RUNNING TO NYC: I

Photobucket

Ik heb wilde dromen en tijdens mijn 5K rondjes komen ze tot leven. Volgend jaar, of om precies te zijn over 355 dagen, op zondag 4 november, loop ik de marathon van New York. Het is momenteel nog eventjes een droom waarvan ik niet weet wanneer ik wakker zal worden, maar dat maakt mij tijdens het hardlopen niet uit. Ik bedoel, ik heb in mijn hoofd mijn outfit (heel belangrijk) al samengesteld. Mijn afspeellijst op mijn iPhone heet ‘Running to NYC‘ en oh ja, ik heb in mijn hoofd al mijn bedank speech op mijn blog geschreven.

Dat ik een klein beetje hard van stapel loop en er zomaar vanuit ga dat ik die marathon ook gewoon ga halen, dat moge duidelijk zijn. Zo makkelijk is het namelijk nog niet. Zo moet ik geld bij elkaar zien te vinden voor een reisje New York en dan wil ik er natuurlijk ook gelijk een weekje aan vast plakken. Ik heb ook gelezen dat het nog niet zo makkelijk is om een ticket voor de NYC marathon te bemachtigen, hmm.. Oh en dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat ik op het moment 5K loop en ik over 355 dagen 42,2K zou moeten lopen.

Maar als ik loop denk ik niet aan die problemen. In mijn hoofd maak ik schema’s. Als ik nu voor het einde van het jaar weer  zonder problemen een constante 10K loop, als ik dan half maart weer de halve marathon doe hier in Den Haag en als ik dan een tijd heb van minder dan twee uur, dan moet het toch lukken? Dan heb ik nog acht maanden om van die 21,1K 42,2K te maken. Dat kan ik.

Nu is mijn voornaamste doel om niet te enthousiast te worden en kei hard van stapel te lopen. Ik ken dat namelijk van mezelf, dan krijg ik last van blessures of het rennen gaat me tegen staan. Oh en misschien kan ik ook alvast een potje maken waar ik iedere maand 100 euro in stop, het Running to NYC fonds. Lijkt me een mooi doel, toch?

Wie droomt er met mij mee? (en wie wil ze met mij tot leven brengen?)

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

22 Reacties

 1. Rosan
  november 16, 2011 / 18:24

  super leuk dat je naar NYC gaat!
  ik ga in februari met mijn ouders. :D
  ik ben ook al aan het het sparen, haha. :)
  xoxo

 2. november 16, 2011 / 18:43

  Wilde plannen! Ben benieuwd of het je lukt :)

 3. november 16, 2011 / 18:45

  Ja, ik wil, mijn doel is ooit nog de marathon van NYC te lopen en ik word voor gek verklaard

 4. november 16, 2011 / 18:48

  hihi mijn doel is om volgend jaar de marathon te lopen in eindhoven.. eerst even die en daarna zien we wel haha maar dromen kan altijd. lijk me wel erg gaaf!

 5. Floor
  november 16, 2011 / 18:50

  Ik leef met je in dezelfde droom.

 6. november 16, 2011 / 18:59

  Mooie droom die je gewoon moet waarmaken, ik ga eerst voor plaatselijk en dan rotterdam misschien

 7. Sanne
  november 16, 2011 / 19:01

  Het klinkt prachtig. En serieus, het klinkt misschien raar om te zeggen, maar je inspireert mij. Je bent zo enthousiast, durft te dromen en durft ook toe te geven als iets niet is gelukt.
  Waarom ontwaken uit deze droom? Waarom niet gewoon proberen en kijken of het lukt.
  Fantastisch. Ik geloof er in!
  En ik denk dat je goed zou kunnen nadenken hoe je blog kunt gebruiken om je droom te verwezenlijken.
  Ik ren in ieder geval met je mee, op een iets rustiger tempo. 20 januari wil 5 km lopen en in mei 10km. Ik geniet enorm van het lopen. Haalbare doelen stellen is denk ik het toverwoord!
  Ik ben ontzettend benieuwd. Leuk als je hier vaker over update, misschien ook een stok achter de deur?

 8. november 16, 2011 / 19:55

  Ik droom met je mee Annemerel! Hoe gaaf zou het zijn als de droom uitkomt?!

