SERFAUS: What doesn’t kill you..

Photobucket

Vandaag had ik voor het eerst in mijn 20-jarige ski-carrière gegild dat ik niet meer wilde. Ergens bovenaan een berg, verkleumd en verblind door een sneeuwstorm gilde ik dat ik in februari niet mee ga op wintersport en daarvoor in plaats een weekje Curaçao boek. Ik weet niet precies waar mijn pussy-houding zo spontaan vandaan kwam, maar ik had het echt eventjes helemaal gehad. Ik voelde mijn tenen en vingers niet meer, de sneeuw kriebelde, ik werd compleet de verkeerde kant opgeblazen en ik ZAG niet eens waar ik heen geblazen werd. Vijf minuten later was de beruchte piste gesloten. Dus OK, misschien was het niet heel erg vreemd dat ik het niet zo naar mijn zin had.

Gelukkig werd dat gevoel snel weggenomen door warme chocolademelk met slagroom. Al jaren drinken we iedere ochtend warme chocolademelk met slagroom. Ik kom er nu nog mee weg, dat belachelijke eetpatroon op wintersport, maar ik ben benieuwd hoe lang dat nog duurt. Wat ik dan zoal eet.. Let op.

7.00u net verse broodjes gehaald bij de bakker, onderweg naar het appartement eet ik alvast een croissant.
7.30u ontbijten met 2 verse meergranenbroodjes, scrambled eggs en vruchtensap
11.00u warme chocolademelk met slagroom en een koekje
13.30u kop goulashsoep (voor de verandering, meestal is dit een bord kaiserschmarrn), een meergranenbroodje, een bord patat en vruchtensap
16.30u een stuk kwarktaart
17.30u haribosnoepjes x 100
19.00u halve kip, patat & salade
20.00u espresso en stuk milka chocolade

So much for mijn goede voornemens.. OH NEE. Die had ik niet dit jaar, alleen dingen die ik ging doen. Ach ja, op vakantie mag het lijntje een minder strak toch?

Eten is ongeveer de helft van het plezier van mijn wintersport. Denk ik aan wintersport, denk ik aan eten.. En warme chocolademelk. Ik drink in Nederland dus NOOIT warme chocolademelk met slagroom, dat bewaar ik voor de wintersport. En ik heb er ook echt alleen maar trek in tussen het ontbijt en de lunch op wintersport. OK en misschien als ik thuis zit en sentimenteel word omdat ik wintersport mis.

Oh ja en in februari ga ik dus echt wel weer op wintersport, zon, zee en strand can wait!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

Delen:

14 Reacties

 1. januari 5, 2012 / 12:11

  Oeh jeetje, een heuse sneeuwstorm dus! Gelukkig is er niets gebeurd. :)

 2. januari 5, 2012 / 12:12

  Lieve Annemerel, volgens mij is dat een compleet normale dag eten voor als je de hele dag actief bent, hoor! :) Don’t worry. Je lichaam kan heel wat hebben (sterker nog: heeft ook heel wat nodig!).

 3. januari 5, 2012 / 12:14

  Heb ook een keer echt koud en storm meegemaakt, kon NIKS meer zien. werd er bang van!
  Maar ben nog steeds jaloers op je! haha

 4. januari 5, 2012 / 12:17

  Je hebt helemaal gelijk, lekker eten hoort er ook echt bij! Trouwens, als ik aan Serfaus denk, denk ik meestal gelijk aan de taartjes van Haus Claudia. Damn, so good!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 5, 2012 / 14:12

   Hahahaha jaaaa die kwarktaart heb ik gisteren ook bij Claudia gegeten!!!!

 5. januari 5, 2012 / 12:27

  Haha op vakantie mag dat ;) Je lichaam heeft die energie misschien wel nodig om je goed warm te houden ghehe.
  Enjoy!

 6. januari 5, 2012 / 12:27

  En dat terwijl de lucht eergisteren nog strakblauw was! Gelukkig heb je het overleefd ;-) Ik denk dat iedereen wel op zijn/haar vakantie of wintersport lekker geniet van het vele eten, dus dit eetpatroon is helemaal niet zo heel gek! Hoort er gewoon bij! :-)

 7. Mariska
  januari 5, 2012 / 12:48

  Och, ik sta ieder jaar minimaal een keer halverwege een berg te schreeuwen dat ik het nooit meer doe! En toch, ieder jaar ga ik met meer plezier skieën :-)

 8. Marlous
  januari 5, 2012 / 12:59

  Hmm, dat eetlijstje spreekt me wel aan!
  Alleen de ski’s op, dat weet ik zo net nog niet, waarschijnlijk durf ik het kleinste bergje niet eens af ;)

 9. januari 5, 2012 / 13:32

  Die sneeuwstormen lijken me zo eng.. Als het goed is kom je er wel uit maar het feit dat je niets meer ziet, brr.. Hopelijk zijn de volgende dagen sneeuwstormvrij! :)

 10. januari 5, 2012 / 13:55

  Ook al op zulke pistes beland, verschrikkelijk… Geen wonder dat je even geen zin meer had!

 11. januari 5, 2012 / 15:21

  dat je niet meer wilt als je niks meer ziet snap ik! zelf heb ik ook wel eens op een koude, bemiste, sneeuwende piste gestaan, niet echt een pretje.
  dat eetlijstje ziet er trouwens erg lekker uit! komt best wel overeen met wat ik altijd op wintersport naar binnen werk :), en ik ski niet eens de volle dag(mijn vader wordt ook een dagje ouder en bij ons ski gebied heb je hele lekkere strandstoelen op het terras ^^).

 12. januari 5, 2012 / 16:50

  Heerlijk toch, geniet er nog lekker even van!

 13. januari 5, 2012 / 23:10

  Dat vind ik nou ook: op vakantie moet je niet moeilijk gaan doen over eten, dat komt thuis wel weer!