RUN BABY RUN: Let’s talk about February

 photo Desktop106.jpg
Februari was een hectische maand, mijn maanden zijn nooit hetzelfde, maar februari was helemaal een beetje vreemd. Ik bedoel, een boek uitbrengen doe ik niet iedere dag. Twee keer naar Oostenrijk rijden voor een weekendje skiën staat ook niet maandelijks op de planning. Ook zag ik vijf verschillende steden waarin ik samen met jullie, mijn lieve lezers, liep. Daarnaast train ik niet vaak voor een marathon, zonder te weten waar en wanneer ik die marathon eigenlijk ga lopen.

Inmiddels is het maart en weet ik gelukkig wél waar en wanner ik die marathon loop, op 10 april, in Rotterdam. Ik stond aanvankelijk niet erg positief tegenover de marathon van Rotterdam, in 2014 was het namelijk niet echt een leuke ervaring. Maar in april 2014 verkeerde ik ook in een totaal andere situatie dan nu. Een andere reden waarom Rotterdam mijn hart niet echt sneller liet kloppen is het feit dat ik niet weet of ik fit genoeg ben om een PR te lopen. Mijn tijd in Berlijn vorig jaar was bizar, een samenloop van heel veel goede omstandigheden. Ook al zou ik net zo fit zijn als vorig jaar, zouden de omstandigheden op 10 april in Rotterdam wel goed genoeg zijn?

Ik besloot het risico te nemen en me in te schrijven voor de marathon. Het startbewijs kreeg ik van New Balance, ik hoef alleen maar aan de start te verschijnen, wat heb ik te verliezen? Mijn gezicht? Ach… ik denk dat ik het ook wel overleef als ik dit keer geen PR loop, jullie hebben in ieder geval kunnen zien dat ik hard mijn best gedaan heb op mijn trainingen. Want hoewel ik de afgelopen maand alles behalve rustig was, heb ik wel iedere week netjes mijn duurloop gedaan. Een keer 25, een keer 27,5 en twee keer dertig. Mijn tempo-lopen schoten er soms bij in, maar iedere week ging ik netjes vier keer naar buiten. Ook met dank aan de loopjes die ik met jullie deed hoor, tijdens de presentaties met Run2Day.

Mijn laatste duurloop gaf me het meeste vertrouwen van allemaal. Ik ging weer misselijk naar buiten, zoals altijd als ik begin aan een duurloop. Ik weet niet waar die misselijkheid vandaan komt, misschien toch een soort van zenuwen? Maar waarvoor? Zoals ik in mijn boek al schrijf, een training is geen wedstrijd, waarom zou ik er dan toch zenuwachtig voor zijn? De week ervoor had ik tot op de seconde af 2 uur en 30 minuten over die 30 kilometer gedaan. Bizar snel voor een lange duurloop, het zou niet uitmaken als ik er dit keer een beetje langer over zou doen. Maar ik deed er niet langer over, sterker nog, ik was een stuk sneller. Halverwege kreeg ik trek en pauzeerde ik even voor een Acquarius en een grote Nuts-reep, daarna kon ik er weer tegenaan. En waar ik normaal de laatste vijf kilometer van een duurloop de meters wegkijk, kon ik nu ineens met gemak versnellen. Waar kwam dit vandaan? Ik zou het niet weten, maar dit mag me best ook op 10 april in Rotterdam overkomen.

Waar ik dan wel weer een beetje de zenuwen krijg is jullie reacties op Instagram. Ik weet dat ze ontzettend goed bedoeld zijn, maar teksten als ‘dat wordt sowieso een PR in Rotterdam’ geven me de kriebels. Ik weet helemaal niet of het een PR wordt, ik doe mijn best, maar je hebt niet alles in de hand. Ik weet niet wat er de komende weken nog gaat gebeuren. Erg veel rust zal ik niet krijgen, maar berglucht daarentegen wel. Ik hoop op een PR, niet alleen voor mezelf, maar ook omdat ik jullie niet wil teleurstellen. Want zo voelt het voor mij als ik geen goede tijd loop. Ook al is dat natuurlijk onzin, dat weet ik ook wel. Misschien ga ik daarom mijn volgende duurloop maar gewoon verknallen, dan zijn de verwachtingen  weer wat minder hoog. Want dat is het aller leukste, goed lopen op het moment dat niemand het verwacht.

