SNAPSHOT DIARY: 1/1

 photo Recently Updated143.jpg


 photo Recently Updated143.jpg

Goedemorgen, 1 januari, tijd om hard te lopen. Ik loop al sinds 2011 ieder jaar op 1 januari hard. OK, behalve in 2012, want toen was ik op wintersport en was ik nog bang voor bergen en sneeuw in combinatie met hardloopschoenen. Maar goed, vandaag ga ik niet voor de standaard 5 kilometer. Ik wil 20 kilometer lopen. Ik heb de avond ervoor drie glazen champagne op en lag om half twee in bed. Voel me dus redelijk OK als ik om negen uur ’s ochtends mijn banaantjes eet.

Ik heb bij mijn ouders geslapen en dat betekent dat ik lekker door de weilanden kan lopen. Ik vind lopen in Den Haag heel fijn, maar het duurt altijd wel 2,5 kilometer voordat ik in de duinen zit, hier ben ik binnen 300 meter op een heerlijk looppad. Het is mistig, lekker fris, perfect hardloopweer.

 photo Recently Updated143.jpg

En die mist levert prachtige plaatjes op. Als ik zo lekker aan het rennen ben denk ik altijd, waarom doe ik dit niet gewoon iedere dag… Maar goed, het is natuurlijk niet iedere dag zulk lekker weer.

 photo Recently Updated143.jpg

Bij thuiskomst staat er een lekker sapje voor me klaar dat Roos gemaakt heeft. Het is iets met frambozen, blauwe bessen, banaan en sinaasappel. Lekker! Ook grappig: het is nog geen twaalf uur als ik thuis kom. Ik tref mijn zusje op de hometrainer aan, mijn moeder is haar oefeningen aan het doen en mijn vader is ook net terug van een twaalf kilometer rondje hardlopen. Wat zijn we met zijn alle lekker binnen.

DAMN YOU Lianne Vos, was het nu echt nodig om 100 meter meer te lopen? Nu sta ik nog niet bovenaan mijn lijst met meest gelopen kilometers. Gaat me deze maand ook al niet meer lukken, want zag net al dat er gekken in mijn lijst waren die al 40 kilometer gelopen heb. Haal ik nooit meer in. Er was een tijd dat ik steevast bovenaan stond bij Nike+ … Die tijden zijn voorbij.

 photo Recently Updated143.jpg

Zie nu pas dat ik in 2015 met een gemiddelde pace van 5’09 gelopen heb. Dat is best belachelijk snel, in 2014 was mijn pace 5’27 en in 2013 5’35. Ik denk niet dat mijn pace in 2016 veel sneller zal zijn dan in 2015. Mijn eerste loopje van 2016 deed ik trouwens met een pace van 5’09. Toevallig.

Dit was speltbroodje met scrambled eggs en bacon nummer één. Er volgde nog een tweede, die was voorzien van beduidend meer bacon. Het moest op, ik had twintig kilometer gelopen, laat me. Mijn vader scrambled eggs zijn de beste.

 photo Recently Updated143.jpg

Roos smeert ondertussen haar boterhammen met Aioli :’).

Mijn vader wilde even laten zien dat er in januari gewoon bloemen in bloei staan in zijn tuin. Ik had geen zin om naar buiten te gaan, dus nam hij mijn telefoon mee om een foto te maken van het verschijnsel. Het is trouwens wel een bloem die ook deze tijd van het jaar hoort te bloeien, dus heeft niet zo zeer met klimaatverandering te maken. Hoe hij heet? Ik ben erg slecht met namen. Misschien weten jullie het?

 photo Recently Updated143.jpg

Rachel Platten heeft haar album vannacht gereleased, ik ben wel fan denk ik.

Roos heeft mijn oogmake-up gedaan, ik had een uitdaging voor haar: gebruik alle kleuren van het Naked 2 palet. Het is haar gelukt en ik vind het resultaat best mooi.

 photo Recently Updated143.jpg

Snack snack snack. Ik zou dit de hele dag kunnen eten. Ik ben er achter dat ik rijstwafels met avocado nog lekkerder vind zonder zalm of gepocheerd ei. Win: want een stuk makkelijker te maken.

