RUNNING: 10 weeks

Photobucket

Ik was zo goed bezig, het hele jaar liep ik zo’n drie keer per week. Meestal vijf kilometers, soms een tien kilometer en natuurlijk was er die halve marathon (waar ik uiteindelijk helemaal niet zo goed op was voorbereid). Maar ergens ging het fout. Nadat ik drie weken iedere dag vijf kilometer had gelopen werd ik recalcitrant. “Nee ik wil niet lopen, waarom zou ik lopen. Boeh. In dat half uur kan ik ook een aflevering Sex and the City kijken.” Ik liep nog een paar keer, maar toen die verschrikkelijke doch voorspelbare kater kwam lukte het niet meer. Want op die voorspelbare kater kwam die onverklaarbare nasleep die eigenlijk nog steeds voortduurt. Huh? Ja. Bij iedere vorm van inspanning komt alles wat ik de uren daarvoor gegeten heb weer terug naar boven.

Dat kan twee dingen betekenen. 1) m’n lichaam is nog steeds vergiftigd door de alcohol (en het was echt niet zo veel) of 2) inmiddels heeft mijn conditie plaatsgemaakt voor de conditie van m’n oma. Ik ben toch bang dat ik de schuld 1,5 maand na dato niet meer aan de alcohol kan geven. It’s me. Mijn conditie is er van door en het is hoogtijd om hem op te sporen.

Waarom? Ah… Ik heb me per ongeluk aangemeld voor de halve marathon van Amsterdam, 16 oktober, als in over precies tien weken. Ik dacht dat ik gewoon wel weer eventjes. Donderdag besloot ik vanuit het niets tien kilometer te lopen. Remco zei “goh is dat niet een beetje te optimistisch Annemerel” , waarop ik antwoordde “ah wel nee joh Rem, dat doe ik wel even”. Na vijf kilometer postte ik nog deze foto op twitter. 200 meter verder stortte ik in. gutste het bloed uit m’n beide enkels omdat ik geen goede hardloopschoenen droeg en wist ik niet meer hoe ik adem moest halen. Ik heb er 7 kilometer uit kunnen slepen, de overige drie kilometer heb ik strompelend afgelegd. Vandaag was zelfs vijf kilometer zwaar. Geen spierpijn (dat is dan wel weer fijn van drie kilometer uitlopen), maar hell, na een kilometer (voor mijn doen rustig lopen) ging m’n hartslag al overal. Na vijf kilometer was ik er zo klaar mee dat doorlopen niet eens meer een optie was.

What happened to me?

Will be continued.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on Bloglovin

Delen:

11 Reacties

 1. augustus 6, 2011 / 19:08

  je moet je echt niet forseren want hardlopen moet leuk zijn! succes nog!

 2. Nathy
  augustus 6, 2011 / 20:44

  Mijn conditie gaat niet verder dan enkele honderden meters, dus 5 kilometer vind ik al heel knap!

 3. augustus 6, 2011 / 20:47

  Och, ik heb mezelf beloofd morgen te beginnen, maar ik kijk er nu al tegenop, hopelijk gaat het jou wel beter af dan bij mij ;)

 4. augustus 6, 2011 / 21:45

  Pfff, ik doe het je niet na!
  Ik ben al moe als ik 10 meter hard ren met de honden.

 5. augustus 7, 2011 / 11:51

  Ohh wat naar… :( Ik denk echt dat je het weer from scratch moet opbouwen. Maar waarschijnlijk gaat dat vrij snel weer. Rustig aan! EN: goede schoenen zijn het halve, zo niet driekwarte, werk!

 6. augustus 7, 2011 / 23:42

  Je pace tijden zijn belachelijk hoog en geen wonder dat je er helemaal door heen gaat zitten tijdens je wedstrijd trainingen.Je probleem is dat je NIET aan het trainen bent maar gewoon wedstrijden aan het rennen bent.Zelfs ik loop deze tijden en snelheden niet, omgerekend van je trainingen naar wedstrijden pace kom je al snel op een 5km in 20 minuten en de 10km in ongeveer 42 minuten.Kort en bondig komt het erop neer dat je trainingen loopt die gebasseerd zouden zijn op een halve marathon tijd van ongeveer 1:35 uur!!!.Ben je van plan om die tijd te rennen en kan je dat?.Zo niet wat volgens mij het geval is, dan ben je gewoon helemaal verkeerd bezig en kan je spreken van roofbouw op je lichaa en kans op zeer grote en langdurige blessures.

