THE LIST: Random

 photo random.jpg
Examenstress
Mijn zusje is geslaagd, hoera! Ze ging goed haar examens in (met alleen maar zevens en achten) en als je me een maand geleden verteld had dat Roos geslaagd was, zou ik daar niet gek van op hebben gekeken. Maar de examens had ze naar eigen zeggen allemaal verkloot. Voor Nederlands hoopte ze niet lager dan een 4 gehaald te hebben, Engels was vast een 5.. En ze hoopte dan ook heel erg hard dat het gemiddelde van de ‘gymzaalcijfers’ een 5.5 zou zijn, want ze had nergens een goed gevoel over.

Ik ben nogal stressgevoelig, niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen, en ik was woensdagavond dan ook super nerveus, zou ze het gehaald hebben? De website waar vanaf kwart over tien de uitslag zou kunnen staan, heb ik vanaf kwart over negen iedere minuut vernieuwd. Toen alle namen van de geslaagden online stonden zag ik Roos haar naam er niet tussen staan. Mijn hart sloeg drie keer over. Bleek dat ik tussen de Havo namen aan het zoeken was. Oeps. Natuurlijk stond ze wel gewoon tussen de VWO geslaagden.

Ze heeft geen enkele onvoldoende voor haar ‘gymzaal examens’ zelfs geen ‘bijna’ onvoldoende. Voor Nederlands had ze geen 4, maar een 7. Al haar cijfers zijn dan ook zevens en achten. Ondertussen ben ik 3 jaar van mijn leven kwijt en 26.000 rimpels rijker. Bedankt Roos.

Maar ook wel gefeliciteerd…

Wattenstaafjes
Altijd als ik met een wattenstaafje in mijn oren ga, beland ik in de meest afschuwelijke kriebelhoestbui. Het wattenstaafje zit nog niet goed en wel in mijn oor of de hoestbui begint al. Annoying as hell, want ik moet nogal vaak met een wattenstaafje m’n oren in en wéet je hoe gevaarlijk het is als je moet hoesten en een wattenstaafje in je oor hebt. Je zou zomaar uit kunnen schieten en iets kunnen beschadigen. Iemand meer kennis van het menselijk lichaam en enig idee waarom ik ga hoesten als ik met een wattenstaafje in mijn oor zit?

Nog 16 dagen..
En dan ga ik op vakantie. Op kantoor moet ik dat niet zeggen, want daar zijn ze van mening dat ik vaker op vakantie ben dan dat ik thuis ben. Is absoluut niet waar natuurlijk, maar ik mag inderdaad niet klagen. Ik kan niet wachten. Waar de reis precies naartoe gaat is nog niet helemaal duidelijk, wanneer ik terugkom is eveneens nog een klein mysterie, maar.. Italië! 16 dagen…

Honger
Hebben jullie dat ook. Dat je ontbeten hebt, om 9.00u op kantoor aankomt en binnen een kwartier onstilbare honger gecreëerd hebt. Als ik thuis werk en op hetzelfde moment ontbijt (half zeven), heb ik pas rond 11.00u weer trek. Het is dus niet zo dat mijn ontbijt niet bevredigend is. Kantoor staat voor mij gewoon gelijk aan honger. Want als ik om half tien dan toegeef aan mijn honger, heb ik een half uur later alweer honger.

Ik ben nu dus op zoek naar voedsel wat je ongegeneerd de hele dag kunt eten. Heb kauwgum al eens geprobeerd, werkt niet, zorgt voor veel te veel lucht in mijn darmen en dat wil je niet hebben op kantoor. Iemand enig idee hoe ik dit probleempje op kan lossen?

Tweestrijd
Aan de ene kant wil ik sparen. Pardon, moet ik sparen. Of nou ja, noem het niet eens sparen, noem het maar gewoon ‘de eindjes bij elkaar knopen’. Daarnaast probeer ik ook bewust minder te kopen en als ik dan iets koop, meer richting investering te denken. Maar dan begint ineens overal om je heen de sale. Sandaaltjes in jouw maat, de perfecte ballerina’s, in jouw maat… Om nog maar niet te spreken over de super goedkope jurkjes die je bij H&M vindt.. Maar heb ik het nodig?

En dan mag ik van mezelf een mooi zwart colbertjasje kopen en ik mag wedge sandals. Heel leuk, dat ik dat allemaal mag van mezelf, heel gul van mezelf, maar heb ik daar geld voor? Neen. Maar heb ik het ‘nodig’? JA. Aaaaaaaaaaaah. Ik denk dat ik in 2014 maar weer eens een nieuw project ga doen. Het heet ‘koop 12 maanden geen kleding, schoenen, accessoires of wat dan ook met mode te maken heeft.’ Lijkt me HEEL interessant.