OK: dit is dus ook een reden dat ik niet iedere dag twintig kilometer hardloop. Ik ben nu ’s middags best een beetje moe. Wellicht wordt dat minder als ik het iedere dag zou doen, maar voor we zover zijn…

 photo Recently Updated143.jpg

We gaan nieuwjaarswensen bij oma, maar mogen eerst nog even langs de prullenbakken. De auto ligt vol met karton, plastic en glas. Ik ben altijd zo bang wanneer ik iets in zo’n ondergrondse container gooi, dat ik er iets in gooi dat er niet in mocht vallen. Zoals een ring of zo, of een armband.

Bij mijn oma ben ik chef airfryer. Ik heb nog nooit iets gebakken in de airfryer maar het smaakt eigenlijk best OK. De bitterballen zien er een beetje zielig uit, maar smaken prima.

 photo Recently Updated143.jpg

Home sweet home, bij mijn ouders dan. De vermoeidheid is nog steeds niet helemaal weg. Heeft wellicht toch ook te maken met hoe goed ik geslapen heb afgelopen nacht. Ik sliep naast Roos en ik heb een chronisch verstopte neus en daardoor kon Roos niet slapen omdat ik blijkbaar geluid produceerde (oeps) en omdat ik dat geluid niet wilde produceren sliep ik niet echt rustig (het is geen snurken, meer zwaar ademen) van de zomer heb ik iedere nacht een neusspray gebruikt om het probleem niet meer te hebben, daarna kon ik niet meer zonder neusspray. Ga ik dus niet meer zomaar gebruiken.

Ik blijf bij mijn ouders voor het avondeten. Zalm, gebakken aardappeltjes en een salade met mozzarella en tomaat.

 photo Recently Updated143.jpg

We kijken nog een film en om half elf zit ik in de auto richting huis. Het nieuwe nummer van Martin Garrix vind ik best lekker. Moest er even aan wennen, maar het is echt weer zo’n nummer waar ik heerlijk op kan hardlopen. Aanrader.

 photo Recently Updated143.jpg

Bij thuiskomst tref ik de nieuwe Sylvie Sport collectie brochure in mijn brievenbus aan. Ik had de collectie helemaal nog niet gezien, maar het ziet er op Sylvie wel heel mooi uit. Nee echt. Er zit één top bij die ik echt MOET hebben. Lucky me, ik heb een samenwerking met Hunkemöller deze maand dus mag wat uitzoeken. Helaas is de collectie pas over een paar dagen te koop, want ik wilde natuurlijk meteen bestellen (ik heb weinig geduld), maar dat was nog niet mogelijk. Keep you posted.

Na mijn mini plank work-out van vijf minuten is het tijd voor mijn bed. Een fijne eerste dag van 2016. Zo mogen er meer volgen dit jaar!

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. januari 2, 2016 / 12:23

  Een goed begin van 2016! Happy new year

 2. Merin
  januari 2, 2016 / 12:25

  Ik vind je diaries altijd heel leuk om te lezen! Ik kom zelf net thuis van het hardlopen. Misschien kan je weer ’s een lookbook met roos doen!

 3. ingrid
  januari 2, 2016 / 12:30

  ik heb jaren geleden t zelfde probleem gehad met neusspray ( het heet trouwens otrivin verslaving)en gebruik nu nooit meer de traditionele neusspray. in plaats daarvan kreeg ik nasonex van de huisarts, je kan er eens naar vragen. hier raak je niet aan verslaafd. Nu gebruik ik trouwens alleen nog maar neusspray met zoutoplossing, dat is nog beter.

 4. januari 2, 2016 / 12:40

  Wat een mooie foto’s van het hardlopen. Vooral die ene met die zon over het weiland. Ik woon vlakbij zo’n omgeving, alleen ik durf daar nooit te hardlopen, waarschijnlijk teveel naar opsporing verzocht gekeken, binnenkort toch maar weer eens doen.

 5. januari 2, 2016 / 12:51

  Leuke diary weer! Rijstwafels met alleen avocado blijven inderdaad het lekkerst. Nog een gelukkig nieuw jaar!

 6. januari 2, 2016 / 13:23

  Waauw, jij hebt het nieuwe jaar echt veel fitter ingezet dan mij… Ik lag er na oudejaarsavond pas om 6 uur in en voelde me echt VRESELIJK gisteren…. Respect dat je meteen ging lopen!

