RUN BABY RUN: Searching for borders

 photo IMG_3634.jpg

Gisteren liep ik, zes dagen na de Berlijn Marathon, 47 kilometer (hard). Het was niet echt gepland, of nou ja.. wel een beetje. Ik wilde al een tijdje Anton-Jan interviewen voor Metro, hij loopt dit jaar in 52 etappes op alle grenzen van Nederland. Toen ik woensdag nog geen onderwerp voor Metro had, leek het me een goed idee om even met hem te bellen. Wat ik toen alleen een klein beetje vergeten was, was dat ik zondag net een marathon gelopen had. Oeps. Wat ik ook verkeerd begrepen had was de afstand die hij tijdens zo’n etappe loopt. Ik dacht dat het steeds 25 tot 30 kilometer was. Maar die ‘korte’ afstanden zijn uitzonderingen, de 47 die hij zaterdag van plan was te gaan lopen was zelfs nog wat aan de lage kant.

Maar na tien minuten met mijn fysio gesproken te hebben (“Nee, het is niet slim”, “Ja.. ik kan je toch niet tegenhouden”. “Hierna verplicht zes weken rust(ig lopen”), hakte ik de knoop door, ik ging het doen. Alles voor een mooi verhaal in Metro. Dat verhaal lees je daar komende dinsdag en nu kun je al het verhaal van Anton-Jan lezen dat hij over gisteren schreef.

Ik zeg voor nu alleen… ik heb anderhalve liter cola gedronken, boomstronken gemist, oorlogswonden opgelopen, mijn bovenbenen vervloekt, ervaren hoe mooi de grens kan zijn, er achter gekomen dat de meeste grenzen niet over asfalt maar over bospaden lopen, ik heb stukjes gewandeld, ik wilde niet meer, ik kon niet meer, ik ging wel verder, ik hervond energie EN IK LEEF NOG!

To be continued… 

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. oktober 4, 2015 / 12:02

  Wat een ervaring! Ik ben erg benieuwd naar het verdere verhaal. Wat tof trouwens om helemaal over de grenzen van Nederland te lopen, zoals Anton Jan doet.

 2. oktober 4, 2015 / 12:10

  Je bent mij er één. Ik vind het ontzettend gaaf dat je dit zes dagen na de marathon doet. Ik zal dinsdag dan toch een Metro moeten scoren ergens. Voor nu het verhaal van Anton-Jan.

 3. Linda
  oktober 4, 2015 / 12:29

  Wat gaaf! Ben heel benieuwd. Maar, misschien is dat wel een nieuw doel? Een ultramarathon? Of een trail run? Aangezien jij zo’n afstand binnen een week na je marathon kan afleggen denk ik dat er veel potentie in zit :)

 4. Emma
  oktober 4, 2015 / 12:33

  Wat ben jij een doorzetter zeg! Superknap, sowieso al maar zéker zo vlak na de marathon. Nu lekker rusten he :D en genieten van je prestaties

 5. Sabina
  oktober 4, 2015 / 12:36

  Grappig,in sept kwam hij hier langs de grens.Jij heb er flink wat kilometers opzitten :) leuk je te volgen,ga ook zeker je boek kopen

 6. oktober 4, 2015 / 13:00

  Wauw wat gaaf, ben heel benieuwd naar het verdere verhaal :)

 7. oktober 4, 2015 / 13:26

  Wow dat klinkt heftig! Maar wel een hele gave ervaring.

 8. joyce
  oktober 4, 2015 / 13:43

  Omg wat een stuk! Wat knap dat het je gelukt is. Ik ben heel benieuwd naar het hele verhaal!

 9. oktober 4, 2015 / 17:18

  Tof! Heftig zeg!

 10. Jorinde
  oktober 4, 2015 / 18:31

  Wauw, klinkt (leest) heel heftig!
  Misschien moet ik ook maar weer eens m’n hardloopschoenen afstoffen..

 11. oktober 4, 2015 / 19:05

  Damn, nog eens 47 kilometer! Ik ben benieuwd!

 12. Tine
  oktober 4, 2015 / 20:37

  Waw echt zot! Enorm veel respect!
  Maar ik als Belgische lezeres vraag me af hoe ik het metro artikel kan lezen?

 13. Renee
  oktober 4, 2015 / 23:03

  Wat een leuk verhaal van Anton-Jan over de trailrun samen, je hebt duidelijk indruk gemaakt!

 14. Danielle
  oktober 5, 2015 / 09:45

  Heel cool! Leuk stukje ook van Anton-Jan. Ga je nu beginnen met trailrunnen? Ben ook erg benieuwd naar het stuk in Metro. Plaats je even een linkje?

 15. oktober 5, 2015 / 13:50

  Ik had al ontzettend veel respect voor je na die super snelle marathon. En dan nu dit. Nog maar een keer: wauw! Ik hoop dat ik morgen een Metro kan bemachtigen!

 16. oktober 5, 2015 / 13:59

  Meid, je bent gek haha! Maar aan de andere kant weet je een week na de marathon nog wel steeds zeker dat je lichaam tot veel in staat is. Ik hoop dat je er een goed stuk van kan maken, dat van Anton-Jan is in elk geval al leuk.

 17. Nadia
  oktober 5, 2015 / 18:26

  Cool!

  • Nadia
   oktober 5, 2015 / 18:34

   En wat een cool verhaal is het geworden!