SNAPSHOT DIARY: 18/1 (Voss – Norway)

 photo Desktop23.jpg


 photo Desktop23.jpg

GOOD MORNING! Het sneeuwt en het is half acht en ik ga hardlopen! Bergje af, bergje op! Ik hou van hardlopen in de verse poeder sneeuw. Ook al is de terugweg iets lastiger, want eh… bergje op dus! Ik loop uiteindelijk een magere 4 kilometer, maar he ik kan wel zeggen dat ik in Noorwegen gelopen heb.

 photo Desktop23.jpg

Poeder poeder poeder! Gedoucht, aangekleed, klaar voor het ontbijt..

Met heerlijke croissantjes en warme broodjes, bacon en srambled eggs. Oh en ik zie nu pas dat deze foto op zijn kop staat. Ook leuk..

 photo Desktop23.jpg

Offf to the slopes! Dit was niet slim wat ik deed, mijn helm op deze manier dragen, de binnenkant was helemaal nat met sneeuw toen ik hem op ging zetten.

Langzaam verander ik in Olaf de snow man.

 photo Desktop23.jpg

Ik heb voor het eerst Free Ride Ski’s. Ik ben hier onder andere met Sanne de Jong, een van de beste (zo niet de beste) vrouwelijke freerider van Nederland. Ik heb altijd al een keer willen free-riden, en nu ben ik met een pro, dus ik vond het wel een mooi moment om het te proberen. Oh en er ligt dus heel veel verse poeder. Zelfs op de piste heb je vandaag het gevoel dat je aan het free-riden bent.

 photo Desktop23.jpg

Ik heb even een duik genomen, vond de sneeuw er zo appetijtelijk bij liggen, ik denk dat moet ik even proeven. Head-first!!!

Lunch lunch baby! Burgers en cola, dat is wat je in Noorwegen op wintersport eet (heb ik me laten vertellen door de manager van Voss Ski Resort!)

 photo Desktop23.jpg

Mijn grootste hobby, mensen die gevallen zijn fotograferen. Vooral als het mensen met een grote mond zijn die zeggen ‘ben jij vanmorgen gevallen, ik niet….’ muahahaha.

Free ride ski’s zijn (je ziet het nu niet zo heel goed) veel breder en ook een stukje langer dan carve-ski’s. Het glijdt heel lekker door de poeder.

 photo Desktop23.jpg

Als we weer op de piste zitten om onze laatste bochtjes van de dag te maken durf ik het aan om met mijn iPhone in mijn hand te skiën. Off-piste had ik beide handen/stokken nodig om mijn evenwicht te bewaren, op de piste durf ik het aan. Tijd voor een skiënde selfie en een kusje (voor jullie allemaal!)

 photo Desktop23.jpg

Ik krijg niet echt genoeg van dit uitzicht. Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben.

Kleine après ski met mijn reisgenoten. Daar hoort natuurlijk een glaasje wijn bij. Zo lief, in de sneeuw op een van de balkons van onze cabin stonden een paar biertjes en flessen wijn koud voor ons!

 photo Desktop23.jpg

Ik skip de volgende activiteit op het programma; indoor skydiving. Niet omdat ik hier geen zin in heb, maar omdat ik het Spaans benauwd krijg van mijn mailbox en alle dingen die ik nog moet doen. Even een uurtje werken dus en alvast een beginnetje maken aan deze blog, zodat ik dat niet midden in de nacht hoef te doen, wel zo fijn.

