Running to NYC: XVI, time to reveal my motivation

Photobucket

Misschien wordt het nu wel eens tijd dat ik jullie vertel wat mij daadwerkelijk aan het hardlopen gekregen heeft. Ik kan me namelijk niet herinneren dat ik dat in de bijna zes jaar dat ik nu ‘hardloopperiode’s’ heb, dat ooit verteld heb. Het is eigenlijk best suf. Of nou ja, gewoon typisch. Typisch Annemerel.

Ik keek een film, Sisterhood of the Traveling Pants.

In de film rent Blake Lively over het strand in niets meer dan een kort broekje en een sport BH. Haar lange blonde haren dansen op haar schouders, haar lange gebruinde benen zweven en op de achtergrond hoor je het nummer Unwritten van Natascha Bedingfield. Inderdaad, voor een (toen) zestienjarig meisje een heel erg aantrekkelijk beeld. Even later ploft Blake neer naast een blonde God, hijgend verzucht ze: “don’t you love to run?” waarop de blonde God antwoordt: “best high there is” en dan komt het: “Exactly, it’s like you’re in this place where nothing bad can ever happen you know. You just push a bit further, you keep moving..” Waarop de God besluit: “nothing can touch you, plus the endorphines don’t suck either…”

Geloof me, ik was niet meteen overtuigd. Hardlopen stond voor mij nog steeds gelijk aan steken in mijn zij en ademhalingsproblemen (te danken aan een combinatie van een niet bestaande conditie en chronische bronchitis). De eerste keer dat ik het stukje zag dacht ik in mezelf “wat een lariekoek”, maar mijn interesse was toch gewekt. Dat is deels te wijten aan de onmogelijke mooie en lange benen van Blake (en de girl crush die ik voor haar ontwikkelde).

Toen ik een jaar later (ik was inmiddels zeventien) de film weer zag, trok ik de stoute (en helaas foute, maar daarover later meer) schoenen aan en begon ik aan de hand van een schemaatje dat ik in de Glamour had zien staan te lopen. Gewapend met mijn oude Baby G horloge om mijn pols en mijn allereerste iPod (de roze iPod mini) in mijn hand, liep ik de eerste meters. Het begon met twee minuten hardlopen, twee minuten wandelen. Ik moest dit afschuwelijke langzame opbouwen eigenlijk zo’n zes à zeven weken volhouden. Maar ik zal jullie alvast iets vertellen over één van niet zo begeerlijke eigenschappen, ik heb geen geduld. En dus liep ik niet zoals voorgeschreven om de dag een lesje, nee ik liep iedere dag. Ik zal het je nog sterker vertellen, soms liep ik zowel ’s ochtends als ’s avonds. Het was juni, prachtig weer en met mijn bikini in mijn achterhoofd rende ik. Na een week liep ik vijf kilometer in twee keer een kwartier. Een weekje later beleefde ik mijn allereerste runners high en nog een week later stonden mijn hardloopschoenen alweer ergens achter in mijn kast. Zo gaan die dingen bij mij. Doel gehaald? Prioriteit verdwenen en enthousiasme weggeëbd.

Benieuwd naar het stukje dat mij aan het hardlopen gekregen heeft? KLIK HIER!

En….. wat heeft jullie de inspiratie gegeven om te gaan hardlopen?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

23 Reacties

 1. Karlijn
  februari 29, 2012 / 17:16

  Je had het volgens mij wel eens eerder verteld, ik wist het iig wel! Ik had overigens bijna hetzelfde bij dat stukje, tot die tijd bestond sporten voor mij uit verplicht + benauwd = buuh. En toen dacht ik oké, blijkbaar kan het ook leuk of zelfs lekker zijn? Hoe dan? En Bridget en Eric hadden gelijk, it’s the best high there is! En nadat ik laatst in DH heb hardgelopen wil ik ook bij het strand wonen, heerlijk elke dag door de duinen en over het strand rennen :-D

 2. Karlijn
  februari 29, 2012 / 17:18

  Je lijkt overigens best wel een beetje op ‘Bridget’ vind ik!

