SHOPPING: De ‘perfecte’ hardloopgarderobe

In mijn kledingkast ligt meer sportkleding dan normale kleding. Ik draag vaker een hardlooplegging dan een spijkerbroek. Ik heb van alles getest en geprobeerd en weet inmiddels heel goed wat ik wel en niet fijn vind. Regelmatig (gemiddeld zo’n vijf keer per dag) krijg ik de vraag wat mijn favoriete hardloopbroek, short, beha, schoen, sok is en het leek me nu weleens een mooi moment om die vraag in een keer goed te beantwoorden. Als ik van alles eentje zou mogen kopen, dan zou ik gaan voor…

Hardloopshort: Lululemon – Fast & Free Short 6″

Mijn favoriete short met vakjes waar ook een iPhone in past. De stof is heel mooi en stevig, het broekje zakt niet af en er zitten mega veel zakjes in. 6 inch is redelijk lang, waardoor je minder last hebt van schuurplekjes tussen je benen. Wil je nog langer? Er is ook een 10 inch variant.

Hardlooptight: Lululemon – Speed Up Mr. Tight 28″

Sinds 2013 mijn favoriete hardlooplegging. Zakt niet af, lubbert niet uit, prachtige dikke stof waar je achterwerk mooi in uitkomt en altijd mooie, diepe kleuren die ook niet misstaan in de supermarkt of in het vliegtuig. Ik ben 1.77, draag een maat 6 en bij mij komt de legging tot net op mijn enkelbotje (krijg deze vraag heel vaak).

Sportbeha: Nike Pocket Bra 

Ik vond het een moeilijke keuze, de keuze tussen de ODLO Seamless Soft Beha’s en de Nike Pocket Bra’s. De doorslaggevende reden waarom ik voor de Nike beha heb gekozen, is omdat mijn favoriete beha van ODLO niet meer in de basiscollectie zit en ik de nieuwe nog niet geprobeerd heb. Wat de pocket bra’s van Nike zo fijn maakt is dat ze net iets langer zijn zodat je ze in de zomer als top kunt dragen tijdens een wedstrijd (er past makkelijker een startbewijs op dan op een standaard beha) en omdat er heel veel vakjes in zitten, waar ook een iPhone 11 in past (getest en was een succes!) en waar je sleutels en gels in mee kunt nemen. Super handig!

Longsleeve: Nike Longsleeve met rits

Ik heb het vaak koud op mijn borst, waardoor ik last krijg van ademhalingsproblemen. Deze longsleeve heeft een hoge sluiting waardoor ik het minder koud heb op mijn borst. Vaak draag ik deze top in combinatie met een basislaag.

Sok: Nike Elite Cushioned Ankle Socks

Mijn lievelingssok, sinds ik deze sokken draag heb ik vrijwel geen blaren meer op mijn voeten. Als ik een keer een ander paar sokken draag, gaat het weer fout. Ze zijn vrij dik, waardoor mijn voeten goed beschermd worden. Daarnaast zit ik eigenlijk tussen twee schoenmaten in (41 en 42) waardoor ik altijd net iets te veel ruimte in mijn schoen heb (ik kies altijd voor 42), deze sokken lossen dit op. Helaas ben ik al een paar maanden op zoek naar een nieuw paar (vijf paar is te weinig als je bijna dagelijks hardloopt), maar ik kan ze tot op heden nergens in mijn maat vinden. Ik ben er wel van overtuigd dat Nike ze snel weer zal maken, varianten van deze sok zitten namelijk al jaren in de collectie.

Schoen: Nike Zoom Fly 3

Hardloopschoenen zijn super persoonlijk en ik zou dan ook niet meteen een online bestelling plaatsen nadat je dit gelezen hebt, maar de Nike Zoom Fly 3 is mijn favoriete hardloopschoen. Ik begon drie jaar geleden met de eerste versie van de schoen en ben via versie twee bij deze derde versie belandt. De Zoom Fly 3 zit goed om mijn voet en geeft meer ondersteuning dan andere varianten. Er zit een carbonplaat in wat hem lekker stijf en reactief maakt, tegelijkertijd is ‘ie super zacht, ook na 600 kilometer. Hij stimuleert een voorvoetlanding, wat hem extra ‘snel’ maakt. Ik ben zelf een overproneerder en dit is een neutrale schoen, ik draag er daarom speciale op maat gemaakte zooltjes in zodat ik hier geen last van heb.

Basislaag: ODLO Performance X-Light

De thermokleding van ODLO is mijn absolute favoriet. Ik heb de topjes mouwloos, met een kort mouwtje en met lange mouwen en draag deze tops alle seizoenen. Ze zijn super zacht en licht en je hebt dus amper het gevoel dat je een extra laag aan hebt. Tegelijkertijd zorgen ze wel voor dat extra isolatielaagje waardoor je het tijdens het lopen niet koud hebt. Ik heb Tuur inmiddels ook fan gemaakt.

