Fon deed de RunDisney 2019 Challenge

En toen was het in één keer the week after en zit het RunDisney weekend van 2019 er alweer op. Ik zal me nog even snel voorstellen: mijn naam is Fon en in 2017 liep ik mee met #TeamAnnemerelRunsNYC2017. Nadat ik in 2016 Annemerel had gevolgd tijdens haar New York marathon en ik samen met een vriendin besloot dat we dat een jaar later ook zouden doen. Zo geschiedde en liep ik met een klein jaar aan hardloop ervaring de marathon. 2018 was een jaar van blessures en een mega motivatie dip, maar sinds januari 2019 is de motivatie weer helemaal terug! Die motivatie werd mede mogelijk gemaakt door een mooi nieuw doel: De 36K Challenge tijdens het RunDisney event in Disneyland Parijs.

Afgelopen jaar heb ik een aantal keer een vraag gesteld bij de AYRQ van Annemerel en bij één van die antwoorden vroeg ze of ik niet een verslagje wilde maken van dit evenement, dus bij deze.

Donderdag 19 september 2019

Vanochtend om 04:30 zijn we (Ingrid en ik) al vertrokken richting Disney en we hebben er al een halve dag park opzitten als we naar de Expo gaan om ons startnummer op te halen. Er staat een flinke rij, maar gelukkig loopt het allemaal redelijk soepel door. We worden netjes naar de 36k challenge balie gewezen en binnen no-time hebben we ons startnummer in handen. Op naar de volgende balie om de 5 shirts op te halen, die we sowieso nu krijgen ongeacht of we alles (uit) lopen. Nog even snel op de foto zodat ze een gezicht bij het startnummer hebben en dan richting de mega rij voor een PhotoPass.

Met deze PhotoPass kunnen we later de foto’s die zijn gemaakt downloaden, maar ook alle foto’s die we in het park laten maken bij attracties komen hier op te staan. Aangezien je met tot wel 3 startnummers gebruik kunt maken van deze pas en je maar 1 startnummer hebt voor alle races kunnen we deze kosten lekker delen. Als we alles bij elkaar hebben verzameld droppen we de spullen snel in het hotel en gaan we weer het park in.

Vrijdag 20 september 2019

Qua rust houden voor een wedstrijd gaat niet heel goed hier en we hebben uiteraard weer lekker de hele dag in de parken rond gewandeld. ‘s-ochtends nog even het “gameplan” besproken voor de 5k van vanavond en die gaan we echt als warming up zien voor de rest van het weekend.

Ruim een uur voor de start van de race staan we al in het startvak en maken we genoeg selfies ;). Eerst mag startvak A starten om 8 uur en vak B, het start vak waar we dit hele weekend in mogen starten, mag er achter aansluiten. Ze laten steeds groepjes van zo’n 100 lopers tegelijk het parcours op en wij lopen rond 20 over 8 de startlijn over.

Via Disney Village lopen we vervolgens het Studio’s park in en zigzaggen we door het park en backstage. Onderweg zien we een aantal karakters staan met flinke rijen en lopen de eerste paar toch voorbij. De enige kleine frustratie zijn stiekem wel de wandelaars. Niet dat wandelen zo erg is, maar het is wel vrij irritant als ze met 5 personen naast elkaar gaan lopen op smalle stukjes. Na 3 kilometer staat er wel een karakter wat we echt leuk vinden en besluiten om toch in de rij te gaan staan. De rijen gaan eigenlijk verrassend snel en voor we het weten staan we met Stampertje uit Bambi op de foto. Meteen hierna zetten we even lekker een versnelling in om de beentjes weer een oppepper te geven. Als we door het Toy Story gedeelte lopen maken we snel even een foto bij Rex en is het daarna weer tijd voor de volgende versnelling.

Voor we het weten lopen we al richting de finish, gaan de armen de lucht in en krijgen we de eerste medaille van het weekend.

