenlijk vond ze hem voor zichzelf, maar hij bleek voor mij ook heel goed te werken. Deze foundation vind je niet in het make-up schap van Shiseido, maar bij de zonproducten. Het is dan ook in de eerste plaats een zonnebrand en geen foundation. Maar tegelijkertijd zorgt hij niet voor die overdreven zonnebrand glans. Hij is ook lang zo dik niet als een normale zonnebrand. Tegelijkertijd dekt hij wel heel erg mooi en is hij op dit moment precies dezelfde kleur als mijn gezicht (ik heb de kleur medium/beige). Perfect dus. Voor mij.

Shiseido Perfecting Stick Concealer
Hoewel de foundation/zonnebrand van Shiseido erg goed dekt, heb ik nog steeds donkere vlechtjes die op sommige plekken door mijn foundation schijnen, hiervoor gebruik ik de stick concealer van Shiseido (kleur: medium). Ben inmiddels aan mijn derde stick bezig (sinds afgelopen zomer), ben een grootverbruiker dus, maar ben heel enthousiast.

Laura Mercier Secret Concealer 
Onder mijn ogen gebruik ik concealer van Laura Mercier. De kleur is iets lichter dan mijn huid/foundation, wat volgens mij zorgt voor een iets frissere blik. Ik gebruik de kleur 1.5

En tot slot…

L’Occitane Baume Tout Douxe
Op mijn lippen gebruik ik een balsem van L’Occitane, hij ruik naar rozen, zo lekker! Perfect voor de lente. Ik krijg regelmatig vragen waarom ik nooit lipstick draag, maar om de een of andere reden vind ik dit nooit mooi staan bij mij. Soms denk ik even een kleur gevonden te hebben die wel bij mijn gezicht staat, maar ik val toch altijd weer terug op een neutrale balm zoals deze.

Wat zijn jouw favoriete make-upproducten van dit moment? Heb je nog dingen die ik echt zou moeten proberen? Heb je een van mijn favoriete producten weleens gebruikt?

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. Marieke
  maart 22, 2016 / 17:34

  Leuke post!

 2. maart 22, 2016 / 17:43

  Ahh super leuke post! Ik ben ook groot fan van de Lash Sensational mascara. Een andere recente favoriet van me is het Urban Decay Naked Flushed palet (blush, highlighter & bronzer).

 3. maart 22, 2016 / 17:46

  Mooie producten Annemerel! Gebruik zelf eigenlijk nooit make-up van Shiseido, toch maar eens proberen! :-)

 4. Ilse
  maart 22, 2016 / 18:22

  Ja heel erg vervelend als je favoriete producten verdwijnen. En wat handig dat je ook een kleurtje uit zo’n make-up doos los kunt halen.

 5. ilse
  maart 22, 2016 / 19:34

  zit in die Shiseido ook parfum? ik zoek namelijk een goede zonnebrand / foundation zonder parfum bijna niet te vinden of onbetaalbaar. mocht je andere tips hebben hoor ik ze graag!

  • Merel
   maart 23, 2016 / 00:24

   Bb cream of cc cream van olaz is zonder parfum smen alcohol

  • e
   maart 24, 2016 / 20:30

   avene heeft dit soort produkten

 6. maart 22, 2016 / 21:11

  Super leuke post! Ik ga die balm van L’Occitane maar eens proberen, ben benieuwd :)

 7. maart 23, 2016 / 09:35

  Ah zo vervelend als een van je favoriete producten gediscontinued wordt! Gelukkig heb je een waardige vervanger gevonden met Shiseido :-)

 8. Danielle
  maart 23, 2016 / 12:50

  De BB cream van Estée Lauder vond ik ook super fijn, maar heb nu een goede vervanger gevonden: BB cream van the Body Shop. Hij smeert beter dan de Estée Lauder en staat wat neutraler, maar heeft helaas geen SPF… Die Shisheido stick ga ik ook maar eens opzoeken. Leuke tips :)

 9. Mannon
  maart 23, 2016 / 17:30

  Leuke blog! Op zulke artikelen hoopte ik al een tijdje :)