SNAPSHOT DIARY: 18/3

 photo Recently Updated15.jpg


 photo Desktop170.jpg

Waking up in Sauze D’Oulx, na een nacht van negen uur. Niet slecht na zo’n lange dag met een autorit van ruim 1100 kilometer.

We slapen in een Bed & Breakfast en dat betekent dan ook… breakfast in de B&B. Ik ga voor een aardbeienyoghurtje met granola en een banaan. Oh en thee. En koffie, want we zijn natuurlijk in Italië. Ik ontbijt normaal nooit met yoghurt en granola, maar dit is het enige op het buffet dat ik lust (heb ik ooit verteld dat ik een moeilijke eter ben als het op brood en beleg aan komt) en dit is eigenlijk best wel lekker. Ga ik vaker doen, thuis.

 photo Desktop170.jpg

And we’re up! Wat vinden jullie van mijn nieuwe helm (niet zichtbaar) en bril? Dutchweek wordt gesponsord door het helmen en brillenmerk Bluetribe, dus de ‘vlog girls’ (zoals wij in het programma staan), konden natuurlijk niet zonder zo’n helm en bril.

EN DE ZON SCHIJNT! En er is dus afgelopen dagen ontzettend veel sneeuw gevallen, dus de sneeuwcondities zijn op dit moment perfect.

 photo Desktop170.jpg

Chef route en kaart is vandaag Marloes. Ik hou niet zo van kaart lezen, ben er ook niet heel erg goed in. Blij dat Marloes dat wel is en het ook daadwerkelijk leuk vindt. We zitten nu in Sauze D’Oulx, dat is een dorp in het gebied ‘Via Lattea’, dat ligt deels in Italië en deels in Frankrijk, we gaan vandaag proberen om naar Frankrijk te skiën.

 photo Desktop170.jpg

Maar we zijn hier natuurlijk vooral om een leuke vlog te maken, dus er moeten ook goede beelden gemaakt worden. Hier maak ik een sneeuwengeltje,in slowmotion (misschien heb je die wel op Instagram gezien?) anyways, ik had mijn helm niet vast gemaakt en dat was niet zo’n succes, want die vloog dus af toen ik mezelf naar achteren liet vallen. Oeps. Rookie mistake.

 photo Desktop170.jpg

OK. Frankrijk niet gehaald, we zitten net op de grens bij Italië. De warme chocolademelk is hier compleet anders dan in Oostenrijk. Het lijkt wel vloeibare Nutella, nou ja bijna vloeibaar dan.. hij is echt super dik. En zo machtig dat ik hem dus niet eens op krijg. Kan ook komen door het stuk appeltaart dat ik ook nog in mijn eentje op moest eten (Marloes heeft helaas een heftige glutenallergie, dus die kon me niet helpen).

Hello from the slopes!

 photo Desktop170.jpg

#nocardio

Proost, op een hele fijne eerste dag van Dutchweek in Italië.

 photo Desktop170.jpg

Wachten op eten duurt lang, nu heb ik ineens weer honger, net kon ik dus mijn taart en warme chocolademelk niet op. Zo gaan die dingen.

Verschil met eten op de piste in Italië met Oostenrijk? Pasta’s worden hier vers bereid en zijn echt super lekker. Ik heb een ravioli met porcini (paddenstoelen).

 photo Desktop170.jpg

Het feestje op de berg is inmiddels al in volle gang. Er zijn steeds vier feestjes hier. Bij de lunch is er een feestje met DJ’s, dan is het van 14.00u tot 17.00u op de berg partyhardy, van 17.00u tot 21.00u in het dorp en van 22.00u tot 1.30u is het clubavond. Wij sluiten rond half vier aan bij het feestje op de berg en skiën anderhalf uur later naar beneden. Ik hou er niet van om met alcohol te skiën, dus ik hou het netjes bij een Aperol Spritz. OK, ik geeft toe het waren er twee. Maar ik voel hem absoluut niet zitten en heb alles nog onder controle. Maar toch, ik hou me niet aan mijn eigen principes.

Ondertussen zijn we natuurlijk ook druk aan het filmen. Marloes heeft mijn camera op een selfiestick gezet en zo proberen we het feestje vast te leggen. We hebben net al even wat beelden bekeken en het ziet er heel leuk uit. Als we goed internet hebben komt hij maandag online!

 photo Desktop178.jpg

Als we terug komen van het skiën vind ik het een goed idee om alvast een begin te maken aan mijn snapshot diary. Marloes die haar taak als compagnon voor 10 dagen erg serieus neemt maakt hier stiekem een foto van.

Om een uurtje of zeven gaan we naar de apres ski in het dorp, die ook geregeld is door Dutchweek. Ik drink natuurlijk Aperol Spritz. Wijn durf ik in de apres ski sowieso niet aan, is vragen om hoofdpijn.

 photo Desktop170.jpg

Het wordt al laat voor deze twee oma’s, half tien om precies te zijn en we hebben nog niet gegeten. We eten vandaag met de Dutchweek crew dus moeten nog even geduld hebben.

Toen ik dit bordje eten kreeg had ik alles behalve geduld, getuige de foto. Maar het was ontzettend lekker, pasta met verse tomaat, mozzarella en pesto, echt heel erg lekker.

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. J
  maart 19, 2016 / 12:25

  Ziet er leuk uit zeg!! Je staat er goed op :-) Love your snapshotdiaries!

 2. maart 19, 2016 / 12:33

  Ik heb nog altijd geen slok Aperol Spritz op en elke keer als ik dit voorbij zie komen op jouw blog wil ik zo graag.
  Leuke snapshot weer!

  • kirsten
   maart 19, 2016 / 13:41

   haha, heb ik precies hetzelfde Nesrin

 3. Japkejanneke
  maart 19, 2016 / 13:41

  Dat is waarom ik al een aantal jaren in Italië ga skiën: de dikke warme chocolademelk (je hebt geen taartje ernaast nodig), het heerlijke verse eten op de pistes (vaak veel beter dan in Oostenrijk/Zwitserland) en het mooie weer. Heerlijk! Geniet ervan.

 4. Luca Fermi
  maart 19, 2016 / 16:23

  The winter holidays in the Italian mountains are always beautiful, the Italian food is yummy, the Italian people are generous and full of vitality.
  Who was skiing in Italy, there always comes back happy !!!!!!!!

 5. Kelly
  maart 19, 2016 / 17:30

  Glutenallergie en wel pasta eten ? Vreemd…

  • Jorinde
   maart 25, 2016 / 15:46

   Dat vroeg ik me ook af! Houden ze daar zo goed rekening met glutenallergieën? Dat ze ook op de piste glutenvrije opties hebben?

 6. maart 19, 2016 / 21:08

  Even al je snapshotdiaries weer bekeken! Het ziet er allemaal weer top uit! En heerlijk zo’n zak schepsnoep van de Kruidvat!

 7. Ilse
  maart 20, 2016 / 12:41

  Heerlijk dagje zeg!