SNAPSHOT DIARY: 1/3

 photo Recently Updated180.jpg


 photo Desktop2269.jpg

Goedemorgen, dit keer beginnen we niet bij het begin (ontbijt), maar het moment dat ik in de skilift zit naar boven. Reden? Ik heb vanmorgen gevlogd en ik kan dus blijkbaar niet twee dingen tegelijk doen, vloggen en snapshot diaries maken. Lastig hoor. Ik ben toch een vrouw? Anyways.. als je heel goed kijkt zie j een groepje mensen staan op de piste, dat zijn dus skileraren en een van die leraren is Roos, op dinsdagochtend om negen uur krijgen de skileraren hier zelf les. Cool.

Het sneeuwt vandaag!!! Dat is ook wel nodig, want de sneeuw wordt snel slechter, zeker nu het zo druk is geweest met de vakantieperiode. Het is mijn laatste dag hier, dus ik heb niet heel erg veel aan de nieuwe sneeuw, maar ik zit over een paar weken in Saalbach, hier in de buurt, ik hoop dat daar ook wat gevallen is.

 photo Desktop2269.jpg

Het is niet alleen aan het sneeuwen, het waait ook en het is best frisjes (temperaturen onder nul, anders zou het niet sneeuwen natuurlijk, maar regenen). De kou werkt op mijn blaas en al na twee pistes moet ik naar het toilet. Mooi moment om koffie met slagroom te nemen.

Ondertussen is de enige lift die naar dit restaurant gaat gesloten en komt er dus niemand meer boven, omdat het hier zo hard waait. Ik ben dus HELEMAAL ALLEEN! Hier. Stiekem vind ik dat best leuk. Ook al is het vrij mistig en zie ik geen hand voor ogen. Het is ein Abenteuer.

 photo Desktop2269.jpg

Nog steeds ganz allein hier…

Ook HIER ben ik alleen. Dit is het voordeel van slechte condities, veel mensen hebben geen zin om te skiën en je hebt niet heel veel last van drukte. Althans, dat is vaak het geval. Als je tussen de bomen blijft is het zicht ook een stuk beter dan wanneer je op een open piste probeert te skiën. Dat doe ik nu dus.

 photo Desktop2269.jpg

Dat ik koffie met slagroom gehad heb vanmorgen betekent niet dat de warme chocolademelk met slagroom wordt overgeslagen, bij Steinbockalm neem ik een korte pauze voor warme choco ‘mit Schlag’.

Zie ik daar de zon?

 photo Desktop2269.jpg

Het was een schijnbeweging van de zon, het blijft gewoon lekker door sneeuwen, maakt niet uit, het zorgt voor een prachtig wit landschap.

Tussen de middag eet ik grillworstjes met patat. Ik dacht dus dat die worstjes daadwerkelijk op de grill gingen, maar dit keer ging ik even goed opletten hoe ze gemaakt werden. Ze deden die worsten dus gewoon in een FRITUURPAN. Het smaakte er overigens niet minder lekker om. Maar erg gezond zal het niet zijn. Ik drink trouwens geen bier, ik lust niet eens bier, dit is Almdudler uit een bierglas. Moet kunnen.

 photo Desktop2269.jpg

And up we go! Dit is het laatste dagje skiën van Noortje en mij, dus die meoten we goed benutten.

OK, dit is iets minder grappig, de sneeuw bevriest op mijn bril en ik zie dus helemaal niets meer. Bril afzetten is ook geen optie, want het sneeuwt zo hard dat wanneer ik ski, ik verblind wordt door de sneeuw in mijn ogen. Maakt het skiën er niet makkelijker op.

 photo Desktop2269.jpg

Ik sluit mijn dagje skiën af met Roos en een andere leraar. Ik hou van de nieuwe sneeuw die vandaag gevallen is, dat maakt het off-piste skiën een stuk makkelijker. Ik heb inmiddels mijn ski-bril afgezet en mijn Oakley opgezet, deze bevriest gelukkig niet.

 photo Desktop2269.jpg

Ik dacht na zondagmiddag dat ik nooit meer Aperol Spritz zou kunnen drinken, nu ben ik alweer van dat idee afgestapt. Eentje kan best tijdens de Apres Ski, twee ook, maar meer niet. I’ve learned my lesson mensen. Soms moet je die op een hele harde manier leren.

