FRIDAY FAVOURITES: 211

Favourite Food – Salade met spinazie, kikkererwten, cashew, avocado en gegrilde garnalen
 photo IMG_3873.jpg

Na een week frituur en ander slecht voedsel in Oostenrijk vind ik niets lekkerder dan een lekkere salade. OK en sushi misschien, maar ik kan sushi niet iedere week als mijn favoriete eten delen in de Friday Favourites, ook zo eentonig en weinig inspirerend. Deze salade haalde ik maandag bij Boosty op de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Aanrader! Rijk gevuld en heel lekker. Waarschijnlijk ook heel makkelijk zelf te maken, maar vraag me af of dat heel veel scheelt qua geld, omdat het ook allemaal redelijk dure ingrediënten zijn. Qua tijd scheelt het een heleboel om hem gewoon te laten maken voor je. En heb ik meteen een goed excuus voor een wandeling tijdens de lunch. Het lekkerste van dit alles, mijn salade niet achter mijn MacBook wegwerken, maar in mijn raamkozijn, in het zonnetje.

Favourite Shoes – Adidas Ultraboost by Stella McCartney

 photo IMG_3914.jpg

Zijn ze niet ontzettend MOOI?! Dat ze lekker lopen wist ik al – de Ultraboost had ik al in het zachtgeel (en die staan ook in mijn boek onder het kopje favoriete schoenen). Deze met kleurstelling van Stella McCartney zijn eigenlijk te mooi om aan te trekken, maar ik heb Adidas belooft dat ik niet bang zal zijn om ze vies te maken en ze dus ook gewoon écht te gaan dragen. Stiekem zal ik ze de eerste weken alleen nog even dragen als het mooi weer is en de straten niet vies zijn. Want geef toe, is toch zonde als deze pareltjes vies worden? Ze staan namelijk ook super leuk onder een boyfriend jeans.

Favourite Candy – Vitamin C Pops
 photo IMG_3883.jpg
Snoep verstandig, eet een vitamine c lolly. Hoe verstandig ze daadwerkelijk zijn durf ik niet te zeggen, maar lekker zijn ze wel. Laat dat duidelijk zijn.

Favourite Song – ZAYN – Like I Would

In One Direction vond ik Zayn altijd een beetje jammerlijk, hij keek altijd zo chagrijnig en alsof hij het absoluut niet naar zijn zin had. Had ‘ie ook niet natuurlijk. Als ik iemand als persoon niet echt leuk vind, heb ik eigenlijk ook altijd al een vooroordeel over hun werk. Maar kan niet anders dan toegeven dat zijn nummers best lekker zijn. Pillowtalk luister ik nog steeds, Like I Would stond afgelopen week op repeat. Volgende week komt zijn album uit, ben heel benieuwd maar als het lijkt op deze nummers dan ben ik bij voorbaat al fan.

Favourite Song – Martin Garrix – Now That I’ve Found You

Ik kon weer eens niet kiezen tussen mijn favoriete nummers van afgelopen week, dus ik besloot er maar gewoon weer twee te delen. Naast ZAYN’s nieuwe nummer luisterde ik het nieuwe nummer van Martin Garrix afgelopen week ook veelvuldig. Binnenkort verschijnt zijn eerste échte album en heel misschien staat daar wel een samenwerking op met Justin Bieber. Ik kruis alvast mijn vingers, doen jullie met me mee?

HAPPY FRIDAY!

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. Gerda
  maart 18, 2016 / 17:12

  Het is de laatste tijd zo ontzettend veel herhaling: hard of zacht gekookte eitjes….De snoepjes….De repen die nog steeds niet gesponsord worden etc. Leuke blog, maar ik raad je aan om meer variatie toe te voegen. Ik merk dat ik halverwege je blogs af haak….

  • Lot
   maart 18, 2016 / 18:23

   Sorry maar ook ik vind je blog een stuk minder leuk sinds de laatste paar maanden.

   • Marieke
    maart 18, 2016 / 18:36

    Sorry, ik ook.
    Inderdaad veel herhaling.
    Jammer!

    • Nynke
     maart 18, 2016 / 21:29

     Ben het hier mee eens. Ik las je blog altijd met veel plezier, maar ik merk dat ik afhaak. Inderdaad veel herhaling.. Misschien een idee om een tijdje te stoppen met de snapshotdiaries? Ik hoop dat je je niet aangevallen voelt door deze comments. Ik vind namelijk dat je als blogger ook om moet kunnen gaan met wat kritische reacties.

