LET’S TALK ABOUT: March

 photo IMG_2584.jpg

Zoals ik zondag al schreef, februari was druk, maar maart wordt misschien nog wel meer een gekkenhuis. Dit keer niet omdat ik een boek lanceer, maar omdat ik het grootste gedeelte van de maand op ski’s sta. He bah, moet je nu medelijden met me krijgen? Ik denk het niet. Misschien moet je je bergen als je niet zo van mijn wintersportverhalen hoort (ha ha ha bergen, no pun intended). Ik zal mijn itinerary voor de komende maand even met jullie delen. Dan weten jullie wat je de komende maand – wat betreft Snapshot Diaries – op je te wachten staat.

Ik begin maart in Oostenrijk, samen met Noortje in Maria Alm. Daar ben ik dus nu. Morgen (2 maart) rij ik naar huis. Aanstaande zondag (6 maart) reis ik samen met mijn ouders af naar Oostenrijk (Serfaus), waar ook mijn zusje naartoe komt, zondag 13 maart kom ik dan weer thuis. Dan ben ik drie hele dagen in Nederland, om vervolgens op 16 maart samen met Marloes in de auto te stappen richting Italië, voor Dutchweek Italië. Een paar dagen later (zondag 20 maart) stappen we weer in de auto, dit keer om door te rijden naar Saalbach. Van 20 tot 28 maart ben ik samen met Marloes in Saalbach (en Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn) voor Dutchweek Saalbach.

Mocht je nog zin hebben in een last minute skivakantie? Je kunt voor beide nog reizen boeken! Je moet deze reizen trouwens niet verwarren met Dutchweek begin mei in Val Thorens, deze reizen worden door een andere organisatie georganiseerd en het publiek is over het algemeen iets ouder (het is dus – plat gezegd – iets minder bier drinken en kut roepen). Zo hebben ze in Saalbach onder andere een HELIKOPTER TAXI voor als je geen zin hebt om naar beneden te skiën met een wijntje op (wat ik heel verstandig vind).

Zoals ik al zei, ik ben in maart meer van huis dan dat ik thuis ben. Ondertussen gaat mijn werk natuurlijk wel door. Metro, mijn blog, nog wat promo-dingen voor mijn boek… en tijdens Dutchweek gaat het helemaal druk worden, want daar ben ik niet ‘zomaar voor de lol’, maar ga ik video’s en blogs maken voor Dutchweek. En oh ja… er moeten ook nog lange duurlopen gedaan worden, 32,5 kilometer, 35 kilometer en alle trainingen tussendoor. Maar hé, geen stress voordat er daadwerkelijk deadlines gemist worden en nachten moeten worden overgeslagen. April wordt vast mega rustig (ha ha ha loop op 10 april een marathon, rustig.. denk het niet).

Gelukkig doet berglucht mij altijd heel erg goed, dus wellicht krijg ik er een soort van super power door, waardoor ik het ook gewoon goed doe op zes uur slaap. Zou me best goed uitkomen zeg maar. Ik zie het als een uitdaging, net zoals ik het lopen van een marathon altijd als een uitdaging zie. Met een beetje organisatie-skills en zolang ik niet ziek word, komt het vast hartstikke goed.

Goede voornemens voor komende maand:
– Niet te veel nadenken, maar gewoon vooral veel doen, vaak kost denken me veel meer tijd dan het daadwerkelijk uitvoeren van hetgeen dat ik moet doen.
– Wel feestjes vieren, maar niet te veel alcohol, een kater past niet bepaald in mijn programma van de komende maand.
– Zo gezond mogelijk proberen te eten, genoeg groenten en fruit in ieder geval.
– Zoveel mogelijk in het momenten proberen te leven en geen zorgen maken over alles dat ik nog moet doen.
– Lief zijn voor mezelf en iedereen om me heen, niet in een geïrriteerde stresskip veranderen dus.