New York
Afgelopen week stond in het teken van To New York or Not To New York, that’s the question.

Ik bedoel daar natuurlijk mee, ga ik wel of niet de marathon van New York rennen met Dance4Life en 5000 euro sponsorgeld ophalen. En hoe langer ik nadenk, hoe minder tijd ik heb om sponsorgeld op te halen. Doe ik mee, dan moet ik namelijk voor 1 juli 2500 euro opgehaald hebben. Woaaaa. 2500 euro.

Iedereen zegt, probeer het… Maar probeer ik het en lukt het niet, dan mag ik zelf die 5000 euro gaan dokken en ik heb jullie natuurlijk net verteld hoe het met mijn financiële situatie zit.

Pffftttt… Decisions, decisions…

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

41 Reacties

 1. Jaylinn
  juni 14, 2013 / 12:26

  Leuk stukje weer! Haha en wat die wattenstaafjes betreft, heel herkenbaar, maar ik heb het bij één oor wel en bij de andere niet. Hoe het komt geen idee, maar behoorlijk irritant!

 2. juni 14, 2013 / 12:28

  Annemerel, YOU CAN DO IT! Kom op die sponsoren vindt je wel! Des noods vraag jij je lezers om één euro! Ik zou het in ieder geval doen! hihi En die wattenstaafjes, ik vind het vreselijk om mijn oren er mee te doen, het jeukt in mijn oor haha! En gefeliciteerd met je zusje natuurlijk!

 3. juni 14, 2013 / 12:30

  Gefeliciteerd met je zusje, wat een mooie cijfers! :)

  Kun je niet met je blog iets proberen om geld in te zamelen voor de marathon in New York?

 4. juni 14, 2013 / 12:36

  Ohh dus over 16 dagen kan ik jouw Italie avonturen hier weer lezen :) Dat verhoogt mijn voorpret, ik vertrek in Juli nl ook naar Bella Italia, Toscane! (Heel veel zin in!)

 5. juni 14, 2013 / 12:41

  Gefeliciteerd met je zusje, nu kan je weer je stress weg poetsen ;).. Maar wel lastig zoveel geld nog moeten verzamelen; tijd om misschien zoals lisanne al zegt met je blog iets te ondernemen?

 6. juni 14, 2013 / 12:43

  Leuk stuk!
  Gefeliciteerd met je zusje!

 7. juni 14, 2013 / 12:46

  Leuk om te lezen. Gefeliciteerd met je zusje! Heerlijk zeg dat je over 16 dagen op vakantie gaat, ik moet helaas nog even wachten haha

 8. juni 14, 2013 / 12:50

  Ik herken het wattenstaaf probleem, fijn dat ik nu een lotgenoot heb :-)! Maaruhm, ik denk dat je het gewoon moet proberen. Je hebt de kans, mede dankzij je blog, en ik zou zeggen: GO FOR IT!!!!

 9. Ais
  juni 14, 2013 / 12:51

  Kantoorvoedsel: rijstenwafels! Die 2500 krijg je wel bij elkaa als elke lezer 1,- stort ben je er al ruim oveheen of niet? Goeie campagne voeren en je bent er zo! In return schrijf je alle namen van de sponsoren op de outfit waarin je rent! ;)

 10. juni 14, 2013 / 13:02

  Gewoon proberen, dat sponsorgeld, gaat echt wel lukken. Gefeliciteerd met je zusje!

 11. Aukje
  juni 14, 2013 / 13:05

  Jaaaa ga ervoor want 1. New York is fan-tas-tisch (maar dat wist je al), 2. De New York Marathon is zoooo leuk, in ieder geval als toeschouwer en ‘m lopen is natuurlijk nog véél cooler! 3. Dat geld komt helemaal goed! Zoals al eerder aangegeven, als iedere lezeres je een euro schenkt, dan ben je binnen een week RIJK ;-) Mijn euro (of meer) heb je in ieder geval! Go for it!

 12. Gina
  juni 14, 2013 / 13:06

  Van harte met je zusje! En ga ervoor joh, je netwerk is volgens mij groot genoeg en met mij zijn er vast meer lezers die je willen sponsoren. Just do it!

