CURAÇAO: #6

 photo dushi41.jpg


 photo dushi41.jpg
 photo dushi41.jpg

Santai Spa @ Lions Dive Beach Resort
All good things come to an end, donderdag was alweer de laatste dag op Curaçao, rond 14.30u zouden we opgehaald worden door de taxi. Erg lang om te slapen hadden we dus niet, want onze tijd moest optimaal benut worden. De helft van onze groep gaat met dolfijnen zwemmen, ik heb die behoefte eigenlijk nooit gehad en Marloes ook niet, dus voor ons wordt er iets anders geregeld. We krijgen een massages bij de Santai Spa op het Lions Dive Beach Resort.

En dat vond ik geen vervelend alternatief (en toen wist ik nog niet eens dat de massage op het strand plaats zou vinden). We kregen een massage van een uur in een beschut hutje op het strand van Lions Dive. Ook al kregen we een relaxmassage (zodat we relaxed het vliegtuig in zouden gaan), heel erg relaxed was het de helft van de tijd niet. Marloes en ik werden een ‘lastig project’ gevonden, omdat we allebei zo vast zaten als een huis. Van kuiten tot schouders, alles zat vast. De relaxmassage veranderde dus onbedoeld in een sportmassage. Ook niet verkeerd, want de spanning kan er maar af zijn, niet waar?

Na een uur liepen we volledig zen het strand weer af, op naar het hotel voor een laatste avondmaal (lunch).

 photo dushi41.jpg
 photo dushi41.jpg
 photo dushi41.jpg

Lunch Kura Hulanda
De keuken van Kura Hulanda is goed! Op dit moment vinden er allemaal veranderingen in het hotel plaats, hebben ze net een nieuwe chef aangenomen en wordt het niveau steeds hoger. We beginnen onze lunch met een lekkere caesarsalade en eten als hoofdgerecht een stukje runderlende met aardappel en paddenstoelen. Als dessert kregen we een stukje taart en die was ook al zo goed, maar ik zat op dat moment al zo vol (IK zat vol ja) dat ik die niet helemaal op kreeg.

Het was heerlijk rustig op het terras van Kura Hulanda (het was eindelijk mooi weer op Curaçao, iedereen lag natuurlijk op het strand) en het zonnetje scheen vrolijk onder de parasol door. Een heerlijk relaxte lunch dus.

 photo dushi41.jpg
 photo dushi41.jpg

 photo dushi41.jpg

Bye Bye
Maar de lunch betekent ook het einde van onze Curaçao-trip. Ik loop terug naar mijn kamer (op de foto: de bovenverdieping van het complete huisje) en pak de laatste spulletjes in mijn koffer in. De koffer moet net zo zwaar zijn als op de heenreis, maar hij lijkt zoals gewoonlijk veel zwaarder. Nog één keer werp ik een blik op het zwembad voor mijn deur en dan is het toch echt tijd om die koffer de trap af te slepen en met ons vervoer naar het vliegveld te gaan.

Klein puntje van kritiek, op het vliegveld van Curaçao is niet heel veel te beleven. We wachten bijna twee uur op onze vlucht (die wel op tijd gaat, maar je bent natuurlijk altijd wat vroeger aanwezig) en erg veel lekker eten heb ik niet kunnen vinden. Uiteindelijk neem ik een frietje met Cola, maar de friet smaakt nog meer naar karton dan de friet van McDonalds, dat kan niet goed zijn. Goed, dan maar in het vliegtuig eten.

Maar het vliegtuig is ook nog een klein dingetje, dat is dit keer niet de Dreamliner maar één van de oudste modellen. De Dreamliner heeft me ontzettend verwend gemaakt en dit vind ik dus ook niet OK. Hahaha, oké ik zal mijn snobistische pet wel weer afzetten, maar écht De Dreamliner heeft me wel een klein beetje verpest. Als dan ook nog eens de airco gaat lekken en ik onder een dekentje moet schuilen om niet nat te worden denk ik echt met weemoed terug aan die heerlijke heenreis. Gelukkig zitten we wel gezellig en gelukkig heb ik die Noise Cancelling koptelefoon, want het schijnt dat er de hele nacht een baby gehuild heeft een paar stoelen voor me. Ik heb wel vaag iets gehoord, maar ik kon gewoon verder slapen.

We landen een uur eerder in Nederland dan gepland en zo kan het dat ik om 10.00u al moet rennen om mijn trein te halen. Na een paar uurtjes slaap is het laatste waar ik zin in heb een reis met het OV, maar hé ik mag niet klagen, ik hoefde namelijk alleen maar de trein en de tram te nemen, dus bus werd me door mijn vader bespaard. Ook hierin ben ik een klein beetje verwend geworden. Mijn excuses…

Het waren zes hele fijne en indrukwekkende dagen. Eigenlijk veel te kort om Curaçao goed te doen, maar we hebben een hele goede indruk gekregen van hoe een vakantie van 10 dagen zou kunnen zijn. Of ik terug wil? Wat denk je!!!!!!!

