SNAPSHOT DIARY: 21/2

 photo Recently Updated7.jpg


 photo Recently Updated7.jpg

Goedemorgen zonder zorgen! Negen heerlijke uurtjes geslapen en nu – na een lekkere warme douche – tijd voor het ontbijt! In mijn skipak alvast. Broek is van Goldbergh, shirt van Odlo.

Mijn favoriete ontbijt, haha. Scrambled eggs, worstjes, koffie en een sapje. Dit heb ik dan ook 2x gedaan vanmorgen.

 photo Recently Updated7.jpg

Helaas heeft het heel de nacht geregend en ook nu regent het nog een beetje, maar de laag sneeuw op mijn sneeuw op mijn auto liegt er niet om. Er lig zo’n vijftien centimeter op mijn auto.

Jaaaaaaaaaaaa skiën. Ik ga deze keer maar een dagje skiën, dus die wil ik optimaal benutten. Sta dan ook al om negen uur boven op de berg. Ook al regent het inmiddels pijpenstelen.

 photo Recently Updated7.jpg

Ik heb een hele goede gids vandaag, Jof!!!!! Mijn voetbal-badminton-tafeltennis vriendje van afgelopen september, toen ik mijn boek aan het herschrijven was in Oostenrijk en aan het trainen was voor Berlijn. Roos moet vandaag de hele dag skiles geven, dus met haar kan ik niet skiën, gelukkig wilde Jof graag haar plaats innemen. Ik vind het namelijk maar niets om routes uit te stippelen op pistes, ik ski liever achter iemand aan.

En met Jof kan ik de hele dag selfies en snapchats maken. Ook wat waard hoor!

 photo Recently Updated7.jpg

Up we go!

Zoals ik al zei, met Jof kan ik prima selfies maken! Ik heb dus niet alleen een nieuwe jas, ik heb ook een nieuwe helm en een skibril. Dat was ik absoluut niet van plan, maar toen ik thuis kwam met mijn witte jas, stond mijn witte helm echt niet bij die jas. Het was een andere kleur wit en het was gewoon echt geen gezicht (Roos vond het helemaal verschrikkelijk en zei dat het echt niet kon), dus ja… toen dacht ik.. misschien moet ik een nieuwe helm?! Was sowieso eigenlijk al nodig, omdat ik nu al een tijdje met mijn moeders helm ski (die heeft zelfde als ik) omdat ik een keer keihard op mijn helm gevallen ben en de kans bestaat dat hij nu niet goed meer beschermt. Dus ja… was niet alleen een modebewuste keuze. En toen had ik dus die zwarte (POC) helm, toen stond mijn bril er niet mooi bij! En toen was de bijpassende (POC) bril in de aanbieding … ja wat wil je dan? Allebei gekocht dus. Jof heeft toevallig dezelfde bril als ik, maar dan in het groen!

 photo Recently Updated7.jpg

Hers & His

Geen skidag is compleet zonder warme chocolademelk met slagroom. Ik kom drie kilo zwaarder thuis denk ik.

 photo Recently Updated7.jpg

Want we eten er ook nog een bord Kaiserschmarrn bij.

Ik ski komende weken trouwens op een paar Head Absolut Joy’s die ik mag lenen van Head. Niets mis met mijn eigen ski’s, maar was na vier jaar wel benieuwd hoe een ander paar zou skiën. Deze zijn iets langer, hebben rocker en zijn iets breder. Wat ik tot nu toe vandaag gemerkt heb is dat ik met een stuk minder moeite door hopen sneeuw op de piste kan skiën.

 photo Recently Updated7.jpg

Jof geregeld voor een foto! Thanks Jof (in ruil hiervoor heb ik 100.000 foto’s van hem in het fun park gemaakt).