 13. juni 14, 2013 / 13:12

  Ik zeg meedoen aan die marathon! Per direct beginnen met acties verzinnen om geld in te zamelen, een post op je blog plaatsen waarbij iedereen geld kan doneren, van 1 cent tot een veel te groot bedrag wat ik even niet kan verzinnen (denk aan triljoenen), volgens mij komt dat helemaal goed! Anders eerst peilen wat iedereen zou willen storten? Bedrijven benaderen? Ik denk dat jij het met jouw wilskracht makkelijk voor elkaar krijgt, maar dat is natuurlijk ook maar gewoon een gevoel..

  Wat betreft kleding kopen, is het een idee om jezelf kleedgeld te geven? Haha, wie weet helpt dat ;) Gefeliciteerd met Roos trouwens!

 14. juni 14, 2013 / 13:20

  wauw wat goed van je zusje zeg! gefeliciteerd !!!!

 15. Linda
  juni 14, 2013 / 13:31

  Gefeliciteerd met je zusje! :)
  Het lijkt me een uitdaging, 12 maanden geen kleding of accessoires te kopen, haha! Je frustratie is zó herkenbaar!

  Ik las net een reactie van een meisje hier die zei ‘vraag je lezers om 1 euro te doneren’.
  Ik zou het doen! Dan verspreiden wij het op Facebook e.d. en dan komt het goed! :D

 16. Joëlle
  juni 14, 2013 / 13:41

  Kun je niet een e-book maken van oude blogposts ofzo (iets over fabulous living ofzo) en die voor een paar euro verkopen? En oude kleding verkopen via je blog? Extra advertorials verkopen in ruil voor steun aan Kika?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 14, 2013 / 14:38

   HAHA daar heb ik serieus ook al aan gedacht!

 17. juni 14, 2013 / 13:56

  gefeliciteerd met je zusje! wat een mooie cijfers zeg!
  ik denk (net als andere commenters hier zo te lezen) dat je makkelijk sponsorgeld bij elkaar krijgt, je hebt verschillende sites waar je dit op bij kunt houden volgens mij. en het idee van alle namen van de sponsors op een shirt vind ik ook wel grappig!
  ik ben vorig jaar heel dapper begonnen aan een jaar niks kopen… heb het drie maanden volgehouden, maar ben daarna ook veeeel bewuster gaan shoppen, het jaar heb ik dan niet gehaald, maar heb er toch ‘iets’ mee bereikt ;-).

  good luck met alle ‘decisions’.

 18. juni 14, 2013 / 14:03

  Ik ken het shop probleem. Ik heb zoveel kleding en nog is mijn wishlist oneindig.. maar ben wel begonnen met het verkopen van een deel, kleding die me echt niet meer past.

  En wat ny betreft: ga ervoor!!

 19. juni 14, 2013 / 14:12

  Ja moeilijke keuze van die Marathon, ik zou er alleen aan beginnen als ik echt geld op overschot had zodat ik het zelf kan bijpassen als het mislukt. En trouwens naar NY gaan kost ook al een aardige duit!
  Maar wel een leuk en sportief idee.

 20. Floor
  juni 14, 2013 / 14:20

  Ik denk echt dat elke lezer wel 1 euro wil doneren…. het is tenslotte voor het goede doel ;)
  Maar dan zou ik wel dit weekend de actie online knallen haha, probeer het gewoon!
  En als jij echt geen 5000 euro kan ophoesten dan is dat vast geen probleem en doe je ‘gewoon’ niet meer mee?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 14, 2013 / 14:41

   Je moet je inschrijven en daarna krijg je een speciale pagina waar mensen via kunnen storten, als ik dan toch besluit niet mee te doen moet ik 60% van de totale reissom betalen (3000 euro!) dan denk je toch wel even twee keer na ;-)

 21. juni 14, 2013 / 14:58

  Gefeliciteerd met je zusje! En New York, ik snap je twijfels echt maar het zou wel héél gaaf zijn… Hmmm… Er moet wel wat te regelen zijn toch?

 22. juni 14, 2013 / 15:01

  Wat fijn dat je zusje geslaagd is. Gefeliciteerd!
  En die 5000 euro sponsorgeld zou met jouw blog toch wel moeten kunnen lukken? Misschien kun je bootcamps of iets dergelijks organiseren waar lezers tegen betaling aan mee kunnen doen. Succes met de beslissing in ieder geval!

 23. juni 14, 2013 / 15:14

  Ik wil sparen, zegt ze, en dan gaat ze op vakantie ;-) Nee nee, ik begrijp het. Ik zou ook echt meer moeten sparen, maar tja…

  • Annemerel
   Auteur
   juni 14, 2013 / 16:06

   Ik ga met mijn ouders op vakantie (met de auto) dus erg veel geld hoef ik niet uit te geven ;-)

 24. Sascha
  juni 14, 2013 / 15:48

  Bigsmile achter mn pc hier.. heerlijk stuk, heerlijk geschreven..

