SNAPSHOT DIARY: 19/3

 photo Collages4.jpg


 photo Desktop178_2.jpg

Morning. We hebben maar een kort nachtje gehad vannacht. Ik heb namelijk de hele B&B (maar vooral Marloes) wakker gehouden met mijn gehoest. Oeps. Van alles geprobeerd om er vanaf te komen, maar bleef maar gaan. Ik voel me op zich wel redelijk (voor het aantal uur dat ik geslapen heb en de hoeveelheid die ik gehoest heb), maar Marloes had haar slaap hard nodig. Shit. Mijn ontbijt bestaat vandaag uit een bakje yoghurt en een banaan, oh en drie bakken koffie. En een Clif Bar (zo lekker!)

Bij de apotheek probeer ik codeïne te krijgen voor mijn hoest, maar dat krijg je in Italie alleen op recept van de dokter en de dokter is er maandag pas weer. Shit. Ik heb nu zuigtabletten gekregen, maar ja kan me niet voorstellen dat ik hier de oorlog mee ga winnen.

 photo Desktop178_2.jpg

Iets later dan gepland (om 10.15u) zitten we in de lift naar boven. Op zich nog redelijk. Maar kijk dan ook hoe mooi het weer is vandaag. De lucht lijkt zo mogelijk nog wel blauwer dan een dag eerder.

Ik vind het altijd zo mooi om een helikopter in de bergen te zien landen. Helaas is het vaak voor een iets minder mooie reden, iemand is gevallen. Ik weet niet waarom deze helikopter hier ging landen maar hoorde mensen om me heen zeggen dat iemand gevallen was. Stiekem wel een grote angst van mij.

 photo Desktop178_2.jpg

Vannacht misschien weinig geslapen, maar nu dus een extra goede reden om in een luie stoel op een terrasje te zitten. Is met dit weer niet verkeerd.

Ik lunch met dezelfde pasta als een dag ervoor, als ik iets lekker vind, kan ik het gerust wekenlang iedere dag eten (bananenpannenkoeken, gekookte eieren, rijstwafels met avocado…) Dat zal met deze pasta niet zo zijn, morgen vertrekken we hier al weer vandaan.

 photo Desktop178_2.jpg

Heb vandaag weinig skifoto’s gemaakt zie ik. Helemaal niet eigenlijk. We spoelen even door naar vier uur, als ik met een Aperol Spritz in mijn hand op een feestje op de berg sta. Eentje maar. En daarna twee flesjes water, want mijn ‘cough of death’ zoals ik mijn hoestje liefkozend genoemd heb, is nog steeds zeer aanwezig.

Gezellig feestje. Iedereen zit een beetje te praten op een bankje. Grapje, ben zelf ook niet zo’n feestbeest vandaag.

 photo Desktop178_2.jpg

Sterker nog, ik zoek even de rust op en bel mijn zusje terwijl ik geniet van het ondergaande zonnetje. Heb Roos al een paar dagen niet gesproken en dat kan natuurlijk niet he! Ze is bezig met het editten van een ski-video van Serfaus, als het allemaal gelukt is, komt die vanmiddag op mijn blog online!

Terug in de kamer. Morgenochtend vertrekken we alweer en dat betekent dat alle spullen weer ingepakt moeten worden. Op dit soort momenten vraag ik me echt af waarom ik zoveel heb meegenomen, want nu moet ik dus ook super veel opruimen en inpakken. Eigen schuld.

 photo Desktop183-2.jpg

Op zaterdagavond om half acht op zoek naar een restaurant met een vrije tafel voor drie personen (Marloes, Lotte van Summit Travel en ik) blijkt vrijwel onmogelijk te zijn. Na een stuk of twintig keer ‘nee’ horen we uiteindelijk een ‘ja’ als je maar om negen uur weg bent. Inmiddels was het al acht uur, maar hé als de keuken op zou schieten zouden wij dat ook doen.

We werden aangeraden om met zijn drieën twee pasta’s te kiezen, dat zou zelfs nog wat veel zijn. Wij dachten.. waar hebben ze het over, we hebben honger! Maar we zijn uiteindelijk blij dat we geluisterd hebben want alle twee de gerechten kwamen in een grote pan. Eerst de pasta met kaas en spek en daarna een pasta met truffel en paddenstoelen. Ook nog allebei glutenvrij (omdat Marloes een heftige glutenallergie heeft). Ik was hier zo onder de indruk van, dat ik vergeten ben om foto’s te maken, maar ik heb het wel gefilmd. Mocht je een keer in Sauze D’Oulx zijn, Restaurant Sugo is een hele dikke vette aanrader (nog goedkoop ook!)

 photo Desktop178_2.jpg

All by myselffffffff, omdat Marloes afgelopen nacht niet geslapen heeft dankzij mijn gehoest – en omdat het er op lijkt dat ik vannacht niet veel minder zal gaan hoesten – slaapt zij vanavond bij iemand anders en ben ik he-le-maal alleen. Zoooo sneu (maar zou waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben als ik Marloes was geweest).

Hoop dat ik vanavond wel een klein beetje kan slapen want zelf heb ik vannacht dus ook vrijwel niet geslapen door al dat gehoest. Hopen dat deze zuigtabletten me een beetje gaan helpen. Zou stiekem best fijn zijn ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. maart 20, 2016 / 12:18

  Aaah vervelend zeg dat je zo hoest :(

  Gelukkig zag je dag er wel oké uit. Geniet er vandaag nog van

 2. maart 20, 2016 / 12:55

  Hopelijk gaat je hoest snel weer over, kan je nog meer genieten van de wintersport!

 3. maart 20, 2016 / 13:53

  He bah zo een hoest is zo vervelend. Je jaagt iedereen weg ;-) Hoop dat je wat slaap hebt kunnen pakken. Drink veel thee met honing of zet stukken ui naast je als je gaat slapen (dit helpt ook tegen de kriebelhoest).

 4. Lisanne
  maart 20, 2016 / 14:10

  Wat een jaloersmakende plaatjes weer! Tip tegen het hoesten: iedere keer als je een hoestje op voelt komen, een slokje drinken nemen. Daardoor verdwijnt uiteindelijk de kriebel, wordt je keelwand minder geïrriteerd en stop je met hoesten! :)

 5. maart 20, 2016 / 14:22

  Veel beterschap! Zat er misschien al een tijdje aan te komen, je was toch al een tijdje zo snel moe ’s avonds ook.

 6. maart 20, 2016 / 14:49

  Beterschap meis!

 7. maart 20, 2016 / 16:57

  Ah wat balen van je hoest. Echt zo vervelend! Hopelijk gaat het nu weer beter!

 8. Ilse
  maart 20, 2016 / 18:57

  Vervelend van die hoest, hopen dat ie snel over is. En wat een prachtige plaatjes weer.