SNAPSHOT DIARY: 17/7

 photo RecentlyUpdated81.jpg

DAY 15: Change of venue, hot hot hot en kippenvel.


 photo RecentlyUpdated81.jpg

We vertrekken vandaag naar Toscane waar ik de laatste dagen van mijn vakantie zal vieren, mijn ouders blijven hier nog tien heerlijke dagen, maar voor mij komt het eind van de vakantie toch echt in zicht. Wow, dat gaat ineens snel.

In het kader van we hebben vakantie: we duwen en trekken niet aan de caravan we hebben een ‘mover’ met een afstandbediening zetten we de caravan op de juiste plaats.
 photo RecentlyUpdated81.jpg

Ik zit nog geen vijf minuten in de auto of ik val in slaap, bij een benzinestation word ik pas weer wakker, tijd voor een chocolade croissant (met een slaperig hoofd).

Eenmaal weer terug in de auto val ik direct weer in slaap, totdat we slingerdeslang door smalle straatjes rond Florence rijden.

 photo RecentlyUpdated81.jpg

Camping Il Poggetto is what we call home for the next couple of days… Het is er nog super rustig.

 photo RecentlyUpdated81.jpg

En we zitten weer op een golfkarretje op zoek naar een mooi plekje.

Mijn zusje de handyman, draait de pootjes van de caravan uit met de boormachine.

 photo RecentlyUpdated81.jpg

Kamp Holland staat.

En ik ben toen aan Coca Cola want halleluja mijn bloedsuikerspiegel is door de inspanning en warmte drastisch gezakt.

 photo RecentlyUpdated81.jpg

Het is hier VEEL warmer dan bij het Gardameer. Ik heb het precies vijftien minuten in de zon uitgehouden, daarna heb ik de schaduw opgezocht.

Mijn vader leek het een leuk idee als ik het nieuwe slot van de fietsen (dat we kochten nadat ons oude slot was doorgeknipt en de fietsen ‘even’ gestolen waren) zou gebruiken als fitness apparaat. Hier deed ik V-ups met het slot om mijn voeten, ik hield dit precies tien keer vol, daarna vond ik het genoeg geweest.

 photo RecentlyUpdated81.jpg

Mijn zusje zit de hele middag voor de TV om de Tour de France te kijken.

Wanneer ik tien minuten lang een vliegtuig in beeld zie staan op TV vraag ik me af wat er aan de hand is, Roos vertelt me dat een vliegtuig van Amsterdam richting Maleisië contact is verloren en een bron uit Rusland meldt dat er een vliegtuig is neergestort in Oekraïne. Kippenvel, KIPPENVEL, terwijl het toch echt bloedverziekend heet is. De rest van de middag/avond heb ook ik voor de TV gezeten.

 photo RecentlyUpdated81.jpg

Ondertussen eet ik mijn lievelingschips, super zoute chips uit Italië. Sommige mensen krijgen door dit soort nieuws geen hap door hun keel, mijn maag werkt anders, want die zak was niet veel later leeg.

 photo RecentlyUpdated81.jpg

In de caravan werk ik met een ventilator op mijn kop aan mijn blog, alvast collages maken van de afbeeldingen zodat ik dat de volgende ochtend niet meer hoef te doen.

’s Avonds eten we zalm van de barbecue met foccaccia’s en een caprese salade, lovely.

De rest van de avond heb ik dus voor de TV gezeten. 298 mensen plots uit het leven gerukt. 154 Nederlanders. 108 mensen die onderweg waren naar een Aids Conferentie in Melbourne. 3 baby’s die geen eigen stoel hadden maar bij papa en mama op schoot zaten. Afschuwelijk. Allemaal even erg. ’s Avonds lees ik ook dat Jenny en Popo van Asian Glories in Rotterdam in het vliegtuig zaten. Kippenvel. Dan komt het ineens nog dichterbij. Ik heb vaak bij Jenny gegeten en ze kwam altijd bij ons aan tafel zitten, wat ze bij vrijwel al haar gasten deed. Ook heb ik haar regelmatig geserveerd toen ik zelf nog in de horeca werkte. Zo’n ontzettend hartelijk persoon. Dim Daily waar Jenny en Popo’s zoon Kevin het scepter zwaait was toen ze nog in Den Haag zaten mijn favoriete hotspot. Hoe afschuwelijk moet het voor hem zijn om beide ouders te verliezen ik kan het nog steeds niet geloven. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden van de ramp, iets nuttigers kan ik op dit moment helaas niet zeggen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. juli 19, 2014 / 12:38

  De plog begint leuk! Maar om het einde kunnen we natuurlijk niet heen.. Bah. :(

 2. juli 19, 2014 / 12:56

  Ik had ook kippenvel toen ik het hoorde. Al die honderden mensen die nu zonder een dierbare verder moeten. Het verdriet, de pijn. Vreselijk :(

 3. juli 19, 2014 / 12:59

  Erg he… Hoe zo’n dag dan kan eindigen. En zo eng dat alles zo dichtbij gebeurt ook.

