SNAPSHOT DIARY: 20/5

 photo Recently Updated221.jpg


 photo Desktop2644.jpg

Goede morgen. Zijn jullie mijn açai bowls al zat? Ik nog LANG niet. Enige probleem is dat mijn granola die Athena voor me gemaakt had nu dus echt op is, dat is de enige kink in de kabel zeg maar. Moet ik dan dit weekend echt zelf granola gaan maken? (op hoop van zegen, want dat ik het ga proberen te maken betekent natuurlijk niet meteen dat het me ook lukt).

Vinden jullie trouwens van de combinatie van bandjes om mijn Apple Watch? Ik vind het net citroen met frambozen-ijs. Tijdens het hardlopen kan ik niet mijn nieuwe metalen band gebruiken, zweet is niet goed voor het metaal, dus dan doe ik er altijd snel even een rubberbandje omheen. Gisteren kon ik zo snel niet twee delen in dezelfde kleur vinden, dus maakte ik een combi. Vond het stiekem best grappig, voor de afwisseling.

Ik spendeer de ochtend met mijn MacBook, de blogs die ik ‘moet’ schrijven en ik knutsel een beetje met Pixelmator. Ik ben er eindelijk achter hoe je grotere en mooiere titels in je video’s kunt maken als je iMovie (zoals ik) gebruikt. Het is eh… best een klus trouwens, want je moet dus afbeeldingen maken met Pixelmator (of een ander programma zoals Photoshop) en deze kan je dan vervolgens als een afbeelding in je video toevoegen. Heel gedoe, maar ik vind het wel een stuk mooier dan de standaard titels die bij iMovie geleverd worden.

 photo Desktop2645.jpg

Twee selfies na elkaar, lekker bezig An. Selfie aan de linkerkant maakte ik toen ik EINDELIJK doorhad hoe dat nou zat met die titels en dat het ook nog LUKTE! Happy face dus!

Selfie aan de rechterkant was tijdens mijn wandeling naar de stad. Het was droog buiten, er stond verder voor de dag geen sportieve activiteit gepland, dus ik dacht.. laat ik maar gewoon weer gaan wandelen. Het is 25 minuten lopen. Ik hou van lopen. Lopen is gratis. Lopen is goed voor me. Dus de keuze was vrij snel gemaakt.
 photo Desktop2646.jpg

De reden dat ik naar de stad liep was omdat ik een lunch date had met Carlissa. Helaas werd ze nogal opgehouden op haar werk dus was ik net iets vroeger. Inmiddels was het al twee uur en had ik honger (geen trek, maar honger), dus besloot ik maar alvast een sapje te nemen. Ik koos voor een zelf samengesteld sapje met wortel, gele biet, appel en gember. Aanrader.

Carlissa is here! Ook al zie je alleen mijn salade en haar sapje. Ik ging net als afgelopen dinsdag voor de Rainbow Bowl.

 photo Desktop2647.jpg

Ik heb vanmorgen een (gesponsorde) foto op Instagram geplaatst waar ik een McChicken eet in Milaan. Dat was een uurtje voordat ik Wings For Life liep en totaal gestrest was en honger had en dacht WHO CARES ik heb nu trek in McDonald’s, dus ik ga nu lekker McDonald’s eten. Het waren niet echt de juiste voedingswaarden voordat je gaat hardlopen (teveel eiwitten en vetten in verhouding met koolhydraten), maar het maakte me op dat moment niet zo heel veel uit. En ik blijf er bij, soms moet je alles niet zo serieus nemen en gewoon doen waar je zin in hebt, zo lang het anderen niet schaadt natuurlijk. Anyway, een aantal van jullie was het hier ABSOLUUT niet mee eens, ik bedoel die foto.

Ach ja… ik weet dat ik mijn McChicken vaak genoeg afwissel met een heerlijke salade vol met groenten en ik voel me er goed bij, die afwisseling. Dus waarom zou ik me daar iets van aantrekken?

 photo Desktop2648.jpg

Voor het eerst in lange tijd een ijsje bij Florencia gekocht, ‘DE’ Italiaanse ijssalon van Den Haag. Als ik hier ’s morgen langs rij met de tram zie ik vaak om half acht ’s ochtends Italiaanse mannetjes met espresso’s voor de deur zitten, op de verdieping boven de ijssalon kun je – als de gordijnen niet dicht zitten – de ijsmakers ijs zien maken. Ik had dus hoge verwachtingen van dit ijsje. Maar aller eerst: het was niet Italiaans groot, ik had drie bollen maar in Italië zou dit nog niet voor een volwaardige ijsbol aangezien worden. En dan… zowel aardbei als mango smaakte niet lekker. Citroen gelukkig wel, maar aan citroenijs kan vrij weinig misgaan volgens mij.