Maar als ik een uur later bij Voss Vind (de indoor skydiving locatie) de foto’s en video’s bekijk van de rest ben ik toch wel een klein beetje jaloers.

 photo Desktop23.jpg

We eten vanavond bij een historisch hotel, het Fleischer Hotel. Dit hotel stamt al uit 1864 en is nog steeds in handen van dezelfde familie. Drie maal raden hoe deze familie heet ;-). Het is een super luxe hotel met 110 kamers en 220 bedden. Vrij groot dus. Wij gaan hier vanavond niet slapen, maar lekker eten. En we beginnen met een aperitief, champagne natuurlijk.

 photo Desktop23.jpg

Het menu bestaat vandaag uit een zoete aardappelsoep met kokosmelk en een hoofdgerecht met kalfswang. Dat laatste klinkt vrij heftig en je moet er niet te lang over nadenken, maar het smaakt ontzettend goed.

 photo Desktop23.jpg

We sluiten de avond af bij de cabin van Erik en Tom, net als gisteravond, alleen dit keer wél met de hele groep. Wijn, bier, sigaretten (NIET VOOR MIJ!!!!!!) en Oostenrijkse après ski muziek van Spotify is wat de klok slaat vanavond. Als ik om half twaalf het feestje verlaat om deze blog af te maken is de party nog in volle gang. Maar hé morgen moet ik om half acht aan het ontbijt zitten en voor die tijd moet ik compleet aangekleed zijn en moet mijn koffer weer zijn ingepakt. Daarnaast moet ook deze blog helemaal af zijn. Dus ja. Dit was de meest verstandige keuze.

TOT MORGEN! Oh nee, sorry, mijn volgende snapshot diary over dit reisje volgt donderdag, morgen krijgen jullie een andere blog van mij ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. januari 19, 2016 / 12:05

  Wat ziet dat er uit als een heerlijke dag! Jammer dat je geen tijd had voor het indoor skydiven! Maar goed, soms roept de plicht!

 2. Ilse
  januari 19, 2016 / 12:18

  Wat een fijne dag zo zeg!

 3. januari 19, 2016 / 12:34

  Aaah nu wil ik ook op wintersport! lijkt me echt zo heerlijk, helaas zit ik thuis maar wel met hele koude temperaturen haha!

 4. januari 19, 2016 / 12:35

  Wat heerlijk! Ik ben niet van de wintersport en dergelijke maar als ik dit zie vind ik het wel heel leuk eruit zien!

 5. Mischa
  januari 19, 2016 / 12:54

  Zo zo rustig aan mevrouwtje, met die hoofdletters. Zo bang dat je lezertjes denken dat je een slempende tabaksvriend bent? ;)

 6. januari 19, 2016 / 12:54

  Ahh dat ziet er echt paradijselijk uit zeg, wauw!

 7. januari 19, 2016 / 13:40

  Wat ziet dat er prachtig uit daar! Wauw! En ik ben heel erg benieuwd naar je blog van morgen ;)

 8. Irene
  januari 19, 2016 / 14:00

  Wat ik mij zo erg afvraag: heb jij nou nooit last van de koud bij dat skieen?

  Als het hier al 5 graden is, krijg ik al last van winterhanden en tenen (syndroom van Reynaud)

 9. Aukje
  januari 19, 2016 / 15:41

  Ik volg Sanne al een tijd en ik vind haar zo cool! Vet dat je met haar bent gaan skiën! Benieuwd of je een beetje poederverslaafd raakt… In a good way :-)

 10. januari 19, 2016 / 16:50

  Wat een lekkere dag! En lekker die burger!

 11. januari 19, 2016 / 21:06

  Wat heerlijk! Mooi uitzichtje ook!

 12. januari 20, 2016 / 10:09

  Wat een heerlijke dag. Ik krijg zoveel zin in wintersport als ik je foto’s zie! Die burger zag en trouwens ook erg lekker uit

 13. januari 20, 2016 / 10:35

  Zo veel mooie foto’s ! Ik ben wel een beetje jaloers op je ;).

 14. januari 20, 2016 / 16:25

  Het lijkt me echt extreem onhandig dat er continu overal sneeuw is maar aan de andere kant is skiën waarschijnlijk best een prima tijdsbesteding, zeker ook met die lunches en dinertjes tussendoor haha!

 15. januari 20, 2016 / 16:50

  Wauw wat een sneeuw, heerlijk!