 25. juni 14, 2013 / 16:36

  Ik vind het juist lekker die wattenstaafjes in mijn oren….

  Gefeliciteerd met je zusje! :)

 26. Janique
  juni 14, 2013 / 17:00

  Hahahaha *Dit komt me zo bekend voor.
  Ik ben echt precies hetzelfde met kleding en shoppen!
  Alleen heb ik nog geen fulltime baan en moet ik nog steeds dat verdomde collegegeld betalen.. Grrr

  En over die marathon: met jouw geniale cretiviteit en blog móet dat je makkelijk lukken!
  Doen meid!

  Fijn weekend

 27. juni 14, 2013 / 17:00

  Haha leuk ariktel! Ik snap je twijfels, maar aan de andere kant NEW YORK!! :D Je moet zelf kiezen wat je uiteindelijk gaat doen. Mocht je er voor kiezen om te gaan beloof ik hierbij vast een donatie:)

 28. juni 14, 2013 / 17:24

  Aaah ik zit ook zo in dubio wat New York betreft! En de tijd dringt echt, maar het is wel super GAAF!

 29. juni 14, 2013 / 20:38

  Die honger herken ik!

 30. Marleen
  juni 14, 2013 / 22:07

  Haha, dat van die honger heb ik ook altijd, maar dan met school !
  Het gaat je vast wel lukken, en misschien kun je iets verzinnen dat wij wat kunnen doneren?

  -xxx-

 31. Anouk
  juni 14, 2013 / 22:12

  Hoe kan ik je sponsoren? Ik lees hier al eventjes mee en je inspireert me echt wat betreft hardlopen! Ik gun je die marathon van New York, dus ik wil dolgraag mijn steentje bijdragen. Xx

 32. Agnes
  juni 14, 2013 / 23:52

  DOEN die marathon!!!!!! 10.000€ zou jou ook nog lukken!!

 33. juni 15, 2013 / 11:07

  Gefeliciteerd met je zusjes slagen! Ik ben zelf ook geslaagd, maar dan voor havo.

  Liefs, Mariette

 34. Joëlle
  juni 15, 2013 / 19:14

  Jaaa bootcamps en hardlooptrainingen organiseren met lezeressen, wedden dat ze daar wel voor willen betalen? Zou ik iig wel doen. Of een veiling organiseren via je blog, brengt nog meer op dan gewone verkoop misschien.

 35. Florine
  juni 15, 2013 / 20:17

  Haha dat van dat gekriebel bij een wattenstaafje is heel herkenbaar, dat heb ik ook áltijd haha. Volgens mij heeft het iets met je buis van Eustachius te maken ofzo, die staat in vanaf je oren in verbinding met je keel.
  Ik wil je niet in verleiding brengen … maar de leuke Marc by Marc Jacobs muizenballerina’s hebben ze via deze site ietsje goedkoper ook nog in jouw maat, 40 toch?
  http://www.paulwarmer.com/private-label/women/flats/847/marcbymarc-jacobs.shtml
  Heeeel veel succes met sponsorgeld vinden, het gaat je zeker weten lukken!
  X

 36. fleur
  juni 16, 2013 / 10:32

  Kriebelhoest bij wattenstokje in je oor komt door een zenuw die daar loopt (n. vagus), is een belangrijke zenuw die o.a. ook je spieren aanstuurt die hoesten zoals bijvoorbeeld je middenrif. Als je die prikkelt kan die dus een hoestbui veroorzaken. Per persoon verschilt de ligging van de zenuw net iets waardoor de een er sneller last van heeft dan de andere. Is dus niets ernstigs maar wel handig om er rekening mee te houden zodat je niet opeens te diep steekt met dat wattenstokje omdat je aan het hoesten bent.

  Succes met het sponsorgeld!

 37. Patricia
  juni 16, 2013 / 16:18

  Haha, wat schrijf jij toch heerlijk herkenbaar! Ik heb dit gelezen met een grote smile op m’n gezicht! Een positief dingetje voor je: de meest perfecte ballerina’s (indeed, Marc Jacobs mouseflat whiiee) zijn uitverkocht. Kan je die van je must have lijstje schrapen ;)

 38. juni 19, 2013 / 16:20

  Ik heb ook al-tijd honger als ik op kantoor werk! Zo herkenbaar. Dan eet ik om 7 uur en heb ik rond 9 uur + 11 uur honger. Thuis kan ik veel langer zonder eten! Zal wel de werkdruk zijn, haha :’)