THE LIST: 10 ways to update your healthy lifestyle

Photobucket

De volgende tips lijken misschien logisch, maar soms moeten we er gewoon weer even aan herinnert worden om ze ook daadwerkelijk uit te voeren..

– Zorg voor een gezond slaapritme, omdat het nu eenmaal veel fijner wakker worden is als je goed bent uitgerust. En het klinkt misschien gek, maar die uurtjes voor twaalf uur tellen toch echt een stuk zwaarder dan alles dat daarna komt. Te laat opstaan is overigens ook niet goed. Zeven a negen uur slaap is aanbevolen en dat is niet voor niets.

– Ruil dat bakje ijs of die bak yoghurt om voor een lekkere bak fruit. Saai? Kook je appel met kaneel.. Of, kook je ananas met limoen! Heerlijk, makkelijk en gezond!

– Groene smoothies zijn de ideale manier om genoeg groenten en fruit binnen te krijgen. Handje aardbeien, banaantje, wat ananas en twee handen spinazie, even in de blender en je hebt al je vitaminen in een glas.

– Als de situatie het ook maar even toelaat, verkies dan de benenwagen of de fiets boven het OV of je auto. Niet alleen een stuk goedkoper, vaak nog sneller ook (zeker in de stad) en GEZOND!

– Koop een Bobble, echt waar. Het maakt het water drinken niet alleen makkelijk, het maakt het ook leuk! Ik ben dan misschien wel een klein beetje materialistisch, maar ik word altijd vrolijk als ik uit mijn Bobble drink. En water drinken is belangrijk.

– Vind een work-out die bij je past. Voor mij is dat iets waarin ik mijn energie in kwijt kan en waar ik muziek bij kan luisteren, oh en iets waar ik niemand anders voor nodig heb. Ik wil namelijk sporten als het mij uitkomt op het moment dat ik er zin in heb. Daarom loop ik hard en de laatste weken ben ik weer aan het dansen geslagen. Dansen met de gordijnen en deuren gesloten, that is.. Maar het is heel fijn en ik kan bijna altijd. Ben ik aan het werk, loop ik even vast, zet ik eventjes mijn muziek wat harder en laat ik alles gewoon even 10 minuten gaan. Ben je 100 calorieën armer en een heleboel positieve energie rijker.

– Maak groenten het hart van je maaltijd in plaats van ik noem een pasta of vlees.. Veel mensen kijken neer op salades. Als ik tegen mijn vriend zeg dat ik een salade eet zegt hij “Oh, just a salad” precies zoals Eddie Murphy het ooit zei. Nou, een salade kun je zo lekker (en ONgezond) maken als je zelf wilt. Oh sure, het is even wennen als je normaal iedere avond pasta eet (zoals ik een half jaar lang gedaan heb), maar als je eenmaal aan de salade bent kijk je er net zo naar uit als dat je voorheen naar een bord pasta carbornara uit keek. (En de keren dat je wel die pasta carbornara eet geniet je er nog VEEL meer van!).

– Lees een boek over gezond eten. De perfecte inspiratie. Ik heb zelf heel veel geleerd van The Truth About Food. Heel helder, leerzaam en mooi vormgegeven (wat er dus voor zorgt dat het niet saai wordt).

– Je moet het willen om de juiste redenen. Als je zegt, ik wil gezond worden want ik wil zo graag een paar kilo afvallen.. Dan geef je op op het moment dat de weegschaal niet doet wat jij wilt. Je moet het doen omdat je graag meer energie wilt hebben, om je beter in je eigen lichaam te voelen. En ja, uiteindelijk verlies je ook die kilo’s wel. Maar alleen als je er te veel met je meedraagt. Een gezonde levensstijl zorgt voor een gezond gewicht dat bij je lichaam past.

– Moet niet te veel van jezelf. Je kunt zoveel meer als je minder hoeft en dan voelt het allemaal ineens een stuk minder zwaar en moeilijk. Begin met meer groenten en fruit eten, breng langzaam wat meer beweging in je ritme en bouw het zo langzaam uit. Het is heel verleidelijk om alles direct te willen, maar daar ligt nu net die valkuil.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

12 Reacties

 1. april 5, 2012 / 12:19

  Inderdaad veel common sense, maar wel precies de juiste reminders die ik even nodig had. Thanks! :)

 2. april 5, 2012 / 12:26

  Je een na laatste punt ben ik het niet helemaal mee eens! Geldt voor jou misschien, maar voor mij niet. Ik moet dan ook 20 kg kwijt ;)

  “Je kan meer als je minder moet” vind ik trouwens wel een heel goede en ware uitspraak.

 3. april 5, 2012 / 13:42

  Leuk geschreven, fijne tips!

 4. april 5, 2012 / 13:50

  Wat een fijne tips! Ik ben juist totaaal tegenovergesteld. Misschien moet ik ook maar eens wat gezonder worden, het is alleen jammer dat het allemaal zo veel tijd kost! Naja, laat ik het zo zeggen, meer tijd dan ongezond.

 5. Eva
  april 5, 2012 / 16:23

  Top! Goede woorden. Ik krijg al energie van de gedachte om gezond bezig te zijn.. ik verbeeld mezelf dan in een gezond helder licht, dat voelt zo heerlijk! Vroeg slapen, energiek wakker worden en lief zijn voor mijn lichaam.. daar word ik echt blij van. Ik merk echt heel erg dat de manier waarop ik leef wat betreft voeding en slaap zó veel invloed op mij heeft! En ook al is het soms lastig om voor jezelf die keuzes te blijven maken als je omgeven wordt door mensen die er allemaal niet zoveel waarde aan hechten (lees: 10 huisgenoten die om 5 uur ’s nachts nog even een hamburger klaar maken als ze honger hebben haha), het voelt dan des te fijner als het je dan toch lukt om die goede keuzes te blijven maken!
  Annemerel, je mag jezelf dan een beetje materialistisch noemen, je blijft wel inzien wat er echt belangrijk is (niet alleen voeding, maar ook je houding waarmee je in het leven staat) en dan is het geen zonde om te genieten van dingen als shoppen en nieuwe chicklits! Jij blijft er ook humor bij houden; dat is een geweldig element.
  Zo, ik had al een tijdje niets meer echt gepost en ik heb een geïnspireerde bui dus vandaar dit berichtje! (:

 6. april 5, 2012 / 18:29

  Goeie lijst! Zo’n Bobble staat al erg lang op m’n wish list, misschien moet ik ‘m nu gewoon eens aanschaffen.

 7. Marjon
  april 5, 2012 / 18:32

  Ik krijg energie van deze artikelen van jou!!

 8. april 5, 2012 / 18:52

  Ik ben echt te lui nog om fruit in de blender te doen :’) en meestal hou ik het qua fruit ook gewoon bij appels, bananen en peren. Maar die blend ik wel ooit :). Ik moest echt super hard lachen om Eddie’s filmpje hahaha.

 9. april 5, 2012 / 21:19

  Hele goede lijst!!

  Liefs, Mariette

 10. april 6, 2012 / 23:13

  Meer water drinken geeft ook een schoon/gezond gevoel en geeft meer energie. De bobble ziet er leuk uit, maar vind dat ding te duur om er voor de leuk bij te kopen.

 11. Renske
  april 10, 2012 / 14:56

  Je hebt helemaal gelijk. Vooral om welke redenen je gezond wilt eten. Ik denk dat ik wel veel aan je tips heb en sowieso is het goed om af en toe weer eens stil te staan bij je voedingspatroon.