RUN BABY RUN: What now?!

 photo Recently Updated93.jpg
Wat nu? Dat is de vraag die ik sinds zondag veel gesteld krijg. Wat is nou je doel? Goede vraag. Want afgelopen half jaar haalde ik alle drie mijn doelen. Eerst liep ik een halve marathon onder de 1.45 (in 1.40.25 om precies te zijn). Daarna liep ik een 10 kilometer onder de 45 minuten (in 44.56) en nu liep ik een Boston Qualified tijd tijdens de marathon in Berlijn (3.26.43, ik zeg het nog maar gewoon een keer). Die eerste twee doelen had ik daadwerkelijk voor 2015 opgeschreven. Dat laatste doel, dat zou een meerjarenplan zijn. Dat was het ultieme doel. Dat moest me ‘ooit’ gaan lukken. En nu deed ik dat afgelopen zondag al gewoon. En niet net onder de 3.35, maar 8 minuten en 17 seconden eronder.

Hoe moet ik dit ooit gaan verbeteren, vraag ik mezelf af. Dat ik ooit 3.26 op een marathon kon lopen hield ik al niet voor mogelijk, laat staan dat ik ooit sneller zal kunnen lopen. Toch denk ik ergens dat er in Berlijn meer ingezeten heeft, dat ik misschien nog wel sneller gekund had. Het feit dat ik nergens last van heb gehad, geen verzuring gevoeld heb en ook de avond en dagen erna geen spierpijn gehad heb. Dat is toch bijzonder? Aan de andere kant, wat als ik sneller geweest was en toch last had gekregen van verzuring. Wat als het zo hevig geweest was dat ik het tempo niet vol had kunnen houden, dan was ik misschien wel veel langzamer dan 3.26 geweest. Je kunt over dat soort dingen geen uitspraken doen.

Maar goed, dat nieuwe doel… het is er nog niet. PR’s aanscherpen is het voorlopig. Dit seizoen heb ik geen grote wedstrijden meer op het programma staan. Maar volgend jaar wil ik tijdens de CPC graag die 1.40.25 op de halve marathon verbeteren. Onder de 1.40 duiken, richting de 1.35. Ook mijn 10 kilometer kan nog wel wat sneller denk ik, onder de 44 minuten? Ik wil in april graag de Londen Marathon lopen, maar of ik daar voor een PR ga weet ik niet. Het parcours is minder snel en niet te vergelijken met Berlijn. Londen zou ik doen voor de ervaring.

En dan Boston. Als het goed is mag ik in 2017 de Boston Marathon lopen. Een Boston Qualified tijd lopen betekent niet automatisch dat je ook daadwerkelijk die marathon mag lopen, maar aangezien mijn tijd zo ver onder de limiet zit, is de kans dat ik de marathon mag lopen wel groot. Maar ja, dan hebben we het over april 2017… dat duurt nog wel eventjes.

Weet je wat het is. Ik vind hardlopen heel erg leuk, maar ik wil wel dat het leuk blijft. Op dit moment kan ik naast het hardlopen ook nog leuk leven. Ja, ik moet er soms wat feestjes voor opgeven en ik heb afgelopen maand zeven persreizen afgewezen, maar mijn leven staat niet helemaal in het teken van hardlopen, gelukkig niet. Ik kan nog gewoon alcohol drinken en feestjes aflopen. Oh en ik heb nog steeds een kont en een voorgevel, iets dat ik graag zo wil houden. Ik loop om te leven, ik leef niet om te lopen. Ik wil niet zulke prestaties gaan leveren waarbij mijn leven totaal in het teken staat van hardlopen. Dus ik ga het maar een beetje rustig aan doen met die PR’s, want straks moet ik nog een keer marathon onder de drie uur gaan lopen om mijn tijd te kunnen verbeteren ;-).

Dus ja, om een lang verhaal kort te maken. Ik heb even geen vastomlijnd doel. En dat is voor nu OK.

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. september 30, 2015 / 17:12

  Soms kan dat ook heerlijk zijn. Gewoon even geen specifiek vastomlijnd doel hebben. Geniet van het hardlopen en dan zie je het wel weer toch! :-)

 2. september 30, 2015 / 17:29

  Wauw wat moet dat een TOP gevoel geven, 3 van je doelen behaald!

 3. september 30, 2015 / 17:45

  Je hebt a;l naar veel dingen gestreefd dus daar wat rust in dat mag toch zeker wel! Mooi toch als je jouw huidige PR’s wat aan zou kunnen scherpen, ook dat is al een uitdaging toch!