  Mijn tip, train langzaam op een pace van 6:30 minuut/km en doe tussen door kleine versnellingen op de tijden die je nu rent…Je zal zien dat langzaam snel maakt en dat je de halve van Amsterdam zeker in een mooie tijd rent en nog veel plezier zal hebben ook, zo doorgaan is geen optie in mijn beleving.

  Groet Rinus, gaat ook naar Amsterdam, maar dan voor de hele!.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 7, 2011 / 23:50

   Nou zo snel ga ik toch niet? Deze week gemiddeld 5 minuten en 44 seconden over een kilometer, dat is zo’n 28,5 minuut over 5km. Ik kan me niet voorstellen dat ik dat tijdens een wedstrijd veel harder loop. Ik wordt trouwens nog steeds door half hardlopend Den Haag ingehaald hoor ;-)

 7. augustus 8, 2011 / 12:51

  Annemerel, je loop trainingen vielen mij op , vandaar mijn reactie!.
  Je geeft aan dat je niet snel gaat tijdens de trainingen en dat je tijdens een wedstrijd ook niet veel sneller zal gaan…Dat is het hem juist, de traningen gaan altijd langzamer dan de wedstrijd, bij jou is het precies andersom…Je gaat je toch ook niet optutten en make up aanbrengen voor het slapen gaan met de gedachten dat je dan de volgende dag er veel beter uit gaat zien!!!.

  Waarschijnlijk zal je de halve marathon net onder de 2 uur rennen en iets sneller dan 10km/uur gaan.Je trainingen snelheid zal dan gewoon lager moeten liggen(denk aan 9km/uur) en met tussen door korte versnellingen richting de 12km/uur je algehele conditie en snelheid verbeteren.

  Waarom is dit allemaal zo belangrijk bij de trainingen?, je conditie en langduur zal met sprongen vooruit gaan.Je snelheid gaat ook met sprongen vooruit, je zal dat zien tijdens de wedstrijd.
  Nog belangrijker is het voorkomen van blessure en het totaal afgemat wezen na een training.
  Je zal het nog langer volhouden en waarschijnlijk een veel beter herstel omdat je niet over de grens gaat waarbij je gewoon moet herstellen.

  Misschien een schema proberen via het internet?.

  Verder niet naar andere lopers kijken, laat ze maar snel rennen als gekken en jij zal beter weten!.

  Misschien heb je er wat aan?, en anders gewoon lekker je eigen ding gaan doen.
  Veel sucses in Amsterdam en ik gok dat je waarschijnlijk 1`:55 uur gaat rennen, teminste als je niet in de blessure gaat raken ;-).

  Groet Rinus.

 8. augustus 9, 2011 / 12:27

  GREAT REVIEW! I pretty much agree with all you said in your post, especially at the middle of your article. Thank you, this info is very useful as always. Keep up the good work! You’ve got +1 more reader of your web blog:) Isabella S.

 9. augustus 10, 2011 / 23:15

  Yes, our founding fathers were well aware of the differences between a republic and a democracy. They revered the former; but as I said above, they hated and feared the latter.

 10. augustus 13, 2011 / 20:28

  het lijkt een beetje alsof jij een hoge lat voor jezelf op legt met lopen. Ik herken dat wel ik wilde in een paar weken die 5 km wel kunnen lopen, met het gevolgd dat ik het opgaf omdat ik helemaal kapot ging na een rondje hardlopen.. Nu zie ik wel hoe ver ik kom en als ik niet meer kan dan ga ik even lekker zitten met een flesje water en wandel op het gemak terug.. En ik merk dat ik daardoor steeds verder kan lopen en steeds minder ver terug hoef te lopen naar huis..