Horloge: Garmin Forerunner 245 Music

Zelf heb ik de Garmin Fenix 6s in het roségoud en hoewel ik daar super blij mee ben, snap ik ook heel goed dat je niet even 600 euro hebt liggen voor een sporthorloge. Voordat ik de Fenix kreeg van Garmin, had ik een Forerunner (de 235) en daar was ik super tevreden over. Inmiddels is er een nieuwe versie van de Forerunner, de Forerunner 245. Deze heeft een stuk meer (lifestyle) functies en op de versie met muziek, kun je zelfs muziek zetten. Super handig. Ik heb hier vorig jaar een review over gedeeld. De Forerunner 245 Music is bijna de helft goedkoper dan de Fenix 6s (349 euro) en bij Run2Day krijg je deze maand zelfs 30 euro korting (niet gesponsord, zag dit toevallig afgelopen week in mijn mail voorbij komen). Als je geen 600 euro hebt liggen, zou ik dan ook kiezen voor dit horloge.

Heb jij net als ik bepaalde favorieten die je het liefst in alle kleuren van de regenboog hebt? Heb je een van mijn favorieten ook in je kast liggen?

Liefs,

Annemerel

P.S. Je ziet dat ik geen speciaal T-shirt of topje gedeeld heb. Ik heb hier namelijk niet een bepaalde favoriet van waar ik altijd naar terugkeer. Ik zorg altijd dat wat ik koop lekker ademend is en verder moet het er vooral leuk uit zien. De ene keer valt mijn oog op een top van Adidas of Nike, de andere keer zie ik iets moois van Lululemon of Tracksmith. Zolang de stof dry-fit is (geen zwaar katoen) en de naden bij de mouwen niet al te ruw zijn (kan gaan schuren) is een shirtje al snel goed, in mijn ervaring.

Delen:

12 Reacties

 1. Lana
  maart 5, 2020 / 12:19

  Jammer dat de leggings van Lululemon zo duur zijn, dat weerhoudt me er echt van om ze te kopen helaas. Maar jij en veel anderen zijn er zo enthousiast over dat ik me er binnenkort toch maar aan moet gaan wagen! Ik heb zelf de Garmin Forerunner 245 Music, zo’n fijn sporthorloge!

  • Maura
   maart 6, 2020 / 08:51

   Hey Lana,

   Vaak heeft Lululemon wel kledij in de sale. (Je moet kijken bij “We Made Too Much.) Zeker met de winter sale en de zomer sale, maar bv. ook tijdens Black Friday, hebben ze veel in de aanbieding.

   Ik heb zo al een legging van Lululemon voor de helft van de prijs kunnen scoren.

   Dus het is zeker de moeite waard om de site in de gaten te houden.

   • Annemerel
    Auteur
    maart 6, 2020 / 11:11

    Ja, helemaal gelijk Maura. En daarnaast… de kwaliteit van de leggings is zo goed dat je er over vijf jaar nog plezier van hebt. Ik heb leggings die ik kocht in 2013 die ik nog steeds draag.

    • Maura
     maart 6, 2020 / 12:27

     En ik vind het super handig dat je geen verzendkosten hoeft te betalen en dat je het ook terug gratis kunt opsturen. Dus stel dat de maat niet goed is, of de kwaliteit is toch niet hetgeen je ervan verwachtte, dan kan je het binnen een maand terugsturen.

     Ik heb mijn eerste legging gekocht in een outletwinkel van Lululemon in Las Vegas, nu zo’n 3 jaar geleden, (deels ook omdat jij er op je blog zo positief over was). En nog geen spijt van gehad van mijn aankoop.

     Ondertussen heb ik er nog anderen gekocht via de site van Lululemon & hou ik de “We Made Too Much” op hun site iets te vaak in de gaten. ;-)

 2. maart 5, 2020 / 12:20

  I love love love the tights van Lululemon! Ik heb er nu 3 en wil niets anders meer! Ze geven inderdaad een mooie lift op de juiste plekken! Ik ben zo blij dat ik zo eigenwijs ben geweest en dacht ik bestel hem!

 3. Do.
  maart 5, 2020 / 13:52

  Leuk! Thanks!

  • Do.
   maart 7, 2020 / 16:11

   PS: :D de Nike Pocket Bra is inmiddels binnen & het is een blijvertje: zit super lekker en word helemaal blij van alle vakjes; fijn ook icm een short die geen/weinig vakjes heeft. Heel blij mee, dankjewel voor het delen, anders had ik deze bra wrs niet gevonden.

   • Annemerel
    Auteur
    maart 9, 2020 / 12:53

    Aaah wat leuk om te lezen!!! Veel plezier ermee!

 4. Anique
  maart 5, 2020 / 13:53

  Ook fan van lululemon. Ik heb 2 lange en 2 korte. De korte heb ik nog niet gebruikt. Ik kijk nu al uit naar het voorjaar. Heel soms hebben ze online aanbiedingen, toen heb ik 1 korte versie gekocht, dat scheelt dat een beetje.

 5. Jantine
  maart 5, 2020 / 21:58

  Waar kopen jullie de lululemon leggings?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 6, 2020 / 11:11

   Op de website van Lululemon! eu.lululemon.com !

 6. Eline
  maart 22, 2020 / 14:34

  Hey Annemerel! Super fijne post dit. Ik heb een vraagje over sportbeha’s. Is het zo dat deze na een tijdje vervangen moeten worden? Ik heb hier nooit echt bij stilgestaan, maar de laatste tijd enorm veel last van pijnlijke schuurplekken (en dat ik had ik voorheen zelden). Hoe doe jij dit met sportbeha’s?