LET’S TALK ABOUT: October

 photo IMG_1165.jpg

Maandenlang had ik een planning. Ik leefde naar een doel, 27 september, de Marathon van Berlijn. Daarnaast had ik ook nog allerlei andere doelen en plannen. Ik ging drie weken naar Italië, deed een hike in Lapland, ging twee weken naar Oostenrijk en werkte tussendoor aan mijn boek (naast mijn blog, Metro & DutchCowboys natuurlijk). In juni wist ik al wat ik ging doen in september en ik keek er ontzettend naar uit. Maar nu is het oktober en zijn al die dingen achter de rug. Wat moet ik deze maand nu eens gaan doen?

Nou ja, aller eerst is dat boek natuurlijk nog steeds niet af. Ik ga het nu naar Run2Day sturen zodat zij kunnen controleren of ik geen onzin geschreven heb (redelijk belangrijk…) daarnaast moet ik alle recepten nog maken en fotograferen. Er moeten nog hardloopschema’s gemaakt worden, foto’s bij oefeningen (ja ik vertel nu al een klein beetje wat je in mijn boek allemaal kunt verwachten). Dus OK, genoeg te doen deze maand op werkgebied. Want natuurlijk gaan ook deze maand mijn blog, Metro en DutchCowboys gewoon door.

Maar ik heb dus nog geen enkele reis gepland. Eerst vond ik dat ontzettend fijn, iedere persreis die me werd aangeboden sloeg ik af, omdat ik nog geen zin had om na te denken over mijn agenda na september. Nu denk ik.. hmm.. ik heb het dan misschien best druk, ik had best een paar daagjes weg gewild. En vorige week zaten Marloes en ik ons te verlekkeren aan alle sneeuwbeelden in de Alpen, het is pas oktober, maar kunnen we niet gaan skiën op een gletsjer?! Voorlopig is het nog maar een wilde gedachte, maar het idee dat het mogelijk is, is best fijn.

Het is raar om ineens geen echt hardloopdoel meer te hebben. Begin dit jaar was mijn doel de halve marathon, daarna trainde ik voor de tien kilometer in mei en vrijwel direct daarna begon ik met trainen voor de marathon. Mijn volgende doel is nu een verbetering van mijn halve marathontijd tijdens de CPC, maar die is pas in maart. Echt keihard in training hoef ik daar dus nu niet voor en dat kan ook niet, want mijn lichaam moet eerst wat herstellen.

Dus ja… oktober… vol nieuwe mogelijkheden, zonder vast omlijnd plan, maar vast wel weer een mooie maand. Hij kon in ieder geval niet mooier beginnen qua weersomstandigheden. Ik teken er voor hoor, de hele maand dit zonnetje en deze temperatuur.

Wat zijn jouw plannen voor oktober?

Liefs,
Annemerel

Delen:

56 Reacties

 1. oktober 1, 2015 / 12:10

  Zeker geen verkeerd begin van oktober! En een keer geen volle agenda is toch ook helemaal prima :) die aanbiedingen voor persreisjes komen vast wel weer!

  Ik ga over anderhalve week heerlijk op vakantie (eindelijk!). Rondreizen door Amerika. Ik kan niet wachten!!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 12:37

   Wow dat klinkt heerlijk, welke plekken ga je allemaal bezoeken? Heel veel plezier alvast!

 2. Marije
  oktober 1, 2015 / 12:19

  Een pr lopen op de 10 is toch mijn doel voor oktober! Tijdens de DtD liep ik die al per ongeluk, maar nu wil ik echt knallen en ruim onder de 55 min lopen.

  Als ik het zo lees ga ik je boek zeker aanschaffen, heel leuk!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 12:38

   Wat een mooi doel! Heel veel succes alvast, laat je me weten of het gelukt is?

 3. oktober 1, 2015 / 12:22

  Je zult vast snel weer een nieuw doel hebben. Ik heb wel het een en ander op de planning staan. Nieuw werk, verhuisdozen uitzoeken (ga volgende maand als alles doorgaat verhuizen) en nog wel meer. Het weer is zeker lekker. Hopelijk houdt dat nog lang aan!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 12:38

   Spannend! Nieuw werk, nieuw huis, nieuw leven!