Als ik me aan deze vijf geboden houd moet het vast goed komen. Toch?

Wat staat er bij jullie op het programma komende maand?

Liefs,
Annemerel

Delen:

34 Reacties

 1. maart 1, 2016 / 17:04

  Heerlijke maandje lijkt me zo! Geniet er vooral van, want daar haal je weer energie uit voor je marathon :)
  Ikzelf ben deze maand de laatste ”moetjes” aan het afsluiten waaronder mijn eindtoets van mijn opleiding. Verder ga ik me voorbereiden op 4 april want dan start mijn marathonschema voor Berlijn en New York …..!!

  • Bella
   maart 19, 2016 / 11:37

   Merel, ik geloof dat je in ernstige psychische pijn verkeert; dat je daarom niets beters te doen heeft dan te trollen op blogs van mensen die wel leven. Ik wens je alle succes en sterkte toe met jouw herstel.

 2. Merel
  maart 1, 2016 / 17:05

  Dus de hele maand vakantie? En daarom je blog verwaarlozen met alleen maar fotos dumpen?
  Vind het raar.

  • Mieke
   maart 1, 2016 / 17:13

   Serieus? ‘Blog verwaarlozen met alleen maar foto’s dumpen’, waar haal je dat uit deze tekst?
   Beetje kort door de bocht (1) en deze blog bestaat alleen maar dankzij de inspanningen van Annemerel (2) dus ik veronderstel dat ze nog steeds kiest hoe ze haar blog aanpakt?

   Annemerel, geniet van een heerlijke maand skiën, het is je dubbeldik gegund!

  • Amber
   maart 1, 2016 / 17:21

   Ik vind dat ze het nog heel goed weet te combineren. Er zijn genoeg (fulltime) bloggers die nog niet eens fatsoenlijke blogpost per dag online zetten (en daarnaast dus geen andere banen daarnaast heeft, zoals Annemerel wel heeft met Metro en haar boek promoten). Annemerel krijgt het voor elkaar om zelfs in zo’n drukke maand iedere dag een fatsoenlijke blogpost online te zetten en als extra nog een snapshot diary.

   Daarnaast lijkt het me juist geweldig als je zo je leven kan combineren met skien en werk. En daar ook je lezers nog van laat meegenieten (of moet ik zeggen, jaloers maken? Want ik zou maar al te graag op wintersport willen door al je foto’s haha).

  • maart 2, 2016 / 07:35

   Zo ze zegt gaat het werk gewoon door, en bestaat de kans dat er nachten doorgehaald worden om dat alles af te krijgen; de keerzijde van ondernemen. Terwijl jij om 17u je kantoordeur dichttrekt, plant Annemerel haar eigen tijd in. En dan kun je dus lekker skiën overdag. Maar écht rustig vakantie is het niet. Geld moet ook verdiend worden, lasten moeten betaald worden. Jammer dat sommige mensen zo kortzichtig zijn. Annemerel, geniet er vooral van!

  • Margriet
   maart 2, 2016 / 17:03

   Wat een rare, ondoordachte reactie Merel!

 3. Eva
  maart 1, 2016 / 17:11

  Als de reactie hierboven serieus bedoelt is, moet ik toch even wat kwijt. Wat een gezeur de laatste tijd! er staat helemaal niet dat ze alleen maar foto’s gaat plaatsen. En van de haatreacties word je ook gek de afgelopen tijd. Niemand dwingt je (neem ik aan ;-)) om Annemerel haar blog te lezen. En nee het is ook geen opbouwende kritiek die gegeven word, dan zou ze er nog wat mee kunnen misschien. Hoe dan ook, Annemerel: Geniet van de maand in de sneeuw! En vergeet niet om ook voor jezelf te zorgen

  • Eva
   maart 1, 2016 / 17:12

   En met voor jezelf zorgen bedoel ik; vergeet niet onwijs te genieten ??

