SHOPPING: Beach Essentials

 photo Desktop594.jpg

Over twee dagen stap ik in de auto, op weg naar Italië en ik hoop op weg naar de zon. Zon en rust, daar heb ik zin in. Dagenlang op het strand, of bij het zwembad, without a care in the world! En tijdens zo’n dag heb ik eigenlijk alleen maar 10 dingen nodig…

Aller eerst, een goede zonnebril, zoals ik eerder al schreef, ik loop het liefst in de winter nog met mijn zonnebril, kun je nagaan hoe onmisbaar een zonnebril voor mij is tijdens een dagje strand. Vroeger droeg ik in de zon nooit een zonnebril, omdat ik bang was dat ik een afdruk van de zonnebril in mijn gezicht zou krijgen (is me ooit tijdens een wintersport overkomen), maar tegenwoordig zet ik nooit meer mijn zonnebril af in de zon, niet alleen omdat ik dat geen fijn gevoel vind, maar ook omdat ik het gevoel heb dat ik van iedere zonnestraal een nieuwe rimpel rond mijn ogen krijg. Mijn favoriete zonnebril heeft een bruin of grijs gemêleerd patroon en heeft een stevig montuur dat je makkelijk in je haar kunt zetten (aviators vind ik heel cool, maar die werken niet zo goed bij mij).

Natuurlijk is ook een fijne bikini belangrijk, op dit moment ben ik vooral fan van mijn Oysho bikini die ik in Milaan kocht (inmiddels is hij trouwens halve prijs, grrrrrr). Ik kies eigenlijk altijd voor strapless bikini’s omdat ik witte lijntjes in mijn hals niet zo mooi vind.

Asociaal of niet, als ik in de zon lig luister ik het liefst naar muziek. OK, op zijn tijd is zonder muziek ook wel gezellig maar als je drie weken op vakantie gaat met dezelfde mensen dan ben je op een gegeven moment ook wel uitgepraat en toe aan een momentje voor jezelf met muziek. Ik luister in de zon altijd naar mijn iPod Shuffle, want mijn iPhone raakt van de warmte oververhit (pussy!!!). Ik luister onder andere naar deze nummers.

Naar het zwembad/strand draag ik vaak iets makkelijks, meestal een wijdvallend jurkje of een jumpsuit. Het moet allemaal vooral niet te veel moeite kosten, maar het moet wel leuk genoeg zijn om eventueel ook nog een drankje in te kunnen drinken, want je weet maar nooit in wat voor situatie je belandt…

Als strandtas gebruik ik meestal een gratis canvas/linnen tasje van Maje, of van Nike of… Deze tasjes nemen niet alleen weinig ruimte in in mijn bagage, ze zijn ook multifunctioneel (ik neem er altijd meerdere mee en gebruik sommigen bijvoorbeeld ook als vuile was zak).

Wat is een dag strand zonder strandlaken? Ik heb een strandlaken van Oysho waar ik heel erg blij mee ben. Aan de bovenkant is hij van katoen, de onderkant is van badstof. Hij is dunner en weegt minder dan een standaard strandlaken en ik vind hem HEEL erg mooi.

Tijdens een dagje strand lees ik veel, mijn hele iPad Mini staat vol met boeken (die ik allemaal ga lezen voor de Summer Reading). Vaak lees ik niet in de zon want ten eerste kan ik het scherm dan niet lezen en ten tweede, ik ga dan zo met mijn ogen knijpen dat ik VRAAG om rimpels (sorry mensen, ik ben geobsedeerd door mijn fronsrimpel, ik zal er ooit nog wel een keer een blog over schrijven maar ik heb dat ding al sinds mijn veertiende en de situatie is er de afgelopen elf jaar niet beter op geworden. Nee, ik denk niet dat je hem ooit gezien hebt, want ik ben een erg goede fotocurator op mijn blog). Ik lees dus meestal onder een parasol, of onder een boompje.

Op vakantie draag ik vrijwel niets anders dan Havaiana’s, mijn favoriete teenslippers. Ik heb het afgelopen jaar al drie paar op Sarenza besteld (waaronder het paar uit mijn collage).

En tot slot is een dagje strand ook niets zonder zonnebrand. Op mijn gezicht smeer ik factor 30 van Jetske Ultee. Ook al verbrand ik niet snel, ik wil er zeker van zijn dat mijn gezicht goed beschermd is (rimpels rimpels, pigmentvlekken, huidkanker…), met mijn gezichtszonnebrand smeer ik ook mijn hals in en mijn borst, de rest doe ik met factor 15. Op mijn lippen smeer ik een zonnebrand van Coola, factor 30. Je lippen zijn super gevoelig voor de zon, dus die vergeet ik nooit.