 4. oktober 1, 2015 / 12:31

  Misschien ook wel eens fijn; zo’n lege maand voor je. Er is genoeg te doen, zoals je zegt. Ik ga deze maand lekker m’n huisje verder eigen maken. M’n vriend komt er nu bij wonen dus dat is allemaal spannend en nieuw genoeg. Verder ga ik nog een weekje naar Italië ij de herfstvakantie. Best een fijn vooruitzicht!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 12:39

   Oooooh heerlijk naar Italië! Waar ga je precies naartoe?

 5. oktober 1, 2015 / 12:37

  Lekker hoor een maand vol mogelijkheden! Ik teken er voor.. ik zit alweer vol tot half oktober haha

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 13:17

   Sterkte! Ik zit ook ineens alweer twee weken vol, terwijl ik gistermiddag nog een lege agenda had. Kan snel gaan ;-)

 6. oktober 1, 2015 / 12:42

  Jaa ik hou van oktober! Misschien heeft het er iets mee te maken dat ik dan jarig ben…

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 13:18

   Leuk! Alvast gefeliciteerd!

 7. oktober 1, 2015 / 12:43

  I love oktober! Want dan kan ik weer lekker veel pompoensoep maken.
  Verder twijfel ik of ik mij moet inschrijven voor de 1/4 marathon in Rotterdam.
  Daarnaast zijn mijn vriend en ik allebei jarig ( 28, ik word oud) in oktober dus reden voor een feestje (en taart). Verder mag ik aftellen dat ik in november een midweek in London ben (eindelijk weer).
  En verder staat netzoals bij jou niets vast :D

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 13:18

   Oooooh pompoensoep, wat een goed idee! Dat moet ik echt snel weer maken! En alvast gefeliciteerd!

 8. oktober 1, 2015 / 12:56

  Mijn plannen zijn vooral uitzieken en mij focussen op mijn blog!!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 13:18

   Beterschap!!!!!

 9. oktober 1, 2015 / 13:05

  Aaah, het zwarte gat ;). Gelukkig heb je nog genoeg te doen, en het lijkt mij dat een boek finishen ook best een mooie prestatie/doel is? Succes met de laatste dingetjes, klinkt alsof er nog redelijk wat moet gebeuren ;)!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 13:19

   Dat boek is een heel mooi doel en ik hoef me ook echt niet te vervelen ;-)!

 10. Marjon
  oktober 1, 2015 / 13:33

  Ehh, knallen voor mijn tentamens eind deze maand, weer wat fitter worden en verder zie ik het wel, denk ik. Ik kijk trouwens ontzettend uit naar je boek, zo benieuwd!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 13:49

   Ahhh tentamens, spannend!!! Heel veel succes!

 11. oktober 1, 2015 / 13:36

  Dat moet vast voelen alsof je nu in een zwart gat valt; na zo’n drukke tijden ineens helemaal niets meer gepland hebben. Ik hoop deze maand een nieuwe baan te vinden en eindelijk een keer écht goed op te ruimen hier haha. En ik ga eind deze maand 4 dagen naar Krakau, daar heb ik ook heel veel zin in! :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 13:49

   Heel veel succes met het zoeken naar een baan! En alvast veel plezier in Krakau!

 12. oktober 1, 2015 / 13:40

  Het klinkt ook gek, Annemerel zonder een vast omlijnd plan. Maar ik weet zeker dat het weer goed komt :-). Kijk trouwens enorm uit naar je boek! Mijn plannen: solliciteren en hopelijk eindelijk een leuke baan in de wacht slepen!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 13:48

   Heel veel succes! En als het niet meteen lukt, don’t feel down!

 13. Marjon
  oktober 1, 2015 / 14:01

  Ik heb eigenlijk ook niet zoveel plannen in oktober, maargoed er blijft genoeg te doen voor mijn studie! Nog zes vakken halen en een thesis schrijven en dan is de master binnen!

  Jouw boek ga ik trouwens meteen komen als die binnen is: hardlooptips van de enige echte Annemerel kan ik wel gebruiken!

  • Marjon
   oktober 1, 2015 / 14:08

   Gelukkig hoef ik niet alles in oktober te doen haha, maar ik ga een goed begin maken!

