FOODIE: Best from the Tiroler Küche

Photobucket

Hoe vaak hebben jullie al kaiserschmarrn, in beeld en geschrift, voorbij zien komen op mijn blog? De oplettende lezer vaak waarschijnlijk. Ik ben GROOT fan. In Oostenrijk haal ik het bijna altijd als lunch en in Nederland maak ik het met een pakje van Knorr (helaas niet in Nederland te koop), of met het volgende recept als ik in een net iets creatievere bui ben (en trek heb in echt lekkere kaiserschmarrn, want ja, een beetje water toevoegen.. dat is natuurlijk niet echt).

Benodigdheden (voor 2 personen)
4 eetlepels bloem
2 eetlepels zure room / creme fraiche
10 eetlepels melk
4 eieren
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels boter
poedersuiker
cranberries
4 cl donkere (Stroh) Rum (optioneel)

De bloem met de melk in een kom mengen dan de zure room er doorheen roeren. Het zout (en eventueel de rum) er doorheen mixen. Dan voorzichtig de eieren door het mengsel roeren, er mogen nog sporen van het ei te zien zijn. Tot slot de rozijnen door het mengsel en het daarna eventjes met rust laten.

Gebruik een pan met een doorsnede van ongeveer 28 centimeter met een anti-aanbaklaag. Laat de boter eventjes goudbruin worden en gooi het mengsel voorzichtig in de pan. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, de middelste temperatuur is meestal meer dan genoeg. Laat het zo vijf minuten doorgaren. Vervolgens verdeel je de dikke pannenkoek in vier gelijke delen, ik doe dit altijd gewoon met een spatel. Op deze manier kun je hem makkelijk omdraaien, dat is namelijk NU de bedoeling.

Als je alle vier de stukken heb omgedraaid laat je het nog even een minuutje staan en vervolgens ga je met twee spatels stukjes maken. Als je alles in stukjes hebt, verdeel je de kaiserschmarrn over de twee borden. Bestrooien met poedersuiker en serveren met cranberries.

Genieten!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin


Delen:

19 Reacties

 1. januari 5, 2012 / 17:12

  Ik vroeg me al steeds af wat het gerecht in zou houden, bedankt voor het recept!

 2. januari 5, 2012 / 17:14

  Oeh, dat ziet er echt heerlijk uit! En met die cranberries en kiwi erbij zelfs nog een beetje gezond :)

 3. Simone
  januari 5, 2012 / 17:19

  Jamm….toen ik klein was zijn we heel vaak in Oostenrijk geweest enzo, maar heb het nooit gegeten. Stom eigenlijk. Dit recept klinkt wel erg goed, dus ga het zeker een keer proberen.

 4. januari 5, 2012 / 17:20

  Aaah yummie! Ziet er heerlijk uit

 5. januari 5, 2012 / 17:22

  ik ben echt gek op kaisersmarre, ik eet het eet het altijd op wintersport

 6. januari 5, 2012 / 17:32

  Oh mmmm, dat ziet er zoo lekker uit! Heb ’t zelf nog nooit op…

 7. januari 5, 2012 / 17:33

  Wij kregen ze in Oostenrijk altijd met appelmoes, vind het nog steeds een rare combinatie maar toch is het echt niet vies! :) Kan niet wachten tot februari, kan ik ze ook weer lekker eten. xxx

 8. Iris
  januari 5, 2012 / 17:46

  mmm ziet er goed uit! Ik heb het op wintersport ook wel eens gegeten maar ga ’s middags toch meestal voor de patat ;) Ik ga het zeker in Nederland een keer maken nu.

 9. Renske
  januari 5, 2012 / 17:55

  Oehh dat klinkt superlekker. Is het een beetje het idee van churros qua smaak?
  Fijn dat je er een recept bij plaats. Kunnen we allemaal genieten van dit heerlijks:D

 10. januari 5, 2012 / 18:27

  Mmmhh. Lekker!

 11. Joëlle
  januari 5, 2012 / 19:08

  Ik hou van Kaiserschmarren. Heb ze ook wel eens met zo’n pakje proberen te maken, maar dat is toch niet hetzelfde… Kreeg er al heel veel zin in door al je post, en door je recept realiseer ik me nu dat ik bijna alle ingrediënten gewoon in huis heb en het dus snel in elkaar moet gaan draaien. Dankjewel!

 12. januari 5, 2012 / 20:07

  Heel erg lekker, al moet ik het op wintersport ook niet al te vaak eten, ik houd het bij een keer of twee. Met cranberries ken ik ze niet, moet vast lekker zijn!

 13. januari 5, 2012 / 20:48

  Ik dacht dat het, ietwat slechttgelukte, kipnuggets was die je at, haha. Het klinkt wel lekker dit! Het is dus iets zoets?

 14. januari 5, 2012 / 23:08

  Ik heb geen flauw idee hoe het proeft en het plaatje vind ik niet zo smakelijk eruit zien haha maar ik ga het zeker eens proberen. Over het algemeen heb jij wel een goede smaak dus waarom hierin niet ;)

 15. karlijn
  januari 6, 2012 / 05:14

  Haha ik had er idd al heel vaak foto’s van voorbij zien komen, en me ingebeeld hoe het zou smaken. Maar op de een of andere manier heb ik altijd gedacht dat het iets hartigs was! Een soort gefrituurde deegdingetjes met kaas erin ofzo.. En dat het bakje cranberries dan zoetzure saus of curry was? Ik dacht laatst al, apart om er een stukje kiwi bij te serveren..

  Maar het klinkt vurrukkulluk! Ik ga het dit weekend meteen maken :) Lijkt me een heel geschikt recept voor mij, ik krijg het namelijk nooit voor elkaar om hele pannenkoeken te bakken (A) en deze moeten juist in stukjes, dus dat komt goed uit!

  Oh over die yoga video, via http://www.wetransfer.com kan je grote (tot 2G) bestanden delen. Je upload het bestand, voert een of meerdere email adressen in van de mensen met wie je het wilt delen en voilaaa. Dan heb je met die personen een soort gezamenlijke map waarin het staat. Dus misschien zijn er nog meer meiden hier die hem willen hebben en kan je m op die manier naar ons sturen als je weer thuis bent en er een keer tijd voor hebt? Ik zou hem in ieder geval wel graag willen hebben, 21 minuutjes en na een week al beentransformatie, klinkt perrrfect!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 6, 2012 / 10:21

   Wetransfer gebruik ik ook best vaak ja! Okee, als ik thuis ben plaats ik wel eventjes een oproepje wie hem wil hebben :-)

 16. Phine
  januari 6, 2012 / 09:32

  Dit doet mij denken aan vroeger… toen wel eens naar Oostenrijk gingen! Love to the kaiserschmarrn. Nu altijd zwitserland..maar daar hebben ze dan weer andere lekkere dingen!

 17. januari 6, 2012 / 17:08

  aaaahh, dankjewel dat je dit recept online hebt gezet:D Ik heb het in Oostenrijk heel vaak op, 1 pakje meegenomen en dat gemaakt, totaaal mislukt.. Ik ga dit zeker proberen:)

 18. januari 9, 2012 / 20:27

  Yummieeee!