SHOPPING: Running Essentials voor de herfst

Heb je wat externe motivatie nodig om naar buiten te gaan in de regen voor een rondje hardlopen? Deze hardloopfavorieten voor de herfst kunnen je daar wellicht mee helpen.

Lululemon Speed Up Tight

Volgens mij heb ik net de laatste donkerblauwe in een maat S gekocht, maar de olijfgroene is er nog wel in alle maten en die heb ik ook al een jaar en is zó fijn. Het kopen van een Lululemon legging is een investering, ze gaan jaren mee. Ik draag nog steeds leggings die al vijf/zes jaar in mijn kast liggen en het elastiek is nog goed. Het enige dat je niet moet doen is op je knieën op het asfalt vallen, dat zorgt wel voor gaten (dit is me al twee keer overkomen!). De leggings zitten super lekker, geven je een mooi rond achterwerk en hebben zoveel vakjes dat je vrijwel alles mee kunt nemen dat je je kunt bedenken (via Lululemon)

Scrunchies

Ik ben helemaal into the scrunchie. Deze van Lululemon blijven niet super goed zitten (die van Zenner wel), maar als ik vlechten in mijn haar heb bind ik die graag samen met deze scrunchie op mijn hoofd (en dan blijft het dus wel zitten). Ook perfect voor na het hardlopen (via Lululemon).

Pet

Ik kan een regenbui tijdens mijn hardlooprondje prima waarderen, maar als de regen in mijn ogen komt kan dat best wel gaan irriteren. Ik draag daarom tijdens een heftige regenbui het liefst een goede pet die de ergste regen uit mijn gezicht houdt. Ik draag op dit moment de Aerobill Tailwind van Nike, hij zit comfortabel en doet zijn werk (via Nike) voor degenen die Berlijn hebben gelopen dit jaar, hij is er ook in een speciale Berlijn Marathon versie.

Sokken

Sinds ik dikke sokken draag van Nike heb ik veel minder blaren dan voorheen. Ze kosten belachelijk veel geld (14 euro! voor sokken!) maar het is het me wel waard, want lopen met blaren is gewoon niet prettig en zorgt er ook nog eens voor dat je anders gaat lopen (omdat je de blaar probeert te ontzien) en dat resulteert dan weer in blessures. Vooral als mijn voeten nat worden door een flinke regenbui waar mijn hardloopschoenen niet tegen bestand zijn, zijn goede sokken extra belangrijk (via Nike).

Top

Als het hard waait dan wil die (koude) wind nog wel eens op mijn longen slaan, waardoor ik minder goed kan ademhalen. Tijdens dat soort weersomstandigheden zorg ik er altijd voor dat ik een hooggesloten top draag. Deze van Nike zijn mijn favoriet, heb er de afgelopen zeven jaar een stuk of 10 verzameld. Heb deze rode dan ook absoluut niet nodig. Weet wel dat ik op een zwak moment waarschijnlijk als nog voor de bel ga, want ik hou van rood en ik hou van deze shirts (via Nike).

Dun regenjasje

Als het regent dat het giet wil je jezelf het liefst natuurlijk een beetje tegen die regen beschermen. Ik draag niet vaak een hardloopjasje in de herfst, omdat ik het vaak veel te warm vind, maar als het echt hard regent en/of ik van plan ben om heel lang te gaan lopen, kies ik toch voor een jasje. Het liefst zo dun mogelijk, waterafstotend en met capuchon (die ik dan over mijn pet heen kan trekken in geval van echt hele harde regen). Het liefst koop ik een jasje in een felle kleur of juist wit, zodat je net wat beter opvalt. Als het regent is het over het algemeen wat donkerder buiten, dus is het belangrijker om goed zichtbaar te zijn. Deze van Adidas heb ik zelf niet, maar ik heb wel een aantal jasjes die hier op lijken en deze ziet er echt goed uit (en is ook nog eens met 30% korting, via Adidas).

Sportbeha

Mijn favoriete sportbeha’s zijn van ODLO. De ene keer draag ik een andere pasvorm dan de ander. Vlak voor mijn menstruatie heb ik een wat stevigere nodig, maar de overige drie weken draag ik het liefst de Blackcomb Seamless beha’s met Medium Support. Een van de weinige beha’s die niet zorgt voor nekkrampen en waar ik geen vervelende schaafwonden aan overhoud. Dat is met vochtig weer extra belangrijk, omdat dat vocht de kans op schaafwonden vergroot (via ODLO).

Zo, dat waren mijn favorieten voor de herfst. Je vraagt je misschien af, Annemerel, waarom deel je geen schoenen. Nou… kijk. Dat is zo ontzettend persoonlijk. Het enige dat ik je echt kan aanraden is om je goed te laten adviseren bij een hardloopspeciaalzaak. Zelf loop ik op dit moment het liefst op de Zoom Fly’s en dan niet de nieuwste versie, maar de allereerste, die op Nike.com niet eens meer te koop is. Shit happens.

Liefs,

Annemerel

 

Delen:

5 Reacties

 1. Sanne
  oktober 2, 2019 / 13:49

  Waar is je outfit van de bovenste foto van? Die zijn ook erg leuk!

 2. A.
  oktober 2, 2019 / 16:42

  Annemerel,
  Ik reageer anders nooit maar wil je via deze weg toch een hele dikke proficiat wensen!
  Groetjes van een grote fan uit België

 3. Anna
  oktober 2, 2019 / 16:44

  Gefeliciteerd.

 4. Bianca
  oktober 3, 2019 / 08:49

  Superleuke items! Dat regenjasje heb ik nog nodig, het shirt, de sokken en de sportbeha :).

 5. Rianne
  oktober 13, 2019 / 22:27

  Door jou ben ik toch eens van die Nike sokken gaan uitproberen. Ik had na het hardlopen vaak blaren en kon maar geen sokken vinden die mijn voeten goed zouden beschermen en waarmee ik geen blaren liep. Ik ben helemaal om en zo blij met die Nike sokken. Het geld is het meer dan waard, echt! Dus bij deze, super bedankt voor je tip? Na jaren eindelijk goede sportsokken voor het hardlopen. Fijne avond! Liefs Rianne.