Zaterdag 21 september 2019

04:30 de wekker gaat. Oef… Gelukkig realiseren we ons al snel waarom we zo vroeg op moeten staan en zonder al teveel tegensputteren trekken we onze Minnie Mouse hardloop outfitjes aan en lopen we richting het ontbijt. Ok eerst eet ik zelf nog mijn eigen meegebrachte krentenbol met kaas, hier heb ik mee getraind en ik weet dat ik hier geen last van ga krijgen. In de ontbijtzaal krijgen we een bandje zodat we straks na de run nog een keer rustig kunnen ontbijten.

Ingrid eet nog snel een bakje havermout en ik drink toch nog maar een kopje thee voor de vorm.

Vervolgens is het tijd om naar de startvakken te vertrekken, dit hebben alleen meer mensen bedacht dus er staat een flinke rij bij de security om de tassen te controleren. Gelukkig gaat ook deze rij vrij snel en voor we het weten lopen we tijdens de “Let it go” karaoke het startgebied in en kan het wachten in de kou beginnen.

Na de warming up door een Channing Tatum look-a-like in een veel te strakke legging is het voor we het door hebben al bijna 7 uur en kan de A groep al gaan starten. En dit keer lopen wij na 15 minuutjes over de startlijn.

Vandaag staat genieten met een grote G op het programma. Bijna de volledige race loopt echt door de parken zelf en is in een prinsessenthema. Veel prinsessen dus aan de kant, vandaag willen we dus ook veel foto’s maken. We lopen nu weer via Disney Village, maar lopen dan meteen door naar Disneyland zelf. Als groot Disney fan heeft het echt iets magisch om door Mainstreet richting het kasteel te lopen tijdens zonsopkomst. We besluiten dan ook meteen op de foto te gaan voor het kasteel. Niet veel verder staat er alweer een rij en blijkt Belle uit Belle en het Beest er te staan. Joeeee weer op de foto!

Na nog wat foto stops met onder andere Assepoester en Ariël lopen we alweer bijna richting het Studio’s gedeelte. En voor we het door hebben is daar alweer de finish en hebben we de tweede medaille in de pocket. Ohh en die wandelaars, 5 rijen breed, waren vandaag gelukkig een stuk minder, wellicht dat we daarom nog meer hebben genoten van deze 10k!

Zondag 22 september 2019

Die wekker is om half 5 in de ochtend toch echt een b*tch.. Gelukkig zijn we gister na de PastaParty in ons hotel redelijk op tijd naar de kamer gegaan zodat we nog een soort van konden uitrusten. We hebben weer hetzelfde ritueeltje als de ochtend ervoor: Aankleden, krentenbollen eten en bandje halen in de ontbijtzaal. Omdat vandaag geen rijen stonden bij het ontbijt en maar een mini rij bijn de security lopen we lekker vroeg het startgebied in. Gelukkig is het vandaag ook een stuk minder koud dus is het wachten minder erg. Ook vandaag staat er weer een gezamenlijke karaoke op het programma en zingen we met zijn alle “A whole new world” uit Alladin. Tijdens de opwarming blijkt dat “Channing” het strakke broekje niet alleen in het zwart, maar ook in het blauw heeft.

Rond 20 over 7 mogen we dan beginnen aan de klapper van het weekend: De halve marathon! Dit gaat voor Ingrid vrij spannend worden aangezien ze al een blessure had en gister ook nog eens in de laatste kilometer door haar enkel is gegaan. We spreken af zo lang mogelijk samen te blijven lopen, maar als Ingrid het niet meer trekt ik mag doorlopen.

De eerste 8 kilometer gaan weer door de parken en we pakken weer een aantal fotostops mee. Dit resulteerde er dan ook in dat we over die eerste 8 km bijna 1,5 uur deden. Na 8 km loop je het park uit en loop je een kleine 10km in het buitengebied rond Disney en lopen we zelfs nog door een dorpje heen. Bij km 9 zie je vervolgens een hele tijd de mensen lopen die er al ruim 14 kilometer op hebben zitten en er al “bijna” zijn. Maar we laten ons niet gek maken en hobbelen rustig door. Bij de waterpunten wandelen we heel even om rustig te drinken en daarna meteen weer door.