   • Annemerel
    Auteur
    oktober 1, 2015 / 14:27

    Dat klinkt inderdaad als wat veel om in één maand te doen! Heel veel succes!

 14. oktober 1, 2015 / 14:22

  Wat ik me dan afvraag wanneer ik dit lees: vind je het ergens ook niet lekker, om even geen doelen te hebben op het gebied van sport?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 14:26

   Haha nou ik vind het nu niet heel erg omdat ik weet dat er wel weer een doel in mijn hoofd gaat vormen, maar ik vind het hebben van een sportief doel juist heel fijn.

   • oktober 1, 2015 / 15:00

    (Ja wellicht stel ik enorm stomme vragen hoor, maar dit is mijn eerste contact met een sportief iemand, dus ik ben ook lichtelijk nerveus ;-)

    • Annemerel
     Auteur
     oktober 2, 2015 / 08:56

     Vragen zijn nooit dom zeiden mijn leraren altijd! Haha en voor iedereen werkt dat anders!

 15. oktober 1, 2015 / 14:33

  Een maand zonder planning kan heel goed uitpakken! Lekker van genieten. Hier staat de halve van Amsterdam op de planning.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 21:06

   Gaaf!!! Heb je een doel voor de halve marathon? Heel veel succes alvast! Wil je ooit nog een marathon gaan lopen? Of ben je er na New York wel klaar mee?

 16. oktober 1, 2015 / 15:37

  Ik ga mijn zwangerschapskilo’s er af trainen.. pff.. En dit is de laatste maand dat ik extra kan genieten van mijn twee meisjes…. want 2 november moet ik dan toch echt weer aan het werk na 4 maanden vrij te hebben gehad ;).

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 21:05

   Succes! Maar zorg er inderdaad voor dat genieten van je twee meisjes voorop staat. Fit zijn is belangrijk, maar gelukkig zijn is het aller belangrijkste.

 17. oktober 1, 2015 / 17:35

  Klinkt allemaal supergoed! Lekker veel doelen om in oktober aan te werken!

 18. oktober 1, 2015 / 17:53

  Ik vind oktober ook altijd een beetje een vreemde maand… Ik heb dan ook niet heel veel plannen, haha. Wel wil ik lekker veel hardlopen (want dat heb ik de afgelopen weken niet kunnen doen) en knallen op mijn tentamens aan het eind van de maand. Ik ben zo zo zo benieuwd naar je boek hè! Kun je hem niet nu vast in de winkel leggen? ;)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 21:04

   Ooooh ik zou het zo graag nu al uitbrengen (ook al is het niet af) ik kan niet wachten om van alles te delen. Heb deze week de cover gezien en zou hem het liefst meteen op mijn blog plaatsen! Succes met je tentamens eind deze maand!

 19. oktober 1, 2015 / 17:56

  Ik heb dan niks met hardlopen maar het is altijd goed om doelen te hebben! Hopelijk kan je genieten van een rustig maandje en het straks naar wens afwerken :)

 20. oktober 1, 2015 / 19:10

  Als je het gewoon ff niet meer weet en de verveling slaat toe, spring dan in je auto Annemerel en kom hier een paar dagen, altijd welkom ! Lekker skiën in Kaprun, herfstwandelingen maken, koffie en taart eten ;) En je kan hier ook koken en foto’s van je receptjes maken, de achtergronden zijn zeker en vast fenomenaal .. p.s. wij zijn ook graag proefkonijn hoor, haha ;)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 21:04

   Jaaaaa skiën in Kaprun! Ik hou goed in de gaten wanneer de gletsjer open gaat!

 21. oktober 1, 2015 / 19:31

  Leuk! Mijn plannen zijn deze maand om meer boeken te lezen en mee te doen met boektober!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 21:02

   Leuk! Heb je al een paar boeken op je lijstje staan?

 22. oktober 1, 2015 / 20:54

  Ohhh heerlijk een maand zonder planning. Ik weet zeker dat er van alles op je pad gaat komen. Dat komt het toch regelmatig (denk aan Aperol ;-) ) dus dat zal nu ongetwijfeld ook gaan gebeuren :-)!!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2015 / 21:02

   Haha ja vandaag alleen al zijn er HEEL veel dingen op mijn pad gekomen die er voor zorgen dat oktober druk (maar leuk) gaat worden.