Zo leuk! Bij thuiskomst ligt er een pakketje van mijn uitgever op me te wachten. Een fotocollage met daarin onder behind the scenes beelden en de uitnodiging voor mijn boekpresentatie. En… een marathon massage bij SOAP! Daar ga ik snel gebruik van maken.

 photo Desktop2649.jpg

Ik heb in de stad niet alleen geluncht, maar ik heb ook een paar boeken gekocht voor de Summer Reading. Maar voordat ik mag beginnen met lezen, moet ik van mezelf eerst een review schrijven over het boek dat ik al gelezen heb. Het liefst zou ik meteen met een nieuw boek mijn bed in gedoken zijn, maar dat is niet slim, want dan ga je twee boeken door elkaar halen als je er dan iets over wil schrijven. De review van You, van Caroline Kepnes, komt morgen online.

Twee salades op een dag, vooral omdat ik best wel lui ben. Maar ook omdat ik gewoon trek heb in deze salade met buffelmozzarella en tomaat.

 photo Desktop2650.jpg

Nog maar twee weken totdat ik de Hochkönigman trail loop in Oostenrijk. Ik besef ineens dat ik nog helemaal geen trailschoenen heb gekocht. DOM! Die moet je natuurlijk ook een beetje inlopen. Na wat online speurwerk en het vergelijken van verschillende schoenen denk ik dat de Nike Zoom Terra Kiger een schoen is die bij mij en deze run past (hij is licht, flexibel en is geschikt voor rotsachtige ondergrond). Normaal ga ik schoenen altijd in de winkel passen (heb ik ook in mijn boek geschreven), maar ik maak nu heel even een uitzondering en bestel online. Fingers crossed dat dit geen fiasco is.

Om acht uur duik ik mijn bed in met mijn drie nieuwe boeken. Met welke zal ik beginnen?! Jullie mogen raden! Het was in ieder geval leuk genoeg voor drie uur leesplezier, daarna viel ik in slaap (best bijzonder, vaak val ik al na vijf pagina’s in slaap als ik met een boek in bed lig).

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. Rosanne
  mei 21, 2016 / 12:51

  The Girl With All The Gifts is een goed boek om in bed te lezen, het is zo saai dat je na twee pagina’s al ligt te snurken ;) Hopelijk bevalt het jou beter!

 2. Vera
  mei 21, 2016 / 13:09

  Haha, heel herkenbaar van dat met een boek in bed gaan liggen. Na een aantal pagina’s vallen mijn ogen altijd al dicht. Niet te doen!

 3. N
  mei 21, 2016 / 13:28

  Hee wat gek dat er nu opeens commentaar komt op je Mc-avontuurtje. We zien je in de plogs toch ook soms naar de McDrive gaan? Ik vind het juist chill dat de #sp daardoor oprecht overkomt. Als je normaal nou altijd super healthy zou eten en voor de reclame opeens naar Mc gaat, dat zou pas raar zijn.

 4. Hanneke
  mei 21, 2016 / 13:36

  Ik vind niet zozeer het feit dat je een hamburger eet ‘erg’ maar gewoon het feit dat je door McDonalds wordt gesponsord. Ik wist zelfs niet dat McDonalds dat deed? Bloggers sponsoreren? In mijn ogen is dat niet het soort bedrijf dat nog meer aandacht verdient.. Maar je bent natuurlijk vrij om daar op in te gaan.

  • Suzanne
   mei 21, 2016 / 15:58

   Ja, eens. Ik vind het juist wel leuk dat jij altijd eerlijk bent over wat je eet en juist ook normaal omgaat met wat ongezonder eten, maar deze deal is dan wel weer jammer, gewoon omdat een bedrijf als McDonalds zo gebruik kan maken van jouw volgers en zijn producten kan promoten. Gezien de controversie rondom McDonalds (dat zijn vast geen blije kippetjes geweest) zou ik het persoonlijk als lezer enorm waarderen als je daar niet mee in zee zou gaan. Maar goed, dat is aan jou natuurlijk.

   • San
    mei 21, 2016 / 16:29

    Mee eens McD gebruikt plofkippen. Bovendien zit in de nuggets zeg maar het ‘afval’ verwerkt bv de pootjes… Eet smakelijk???

 5. mei 21, 2016 / 13:46

  Ah, ik kan niet wachten op de Summer Reading, mijn favoriete rubriek ieder jaar :) Zoveel fijne boeken daardoor al gelezen! We Were Liars, Finding Audrey, natuurlijk Me Before You… Ben benieuwd wat je dit jaar voor ons in petto hebt. You Are A Badass heb ik toevallig een keer als cadeautje gekregen maar nog niet écht gelezen, dus leuk die hier terug te zien! Ben benieuwd wat jij er van vindt.