 3. februari 29, 2012 / 17:20

  OMG wat hou ik van die film. Ik weet nog precies dat ik die film keek: ik wilde ook gaan hardlopen. Lange benen, platte buik, ja hoor ik zag het ook helemaal voor me. Toch heb ik nooit zoveel doorzettingsvermogen gehad als jij. Rennen leek me saai. Heb het dan ook nooit geprobeerd. Ik sport nu wel 2 keer in de week. Ik wissel het af met zumba en steps, heel leuk en meer iets voor mij denk ik. Ik heb die discipline niet om alleen te gaan. Als mijn vriendin nu afbelt, denk ik: AH NOHHHH nu wil ik niet meer!

 4. Ann
  februari 29, 2012 / 17:26

  Elke keer als ik die film zie (oké, niet zo heel vaak, maar toch al een keer of drie/vier sinds ik je blog volg), en zeker dat fragment, moet ik aan jou denken! Eigenlijk elke keer wanneer ik Blake Lively ergens zie passeren. Ze doet me heel erg aan je denken!

 5. februari 29, 2012 / 17:50

  Haha ik kan niet anders dan 2 minuten wandelen en 2 minuten hardlopen om en om. 5 keer achter elkaar max? Hahaha, klinkt heel stom zo maar hardlopen is zo fijn!
  Heb de film(s) ook maar even gedownload, heb ze nog niet gezien dus ga ze even kijken :D

 6. februari 29, 2012 / 17:54

  Aaaah een girl crush, how sweet!
  Wat grappig dat je motivatie ook echt door een film is komen opspelen :) En dat die film dus nog gelijk had ook!
  Ik kan niet echt zeggen dat iets me heeft geïnspireerd… vind het gewoon lekker om buiten te zijn en om te sporten, dus die combi is voor mij perfect. Ik hou wel altijd in mijn achterhoofd dat ik in Spanje op de boulevard ook kan gaan rennen ;)

 7. femke
  februari 29, 2012 / 17:57

  leuk artikel!
  Ik heb net (in de vorm van tien minuten geleden) voor de 2de keer zonder dat het moet hard gelopen ;D.
  Mijn inspiratie is dat ik dinsdag de shuttle run moest rennen, en ik maandag ging oefenen met een vriendin, nu heb ik het geluk dat ik naast een mooi stuk om hard te lopen woon (polder& een meer) dus dat gaat makkelijk.

  nu wil ik met mn zusje elke week gaan hardlopen, omdat we ook nog school hebben enzo…

 8. februari 29, 2012 / 18:08

  Haha wat leuk om te lezen! Ik liep ook hard, drie keer in de week. Maar afgelopen maand even niet. Stom! Ik ben bang dat ik nu weer heeelemaal opnieuw moet beginnen, ben benieuwd..

 9. Anneleen
  februari 29, 2012 / 18:10

  Haha,zo herkenbaar! Ook ik begon hierdoor te hardlopen! En je lijkt echt op haar!

 10. Emma
  februari 29, 2012 / 18:23

  Ok, sorry hoor, maar jij lijkt NIET op Blake Lively. Ja, je hebt lang blond haar en lange pretty benen, maar je gezicht is ZO anders. Je voelt je vast heel gevleid door al die veertienjarigen die je in blinde adoratie met haar vergelijken, maar geloof me. Je lijkt nog eerder op Nance. Van Lingo.

  • Karlijn
   februari 29, 2012 / 21:31

   Ik vind annemerel echt een beetje op Bridget uit de film lijken :-) kan toch dat mensen dat anders zien dan jij? Ik vind haar weer totaal niet op nance lijken. En ik ben toch echt geen 14 meer!

