RUNNING TO NYC: III, It will never be the same…

Photobucket

Afgelopen weekend kocht ik een paar compressiekousen, hardlopen zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik vroeg vorige week wat ik aan die gekke overbelaste kuiten van mij kon doen en jullie antwoordden massaal Herzorg Compressiesokken. Dus stond ik afgelopen zaterdag bij de hardloopwinkel. Maar Oh-Em-Gee wat zijn die dingen lastig. Aantrekken kost gemiddeld vijf minuten, uittrekken kost me meer dan tien minuten, omdat mijn benen dan klam, opgezet en bezweet zijn. Voor een half uurtje hardlopen kan ik nu dus gerust een kwartier langer uittrekken.

Goed, goed, het is niet alleen maar klagen. Ze werken namelijk wel subliem! Echt een fantastische tip. Mijn benen voelen na een rondje hardlopen niet als lompe zoutzakken aan en de pijn in mijn kuit is zo goed als verdwenen. En dat zonder roze happy-pills. Ik zeg, we’ve got a winner! Dankzij jullie!

Hoe het verder staat in hardloopland? Prima! Van het weekend liep ik wat lastiger, omdat ik woensdag gevallen was (nee, ik haalde geen rare capriolen uit, ik val ook gewoon als ik loop, dat is normaal, dat hoort erbij, als je Annemerel heet althans). Ik begreep maar niet waarom ik zo stijf was, het leek wel alsof er een betonblok aan mijn achterwerk hing, nou dat was dus een presentje overgehouden aan mijn val.

Ik ben nog steeds op zoek naar een manier om gegarandeerd de marathon van New York te kunnen lopen. De vraag of ik die haal is allang niet meer aan de orde, het klinkt misschien arrogant, maar ik WEET dat als ik zo’n super gave kans zou krijgen, ik hem ook aan kan pakken. Maar goed, zit je nog steeds met het probleem dat slechts één op de vijf wordt ingeloot. Nu zou ik me natuurlijk ook kunnen aansluiten bij een goed doel, bij Kika bijvoorbeeld. Dan moet ik 5000 euro inzamelen. Goed, begon ik natuurlijk een beetje te rekenen, per maand heb ik 20000 ABSOLUUT unieke bezoekers. Als één vierde van mijn bezoekers een euro zou schenken, dan… Helaas is bedelen niet mijn sterkste punt.

Ondertussen heb ik ook weer naar andere marathons gekeken, gewoon om wat meer opties te hebben. De marathon van LA lijkt me ook wel wat, maar die is een week na de City pier City (De halve marathon van Den Haag, waar ik me overigens deze week voor heb ingeschreven!) en dat betekent dat die marathon al over vier maanden is. Ja dat ga ik dus niet redden, dan kan ik net zo goed die van Parijs kiezen, die is over vijf maanden. Maar ook dat komt gewoon veel te snel. De marathon van Amsterdam zou ik natuurlijk wel kunnen lopen, die is pas na de zomer. Maar het ging mij er eigenlijk om, om de marathon in een fantastische wereldstad te lopen. En natuurlijk wil ik Amsterdam niet kleineren, maar toch.. ik loop hem gewoon liever in het buitenland.

Ach ja, het komt goed. In 2012 loop ik de marathon, waar? Weet ik veel. Misschien loop ik hem wel gewoon op een zondagochtend door de duinen. Maar die 42,2 kilometer, die worden volgend jaar gelopen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Oh ja en ik liep tien kilometer !!!

 

Delen:

26 Reacties

 1. Suzanne
  november 30, 2011 / 18:22

  Dat KIKA-idee vind ik zo slecht nog niet! Ik zou je in ieder geval wel voor een euro steunen, nog maar €4999 te gaan.. ;)

 2. Mariët
  november 30, 2011 / 18:22

  Ik denk dat veel van je lezers wel een euro naar je over willen maken voor een goed doel :-) Jij doet zoveel voor ons, ik zou graag iets terug willen doen!

 3. november 30, 2011 / 19:16

  Nou daar heb je dus al de eerste paar euro’s, vindt het positief van je dat als het geen marathon word je je eigen marathon gaat lopen

 4. Charlotte
  november 30, 2011 / 19:40

  Ik heb ook wel een euro over voor zo’n dubbel goed doel. Misschien toch maar een oproepje plaatsen?

 5. november 30, 2011 / 20:09

  Hierbij nog maar 4995 euro te gaan! Toch wel een goed idee ;-)

 6. november 30, 2011 / 20:11

  Moet je perse kiezen tussen bepaalde goede doelen?
  Als het wil denk ik dat je die 5000 euro wel bij elkaar krijgt hoor! :D
  Ik heb ook wel een euro over voor jouw goede doel!

 7. Lindsey
  november 30, 2011 / 20:12

  Ik zou ook een oproepje plaatsen! Ook ik zou zeker wel 1 euro over hebben voor Kika!

 8. november 30, 2011 / 20:15

  Ik wil jou wel een euro steunen!

 9. Sascha
  november 30, 2011 / 20:19

  Wat gaaf. Ik wil volgend jaar denk ik een halve marathon lopen. Nu nog even uitzoeken hoe en wat.