     • Maaike
      maart 18, 2016 / 22:59

      Ik sluit me hier volledig bij aan! Je blog opzich is zo leuk, maar jammer dat er de laatste tijd zo weinig nieuws te lezen is…. Deze blog bestaat uit dingen die allemaal dingen die we al een keer gezien hebben :( en ik snap dat je heeel druk bent, maar misschien moet je wat meer voor je blog kiezen? Veel plezier in Italië, geniet!

   • Lot
    maart 19, 2016 / 07:49

    En wat ik eigenlijk probeer te zeggen is of je jezelf eens moet gaan afvragen of je blog nog steeds zo leuk is voor de lezers die niet hardlopen of skiën. Ik mis echt je ‘oude’ blogs, die over van alles en nog wat gingen. Dat was juist zo leuk! Ik vind zelfs de Snapshot diaries erg voorspelbaar, er zitten bijna dezelfde foto’s in iedere keer. Ik hoop niet dat jij je aangevallen voelt, het is een tip om geen hordes lezers te verliezen…

  • Sarah
   maart 18, 2016 / 22:02

   Het is inderdaad wel meer herhaling, en dat vind ik ook jammer, maar ze heeft wel uitgelegd dat ze het super druk heeft. Ze wil wel 2 keer per dag blijven posten en ik snap wel dat je het dan niet haalt om 2 keer per dag een uitgebreide post te plaatsen.

   • maart 18, 2016 / 22:25

    Ik vind het juist inspirerend om te zien hoe je met relatief weinig tijd/informatie toch heel verschillende Posts kunt maken. Ik geloof dat de variatie wel weer komt als er meer tijd is. Ik geniet er nog twee keer per dag ontzettend veel van in ieder geval.

  • N
   maart 19, 2016 / 12:48

   Klopt, hier ben ik het mee eens. Jammer, want ik volg het blog al sinds de tijd dat ik ook op het ellegirl forum zat en soms blader ik terug naar artikelen van een paar jaar geleden voor de afwisseling. Het is namelijk steeds voorspelbaarder geworden. Toch blijf ik elke keer om 12 en 17 uur kijken en de artikelen worden door mij ook trouw elke keer gelezen.. Misschien ook omdat ik elke keer hoop dat er iets nieuws voorbij komt. Aan de ene kant snap ik dat interesses veranderen en je als blogger andere artikelen gaat schrijven. Zo ging het ‘vroeger’ veel vaker over mode, terwijl nu hardlopen een belangrijker onderwerp is. Niks mis mee. Ook begrijp ik dat sommige dagen er redelijk hetzelfde uitzien…maar zorg dan dat je juist iets uitlicht wat we niet elke dag zien. En dat je weinig tijd hebt is ook begrijpelijk, maar de kwaliteit van de blogs gaat erdoor achteruit (grammaticaal en inhoudelijk). Dat is eigenlijk heel zonde, dus wellicht kan je toch beter voor kwaliteit kiezen dan voor kwantiteit.
   En dit is puur als opbouwende kritiek bedoeld

  • Anne
   maart 19, 2016 / 15:28

   Ook ik ben het hier inderdaad mee eens. Lees je blog al een hele tijd en vond het in het begin veel leuker om te lezen. Komt vooral door de herhaling zoals hierboven al een paar keer aangegeven. Door de snapshot diary, friday favourites, weekvlogs etc komen sommige onderwerpen echt vet vaak voorbij en als je dan meerdere dagen/weken achter elkaar over hetzelfde leest, is de lol er voor de lezers ook wel een beetje af. Zonde!

 2. J
  maart 18, 2016 / 17:23

  Annemerel, waar haal/bestel jij lekkere sushi? Heb al dagen zin in sushi, maar weet niet zo goed waar je echt lekkere sushi hebt. Liefs!

  • Eva
   maart 19, 2016 / 08:10

   Toevallig laatst zelf ook gevraagd. AH xl hebben ze sinds kort sushi die voor je neus bereid wordt. En het is heerlijk!

   • J
    maart 19, 2016 / 12:27

    Thanks!

 3. Nina
  maart 18, 2016 / 17:39

  Ik lees je blog echt heel graag. Tip: loop je blogs na het schrijven nog even door op spel- en stijlfouten. Ik lees steeds vaker niet lekker-lopende zinnen en d/t-fouten. Als je het niet voor je lezers doet, doe het dan voor eventuele toekomstige opdrachtgevers die hier vast ook lezen.

