RUNNING TO NYC: 22

Photobucket


Magisch was het zondagmiddag. Ik had al een hele week niet hardgelopen, had pijntjes (in mijn kuiten en mijn onderbuik) en toen ik daar eenmaal vanaf was had ik geen zin meer.

Dat was lang geleden, dat ik geen zin meer had.

Goed, zondagmiddag zag ik een paar verdwaalde zonnestralen en ik hoorde net een lekker nummer. Mijn “zin” was ineens weer daar. Ik had geen tijd om lang te lopen, maar voor een 5K kon ik wel tijd maken. Het moet 2011 geweest zijn dat ik voor het laatst écht een 5K liep (echt als in: lopen wat goed voelt. Andere 5K’s liep ik dit jaar alleen toen ik weer moest opbouwen na die pijn in mijn scheenbeen). Dat het wel lekker ging bevestigde mijn tijd, 24 minuten en 25 seconden. Mijn Nike+ TomTom horloge had het niet meer joh! Record dit, record dat.. (snelste kilometer, snelste mijl, snelste 5 kilometer) en ik was in de zevende hemel.

Totdat ik twee uur later bij mijn ouders op de bank zat en ik wel kon janken van de pijn in mijn onderbuik. Dat had ik de week ervoor ook al na het hardlopen en een paar dagen erna. Waar het vandaan kwam? Geen idee. Dus toen deed ik het aller aller aller stomste dat je kunt doen in zo’n geval. Ik googlede het.

Volgens Google heb ik dus een liesbreuk en dat kan alleen worden opgelost door een operatie. Nu weet ik dat Google geen Huisarts is, maar op dat moment zag ik mezelf echt al op de operatietafel liggen (dramaqueen moment!). Enkele kenmerken van een liesbreuk? Komt vaak voor bij duursporten zoals hardlopen (check), kan liggen aan een verkeerde houding (heb scoliose, ben scheef en heb om de haverklap pijn in mijn scheenbeen, mijn houding is vast niet fantastisch..), Doet vooral pijn na opstaan uit zitpositie (checkcheckcheck). Omdat ik gewoon vind dat dit alles NIET het geval is kijk ik het nog een weekje aan. Ik loop gewoon door (misschien net iets minder fanatiek) en ik kijk wel.. Mocht ik volgende week nog steeds vergaan van de pijn kan ik altijd nog een bezoekje brengen aan de Huisarts en als HIJ zegt dat het niet goed is, dan ga ik me pas weer zorgen maken.

Zo, dan is dat afgesproken.

Ik heb nog helemaal niets gehoord over de New York Marathon. Ik ben zo benieuwd. Als ik ben ingeloot dan is dat het lot en doe ik mee (hoewel tickets voor de marathon wel 45o(!!!!!) euro kosten), lukt het niet.. dan moet ik maar een andere mooie wedstrijd uit gaan zoeken! Hebben jullie nog leuke suggesties voor een mooie (buitenlandse) wedstrijd in het najaar?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

16 Reacties

 1. fleur
  april 4, 2012 / 17:21

  Hee, hier spreekt een bijna-dokter ;). Ik zou niet gelijk aan het ergste denken als ik jou was, liesbreuken komen bijna niet voor bij vrouwen. Misschien toch maar even de huisarts laten kijken zodat deze je hopelijk kan geruststellen? Sterkte ermee!

 2. april 4, 2012 / 17:28

  naar zeg, sterkte ermee!

 3. april 4, 2012 / 17:29

  Hey meid.
  Wat vervelend! Maar google kan je beter niet doen ( al doe ik het zelf ook te vaak ). De ergste dingen kwamen eruit waarvan ik bijna aan alle voorwaarden deed, maar meestal ging het na een paar dagen vanzelf weer over of kwam mijn buurvrouw (huisartsassistente) langs en hielp me uit mijn nachtmerrie dat het gewoon iets simpels was wat vanzelf weer over ging. Dat hoop ik voor jou ook en anders toch maar even volgende week gaan.

 4. april 4, 2012 / 17:31

  Hey
  Wat vervelend! Maar google kan je beter niet doen ( al doe ik het zelf ook te vaak ). De ergste dingen kwamen eruit waarvan ik bijna aan alle voorwaarden deed, maar meestal ging het na een paar dagen vanzelf weer over of kwam mijn buurvrouw (huisartsassistente) langs en hielp me uit mijn nachtmerrie dat het gewoon iets simpels was wat vanzelf weer over ging. Dat hoop ik voor jou ook en anders toch maar even volgende week gaan.

 5. J
  april 4, 2012 / 17:50

  Hier spreekt nog een bijna-dokter die zich geheel aansluit bij Fleur! Heb je een uitpuilend ‘zakje’ in je lies dan? Dat wijst op een liesbreuk, niet de klachten die je hebt!