Dinner is served, pasta a la Noortje, met tomaat en gehakt en courgette en mais. Goed eten, want er staat nog een lange avond op ons te wachten.

 photo Desktop2269.jpg

Ik kan heel lang naar het uitzicht vanaf ons balkon kijken. Zeker nu er een laagje sneeuw in het dorp ligt.

OK. Ready to hit town. Vanavond is de ski-show, waar Roos ook aan deelneemt als ski-lerares. Ik mocht ook mee doen, maar besloot toch dat het te veel moeite was (ski’s verslepen, ski-kleding aan, daarna meteen naar een feestje, blablabla, ja smoesjes enzo, maar sorry.

 photo Recently Updated180.jpg

Het was heel leuk om de ski-show te bekijken! Vooral om Rosie te zien natuurlijk, maar ik kan ook zo genieten van free style skiërs en snowboarders en gewoon alpine skiërs die in prachtige formatie skiën. Kon ik dat maar…

 photo Recently Updated180.jpg

We sluiten af bij Hotel Eder, waar het feestje op dinsdagavond dus is. Aan de Aperol Spritz, maar dit keer wel op een verantwoorde manier, lees: rustig aan, tussendoor water en chips. Was een heel goed idee. Om half drie liggen we in bed.. laatste avond alweer. Nooit leuk…

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. S.
  maart 2, 2016 / 12:51

  Allereerst wil ik zeggen dat ik echt van je snapshot diaries geniet, en dat je me ook geïnspireerd hebt om te gaan hardlopen. Maar altijd die dt-fouten in de ik-vorm… Je verdient geld met schrijven, check dan ook eens even op fouten voor je post…

 2. maart 2, 2016 / 12:59

  Wat een heerlijke laatste dag Annemerel! Een beetje (giga?!) jaloers hoor, zeker nadat ik je artikel las over je plannen van maart… Gelukkig neem je ons een beetje mee dmv de diaries, i love it!

 3. Britt
  maart 2, 2016 / 13:29

  Wat ziet het er weer heerlijk uit. Jaloers op je! Sneeuw en aperol… zou ik nu ook wel willen. En niet zo zeuren op één -dt foutje mensen..

  • Caroline
   maart 2, 2016 / 15:03

   Ik lees nog steeds vrolijk de snapshot diaries, maar eerlijk gezegd vind ik die dt-fout in combinatie met een paar typfouten wel wat veel voor een post…

   • maart 2, 2016 / 19:39

    Ik merk helaas dat er de laatste tijd ook veel fouten zijn. De snapshot diaries lijken snel getypt en niet nog eens nagelezen te zijn.

 4. maart 2, 2016 / 13:31

  Haha I knew it! De ‘ik drink nooit meer’ gaat nooit op ;)

  Wel een beetje gek dat een ski bril bevriest (lijkt me dat dat toch niet moet gebeuren!).

 5. maart 2, 2016 / 15:58

  Bummer dat die grillworstjes de frituur in gaan maar ik geloof je zeker dat ze er niet minder op gaan smaken. Leuke snapshot weer!

 6. Anja
  maart 2, 2016 / 19:05

  Wat een flauwe opmerkingen over spelfouten enzo. Ja, ik zie ze ook maar stoor me er op jouw blog niet aan. We hebben het hier toch niet over een wetenschappelijke of juridische tekst die foutloos geschreven hoort te zijn. En waar je als lezer of klant heel veel euro’s voor betaalt. Kom op dames! Tikkeltje jaloers??? Jullie betalen Annemerel toch niet om foutloos te schrijven? Hou dan ook op met jullie gezeur. En Annemerel, keep on going…

  • Emma
   maart 4, 2016 / 12:02

   Nee, maar adverteerders betalen haar wel omdat wij haar blog lezen. ;-) Dan is het dus wel fijn als je artikelen schrijft die fijn lezen en (zoveel mogelijk) foutloos zijn. Een keer nalezen zou volgens mij al voldoende zijn om -dt fouten en typfouten er uit te halen. Het is wel je werk!

 7. Ilse
  maart 2, 2016 / 20:57

  Wat een fijne laatste dag voor even in jou geval! En wat leuk zo’n show.

 8. maart 3, 2016 / 18:51

  Haha wauw Annemerel wat een leven lately! Skiën, chocolademelk met slagroom en friet met worst en daarna feestjes met Aperol Spritz… Geen commentaar overigens want volgens mij word je er hartstikke gelukkig van en dan lijkt het me prima. Die show is ook nice! Het lijkt trouwens wel heel vaak alsof je alleen eet bij je lunches of staan de andere borden dan gewoon toevallig niet op de foto? :’)