  • Mieke
   maart 1, 2016 / 17:14

   Ik denk dat veel van die reacties worden ingegeven door jaloezie, zo’n slechte raadgever/drijfveer.

 4. Nienke
  maart 1, 2016 / 17:33

  Super leuke maand voor de boeg zo te horen! Saalbach Hinterglemm is echt super, heb er drie weken geleden gezeten met de family en verder was ik in dezelfde week in Sölden als jij was. En aan je reactie te zien over Solden zal je Saalbach hinterglemm ook zeker niet verkeerd vinden! Super goede tips nog even; je kan er geweldig rond blijven skiën zonder al te veel lopen met je skis. Ook super leuk om in Lengau uit eten te gaan, je kunt daar met een paardenslee worden opgehaald en dan door naar het einde van het dal en daar zit dan een hutje waar je prima kunt eten en vooral lekkere toetjes (heidelbeerenomellete is een aanrader ookal klinkt het wat raar, en ook kaisersmarren zijn er heerlijk) al past dit niet goed in je goede voornemen, gezonder eten.
  In ieder geval veel plezier deze maand!

 5. Vera
  maart 1, 2016 / 17:33

  Een leuke maand heb je voor de boeg! Vergeet je niet te genieten ondanks alle drukte? ;)
  Wat ik mij laatst ineens afvroeg, schrijf je eigenlijk nog wel voor Dutch Cowboys? Of heb ik iets gemist de aflopen tijd?

 6. Eva
  maart 1, 2016 / 17:38

  Oooh wat een heerlijk leven!! Geniet ervan.

 7. Marieke
  maart 1, 2016 / 18:08

  Heh bah, wat een jaloerse mensen ineens de laatste weken.. :-/

 8. marly
  maart 1, 2016 / 18:27

  Aaah wat een heerlijke vooruitzichten! Succes met alle drukte, en vooral genieten!

 9. Celine
  maart 1, 2016 / 19:03

  Jaloersmakende activiteiten! Ik vind het zo leuk dat je ons een soort van meeneemt dmv snapshotdiaries!! Geniet er van, ik ben heel erg benieuwd!! Xx

 10. maart 1, 2016 / 19:24

  Ooooh, wat een heerlijk vooruitzicht! Een maand in de sneeuw! Lekker genieten na al die drukke weken. Jammer van de hatelijke reactie(s). Ik geniet juist van de Snapshot diaries en zo te zien heb je het druk genoeg qua werk daar dat het eerder ‘werken en leven in een andere omgeving’ is dan een maand vakantie vieren. Go Annemerel, you can do it!

 11. ilse
  maart 1, 2016 / 19:33

  Geniet ervan ps kunnen we je nog terugzien bij rtl boulevard en late night of is dat al geweest toen ik een week in de sneeuw zat? Was even nieuwsgierig

 12. Elvira
  maart 1, 2016 / 19:40

  Knap dat je het allemaal weet te combineren en er energie voor hebt! Hoewel je er misschien ook juist energie van krijgt.

  Ik moet er niet aan denken elke week zo ver te moeten rijden ookal zou ik war leuks doen. Maar dan is waarschijnlijk waarom ik 50 weken per jaar in NL zit en niet in het buitenland hahaha. Ieder zijn ding.

 13. Ilse
  maart 1, 2016 / 21:29

  Wat heerlijk zeg zo’n maand wintersport! Ben weer benieuwd naar je invulling met de snapshot diaries.

 14. Tessa
  maart 1, 2016 / 23:17

  Oke, jij hebt echt een heel erg leuk leven! Wat ontzettend gaaf dat je zo ongeveer de hele maand maart op de latten staat. Ik heb echt diep respect voor hoe je alle ballen in de lucht weet te houden. Pas je wel een beetje op jezelf? ^^ En trek je niks aan van die negatieve reacties die zo nu en dan voorbij komen op je blog. Jaloerse lui noem ik dat. Geniet ervan meid, je hebt het dik verdiend!

