FRIDAY FAVOURITES: September ’19

September is alweer bijna een feit. Een maand waarin mijn leven redelijk veranderde door een verhuizing (en een hypotheek waar ik de komende dertig jaar voor mag werken!). Maar ook een maand waarin ik ontzettend genoot van TV-series, YouTube video’s, muziek én iets heel mooi in het vooruitzicht kreeg. Dit zijn mijn favorieten van september.

Favourite Place To Be – Home

Begin deze maand kregen we de sleutel van ons huis en hoewel we nog steeds niet 100% verhuisd zijn, wonen we er wel al echt vanaf het begin en het voelt al helemaal als thuis. Maar toch ook een beetje anders, want het is nog nieuw en spannend en iedere ochtend als ik wakker word denk ik (naast ‘uuughhhh nu al’) ‘yesssss ons mooie huis, wat een voorrecht om hier wakker te mogen worden’.

Favourite Song – Taylor Swift – Daylight

Ik vond het lastig kiezen, want eigenlijk vind ik de meeste nummers heel erg fijn, maar als ik dan tóch moet kiezen, dan kies ik vandaag voor Daylight als favoriete nummer van Lover. Ik vind de hele boodschap van het nummer zo mooi. De eerste keren dat ik het hoorde kreeg ik kippenvel en tranen in mijn ogen bij de laatste zinnen van het nummer.

“I wanna be defined by the things that I love

Not the things I hate

Not the things I’m afraid of, I’m afraid of

The things that haunt me in the middle of the night, I

I just think that you are what you love”

Favourite Show – New Amsterdam

Hoewel ik (vrijwel) iedere avond met Tuur een paar afleveringen van Friends kijk, heeft een andere nieuwe show ook mijn hart gestolen. De ziekenhuisserie New Amsterdam op Videoland. De serie gaat over het oudste ziekenhuis van de overheid, New Amsterdam, in New York en is gebaseerd op een echt ziekenhuis (Bellavue, in New York, werd geopend in 1736). De serie begint wanneer Max (gespeeld door Ryan Eggold, onder andere bekend uit 90210) wordt aangesteld als de nieuwe medisch directeur. Hij maakt schoon schip door alle doktoren die geld boven patiënten plaatsen meteen de deur te wijzen. Wat men echter niet weet is dat Max zelf niet alleen medisch directeur is in het ziekenhuis, maar ook patiënt.

Favoriete YouTubekanaal – Sanne Vloet


Ik volg het Nederlandse model Sanne Vloet al bijna twee jaar op YouTube, maar ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in het voorjaar en in de zomer kijk ik een stuk minder YouTube video’s dan in de herfst en winter. Laatst, op een regenachtige dag, keek ik een paar uur lang video’s van Sanne die ik de afgelopen maanden gemist heb. Wat me opvalt is dat haar video’s zo ontzettend relaxt zijn om naar te kijken en onder iedere video neemt ze de moeite een uitgebreide brief aan haar volgers te schrijven.

Sanne is zeker niet het enige model op YouTube, maar zeker wel een van de meest authentieke. Volgens mij edit ze haar video’s zelf (of ze heeft een hele goede editor die er niet een te-gelikt plaatje van maakt). De video’s zien eruit als video’s die ik gemaakt zou kunnen hebben, als ik net wat knapper geweest was en een iets bijzonderder leven zou leiden. Hierdoor voelen de video’s heel erg ‘echt’ en heb je het idee dat je naar video’s van een goede vriendin aan het kijken bent. Althans, dat is mijn bescheiden mening. Mijn favoriete video’s zijn de vlogs en de video’s waarin ze recepten deelt. Oh en alles dat zich afspeelt in New York, want ik mis New York.

Saillant detail, ik zag Sanne voor het eerst in een video van Karlie Kloss tijdens de Victoria’s Secret show in Shanghai, twee jaar geleden. Ze zei toen dat ze net begonnen was met vloggen en dat ze wilde leren van de expert, inmiddels heeft ze meer abonnees dan Karlie (die ook leuke video’s maakt, die maar toch net iets meer ‘gemaakt’ zijn).

Favoriete vooruitzicht – Boston 2020!

Nog 205 dagen voordat ik daadwerkelijk aan de start sta van mijn eerste marathon sinds Málaga 2018, maar aan WAT voor marathon. Dé marathon. De Boston Marathon. Ik kan eerlijk gezegd alleen nog maar de positieve dingen denken van Boston 2017, maar als ik mijn foto album op mijn iPhone open en terug scroll naar april 2017, dan weet ik dat het heus niet alleen rozengeur en maneschijn was. Gelukkig ben ik straks drie jaar en vijf marathons wijzer, dus hopelijk gaat het me op 20 april 2020 net iets beter af dan op 17 april 2017. Ik kan niet wachten om echt met de voorbereidingen te beginnen, maar het is nu eerst zaak om weer helemaal fit te worden. Ook daar heb ik best wel veel zin in. En vertrouwen in.

Ik hoop dat jullie ook een fijne septembermaand gehad hebben. Hebben jullie de kruidnootjes-verleiding tot nu toe kunnen weerstaan, of zijn jullie er al aan begonnen? Ik loop nog steeds iedere dag met een grote boog om de bakkerskruidnoten heen in de supermarkt. Ik weet dat wanneer ik er eenmaal aan begin, het einde vrij snel zoek zal zijn. Ik mag van mezelf vanaf 1 december los, dan kan ik niet al te veel schade aanrichten. Zin in!

Liefs,

Annemerel

Delen:

4 Reacties

  1. Vera
    september 27, 2019 / 14:09

    Wat een fijne dingen allemaal! Ik heb deze maand ook praktisch niets anders geluisterd als het album van Taylor Swift en naast Lover is Daylight ook m’n favoriet. Toevallig kreeg ik ook tranen bij de eerste keer luisteren, maar dan bij het stuk op het eind:

    I once believed love would be burnin’ red
    But it’s golden
    Like daylight
    It’s golden
    Like daylight
    You gotta step into the daylight and let it go
    Just let it go
    Let it go

    It’s golden… zo waar. Liefde is niet vurig, chaos, passie. Het is zacht, thuiskomen, rust. En dan de verwijzing naar haar vorige album Red en hoe ze sindsdien veranderd is en anders in het leven staat. Zucht, ik ben alweer aan het mijmeren haha.

  2. Ingrid
    september 27, 2019 / 18:12

    En toen realiseerde ik me ineens dat het eind september is en dat dat betekent dat je dagelijkse vlogs ook bijna gaan stoppen… :( mocht je nog enigszins twijfelen wel dagelijks te blijven vloggen: ik zeg DOEN!!!

  3. september 27, 2019 / 21:59

    Wat vet dat je de Boston marathon gaat lopen!!
    En ik ben het met bovenstaande reactie eens; ik kijk ook echt met plezier je dagelijkse vlogs :):)
    En juist heel leuk om een echt iemand te zien, soms zonder make up en niet elke dag is even spectaculair.
    Dat maakt het juist heel tof.