RUNNING TO NYC: VIII, it may be hard to run sometimes, but not running is even harder.

Photobucket
Eindelijk… Hardloopschoenen waar je ogen geen pijn van gaan doen als je er alleen maar naar kijkt (en ook geen pijn aan de portemonnee, halve prijs!)

Ik was er eigenlijk van overtuigd dat ik iedere ochtend zou gaan hardlopen op wintersport. Dit idee werd in slechts één smsje kei hard uit mijn hoofd gepraat door mijn zusje en gelijk heeft ze. Als ik hier zou gaan hardlopen, dan is dat gewoon vragen om disaster to happen.

1. Er ligt of een dik pak sneeuw, of de ijsplaten komen te voorschijn.
2. Ik heb nog steeds af en toe last van shin-splints. Bergje op, land je op je voorvoet en dat is dus iets wat ik nu even helemaal niet moet doen. Je belast dan je vooronderbeenspieren te veel. Het laatste wat ik wil is om met een dikke vette blessure thuis te komen.

Maar dat betekent dus niet dat het makkelijk is om zomaar een week te stoppen met lopen. Om het af te leren liep ik vrijdagmiddag nog eventjes vijftien kilometer, het leek wel als vanzelf te gaan. Zo heerlijk. Toen ik thuis kwam was ik in plaats van helemaal kapot, in staat om weer naar buiten te gaan voor nog een rondje. Eh… ja, voordat jullie rare dingen gaan denken… I’m not on drugs, promise!

Ik heb op dit moment een soort van onrustige vlinders in mijn benen, ik wil zo graag rennen. Een psychische verslaving denk ik. Maar wel een gezonde denk ik. En nu maar hopen dat ‘ie deze keer blijft hangen, want zoals jullie misschien wel van mij gewend zijn, mijn hardloopbuien komen en gaan. Maar de relatie is dit keer wel serieus, dus ik denk (of nou ja heb goede hoop), dat ‘ie dit keer wat langer blijft hangen..

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

14 Reacties

 1. januari 4, 2012 / 17:19

  Haha, altijd lastig. Wanneer het niet kan, het erg graag willen! Maar beter dat je het bij het skiën houdt van de week, dan kan je thuis weer volop hardlopen! En oh, die schoenen. Je zou het bijna niet durven zeggen maar.. JA, ze zijn mooi! (In hoeverre hardloopschoenen mooi kunnen zijn, haha)

 2. januari 4, 2012 / 17:26

  Wat een mooie hardloopschoenen! Ik wil heel graag nieuwe hebben als ik stop met fitnessen, maar dat duurt nog 2 maandjes :)

 3. Roxy
  januari 4, 2012 / 17:35

  Dat zijn best wel mooie schoenen ja :D Die van mij zijn ondertussen van paars naar bruin gegaan doordat ze constant onder de modder zitten. Het heeft geen eens zin om ze schoon te maken, twee stappen in het park en ze zijn weer terug bij af.

 4. januari 4, 2012 / 18:17

  mooi om te lezen hoor.. ik zou willen dat ik kon hardlopen :(

 5. januari 4, 2012 / 18:57

  Haha, het is altijd leuk om je hardloopverhalen te lezen. Al was het maar vanwege het enthousiasme dat erin door klinkt!

 6. januari 4, 2012 / 19:46

  Begrijp helemaal wat je bedoelt ik mag nu niet lopen omdat ik ziek ben geweest een week mijn laatste stukje was op 28 december baal zo erg heb zelfs mijn schoenen in de kast gezet want als ik ze zie wil ik ze aan. Ga zaterdag weer kijken of het gaat lukken.

 7. Charissa
  januari 4, 2012 / 19:55

  Ik blijf het leuk vinden om jou hardloopverhalen te lezen, dat spoort mij aan om het meer te doen!
  Ik heb nog nieuwe schoenen nodig en deze vind ik zowaar best mooi, waar heb je ze gekocht? :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2012 / 20:40

   In de online shop van Adidas!

 8. januari 4, 2012 / 21:15

  Mooie schoenen zijn dat! Ik moet ook nog hardloop schoenen! toch knap dat je na 15 kilometer nog een rondje kan doen, ik heb na 30 minuten rennen wel genoeg!

 9. karlijn
  januari 4, 2012 / 22:11

  Wauw wat een mooie schoenen! Waar heb je ze gekocht?
  En je kunt vast wel ergens een touw vinden daar toch? Ga gewoon elke dag een half uurtje touwtjespringen. Supergoed voor je conditie en dan is het onrustige gevoel uit je benen ook meteen weg. Voor boksers is springtouwen een belangrijk onderdeel van hun training, dus het doet vast iets goeds. En als je het zo met je hakken richting billen doet lijkt het ook nog een beetje op hardlopen, maar dan op de plaats. En je kunt het binnen doen, zodat je niet uitglijdt in de sneeuw (want wat dat betreft ben ik het erg met je zusje eens, het zou jammer zijn als je nu uitglijdt en alsnog met de gipsvlucht naar huis moet, terwijl je met skieen geen ongelukken krijgt)
  Kortom: prima wintersportvervanging voor hardlopen lijkt me, zeker in combinatie met skieen, toch?

  Ps: Hoe heet die yogovideo waar je het laatst over had ook alweer en waar kan je die krijgen?

  liefs en geniet nog even van je vakantie!!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2012 / 22:20

   shop.adidas.nl! Thanks! En bedankt voor de tip, kan helaas niet touwtje springen.. Kan niet met mijn shin-splints gevoelige schenen. De klap met springen is nog een stuk harder dan met hardlopen.. Maar it’ll be allright, nog een paar dagen en ik mag weer..

   Yogavideo is helaas niet meer te downloaden, sinds 1 januari is de website (exercise.tv) uit de lucht! Als je een fijne plek weet waar je grote bestanden gratis en voor groot publiek kunt uploaden, tell me!

 10. januari 5, 2012 / 09:18

  wow, wat herkenbaar is dit. Ik baal dat het zo stormt en dat het zo regent nu, want ik wil hardlopen!

 11. januari 5, 2012 / 10:15

  Ze zijn mooi! Voor mijn niet herkenbaar want ik haat hardlopen, ik zou willen dat ik die vlinders ook had ;)

 12. januari 8, 2012 / 23:12

  Wat een mooie hardloopschoenen zeg! Zou er bijna door gaan hardlopen (als ik geen rotte knieën had).