 15. maart 2, 2016 / 07:39

  Wat een heerlijke – maar drukke- maand heb je in het vooruitzicht zeg. Inderdaad genieten is een heel goed recept om alles te boven te blijven haha ;-) En dan maar hopen dat april iets minder druk wordt ;-)

 16. maart 2, 2016 / 08:18

  Heerlijke vooruitzichten Annemerel! Probeer ook vooral te genieten. Stom al die jaloerse reacties, ik zou het bijvoorbeeld ook prima vinden als je even terug naar 1 blog per dag gaat, net als in de zomervakantie.
  Ik ga half maart voor het eerst op wintersport, ben heel erg benieuwd! Heb altijd geroepen dat het niets voor mij is, omdat vakantie uitrusten betekent en ik sneeuw en kou háát. Maar oa door jouw blogs nu toch wel zin in! Misschien is het leuk om een blog over wintersport essentials te schrijven? Al ben ik volgens mij een uitstervend ras haha, op mijn 24ste voor het eerst op de latten!

 17. maart 2, 2016 / 10:53

  Komt vast wel goed deze maand. Je hebt het wel druk zo te lezen, pas wel een beetje goed op jezelf hoor, dat je jezelf niet helemaal uitput.

 18. maart 2, 2016 / 12:51

  Geniet er van Annemerel! En kom maar op met die foto’s, kan ik van een afstandje nog mee genieten!

 19. maart 2, 2016 / 21:12

  Wat er deze maand op het programma staat … gelukkig niet zoveel als bij jou, hoewel … revalidatie 2 tot 3 x per week en .. mijn verjaardag! normaal vier ik die niet echt, maar ja, als je een halve eeuw oud wordt dan moet het toch echt wel gevierd worden :) … oeps, wat voel ik me oud nu ik dit hier neer schrijf. Veel plezier in de sneeuw, ben jaloers, klein beetje maar hoor :)

 20. Jac
  maart 3, 2016 / 10:39

  Wat staat er bij mij de komende maand op het programma? Werken. Elke dag, van 9 tot 5. Voor mij slechts drie weken vakantie in het jaar. En het is onmogelijk om me eraan te onttrekken. Ik draag namelijk de verantwoordelijkheid voor twee kinderen. En hoeveel moeite het mij soms ook kost, ik mag in hun belang, ook niet veranderen in een geïrriteerde stresskip. Een maand lang op vakantie gaan en dat kwalificeren als een drukke maand, ik weet het niet hoor, ik gun je een schitterend leven maar blijf wel alles in perspectief zien. Heel veel mensen kunnen geen skivakantie van een maand betalen met het schrijven van stukjes in de Metro, een blog bijhouden en trainen voor een marathon. Hoe jij het doet weet ik niet. Ik vermoed dat je vader daar financieel flink in bijspringt. En als dat zo is kan ik me voorstellen dat je van het leven houdt en het omarmt, zoals jouw credo mij wil opleggen. Ik kijk er anders tegenaan. Verlies de realiteit niet uit het oog en accepteer dit stukje milde kritiek tussen alle hielenlikkers die alles van jou mooi, fantastisch en geweldig vinden.

  • marly
   maart 4, 2016 / 12:31

   Annemerel heeft ook niet de zorg van twee kinderen en samen met haar flexibele werk, wat je overal met een laptop kan doen, maakt dit dat zij meer vrijheid heeft om deze ski maand te pakken dan jij dat hebt. Je kan niet in de portomonee van een ander kijken en je kan er dus ook geen conclusies over maken dat papa dan wel bij zal springen.
   Zo jammer dat er zoveel negatieve comments zijn de laatste tijd!