 4. Linda
  maart 18, 2016 / 17:57

  Tip! Sinds kort zit er ook een saladebar bij den haag centraal!

 5. maart 18, 2016 / 18:05

  Die schoenen zijn idd erg leuk!

 6. Ilse
  maart 18, 2016 / 19:11

  Dat nummer van Martin Garrix is nu favoriet! Die salade ziet er zoo lekker uit!

 7. Iris
  maart 18, 2016 / 21:55

  Mijn friday favourite: Live Love Run!
  Na lang wachten heb ik m eindelijk besteld (als beloning voor het (ongeveer) afronden van mijn boekenlijst op school). Ik heb het eerste hoofdstuk gelezen, maar toen werd mijn moeder (en mijn hardloopmaatje) nieuwsgierig, dus ik lees morgen weer verder maar ik ben nu al enthousiast!!

 8. Lien
  maart 18, 2016 / 22:33

  Die salade ziet er heerlijk uit! Ik zag in een aantal reacties dat mensen aangeven dat je blog wat eentonig wordt, en daar ben ik het (helaas) eigenlijk wel mee eens. Door de snapshot diary’s zijn je wekelijkse overzichten (gewone diary, friday favourites) wat voorspelbaar geworden. En aan de snapshot diaries denk ik te kunnen zien dat ze snel in elkaar zijn gezet (door de spellingsfouten en stijlfouten die erin staan). Ik snap heel goed dat je druk bent, dat is ook te zien aan alles dat je post op zowel je blog als instagram, maar ik vind het wel heel zonde van je blog. Er staan weinig originele artikelen meer op, het is steeds hetzelfde liedje, en ik vind/vond het juist zo leuk dat je altijd verschillende onderwerpen aansneed. De kwantiteit van de blog is dan wel gelijk gebleven, maar de kwaliteit begint er op achteruit te gaan en ik denk niet dat dat je bedoeling is. Misschien kun je toch eens nadenken over de hoeveelheid blogs, of over het ‘inhuren’ van gastbloggers (leuk voor de variatie en minder druk op jouw agenda), en zo zijn er vast nog meer opties. Dir bericht is in ieder geval niet bedoeld als afzeiken maar als opbouwende kritiek :-)

 9. ilse
  maart 19, 2016 / 09:56

  Sorry hoor. Misschien moeten al deze “positief” kritische lezers zich eens afvragen waarom ze elke blog uitpluizen en als deze niet bevalt toch helemaal doorlezen. Je kan toch die blog skippen en de andere dag weer kijken? De blog past meer bij de passies van Annemerel volgens mij meer dan eerst. Het is ook logisch dat je niet elke dag iets geweldigs meemaakt, jullie wel dan? De blog draagt haar naam dus waarom zou het met gastbloggers gevuld moeten worden? Ook bloggers worden volwassen en veranderen in hun leven en interesses. Misschien dat sommige lezers dat ook eens moeten doen en zich moeten afvragen waarom ze ubüberhaupt een blog lezen. Annemerel je blog is top en laat je niet gek maken, je bent gewoon een volwassen blogster je bent super gegroeid de laatste tijd. Laat die kinderen maar kletsen!

  • Liselot
   maart 19, 2016 / 12:02

   Hee Ilse, ik denk juist dat het heel nuttig is voor Annemerel om wat feedback te krijgen. Ze wil toch ook geen bezoekers van haar blog verliezen, lijkt me? Een beetje flauw om die mensen die (positieve + opbouwende) kritiek geven, neer te zetten als ‘kinderen die je maar moet laten kletsen’. En het klopt dat niemand iedere dag een fantastische dag heeft met alleen maar hoogtepunten, maar daarom wordt ook als tip gegeven om wat afwisseling met de snapshot diaries aan te brengen, omdat het gewoonweg voorspelbaar wordt en daarom saai. Je hebt helemaal gelijk dat het Annemerel haar blog is en dat ze die moet vullen met haar passies, maar er is ook een andere kant en dat zijn de lezers, daar moet ze het van hebben, want zonder lezers is er geen Annemerel.com en als die lezers het eentonig/voorspelbaar/saai vinden worden, mogen ze dit toch aangeven? Groetjes!

   • ilse
    maart 19, 2016 / 13:01

    Tuurlijk mag je een mening hebben maar hebben we het daar vorige week ook al niet genoeg over gehad? Geloof dat de boodschap wel duidelijk was en elke keer die positieve kritiek wordt ook een beetje een broken record.