Dit is dus DE hit hier in Oostenrijk en inmiddels staat ‘ie ook bij mij op repeat. Love it. Ik denk dat ik over een maand de tekst uit mijn hoofd ken (als het Engels was geweest had het me iets minder tijd gekost, maar Duits is toch nog wel een ding).

 photo Recently Updated7.jpg

Lunch bij Steinbockalm! We delen een pizza, ik drink Almdudler, Jof een Sinalco (wat overigens ook echt een aanrader is!).

 photo Recently Updated7.jpg

Half vier, klaar met skiën, klaar om Roos op te halen van haar eerste werkdag. Dat skipak staat haar heel goed, vind ik…

De middag (en avond) spendeer ik bij Kaat, Daniël, Jof en hun gasten. Kijk nou naar dit uitzicht hier buiten, met de kachel/barbecue aan. Heerlijk!

 photo Recently Updated7.jpg

Roos heeft een nieuwe BFF!

En ik ook, Julie uit België, ze zit hier op het ski-internaat en slaapt in het weekend hier. Onlangs heeft ze nog een gouden medaille tijdens een world cup wedstrijd voor junioren onder de 16 gewonnen. Super goed!

 photo Recently Updated7.jpg

We hebben vanavond een barbecue, super gezellig en vooral heel erg lekker.

Ik heb mijn bordje meerdere keren volgeladen met heel veel lekker eten. Volgende keer wil ik ook gewoon weer slapen in Gästehaus Osterthor hoor, maar nu zaten ze helemaal tot de nok toe vol. En volgende week helaas ook!

 photo Recently Updated7.jpg

Dessert! Hausgemachte Apfelstrudel met vanille ijs. Zo lekker!

Home sweet home, of nou ja in mijn hotelkamer in Saalfelden. Geen energie om mijn ski kleding uit te trekken, maar hoogtijd om mijn snapshot diary te maken EN mijn vlog te maken. Dat gaat nachtwerk worden, maar ik weet niet hoe lang het duurt om hier een YouTube video te uploaden, dus morgenochtend gaat dat waarschijnlijk ook geen succes worden. Komt goed. Die berglucht vandaag heeft me HEEL VEEL goeds gedaan!

Tot morgen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. februari 22, 2016 / 12:05

  Wat fijn, zo’n gids die de pistes waarschijnlijk ontzettend goed kent! En al dat eten…. YUM! Tijd voor lunch!

 2. Marianne
  februari 22, 2016 / 12:24

  Haha toen ik in Oostenrijk was met kerst was Geiles Leben ook al een hitje, luister ook eens Ham kummst, ook een hit daar.

 3. februari 22, 2016 / 12:31

  Wat ziet die Apfelstrudel er ontzettend lekker uit. Leuk hoor zo een snapshot met Jof!

 4. februari 22, 2016 / 12:44

  Haha ah die foto’s met Jof zijn zo schattig!

 5. februari 22, 2016 / 12:54

  ah wat mooi al die sneeuw.. en dat heerlijke eten natuurlijk!

 6. februari 22, 2016 / 16:00

  haha leuk om te lezen! Ik heb je een tijdje niet meer gevolgd en nu alle artikelen aan het inhalen van de afgelopen tijd. Het leest nog steeds even goed weg :)

 7. februari 22, 2016 / 16:55

  Oh wat ben ik jaopers! Ziet er heerlijk uit, I love berglucht <3

 8. Ilse
  februari 22, 2016 / 19:07

  Wat fijn om zo’n leuke gids te hebben die selfies ook niet erg vind! En wat een heerlijk eten!

 9. Tessa
  februari 22, 2016 / 19:35

  Wat gaaf dat Roos voor een paar weken skiles gaat geven zeg! En voor jou natuurlijk supergoed excuus om ook even naar Oostenrijk op en neer te hobbelen. Het ziet er echt fantastisch uit en je nieuwe skijas staat je echt onwijs mooi!

 10. Myrte
  februari 24, 2016 / 18:53

  Wat tof dat je nu in Hochkonig bent! Ik heb daar van mijn 4e tot 2 jaar geleden altijd met mijn ouders geskied. Ik herken alle plaatjes haha :)