 21. Jac
  maart 4, 2016 / 20:39

  Het is inderdaad een wat negatiever commentaar dan wat er doorgaans valt te lezen van haar volgers. Aan de andere kant vraag ik me af wie er zit te wachten op inhoudsloze commentaren over dat alles ‘leuk, lief en gaaf’ is. De mededeling van Annemerel dat ze een maand lang gaat skiën en dat ze derhalve haar maand erg druk vindt, wordt door haar lezeressen klakkeloos geaccepteerd. Maar ze gaat dus skiën… (?!). Ik ken mensen die het heel druk hebben en die heel hard werken. Let wel, ik heb niets tegen Annemerel, ze lijkt me erg sympathiek en ik geloof dat ze oprecht de intentie heeft om mensen blij te maken met haar schrijfsels. Maar ik denk niet dat ze het erg druk heeft. Ik weet natuurlijk niet of Metro exorbitante salarissen uitbetaald maar het lijkt me dat ze met haar artikelen en haar blog hooguit een paar honderd euro per maand binnen sprokkelt. Bovendien heeft ze tijd gevonden om een, qua omvang, niet al te misselijk boek te schrijven. Dat lukt je niet als je elke dag 8 of 9 uur moet werken voor je geld. Ze laat ons tevens terloops weten dat ze het werk dat ze normaal in 7 dagen doet, ook in 3 dagen voor elkaar krijgt. Ergo…ze werkt in die 7 dagen in ieder geval niet zo hard als ze zou kunnen. Hoe goed je je tijd ook indeelt en hoeveel vrijheid je ook hebt met je laptop…het geld moet ergens vandaan komen. Als ik een maand op wintersport ga, als ik het al kon betalen, dan ben ik aan het eind van de maand failliet. Het kost krankzinnig veel geld! Het appartement waarin ze woont, kan ik qua huurprijs ook niet ophoesten. En ik werk echt 42 uur per week hoor. Bovendien houdt van ze mooie spulletjes, een IPhone, een MacBook Pro. Wat te denken van al die ski-attributen. Die hardloopschoenen. Ze laat met regelmaat de lekkerste broodjes bezorgen. En dan die stedentrips. Ik was een midweek in Brugge afgelopen jaar…meer kan ik me niet veroorloven. Nu dan dus een maand lang op de ski’s. Hoe doet ze dat. Mijn wilde gok, Marly, is inderdaad een vermogende vader. Maar ik kan het mis hebben. Misschien ben ik flauw. Als ik het bij het verkeerde eind heb ga ik echter wel snel bij Metro solliciteren. Ik wil niemand beledigen of ontmoedigen. Dit commentaar is bedoeld als een tegengeluid op de onbeduidende reacties van veel lezers want ik vind dat je niet kan suggereren dat je het druk hebt als je een maand lang kan gaan wintersporten. Lijkt me reuze meevallen.

  • Mieke
   maart 5, 2016 / 01:38

   Wat jammer dat je het nodig vindt om zo te reageren Jac. Een deel van je kritiek begrijp ik wel, maar de argumenten die je aandraagt vind ik erg kort door de bocht.

   Volgens mij maakt Annemerel er geen geheim van dat ze die reizen (voor een deel) gesponsord krijgt. Bovendien zegt ze duidelijk dat ze tijdens de Dutchweeks moet werken, en er dus voor haar opdrachtgever is.

   Dat ze niet 42 uur per week op kantoor zit betekent niet dat ze niet hard werkt. Jij hebt ervoor gekozen om twee kinderen te hebben en de daarbij behorende verantwoordelijkheid aan te gaan. Annemerel (nog) niet, waardoor ze haar tijd flexibeler kan indelen.

   Als je je werk echt zo vervelend vindt en er zo erg van baalt dat je weinig vakantie hebt zou ik als ik jou was kijken wat ik aan de situatie kan veranderen in plaats van afgunstige comments te plaatsen op het blog van iemand die voor een andere levensstijl kiest dan jij.