Wie zie ik trouwens allemaal aan de start van de Rotterdam Marathon? (en wie zie ik langs de kant?)

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. Merel
  maart 2, 2016 / 17:09

  Als je een PR wilt lopen dan zou ik zeker minder fastfood gaan eten, Van al dat frituur wordt niemand er beter op en al helemaal niet als je een PR wilt lopen (wat is gegund is!)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 3, 2016 / 09:26

   Working on it… vrij lastig in de bergen maar volgende week beter ik mijn leven, hoop ik.

 2. maart 2, 2016 / 17:11

  Aaah Ann, je bent goed getraind maar inderdaad het kan van zoveel afhangen. Een paar jaar geleden was het 30+ graden tijdens de marathon van Rotterdam. Vrij uitzonderlijk maar als dat weer gebeurd loop je waarschijnlijk geen PR. Je traint goed en meer kan je niet doen. Ik sta in ieder geval langs de kant en ga je aanmoedinggen!

  • Merel
   maart 2, 2016 / 17:13

   Nu nog een cursus Nederlands- het is aanmoedigen…. En jezelf kun je niet echt vergelijken met jezelf. Annemerel is stukken beter.

   • Marjon
    maart 2, 2016 / 17:26

    Ik zie haar nergens zichzelf met Annemerel vergelijken? (En als we het dan toch over een cursus Nederlands gaan hebben.. )

   • Marieke
    maart 2, 2016 / 17:27

    Uhhhh?! :-/

   • ilse
    maart 2, 2016 / 17:59

    Ps merel ben jij van de spellingspolitie dat doet toch allemaal niet ter zake hier. Lees mee of stop met zeuren. Amai

   • maart 3, 2016 / 11:11

    Ben je bij het uitblijven van een reactie van Annemerel maar overgestapt op zeiken op andere reageerders?
    FYI: in je eigen reactie staan ook meerdere fouten. Hou alsjeblieft eens op met dat gebitch, Merel. En al helemaal wanneer je je zelf ook schuldig maakt aan dat wat je anderen verwijt.

    @Annemerel: Keep up the good work! PR of geen PR, mij inspireer je toch wel :)

 3. maart 2, 2016 / 17:20

  Wauw Annemerel! Goed bezig! Ik zit er over na te denken om aan de kant te gaan taan. Ik wil zo graag eens ervaren hoe de sfeer is tijdens zo’n evenement! Dus wie weet.. Voor nu; heel veel succes met trainen de komende maand. Gelukkig krijg je weer veel berglucht. Gewoon lekker je ding doen, dan komt het vanzelf wel goed. Liefs

 4. Marjon
  maart 2, 2016 / 17:30

  Je doet je best en meer kun je niet doen. Je moet je absoluut niet zenuwachtig voelen door Instagram, al snap ik het wel. Voelt waarschijnlijk toch als een soort druk. Het komt wel goed en zo niet dan komt het toch goed!

  (Oh trouwens; de annemerel-show bij je boek op Instagram bedoelde ik goed hoor! Ik vind het een leuke show ;) )

  • Annemerel
   Auteur
   maart 3, 2016 / 09:26

   Haha dankjewel!

 5. Milou
  maart 2, 2016 / 17:42

  Ik loop met je mee op 10 april! Stiekem hoop ik ook op een pr, maar inderdaad, de omstandigheden spelen mee..

 6. ilse
  maart 2, 2016 / 17:57

  Ik sla dat spektakel over, zo erg om te kijken als je zelf bij lange na de 10 niet onder het uur kan lopen

  • ilse
   maart 2, 2016 / 18:00

   Er viel een stuk tekst af maar of je nu wel of niet je pr verbeterd je loopt beter dan de meeste van ons dat weet ik zeker.

 7. R
  maart 2, 2016 / 18:25

  Maak voor jezelf dan een ondergrens. Bedenk wanneer je ook tevreden bent met jezelf. Je kunt niet altijd pieken.
  Misschien haalt dat de druk er af.

 8. maart 2, 2016 / 18:49

  Fijn dat de duurlopen zo goed gaan. Al zou je 100 marathons op je naam staan ik denk dat je nog steeds elke keer kriebels krijgt.