    • Maaike
     maart 19, 2016 / 21:36

     Hier ben ik het niet mee eens. De kritiek onder de blog van vandaag is opbouwend en niet beledigend terwijl de kritiek waar het vorige week om ging totaal niet opbouwend was en uitsluitend beledigend. Een groot verschil.

     Ben het zelf ook wel een beetje eens met de opbouwende kritiek. Het is veel van hetzelfde de laatste tijd. Voor mij nog geen reden om af te haken, maar ik hoop wel dat er binnenkort weer wat meer afwisseling in komt.

     • Cath
      maart 19, 2016 / 22:26

      Hier ben ik het ook niet mee eens!

      Ik lees al jaren de blog van Annemerel. Zoals velen aangeven, heb ik ook na 12 en na 17u vast een Annemerel momentje. Dit is eigenlijk de enige blog welke ik al zoveel jaar consequent lees. Echter betap ik mijzelf er steeds meer op dat ik blogs ga overslaan (zoals de vaste knip/plak blog met linkjes) en rol ik stiekem ook met mijn ogen als het over het 100e wel/niet perfect gekookte eitje gaat.

      Bovenstaande feedback (en mijn bericht) is naar mijn inzicht geschreven om Annemerel te wijzen op eventuele punten welke beter kunnen. Met alle goede bedoelingen. Haar blog is voor mij de beste Nederlandstalig geschreven blog en een rust momentje in mijn drukke dagen. Het laatste wat ik wil is haar publiekelijk afvallen, zoals in andere reacties wel is gedaan. Met de feedback van lezers kan Annemerel bepalen welke koers ze uit wil met haar blog en eventuele punten veranderen (of juist helemaal niet).

      Als lezers de moeite nemen om een uitgebreide reactie te plaatsen onder een blog, met feedback op een respectvolle manier geschreven, lijkt mij dit meer waardevol dan lezers welke de pagina afsluiten en nooit meer terug komen.

 10. maart 20, 2016 / 11:59

  Ik snap best dat de favorieten niet zo vaak veranderen en ik snap ook dat je dingen meerdere keren voorbij ziet komen. Ze doet wat ze fijn vind en op haar blog schrijft ze over dingen die zij echt leuk vind. Natuurlijk is het stom om lezers te verliezen en natuurlijk is het fijn om feedback te ontvangen, maar je kunt ook een mailtje sturen misschien of gewoon de blog skippen als je het niet leuk vind. Waarom moet alles zo openbaar? Ik denk als je het zo openbaar doet, iedereen ook ‘ineens iets vind’ van wat de andere zegt en als je een mailtje stuurt is de kans dat het zo ‘uit de hand loopt’ niet zo groot.

 11. Manon
  maart 20, 2016 / 14:51

  Ik vind je blogs geweldig! Geniet elke dag van je snapshots en vind het knap dat je nog twee keer per dag post ondanks je drukke maanden! Lekker zo doorgaan en genieten van je vakantie zou ik zeggen :)

 12. Mannon
  maart 20, 2016 / 14:56

  Ik merk inderdaad ook dat ik de laatste maanden niet al je blogs meer lees, omdat ik ze ook minder interessant vind. Natuurlijk verandert jouw leven ook en zijn blogs dus anders dan 4/5 jaar geleden. Maar de blogs over mode, looks, make-up/huidverzorgingsproducten etc. mis ik wel een beetje, ik las ze altijd erg graag! Misschien is het een idee om 1 keer per dag een blog te plaatsen en daar dan meer tijd/moeite in te steken zodat het voor de bezoeker interessanter wordt om te lezen.

 13. laura
  maart 21, 2016 / 00:01

  Ergens sluit ik me wel een beetje aan bij bovenstaande reacties, blogjes die ik vaak skip zijn de love&share, sunday reading en de spotify lijstjes. De snapshot diary’s blijven favoriet, maar doordat het de laatste tijd voor mijn gevoel een overdose is aan wintersport, oostenrijk en skiën (wintersport heeft me ook nooit geboeid,) skip ik die ook vaak.
  Ik bezoek trouw nog steeds iedere dag 2x je blog en blijf dat ook wel doen, omdat ik je een topper vind. Maar een outfitpost, artikel over make up, kookvideo of wat mij betreft een shoplog zou een keer leuk zijn voor de afwisseling