Wat zijn jouw tien beach/pool-essentials? Vergeet ik nog iets?

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. juli 1, 2014 / 12:23

  Vakantie…. daar ben ik aan toe!! En met deze items wordt dat heeerlijk relaxen denk ik! Enjoy!

 2. juli 1, 2014 / 12:26

  Die zonnebril is prachtig! Ben ook zó toe aan vakantie, maar zit er helaas voorlopig nog niet in voor mij :'( Scriptie stres…

 3. juli 1, 2014 / 12:31

  ohhh heerlijk! waar komt dat specifieke linnen tasje vandaan, als ik vragen mag?
  xo, cheyenne

 4. juli 1, 2014 / 12:40

  Die zonnebril <3

 5. juli 1, 2014 / 12:40

  Ik kan op het strand echt niet zonder een goede zonnebrand, leuke handdoek (ik heb serieus wel 11 verschillende…) en plastic slippertjes om over het hete zand te kunnen lopen. Krijg alweer helemaal zin in de vakantie als ik er zo over nadenk!

 6. juli 1, 2014 / 12:44

  Klinkt erg handig, zo’n tweezijdige strandhanddoek! Ik vind die krengen altijd veel te zwaar!

 7. juli 1, 2014 / 13:11

  Er staan mooie dingen tussen!

 8. juli 1, 2014 / 13:37

  Mooie zonnebril geniet van je vakantie

 9. juli 1, 2014 / 13:39

  Ik lig echt veel te weinig aan het strand, grrr. Ik ben zo toe aan een weekje strand-liggen in Italië, Spanje of een ander warm land! Maar goed, dit jaar maar even hopen op mooi weer en op naar Scheveningen ofzo :) Ik denk dat je al de essentials wel hebt genoemd!

 10. juli 1, 2014 / 13:59

  Bkini’s koop ik tegenwoordig altijd online. Kan het niet aanzien in die paskamers met dat vreselijke licht.

 11. juli 1, 2014 / 14:46

  Ooooh I love it als jij op reis gaat. Je kan er zo leuk over vertellen.

 12. Manon
  juli 1, 2014 / 14:57

  Leuk! Zelf neem ik altijd nog een flesje water mee omdat je veel vocht verliest en het fijn is om te drinken als het warm is. Misschien dat je die nog bent vergeten? ;-)

 13. Annick
  juli 1, 2014 / 18:44

  Hi Annemerel,
  Kun jij mij misschien vertellen wat de afmetingen zijn van de Oysho handdoek? Hij lijkt me echt deel maar ik kan de maten ook online niet vinden.

 14. juli 1, 2014 / 19:16

  Drinken en een boek! Van de zon krijg je veel dorst en ik luister nooit muziek maar ik lees liever ;) Verder niets aan toe te voegen!

 15. juli 1, 2014 / 19:20

  Lippenbalsem, zonnebrand en water zijn bij mij onmisbaar :)

 16. Suuz
  juli 1, 2014 / 19:58

  jaaaaaaaaa ik sluit me volledig bij jouw essentials aan!!!!! absolute musthaves! HELE FIJNE VAKANTIE ALVAST!!!! lekker genieten en uitrusten!

 17. juli 1, 2014 / 21:13

  iPod shuffle lijkt me wel handig inderdaad, iPhone in de zon is niet zo’n goed idee. Leuke essentials, ik loop vaak ook de hele zomer op flipflops, heerlijk. Gisteren ontdekte ik trouwens ook opeens een rimpel in mijn voorhoofd die niet meer weggaat, dat wordt inderdaad nog wat, hahaha.

 18. juli 1, 2014 / 21:22

  Mooi lijstje! Een bikini, zonnebril en mijn iPhone voor de muziek zijn onmisbaar!

 19. Karlijn
  juli 2, 2014 / 01:54

  Leuk lijstje!!
  En een tip: als je bang bent voor rimpels, smeer je handen dan ook (Altijd! Elke dag!) in met factor 30.
  Om te voorkomen dat je later van die rimpelhandjes hebt ;-)
  Maarrr, niet teveel daarover piekeren hoor, je bent prachtig!
  Heel veel plezier in Italie An!

 20. juli 2, 2014 / 11:07

  Love it, Vooral de bikini!

 21. juli 3, 2014 / 13:41

  Ahhh hierdoor krijg ik echt zin om naar het strand te gaan! Die bikini is erg leuk!