SUNDAY BAKING: Pumpkin Bread

Het is niet alleen officieel herfst, buiten is het ook gewoon herfst. Wat een regen hebben we deze week op ons hoofd gekregen. Ondertussen verkleuren de bomen en struikel ik tijdens het hardlopen minstens drie keer over een kastanje of eikeltje. Het maakt niet uit, het hoort erbij. Ik vind het niet eens erg om door de regen hard te lopen, dat vind ik zelfs wel lekker. Wat het extra lekker maakt, als je na tien kilometer hardlopen thuiskomt, de sleutel in het slot draait, de deur opent en de geur van een versgebakken pompoencake je tegemoet komt. Dat overkwam me afgelopen dinsdag.

Nou ja overkwam, overkwam, ik had het zelf zo bedacht. Voor het lopen een lekker pompoenbrood maken, dat dan een uurtje in de oven zetten en in de tussentijd een looptraining doen. Onder het lopen heb ik wel drie keer mijn zakje van mijn hardloopbroekje gecontroleerd of ik de sleutel echt wel bij me had. Het had iets minder lekker ruikend af kunnen lopen als ik de deur achter me had dichtgetrokken zonder sleutel bij me te hebben. Maar dat begrijpen jullie vast.

Dit pompoenbrood is super makkelijk te maken en staat – als je pompoenpuree hebt – binnen tien minuten de oven. Als je net als ik geen pompoenpuree hebt, dan maak je die met blokjes pompoen van de supermarkt in een handomdraai zelf. Echt kind kan de was doen. En die geur. DIE GEUR. Succes verzekerd. Het lekkerst net na een warme douche na het hardlopen, als de cake nog warm is. Maar op ieder ander moment van de dag ook meer dan prima.

Ingrediënten:
400 gram pompoen
200 gram basterdsuiker
90ml olie (ik gebruikte olijfolie)
2 eieren
2 eetlepels speculaaskruiden
1 zakje bakpoeder
1 theelepel zout
350 gram bloem
50 gram geroosterde pompoenpitten (of zonnebloempitten in mijn geval)

Verwarm de oven voor op 180 graden

1. Begin met het maken van de pompoenpuree. Kook de pompoen (ik gebruikte de voorgesneden blokjes uit de supermarkt) en pureer in de blender of met een staafmixer.

2. Doe in een beslagkom de pompoenpuree, de eieren, olie, suiker, bakpoeder, speculaaskruiden, zout en bloem en mix met een spatel tot een geheel.

3. Giet het beslag in een cakeblik.

4. Verdeel de pompoenpitten of zonnebloempitten (of een mix van beide) over de cake.

5. Zet een uur in de voorverwarmde oven.

GENIET!

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Inge
  september 29, 2019 / 13:20

  Niet zo snugger om de oven aan te laten staan als je weg bent…

 2. Teha
  september 29, 2019 / 13:49

  Vind het een beetje eng om de oven aan te laten als je er niet bij bent!

 3. Lana
  september 30, 2019 / 08:22

  Oeh lijkt me heel lekker deze! Ik ga hem deze week gelijk maken

  • Annemerel
   Auteur
   september 30, 2019 / 08:26

   Leuk, laat me weten hoe het geworden is!

  • Anneloes
   september 30, 2019 / 10:57

   Oh ik keek al uit naar je recept! Ik ga hem binnenkort maken! Thanx!!

 4. september 30, 2019 / 13:46

  Oeh dat ziet er uit als een heerlijk (herfstig) recept!
  Tip: misschien heb je wel een tijd-functie op je oven, zodat hij automatisch uitschakelt? Mocht je dan iets vertraging hebben, is er alsnog niets aan de hand. Doe ik regelmatig met ovenschotels o.i.d. ;)

 5. Wieke
  oktober 2, 2019 / 09:46

  Dit ziet er heerlijk uit, hierdoor krijg ik nog meer zin in de herfst! Meestal wordt er in bakrecepten zonnebloemolie als olie gebruikt. Waarom heb je gekozen voor olijfolie?

 6. Loes
  oktober 8, 2019 / 21:19

  Net gemaakt, ruikt inderdaad heerlijk! Ik heb hem zonder suiker gemaakt met 2 handjes cranberry’s.
  Hoe kan je deze cake het beste bewaren?

 7. Eveline
  oktober 14, 2019 / 15:40

  Geprobeerd en het was heel lekker!