 6. mei 21, 2016 / 14:45

  Aaah ik heb zoveel goede dingen gehoord over You van Caroline Kepnes! Volgens mij is het boek super freaky! Ben heel erg benieuwd wat je er van vindt! =)

 7. Jolien
  mei 21, 2016 / 16:01

  Leuk snapshotje weer! Ja, jammer van de zuurpruimpjes die graag anderen afkraken, ik vind dat mensen best kunnen zeggen dat ze McDonald’s niet oke vinden om te promoten (alhoewel het goed bij jou past!), maar dat kunnen ze ook op een wat aardigere manier formuleren.

  Ik ken het dat zo’n ijssalon super populair is maar het eigenlijk hartstikke tegen valt! Er zit er hier een in de stad die altijd dikke rijen buiten heeft staan en echt een fenomeen is, maar de bolletjes zijn klein en duur en ze maken niet eens de lepel schoon tussen de verschillende smaken.

 8. Lotte
  mei 21, 2016 / 21:29

  Ach joh trek je idd niks aan van mensen die vinden dat sponsoring van Mc donalds niet ok is.
  Je gaat normaal toch ook weleens naar de Mac, nou dan is een sponsor post vanuit de Mac toch helemaal prima?!?
  Miljoenen Nederlanders gaan weleens naar de Mac (zijn minder mensen die nooit gaan dan die wel(eens) gaan), dus tis niet alsof je met een duivels of heel raar merk samenwerkt haha!

  En vind dat je ook heel vaak hele gezonde keuzes maakt, prima afwisseling. Leef je eigen leven en trek je niks aan van al dit gezeur!!

 9. Ilse
  mei 21, 2016 / 22:24

  Jaaaa de summer readings komen er weer aan, vind ik heel erg leuk! En ik wil binnenkort eens bij sla langs als ik in een stad ben die dat heeft. En ik stoor me niet aan die gesponserde dingen van de mac want het is niet zo dat je er nooit komt ofzo.

 10. Anouk
  mei 21, 2016 / 22:56

  Wat ik zo jammer en vermoeiend vind, is dat vrijwel iedere blog de laatste tijd door jou wordt ingegaan op de negatieve reacties die je krijgt, die je zogenaamd niets doen, maar waar wel weer heel veel aandacht aan gegeven wordt door jou. Zelfde geldt voor die sixpack, helemaal niet belangrijk volgens jou maar toch zie ik regelmatig dingen staan als ‘moet wel gezond blijven eten voor die sixpack’. OKE let it go, als het je niks doet geef er dan geen aandacht aan en als het je wel iets doet spreek iemand persoonlijk erop aan of bespreek het lekker privé met je ouders/zusje/vriendinnen want het maakt de blog echt een stuk minder leuk om te lezen.

  • Kim
   mei 22, 2016 / 09:12

   Kon het niet beter verwoorden.

   • Marieke
    mei 23, 2016 / 10:28

    Ook mee eens.

  • Rebecca
   mei 22, 2016 / 16:39

   Hm, niet mee eens. Ik snap het wel. Lees Annemerel haar blog al jaren en het lijkt wel alsof de laatste paar maanden een heel leger van negatieve personen zich hier heeft verzameld. Niemand vindt negatieve reacties leuk, zeker niet als het zo ‘plots’ is. Logisch dat Annemerel daar aandacht aan besteed lijkt mij.

 11. Gerda
  mei 21, 2016 / 23:35

  Je blog is een stuk minder overzichtelijk geworden…De update is niet echt een vooruitgang vind ik…

  • Michelle
   mei 22, 2016 / 09:15

   Vind die suggesties voor andere artikelen na elk artikel ook erg irritant! Als ik jou was zou ik dat helemaal onderaan de pagina doen, gewoon één keer! :)

   • Marieke
    mei 23, 2016 / 10:28

    Precies! Bovendien… die suggesties hebben we allemaal ALLANG al gelezen ;-)

 12. Emmy
  mei 22, 2016 / 07:39

  Voor een heerlijk maar dan ook echt heerlijk Italiaans ijsje moet je naar Luciano gaan in de theresiastraat.

 13. mei 22, 2016 / 16:31

  Hopelijk zitten de trailschoenen lekker die je besteld hebt. En waarom zou je niet af en toe eens mogen genieten van een McChicken ;).

 14. Danielle
  mei 23, 2016 / 11:42

  Mijn vriend zei van de week nog: ‘Ik hou van je omdat als jij een gele M ziet, gewoon de auto van de snelweg draait voor een McChicken. Maar dat je verder door de week heel gezond eet en ervoor zorgt dat ik dat ook doe.’ Misschien moet jij er ook zo een zoeken ;) Ben benieuwd naar je review van You are a badass!

 15. Rowan
  mei 23, 2016 / 14:48

  Hi Annemerel,

  Ik heb een vraagje. Ik wil graag gaan trainen op hartslag maar nu twijfel ik heel erg of ik een sporthorloge of een applewatch zal aanschaffen. Wat raad jij aan qua sport en bewegen? Zijn ze ongeveer hetzelfde? Met de applewatch kun je natuurlijk veel meer ?

  Liefs, Rowan