Rond 12,5 km geeft Ingrid aan dat ze veel pijn heeft en nog tot km 13 wil proberen door te lopen. Zodra we het bordje zien zegt ze: “Loop maar door!” Na één dubbel check of ze het echt ok vindt loop ik door. Aangezien ik me nog helemaal fit voel begin ik maar met versnellen. Als ik rond km 14 loop zie ik een bekend gezicht aan de andere kant, even een mega high five en weer door! Ik kijk af en toe op mijn horloge en merk dat ik blijf versnellen zonder er al teveel moeite voor hoeven te doen. Hoe fijn is dit!

Ondertussen film ik ook af en toe wat stukjes, heb ik toch nog iets/iemand om tegen te kletsen. Voor ik het door heb lopen we alweer op “echt” Disney grondgebied en lopen we bij de hotels. Ik zie veel mensen stuk gaan op de pittige heuveltjes en ben toch wel blij dat ik in Limburg woon en dit het type heuveltjes zijn die ik bijna elke keer wel tegen kom. Een dikke kilometer voor de finish zie ik een kleine rij staan voor foto’s te maken en zie ik ook meteen dat het knabbel en babbel zijn. Ik besluit om hier in te gaan staan en misschien haalt Ingrid me wel bij voor ik op de foto kan. Na 10 minuutjes kan ik al op de foto gaan en loop ik toch maar door. Weer verder met iets versnellen. Met 2 armen in de lucht en een grote lach op mijn gezicht loop ik de finish over. Wat was dit gaaf!!! Hallo medaille nummer 3!

Nog geen 10 minuten later komt Ingrid ook over de finish en lopen we naar de Expo om medaille 4 (31k Challenge) en 5 (36k Challenge) op te gaan halen. Wat zijn ze mooi en wat zijn ze zwaar!

Op naar het hotel want: Hongerrr!! Na een snelle douche op de kamer zijn we weer, zo goed als dat dat kan na 36km hardlopen en weinig slaap in een weekend, helemaal fris en fruitig, Dus hup met alle 5 de medailles het park in en lekker foto’s maken voor MedalMonday en nog een aantal attracties meepakken.

Sorry lieve mensen dit had een beknopt verslag moeten worden, maar geloof me dit is al heel beknopt voor dit geslaagde weekend! Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen met het RunDisney weekend. En ben nu al aan het bedenken hoe ik volgend jaar mijn geldboompje snel genoeg kan laten groeien zodat deze trip aan mijn lijst met geplande (hardloop)tripjes voor 2020 kan worden toegevoegd!

Liefs,
Fon

Bedankt voor je superleuke verhaal Fon. Ik krijg helemaal zin om zelf ook weer aan zo’n bijzondere wedstrijd mee te doen. Nu lekker herstellen (zowel je lichaam als je bankrekening), dan kunnen jullie er in 2020 beiden weer tegenaan. Wil je Fon’s loopavonturen blijven volgen? Dat kan via haar blog Road2Run en Instagram.

Delen:

2 Reacties

 1. Vera Boekelman
  september 28, 2019 / 12:20

  Aaah zo leuk, ik heb dezelfde challenge gedaan dit weekend, dus dit is echt lekker nagenieten! Hele herkenbare punten inderdaad. Mijn grootste lessen:
  – Voor een goede pace of tijd moet je het niet doen: het is extreem druk op het parcours, inderdaad veel lompe wandelaars, dus het is hollen en stilstaan
  – Zo. veel. heuvels!
  – De derde dag is echt wel pittig, vooral door de eerdere wedstrijden in je benen en de vele stappen die je ongemerkt in het park zet. Ik wilde het zaterdag rustig aan doen voor zondag, maar zat uiteindelijk op meer dan 30,000 stappen

  Maar wat was het leuk! De sfeer als je mainstreet inloopt is inderdaad magisch en och de medailles zijn zo mooi en groot! Helaas kan mijn portemonnee het niet aan om dit jaarlijks te doen, maar het is echt een ontzettend leuke ervaring.

 2. september 28, 2019 / 18:57

  Super tof om te lezen! Ik wou hier echt graag aan mee doen en nu al helemaal maar het viel helaas in het weekend van DTD..