  Ik had nog wel een ander vraagje: ik ga je speculaascupcakes maken en vroeg me toch af of er geen melk in moet. Hopelijk kun en wil je mijn vraag beantwoorden want ik wil natuurlijk wel dat ze lekker worden ;)

 10. november 30, 2011 / 22:43

  Nou, ik vind het nog niet zo’n gek idee van je om met Kika mee te rennen .. Ik denk dat je met een beetje geluk met gemak die 5000 euro bij elkaar kunt krijgen. Zeker met behulp van je site en de bezoekers, familie, collega’s .. etc. Geef niet op!

 11. november 30, 2011 / 22:44

  Als jij 5000 euro wil ophalen dan ga jij 5000 euro ophalen. Serieus. En hey als het voor KIKA is, is het echt geen bedelen. Ik zeg met liefde een tientje toe! (enne keep them coming deze running blogjes, In gedachte loop ik die (halve) marathon al met je mee ;))

 12. november 30, 2011 / 22:49

  I am also planning on running a marathon in 2012, but I haven’t even competed in a half so it’s pretty scary… Don’t you have to qualify for the NYC marathon? Or do you go with a business?
  xxx

 13. Floor
  november 30, 2011 / 23:01

  Ik en mijn familie en vrienden willen met alle liefde wat doneren voor KiKa!
  Dus….. ik zou gewoon proberen die 5000 euro op te halen! Lukt vast!

 14. Marijn
  november 30, 2011 / 23:03

  Jaa, weer een hardloop verhaaltje! Leuk! Ik leef helemaal mee en het lezen van jouw verhalen motiveert ontzettend!

  Het lijkt mij dat die 5000 euro ook wel te doen moet zijn! Ik zou ook zo wat in willen leggen, ook wel meer dan een euro als, het gaat immers om het goede doel! ;)

  x

 15. Nathalie
  november 30, 2011 / 23:17

  Wat goed dat je er echt zo hard voor gaat joh! Ik zou je ook wel steunen moest je dat vragen…
  Ik denk dat je via paypal wel een soort knop kan maken met daaronder een soort tellertje. En als je dan ook even je familie kan overtuigen om je 1 of 2 euro te geven. Moet kunnen toch?

 16. december 1, 2011 / 00:18

  Ik zou je ook wel met 1 euro willen steunen hoor! Je hebt nog een half jaar de tijd om 5000 bij elkaar te krijgen voor Kika, ik denk dat dat echt wel moet lukken. Misschien willen ze bij Elzenduin zelfs wel iets organiseren, dat in 1 bepaalde week 10% van de rekening of de gehele fooien naar jou (oftewel Kika) gaan. Denk dat je creatief genoeg bent om manieren te verzinnen om die 5.000 bij elkaar te krijgen! Succes.

 17. E.
  december 1, 2011 / 01:42

  Nou, waar blijft die doneerknop? ;)

 18. december 1, 2011 / 08:24

  Fijn om te horen dat je je wil inzetten! Echt super goed. Ik wil je wel helpen doneren hoor. Hup rekening openen en storten maar zou ik zeggen! Ook lekker dat de kousen die je nu heb goed werken.

 19. Iris
  december 1, 2011 / 09:04

  Ik wil je ook wel een euro doneren hoor! Twee ook wel, omdat je die moeilijke sokken aan moet. ;D

 20. Suzanne
  december 1, 2011 / 10:47

  Wat ga je suuupergoed. Ik heb ook mega last van mijn kuiten met lopen dus ga toch eens kijken naar die kousen! Hoeveel waren ze waar jij ze hebt gekocht?

  • Annemerel
   Auteur
   december 1, 2011 / 11:02

   Ik betaalde 44 euro, en ik kocht ze bij Zier Running in Den Haag!

 21. december 1, 2011 / 19:38

  Kijk hoeveel euro’s je al bij elkaar hebt! En ook ik zou met alle liefde jou en Kika steunen. Ik vind je hardloopblogjes zeer inspirerend, en ik ben zo a-sportief als een ananas.

 22. december 2, 2011 / 15:49

  Ook ik wil wel een euro geven, ik zeg doen!

 23. december 2, 2011 / 16:19

  Fijn dat de compressiekousen zo goed werken Annemerel! Weet je wel zeker dat je de goede maat hebt als aan- en uittrekken zo lastig is? Ik heb dan wel alleen de tube, maar geen moeite daarmee. Op de site van Herzog staat trouwens een filmpje over het aan- en uittrekken van de kousen.

 24. december 2, 2011 / 16:23

  Ik doneer ook wel een euro hoor :)
  Je bent lekker fanatiek! Leuk om te lezen!
  En die sokken werken dus echt? Ik heb er een tijdje naar staan kijken maar vond ze erg duur….

 25. Saskia
  december 4, 2011 / 20:31

  Ik zou er toch serieus over gaan nadenken om met een goed doel te gaan lopen hoor! Zo te zien willen je bezoekers je maar al te graag steunen, en ik doe met ze mee!