 22. Jac
  maart 5, 2016 / 11:00

  Mieke, we wonen natuurlijk niet in Noord-Korea. En Annemerel is ook geen Kim Jong—un. Ik voel me daarom ook helemaal niet verplicht om deel te nemen aan het hysterische positivisme waarmee het grootste deel van de lezers doorgaans reageert. Ik denk dat mijn kritiek gegrond is en je zou het kunnen opvatten als opbouwende kritiek. Als er geen plaats is voor dit soort commentaren dan vervalt deze blog tot een verzamelplek van giechelende rijkeluismeisjes, die de hele tijd ‘leuk’ tegen elkaar zeggen. Ik denk dat Annemerel haar levensstijl niet zo zeer heeft gekozen maar dat ze dat in de schoot geworpen heeft gekregen. Hier ben ik echter niet afgunstig over. Dat is haar gegund. Wel heb ik er behoorlijk moeite mee dat ze het er zogezegd ‘druk mee heeft’ om dit allemaal mogelijk te maken. Al zou ik 84 uur in de week gaan werken, ik kan nooit een maand op ski-vakantie. Maar goed, laten we het maar weer gaan hebben over Biodermal crème, Aperol Spritz en Tony Chocolonely. Ik zal de essentie van dit blog wel niet hebben begrepen.

  • Mieke
   maart 6, 2016 / 13:54

   Jac, volgens mij heb je de essentie van mijn reactie niet helemaal begrepen. Natuurlijk hoeven we geen ja en amen en ‘leuk’ op alles te zeggen wat een blogger doet. Het punt dat ik probeerde te maken is dat het feit dat Annemerel (en met Annemerel nog vele andere freelancers/ondernemers) geen kantoorbaan heeft, niet betekent dat ze niet werkt. Ze gaat een weekje met familie weg maar is daarnaast gewoon aan het werk als ik het allemaal goed begrijp.

   Ik ben hier niet om Annemerel te verdedigen, dat moet ze zelf maar doen als ze dat wil. Maar ik wil als mede-ondernemer wel duidelijk maken dat het feit dat je werkdagen er anders uit (kunnen) zien niet betekent dat je lui bent en je levensstijl je in de schoot geworpen wordt. Ik maak weken van 60+ uur. Soms werk ik me in het weekend uit de naad zodat ik op maandag een middagje vrij kan nemen. Is dat lui? Of is dat juist het voordeel van flexibele werktijden?

 23. esther
  maart 5, 2016 / 12:23

  Hear hear Jac, ik kon het niet nog meer met je eens zijn!

 24. Jac
  maart 6, 2016 / 16:41

  Mieke, wat jij zegt lijkt me ook een meer realistische gang van zaken; als je een maandagmiddagje vrij wilt dan moet je je soms een weekend uit de naad werken. Daar kan ik me van alles bij voorstellen. Hoe hard moet je je dan wel niet uit de naad werken om een maand ski-vakantie (al dan niet deels gesponsord) te kunnen bekostigen? Met het schrijven van wat artikelen en het bijhouden van een blog kun je jezelf misschien wel onderhouden, maar ik verwacht dan eerder blogs over : ‘Leuke aanbiedingen bij de Lidl’, ‘Hoe je huisje voordelig in te richten met Action spulletjes’, ‘Wat vind je van m’n nieuwe shirtje, 2,95 bij de Zeeman’ en ‘Schattig vaasje gekocht bij Xenos’. Maar ze houdt er een tamelijke dure levensstijl op na en ik kan me alleen voorstellen dat ze zich dat kan veroorloven als ze financieel onafhankelijk is. Dat is prima…maar zeg dat dan ook gewoon. Nu wordt een maand in de sneeuw gekenmerkt als ‘een gekkenhuis’ en haar lezers reageren met ‘Meid, wat heb je het druk, gelukkig heb ik het een stuk rustiger’. Dat lijkt me een geval van blikvernauwing.