 6. april 4, 2012 / 17:55

  Oooo wat heerlijk moet dat zijn geweest :D dat je horloge zo ratelde dan, haha.
  Ik zou niet te lang wachten hoor, beter naar de huisarts gaan dan even wachten. Dan weet je ook meteen of die marathon wel een realistisch streven is :(.
  Even een lijstje voor je opgezocht:
  Sep 8-9Jungfrau MarathonInterlakenSwitzerlandSep 9International Vilnius MarathonVilniusLithuaniaSep 18Moscow MarathonMoscowRussiaSep 22Oslo MarathonOsloNorwaySep 23H.C. Andersen MarathonOdenseDenmarkSep 30Berlin MarathonBerlinGermanySep 30Warsaw MarathonWarsawPoland
  October 2012
  Oct 7 Budapest Marathon Budapest Hungary
  Oct 7 Brussels Marathon Brussels Belgium
  Oct 14 Graz Marathon Graz Austria
  Oct 14 Eindhoven Marathon Eindhoven Netherlands
  Oct 14 Italian Marathon Memorial Enzo Ferrari Maranello Italy
  Oct 14 Cologne Marathon Cologne Germany
  Oct 20 Polar Circle Marathon Kangerlassuaq Greenland
  Oct 21Amsterdam Marathon Amsterdam Netherlands
  Oct 21 Dresden Marathon Dresden Germany
  Oct 28 Ljubljana Marathon Ljubljana Slovenia
  Oct 28 Venice Marathon Venice Italy
  Oct 28 Frankfurt Marathon Frankfurt Germany
  Oct 29 Dublin Marathon Dublin Ireland

  November 2012
  Nov 4 Rursee Marathon Simmerath-Einruhr Germany
  Nov 11 Istanbul Marathon Istanbul Turkey
  Nov 11 Athens Marathon Athens Greece
  Nov 11 Ticino MarathonTicino Switzerland TBC Palermo Marathon Palermo Italy
  Nov 18 Marathon Popular de Valencia Valencia Spain
  Nov 25 Florence Marathon Florence Italy
  Nov 25 San Sebastian Marathon San Sebastian Spain

  December 2012
  Dec 9 Lisbon Marathon Lisbon Portugal
  Dec 16 Pisa Marathon Pisa Italy

  • Annemerel
   Auteur
   april 4, 2012 / 18:36

   IK MOET DIE IN FLORENCE LOPEN! Super bedankt voor dit fijne lijstje!

 7. april 4, 2012 / 18:22

  Vervelend zeg! Ik ben nu eindelijk ook weer begonnen met hardlopen, echt heerlijk na zo’n lange tijd!

 8. april 4, 2012 / 19:47

  Berlijn, na Newyork toch wel ook 1 van de mooiste stadmarathons…leuk shoppen ook aldaar!.

 9. Nynke
  april 4, 2012 / 19:48

  Ah vervelend zeg! Ik heb zelf toen ik vier ofzo was een (dubbele zelfs) liesbreuk gehad, maar het is sowieso te herkennen aan een dikke bult op de lies, anders is het dat niet. Dit kan wel ‘op komen’ zeg maar en hoeft niet altijd zichtbaar te zijn. Dus misschien een geruststelling?

 10. Marloes
  april 4, 2012 / 20:07

  Wat dacht je van de Night Marathon in Bilbao?? lijkt me geweldig:D

 11. Carmen
  april 4, 2012 / 21:18

  Aw wat vervelend :( Hopen dat het niks ergs is! Ik ben een tijdje geleden ook begonnen met hardlopen maar, errug dom, ik ben begonnen met 5 km. Van mijn scheenbenen is nu niet erg veel meer over (spieren eromheen overbelast) en mijn knieën vonden het ook niet zo tof want die hadden het al druk genoeg met mijn groeispurt meh #au. Dat wordt dus even niet meer hardlopen voor mij.

  Ik hoop heel erg voor je dat het snel overgaat en dat je gewoon een marathon kan lopen :D Je werkt er zó hard voor en dat harde werken mag wel eens beloond worden haha :)

 12. april 5, 2012 / 09:42

  Ik hoop dat het niks ernstigs is!

  Liefs, Mariette

 13. april 5, 2012 / 11:35

  Ik zou maar even naar de HA gaan als ik jou was!! :o voor de zekerheid

 14. april 5, 2012 / 18:31

  En, had je vandaag ook last? Of viel het mee? Hoop dat het vanzelf overgaat, met wat rust!
  Florence…. zoooo geweldig. Ik hou van die stad.

 15. Roos
  april 6, 2012 / 09:14

  Hey Annemerel! Even een vraagje over hardlopen, schenen en dan vooral je foto op twitter, die Nike Free’s, die helpen toch ook goed als je last hebt van shin splints? Ik had daar wat over gelezen en vroeg me af of dat nu echt zo is! Ik heb daar namelijk ook best vaak last van, helaas. Groetjes Roos