 9. Krista
  maart 2, 2016 / 19:47

  Ahhh zo moet je die reacties niet zien! Maar ik snap het wel hoor, de weken voor een marathon wordt je sowieso altijd geplaagd door zelftwijfel en druk of verwachtingen van buitenaf helpen daar niet echt bij. Maar je bent heel eerlijk over je trainingen en die zien er super uit, dat moet sowieso vertrouwen geven in een goede marathon! Of dat nu in een PR eindigt of niet, daar hebben de omstandigheden inderdaad ook nog vat op. Succes met de laatste trainingsweken! (tussen al het skieen door ;) )

 10. Tessa
  maart 2, 2016 / 20:16

  Leg de lat niet te hoor voor jezelf. Tuurlijk is een PR lopen leuk, maar de marathon helemaal uitlopen zonder pijntjes o.i.d. en genieten van de gehele marathon is naar mijn idee belangrijker! Zoals eerder al werd genoemd: stel een ondergrens voor jezelf.
  Het was inderdaad een samenloop van omstandigheden dat je marathon in Berlijn zo fantastisch goed liep. Er hoeft maar even een zware wind te staan en het kan al compleet anders lopen dan verwacht. Maak je niet te druk en JUST DO IT.
  Ik zal helaas niet komen kijken, aangezien Rotterdam bijna 3 uur rijden is voor mij.. Misschien dat ik volgend jaar zelf aan de start verschijn ;)

 11. Lisa
  maart 2, 2016 / 20:44

  Je ziet mij langs de kant! You can do it! (En dat PR, maak je daar niet te druk om; je lezeressen zijn altijd trots op je!)

 12. Julia
  maart 2, 2016 / 21:55

  Je loop niet voor ons, maar voor jezelf he ;) Voel je niet onder druk gezet door dat soort comments over PR’s. Dat is alleen maar als compliment bedoelt, wij zijn echt niet teleurgesteld in je als je geen PR loopt hoor! Probeer een fijne marathon voor jezelf lopen, waar je met plezier aan terug denkt! Ik vind sowieso iedere marathon die je uitloopt al een hele prestatie! Ik weet niet of het mij ooit zou lukken een marathon te lopen!

 13. maart 3, 2016 / 07:37

  Ik denk dat je al keitrots mag zijn met alles wat je nu hebt gehaald: je traint hartstikke goed en bent er gewoon keigoed mee bezig. Ik hoop natuurlijk ook voor jou dat je die PR rent, maar als je dat niet doet vind ik zelf alsnog een supergrote prestatie die je aflevert waar je dubbel en dwars trots op mag zijn.

 14. maart 3, 2016 / 09:05

  Ik ben echt benieuwd hoe jouw marathon van Rotterdam gaat verlopen :) Ik vind het in ieder geval altijd erg leuk om te lezen over je trainingen en ’the road to…’. Een PR lopen doe je vooral voor jezelf, en ik denk dat bijna al je lezers hoe dan ook trots op je zullen zijn!

 15. Ilse
  maart 3, 2016 / 10:00

  Heel begrijpelijk als je geen PR loopt met die tijd die je nu hebt. Leg de lat niet te hoog en geniet er gewoon van! En als je hem wel loopt dan is dat heel mooi meegenomen! En misschien sta ik wel langs de kant.

 16. Bren
  maart 3, 2016 / 10:12

  Ik ga hem voor het eerst lopen dit jaar! Ik vind het echt superspannend en ben echt benieuwd hoe dat nou voelt om een marathon te lopen! Zou al blij zijn als ik het binnen de 5,5 uur haal hahaha!
  Gewoon lekker lopen Annemerel en niet te veel stressen en nadenken over dat PR zou ik zeggen, dan komt het echt wel goed! En anders komt er wel weer een andere mooie marathon voorbij waar een snellere tijd wel lukt :-)
  You can do it!

 17. maart 4, 2016 / 15:59

  10 april, shit joh, dat is ook gewoon al bijna! Ik ben erg benieuwd en hoewel ik snap dat je de druk voor een PR voelt – uiteindelijk gaat het er ook om dat jij er gewoon een hoop positieve energie uithaalt en als een gelukkig en voldaan mens de finish over rent, tenminste, ik denk dat je het daar uiteindelijk om doet. En een PR op de Rotterdam-marathon gaat je vast sowieso wel lukken :)