 23. Irene
  oktober 1, 2015 / 22:08

  De Singelloop in Breda zondag (5) en de Marathon Eindhoven 11 okt (10), hoop ook mijn PR’s aan te scherpen. 2 redelijk grote evenementen, ik heb er zin in!
  Nogmaals gefeliciteerd, wat een prestatie! Oktober moet voor jou gewoon in het teken staan van nagenieten ;-). Succes ook met het verder afronden van je boek. Heb je al een titel eigenlijk?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 2, 2015 / 08:55

   Spannend! Heel veel succes zondag en volgende week! Laat je me weten hoe het gegaan is? De titel van het boek is vorige week bepaald!

 24. Ilse
  oktober 1, 2015 / 23:06

  Ik heb voor oktober niet echt specifieke doelen. Rustig het hardlopen weer oppakken en kijken of er ergens een leuk runevenment is. Verder gewoon genieten van het leven en me inschrijven voor de huizenlijst (ook wel een beetje spannend)!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 2, 2015 / 08:54

   Succes met hardlopen! Rustig beginnen is echt heel belangrijk, je wil niet aan het eind van de maand op de bank zitten!

 25. Linda
  oktober 1, 2015 / 23:52

  Ik moet deze maand onwijs veel werken, bijna dagelijks, maar ja ook wel lekker om nu bij te verdienen omdat ik vanaf november weer naar school ga. En dan nu vast kan sparen voor Londen in november en een aantal reisjes (waaronder skivakantie jaaaa) begin 2016. Daarnaast wil ik ook meedoen aan #booktober én ben ik na langdurige blessure weer een begin met hardlopen aan het maken.
  Lekker veel kleine doelen dus :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 2, 2015 / 08:54

   Woow volgens mij heb jij ook genoeg te doen deze maand! Waar ga je op skivakantie?

 26. oktober 2, 2015 / 08:56

  Ik ben echt super benieuwd naar je boek! Mijn plan bestaat vooral uit keihard werken voor school, mijn blog en een reisje plannen voor het voorjaar zodat ik wat heb om naar uit te kijken! :) Heb je er ooit over nagedacht om de Kustmarathon te lopen? Ik ga morgen weer kijken en bekenden supporten, maar stiekem kriebelt het dan toch. Maar dat doel is nog mijlenver weg, haha!

 27. oktober 2, 2015 / 09:51

  Een maand zonder vaststaande doelen, dat zal wel lekker zijn. En er komen vast weer een hele hoop leuke dingen op je pad!
  Voor mij word oktober een drukke maand, ik ga hard aan de slag met mijn blog en Eigen bedrijf zodat beide steeds meer gaan groeien. Mijn dochter is deze maand jarig en word 10, een groot feest met op Halloween een echte Halloween party (niet te eng, hoor) Succes met alles!

 28. Danielle
  oktober 2, 2015 / 11:17

  Lekker toch! Soms is genieten van de rust ook belangrijk. Serie kijken, bakkersnoten eten, je kent het wel..
  Je hebt hard gewerkt!

  Ik ga eind deze maand naar Curacao voor een weekje. Lekker genieten tussen mijn stage door :)

  P.s.: Ik kijk zoooo enorm uit naar je boek!!

 29. oktober 2, 2015 / 14:16

  Je hebt inderdaad gewoon je werk, maar verder ligt er nog heel veel open… Misschien ook wel goed, wie weet waar je dan opeens ruimte voor hebt. Heel saai is jouw leven volgens mij nooit in elk geval. Oktober is voor mij ook redelijk the usual eigenlijk, of nouja een toetsweek, een week vakantie en twee weken school.

 30. oktober 2, 2015 / 23:22

  Ik ga 12 oktober eindelijk weer eens een paar dagen weg. De laatste vakantie was in juni, dus het is weer de hoogste tijd. Ik had een verrassingstripje gewonnen. 7 dagen na het boeken hoorden we dat we naar Ancona vliegen. Een klein, schattig plaatsje in Italie. Dat kan dus nooit verkeerd zijn. Ik ben echt ontzettend benieuwd, want ik had er nog nooit van gehoord.