 7. januari 2, 2016 / 13:44

  Goed bezig, hardlopen en een oefening doen op 1 januari! Dat voorspelt vast veel goeds voor dit jaar ;). Ik moest op 1 januari gewoon werken om 07.00 en heb de hele dag gelopen dus ik heb het niet heel slecht gedaan op zich :’)

 8. januari 2, 2016 / 13:58

  Wat een lekker begin van 2016! Happy New Year!

 9. Ilse
  januari 2, 2016 / 14:01

  Goed begin van 2016 met die 20 km hardlopen! En wat een mooie plaatjes met die mist.

 10. januari 2, 2016 / 14:09

  Snapshots zijn echt een van mijn favoriete artikelen die jij schrijft! Zo leuk om te zien :). Jou 1 januari zag er trouwens heel fijn uit en een stuk productiever dan die van mij, haha! Gelukkig nieuw jaar :D

 11. januari 2, 2016 / 14:18

  die bloem heet Camelia, ook wel bekend als de bloem die symbool staat voor Chanel (de witte soort dan)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 2, 2016 / 14:40

   OH JA! Dat zei mijn vader :P Thank you! Ik vond hem al ergens op lijken!

 12. Maartje
  januari 2, 2016 / 15:06

  Je kan otrivin een week gebruiken, pas daarna kan je niet meer zonder :)

 13. januari 2, 2016 / 15:41

  Wat een heerlijke 1e dag van 2016 heb je gehad. Ik ben gisterenochtend een flinke wandeling gaan maken.. Ik moet de Alpe D’Hues beklimmen in juni (voor de Alpe D’HuZes) en moet maar eens een begin maken met trainen haha! Het was heerlijk buiten, zo mooi en zo rustig! Ik ga dit voortaan ieder jaar doen op 1 januari..lekker gebruik maken van die ochtend, beviel me god! Album Rachel Platten is inderdaad fijn :-)!

 14. Manon
  januari 2, 2016 / 15:51

  Wauw dat album van Rachel Platten, bedankt voor de tip! Ik had nog nooit van haar gehoord maar ben meteen fan.

 15. januari 2, 2016 / 15:54

  Wat een heerlijke dag! En wat een mooie bloem in de tuin van je ouders. Ik moest trouwens oprecht hard lachen om de angst bij het weggooien van papier en glas in zo’n bak op straat. Te herkenbaar hahaha. Ben altijd bang dat ik toevallig al mijn sleutels op dat moment nog vast heb.

 16. januari 2, 2016 / 17:03

  Goed bezig hoor met 20 km hardlopen op 1 januari!

 17. januari 2, 2016 / 17:14

  Ohja, neusspray is niet zulk goed spul haha. Lekker nieuwjaarsdagje en je hebt je inderdaad heel rustig gehouden op oudjaarsavond haha! Wel lekker voor je ritme :)

 18. januari 2, 2016 / 17:28

  Ik ben zelf niet zo van hardlopen in de buitenlucht, maar met kerst waren we een paar dagen naar Zeeland en daar vond ik het heeeerlijk. Elke ochtend even een klein rondje van 6 km over het rustige strand. Nu ik jouw foto’s zie begrijp ik het helemaal! Ik woon helaas in een stad en vind het lastig om hier buiten te gaan rennen met al die stoplichten overal.

 19. Elvira
  januari 2, 2016 / 17:30

  Je ogen waren mooi opgemaakt zeg, complimenten aan Roos!

 20. Maaike
  januari 2, 2016 / 18:43

  Ik wil ook die collectie van Sylvie, maandag 9:00 online :)

 21. januari 2, 2016 / 20:01

  Zoooo, jij bent het nieuwe jaar goed begonnen. De allerbeste wensen voor jou voor het komende jaar. En hopelijk heel beel leuke blogjes om te lezen!

 22. januari 3, 2016 / 09:25

  Wat een fijne 1 januari, het is mij helaas niet gelukt om te gaan sporten! De collectie van Hunkemoller x Sylvie heb ik bij de lancering in Hamburg gezien, heel tof! Kan ook niet wachten tot het in de winkels ligt :)