 9. november 16, 2011 / 20:02

  Ik droom met je mee, hoe leuk zou het zijn als je naar NYC zou gaan? =D

 10. Gaby
  november 16, 2011 / 20:08

  Ik droom met je mee! Wat zou dat tof zijn als je daaraan mee kan doen!

  Heel veel succes met trainen!

 11. november 16, 2011 / 20:55

  Ik droom ook met je mee! Ik wil zo graag naar NY!

 12. Stephanie
  november 16, 2011 / 21:39

  Niet dromen, maar doen! Anders krijg je spijt…

 13. Eline
  november 16, 2011 / 21:48

  Oooh ik hoop zo dat je het echt gaat doen! En dan mag ik vast mee in je koffer, toch?

 14. november 17, 2011 / 00:31

  Geweldig plan!! Maar ik wil niet negatief overkomen hoor, maar misschien loop (of beter gezegd ren ;)) je iets te hard van stapel, 42 km is namelijk wel erg veel! Ik ben afgelopen maart begonnen met hardlopen en heb in september de Dam tot Damloop gerent en ik had ook het wilde plan om dit jaar de marathon van NY te rennen, maar ik denk dat je daar toch echt minimaal 1 a 2 jaar voor moet trainen. Ik wil in 2015 gaan! Ik hoop wel dat het je lukt hoor!! Hoe ga je dat trouwens plannen? Ik zat namelijk ook al na te denken, voor als ik zelf ooit wil gaan. Na de marathon heb je waarschijnlijk enorme spierpijn, dus kun je niet door de stad slenteren (shoppen!!) en voor de marathon lijkt het me ook niet verstandig om een week lang door de stad te lopen. Dus vroeg me af wat jouw plan was. Het is wel een hele goede motivatie de marathon van NY. Succes!!

  • Annemerel
   Auteur
   november 17, 2011 / 07:16

   Zou best kunnen, daarom is het ook een droom! Maar ik loop al wel meer dan vijf jaar en ik heb de halve marathon al gerend, dus dan mag je best dromen over een vervolg toch?

 15. eveline
  november 17, 2011 / 11:16

  Mooi plan hoor, ik denk dat het best kan in 8 maanden hoor. Je hebt toch al wel eens meer dan 20K gelopen dacht ik? Dan kan je waarschijnlijk redelijk snel weer op dat niveau komen. Ik zou er dan wel een schema bij gebruiken. Wel zwaar hoor want je moet wel consequent meerdere keren per week gaan lopen. Ik had ook een hele tijd het idee zo iets te gaan doen maar kon echt de tijd niet vinden om 3-4 keer per week te lopen. Maar superknap als het lukt.

 16. ais
  november 17, 2011 / 12:18

  wauw.. als het je lukt: chapeau! vriendin van mij heeft net de halve marathon gedaan en toen ik haar naar de hele vroeg zei ze ‘al zouden ze me betalen… NEE het slokt teveel tijd op, het trainen. Echt teveel!’ dat had ik me eigenlijk nooit gerealiseerd!

 17. Marije
  november 17, 2011 / 12:34

  Knap hoor! Ik wou dat ik zoveel doorzettingsvermogen met het hardlopen heb. Iedere keer haak ik halverwege mijn start to run cursus af, terwijl het dan juist lekker gaat.

  Misschien een tip: er zijn reisbureaus die een pakket verkopen voor de marathon incl. ticket voor de marathon! Misschien kan je daar een keer kijken.

 18. november 17, 2011 / 12:59

  Mooi doel inderdaad, lijkt mij ook wel wat. Ik hoop dat je de kracht hebt om het vol te houden

 19. november 17, 2011 / 13:38

  Als je het echt wilt, is het te doen. Zelf focus ik me eventjes om een wat minder uitdagend doel, namelijk de Dam tot Dam. Maar het doel is inderdaad om ooit nog eens een hele marathon te lopen, al maakt het mij niet bijster veel uit waar. En na die marathon gaan we eens een keer een triathlon proberen. Als ik dan nog leef ben ik een gelukkig mens.

 20. Marijne
  november 17, 2011 / 14:37

  Wat leuk! Ik ga hem volgend jaar ook lopen.
  Misschien kom ik je nog tegen;) Haha.