 4. Laura
  september 30, 2015 / 17:48

  Een behoorlijk vastomlijnd doel: Een vet boek schrijven! (en dat gaat je sws lukken!)

 5. Tessa
  september 30, 2015 / 18:07

  Ik geef je groot gelijk! Het lopen moet ook leuk blijven en geen verplichting voor je worden. Zijn zoveel meer mooie en leuke dingen te doen. Je hebt dit jaar drie doelen behaald en daar mag je onwijs trots op zijn. En daarbij.. Je boek komt in januari al uit. Kun je nu mooi van het hele proces rondom je boek gaan genieten!

 6. september 30, 2015 / 18:13

  Wat goed van je dat je drie doelen hebt behaald! Misschien moet ik ook een doelenlijstje gaan maken..

 7. september 30, 2015 / 18:37

  Dit vroeg ik me eigenlijk ook wel af; het lijkt me vooral zo raar om je eerste rondje te lopen na de marathon, omdat je dan opeens geen doel meer hebt waar je voor traint. Qua PR’s aanscherpen heb je geluk dat er ook genoeg wedstrijden onder de 42 kilometer zijn; trainen voor een 10 kilometer lijkt me toch een stuk makkelijker en in zekere zin minder tijdrovend dan voor een marathon. Ik ben heel benieuwd wat je nu precies gaat doen, maar je verzint altijd wel weer wat leuks – en anders gewoon een marathon in een ander land ‘voor de fun’ inderdaad :) Als je aan Boston mee zou doen zou dat wel heeel vet zijn trouwens!

 8. Suuz
  september 30, 2015 / 19:00

  Mooi verwoord..!

 9. september 30, 2015 / 19:03

  Goed hoor, je zou er namelijk ook helemaal in door kunnen slaan… Niet dat dat per se verkeerd zou zijn, maar vind het zo goed van je dat je zo nuchter naar jezelf kan kijken en er ook een rem om kan gooien. Vind het eerlijk gezegd al knap dat je zo ver bent gekomen! Ik was het na het halen van de Mariekenloop al beu :P

 10. september 30, 2015 / 19:56

  Ik zou er gewoon even van genieten nu dat je al je doelen hebt gehaald. Soms is het lekker om even zonder doel te lopen. Gewoon lopen omdat je er gelukkig van wordt en inderdaad bijvoorbeeld een mooie marathon lopen voor de ervaring, niet om je PR te verbreken. Ik vind die eindtijden van jou zo knap. Ik kan alleen maar dromen van zulke tijden, als de langzame slak die ik ben tijdens het hardlopen :p

 11. Ilse
  september 30, 2015 / 21:26

  Gewoon heerlijk blijven lopen en misschien komt dat doel nog wel en anders niet. ;) Geniet er maar lekker van!

 12. oktober 1, 2015 / 08:39

  Het lijkt me zo vreemd om na de marathon ineens geen doel meer te hebben om voor te trainen! Maar waar het inderdaad om gaat is dat je loopt omdat je er plezier in hebt. Er komt vast wel weer een nieuw doel op je pad en voor nu: geniet heel veel van je overwinningen! :D

 13. oktober 1, 2015 / 11:20

  Ik kan dat dus heel slecht, doelloos hardlopen. Ik moet voor mezelf een wedstrijd inplannen om te weten waar ik naartoe train, en dan nog kan ik verzaken. Ik bewonder je doorzettingsvermogen, want dat is iets waar ik van zou kunnen leren!

 14. oktober 1, 2015 / 11:31

  Even geen doel hebben is ook prima toch, wel heel vet dat je een tijd hebt die je kwalificeert voor Boston, ik hoop ook echt dat je die mag lopen.. dat lijkt mij zo gaaf!

 15. oktober 1, 2015 / 12:37

  Gefeliciteerd met die geweldige tijd, je mag zeker trots zijn op jezelf!
  Liefs, Kyra

 16. oktober 1, 2015 / 22:28

  Haha hardlopen en een kont kan gewoon hoor! Ik heb een behoorlijk uitstekend achterwerk, maar loop de 10km in 41 minuutjes :) Jouw marathontijd is ook supergoed zeg ;)
  x Wilmke

 17. oktober 4, 2015 / 19:41

  Oh, je moet je voor Boston eigenlijk zien te kwalificeren? Vandaar dat je het soms hebt over die Boston Qualified Time? ;)

 18. oktober 13, 2015 / 22:29

  Wauw, een marathon! Ik heb zondag mijn eerste 5k wedstrijdje gehad. Superleuk! Nu ben ik van plan om aan meerdere runs deel te nemen. Eerst op naar de 10k! xx