 4. Nathy
  juli 19, 2014 / 14:05

  Echt heel triest he. Bij zoiets kan je met je hoofd niet bij… waarom?

  Ik heb ook nog een vraagje… het is mij al bij een aantal foto’s opgevallen dat je zusje witte vlekjes heeft. Wat zijn dat juist? Sorry, maar vroeg het me gewoon af :)

   • Hedwig
    juli 20, 2014 / 13:01

    Het klinkt waarschijnlijk heel gek en bedoel het als een groot compliment, maar ik vind het op de foto’s telkens er eigenlijk heel mooi uitzien bij Roos! Alsof ze beschenen wordt door allemaal kleine lichtbokeh. Het maakt haar heel bijzonder en ze kan het met haar mooie lichaam ook heel ‘goed’ hebben, ’t is echt een prachtmeid! :-)
    Ik wordt telkens zo blij van je plogs (op het verschrikkelijke vliegtuignieuws na natuurlijk), want het doet me denken aan de vakanties die ik met mijn zus heb gehad, zo gezellig! Geniet nog van je laatste dagen, x

 5. juli 19, 2014 / 15:15

  Ik hou van je foto’s, heerlijk zomergevoel!

 6. juli 19, 2014 / 17:04

  Die chips is zoo lekker! Die kun je bij sommige nachtwinkels kopen!! Mooi gesproken in je laatste alinea.

 7. juli 19, 2014 / 19:00

  Mooi stukje geschreven! Het komt dan ineens heel dichtbij he. Zo ongelofelijk.

 8. juli 19, 2014 / 19:02

  Wat een fijne zomerse foto’s. Het nieuws van het vliegtuig sloeg inderdaad in als een bom. Moet er de hele tijd aan denken. Zo verschrikkelijk dat zoiets ‘MOET’ gebeuren. Waar gaat het naartoe met deze wereld?

 9. juli 19, 2014 / 21:34

  Een leuk begin inderdaad. maar wat een droevig einde. Ik kan ook nog steeds aan niet veel anders denken.. Iedereen kent wel iemand met een kennis/vriend/collega/familie lid.

  Fijne vakantie nog, en sterkte.

 10. juli 19, 2014 / 22:48

  Oh jeetje, wat heftig dat je die restauranteigenaren nog kende ook, had inderdaad van ze gehoord. Sowieso heel heftig allemaal. De camping ziet er wel heel mooi uit! Geniet er nog even van!

 11. juli 19, 2014 / 22:57

  Ah, florance! Lekker hoor, mooie omgeving.

  De vliegramp raakt me zo, normaal kan ik me nog aardig goed houden als er dit soort nieuws naar buiten komt (goed houden als in geen traantje laten) maar nu.. blegh. Las net op Twitter een aantal tweets van iemand die daar nu is en wat hij op de rampplek zag liggen. Tijdschriften, agenda’s, reisgidsen.. zoveel persoonlijke spullen :(

 12. Suuz
  juli 19, 2014 / 23:03

  Wat een mooie foto’s weer! Geniet van je laatste dagen! Ik ga je vakantie plogs nog missen! Of ga je verhuis en inrichting plogs maken? :-) Vreselijk van de ramp, je hebt t goed verwoord!

 13. juli 20, 2014 / 10:06

  Leuke post! En je hebt alles mooi omschreven in je laatste alinea!

 14. juli 20, 2014 / 10:23

  Helaas is onderhand bekend dat er onder de slachtoffers meer Nederlanders zijn. Verschrikkelijk.

 15. juli 20, 2014 / 11:22

  Wat hebben jullie een lekker plekje zo in de zon!

 16. juli 21, 2014 / 10:43

  Leuke blog weer.. met een verschrikkelijk einde. Nog steeds bizar en de nasleep ervan maakt het alleen maar erger. Wat een idioten. Geen andere woorden voor :(

  Nog wel een vraagje: waar maak jij je collage’s mee?

  Geniet nog van je laatste daagjes in Bella Italia! x