 11. februari 29, 2012 / 18:24

  Voor mij niet veel inspiratie, ben echt al heel lang niet meer geweest.. Slecht van me!

 12. Kelly
  februari 29, 2012 / 18:35

  Mijn motivatie? Ik heb al meerdere malen in trio’s de triatlon (1/8 of 1/4) gedaan, gewoon voor de fun en de gezelligheid. Ik was telkens degene die zwom maar stiekem wilde ik zo graag die triatlon alleen doen dat ik wel moest gaan hardlopen. Het lukte me voor geen meter, schoenen weer in de kast en ik ontdekte je blog! Ik kreeg best wel wat motivatie door jouw blog (want wat iemand anders kan moet ik toch ook kunnen?) Ik loop nu al weer een hele poos en god wat is het fijn :D Binnenkort loop ik een halve marathon wiehoew! Het plan is daarna de hele marathon te lopen maar een triatlon (een 1/4 of een 1/8, want het ken ook te gek) wil ook nog nog wel eens doen!

 13. Jessica
  februari 29, 2012 / 18:40

  Ja, dat fragment in de film herinner ik me perfect!
  Grappig dat dat je heeft aangezet ermee te beginnen.

 14. februari 29, 2012 / 19:00

  Mijn motivatie, me beter voelen na een stukje lopen of het nu 2 km is of 6 ik doe het voor mijn gezondheid de ene keer gaat het wel en dan weer niet maar ik geef niet op ik streef om 5 km elke keer te kunnen blijven lopen en dan verleg ik mijn grens weer

 15. februari 29, 2012 / 19:14

  Ik loop nog steeds niet hard, maar ik wil het wel heel graag. Ik weet alleen niet goed hoe ik ermee moet beginnen. Heb je tips hiervoor? (En: gewoon gaan, werkt bij mij niet haha)

 16. Mariët
  februari 29, 2012 / 22:22

  Nance van Lingo…?

 17. Marijn
  februari 29, 2012 / 23:10

  Precies deze film en dit stukje heeft mij dus ook aan het hardlopen gekregen een jaar of vijf geleden! Toevallig, haha

 18. februari 29, 2012 / 23:23

  Active inspiration tumblr. Haha heel Amerikaans maar het werkt wel. Heb jij trouwens al een inschrijfbewijs voor de cpc ontvangen? Ik al wel voor de 10km, maar nog niet voor de cpc.

 19. maart 1, 2012 / 12:26

  Jaaaa, die film is zo cool! En dat stuk ook! En Blake ook! :)
  Ik heb een heel fanatiek hardlopend vriendje, die heeft me getriggerd. Vind het geweldig!

 20. maart 1, 2012 / 13:43

  nou blogs als deze (en dailylin.nl) dus hebben mij zeker aan het hardlopen toegezet. Ik was echt zo anti-hardloop vroeger. Ik kon me niet voorstellen dat ik dat ook maar ooit zou doen. Nu doe ik het bijna elke dag en heb ik als doel de 4 mijl van Groningen lopen.

 21. Esmee
  maart 1, 2012 / 19:14

  Mijn motivatie was dat ik altijd gedanst heb, maar dat werd lastig combineren met school. Toen bedacht ik me dat je met hardlopen natuurlijk gewoon zelf kunt bepalen wanneer je dat doet, en niet vast zit aan bepaalde avonden in de week. Ik mis het dansen enorm, maar vind hardlopen wel erg fijn om te doen.
  Over je girl-crush, ik heb echt hetzelfde met haar hihi. Ik vind Blake zo’n prachtige meid!

 22. Tess
  maart 10, 2012 / 10:44

  Ik reageer normaal nooit op jouw artikels maar ik lees ze altijd.

  En….. wat heeft jullie de inspiratie gegeven om te gaan hardlopen?

  Jij Annemerel! Door jouw enthousiasme en leuke stukjes heb ik me vanochtend ingeschreven voor een Start to Run cursus!