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. juni 30, 2014 / 17:21

  Jullie hebben echt veel gedaan zeg, leuk! En zwemmen met dolfijnen is echt heel leuk om een keer mee te maken hoor!

  xx

 2. juni 30, 2014 / 17:29

  Ohhhhh die massage <3

 3. juni 30, 2014 / 17:42

  Wat een heerlijke foto’s heb je gemaakt zeg! En wat heb je sowieso een heerlijke trip gehad! Nu lekker nagenieten :)

 4. juni 30, 2014 / 18:01

  Wat een heerlijke foto’s heb je gemaakt. Ik wil ook graag een keer naar Curaçao, lijkt me zo’n mooi, fijn eiland. Mijn vriend heeft er een half jaar gewoond en wil graag een keer terug om me het eiland te laten zien. Ik kan niet wachten!

 5. juni 30, 2014 / 18:03

  Oh ik heb al je verslagen met heel veel plezier (en een tikkeltje jaloezie) gelezen haha. Heerlijk zo’n tripje :)

 6. juni 30, 2014 / 18:12

  And again: super mooie foto’s!

 7. juni 30, 2014 / 18:18

  Wat leuk om alle stukjes over Curacao te lezen, ik ga er volgende week dinsdag naartoe, na al deze foto’s kan ik echt niet meer wachten haha! X

 8. juni 30, 2014 / 18:35

  Prachtige foto’s!

 9. Shirley
  juni 30, 2014 / 19:29

  Wat een mooie foto’s! Ik heb nu ook meteen zin in een massage, haha. Heb je nog ladyspeedsticks gekocht in Curaçao? Beste deo ever!

  • Patricia
   juli 1, 2014 / 10:49

   Haha! Zo grappig dat heel veel mensen gelijk LADY SPEEDSTICK roepen bij de gedachte aan Curacao! Ik was vorige week in Turkije en daar lagen ze ook, megablij natuurlijk! En het allerleukste was dat ze maar 4,5 lira waren, das 1,5 euro! WOW!

 10. juni 30, 2014 / 19:37

  Ahhh wat een leuke verslagen! Ik wil echt nog een keer naar Curaçao, het klinkt allemaal geweldig!

 11. juni 30, 2014 / 19:40

  Wederom: hemels!

 12. juni 30, 2014 / 19:47

  Heee leuk stukje geworden zeg. Die airco in het vliegtuig was inderdaad niet oké maar dankzij de slaappil heb ik de baby gelukkig ook niet gehoord. Wie weet tot een volgende persreis! x Antonette

 13. juni 30, 2014 / 20:18

  Waauwwwie !

 14. juni 30, 2014 / 21:58

  Heerlijk zo’n massage op het strand! Jammer dat het weer voorbij is, maarja volgens mij heb je wel genoten :)

 15. juni 30, 2014 / 22:23

  Moeten echt geweldige dagen zijn geweest! Een persreis lijkt me toch iets anders voelen dan je eigen vakantie, maar alsnog, heerlijk. Al vraag ik me even af of je heel veel vooruit geblogd hebt of dat daar alsnog hebt gedaan. Ik vond je verslagjes trouwens wel fijn met foto’s – tekst – foto’s – tekst in plaats van eerst alle foto’s en dan alle tekst, dan blijf je namelijk scrollen (al vond ik het nooit heel vervelend hoor)!

 16. juni 30, 2014 / 23:00

  Het waren hele leuke verslagen om te lezen! Als ik al die mooie foto’s zo zie zou ik ook best eens een keer naar Curaçao willen!! :)

 17. juli 1, 2014 / 08:44

  Ooooh zalig massage op het strand!

 18. juli 1, 2014 / 08:49

  Ik kom al helemaal in de vakantiestemming door jouw stukjes over Curaçao. Leuk!

 19. Eva
  juli 1, 2014 / 09:39

  Na alle artikelen over Curacao weet ik het zeker: ik moet er heen. Prachtig!

 20. juli 1, 2014 / 11:02

  Echt, ik heb zo’n heimwee gekregen door jouw verslagen. Curacao is echt zo ongelofelijk fijn! Ik ben er dus 10 dagen geweest en dat was echt perfect.

 21. juli 1, 2014 / 11:45

  Zucht, die eerste twee beelden, da’s echt de hemel gewoon!

 22. juli 1, 2014 / 21:10

  hoe relaxt zo’n massage aan de zee..