RUN BABY RUN: We Own The Night London

 photo RecentlyUpdated554.jpg

Ik kon zaterdagmiddag wel huilen. Ik voelde de tranen prikken achter mijn ogen, maar het mocht niet. Ik ging niet huilen. De afgelopen drie weken heb ik last van mijn knie gehad. Na de marathon op 13 april had ik nergens last van, pas een week later, tijdens een sprintje van 100 meter ging het mis. Mijn knie deed pijn. De dag erna liep ik zeven kilometer, zo goed als pijnloos, tot de laatste twee kilometer. Vanaf dat moment kreeg ik steeds meer last van mijn knie, vijf kilometer rennen ging nog net, maar meer ook niet. Toen ik een week later tien kilometer probeerde te rennen, moest ik worden opgehaald omdat ik echt geen stap meer kon zetten. Ik heb toen twee weken rust genomen, maar in plaats van dat het beter ging met mijn knie, ging het nu zelfs pijn doen met wandelen.

Ontstekingsremmer
Heb ik weer… Wat moet ik nu? De dokter stelde vast dat er geen vocht in mijn knie zat en dat wanneer ik op een zeer rustig tempo zou lopen, ik niet heel veel schade aan mijn knie zou aanbrengen. Ik kreeg een ontstekingsremmer voorgeschreven die minder bijwerkingen zou hebben dan ibuprofen en die ik maar één keer in de 24 uur mocht innemen. Prima, let’s do this shit!

Maar de pijn werd zaterdag eigenlijk alleen maar erger. Eerst begon het pijn te doen met traplopen, bij iedere stap die ik zette ging er een pijnscheut door mijn knie. FML. Vervolgens deed het zelfs pijn bij het wandelen. Ik kon mijn knie niet meer buigen. Verdomme! Ik zei tegen Roos “Jij gaat hem gewoon lopen vanavond, ik kom je keihard aanmoedigen, maar ik doe niet mee, jij scoort maar zo’n ketting voor me!”. Jammer. Een tweede pil nam ik niet meer, want die ontstekingsremmer hielp niet alleen voor geen meter, ik kreeg wel last van bijwerkingen. Ik begon overal vocht vast te houden, in mijn nek, in mijn handen en benen, het voelde heel naar, ik voelde me er niet goed bij.

Boots
Bij Boots ging ik naar de apotheek en vroeg ik om advies, ik legde mijn klachten uit en de jongen achter de balie haalde een doosje Voltaren tevoorschijn. Ik had er wel eens van gehoord, maar nog nooit gebruikt. Ook hem vroeg ik of ik op een langzaam tempo mocht lopen. Hij keek naar mij knie die nog steeds niet echt dik was en hij zei dat het geen probleem moest zijn. Conditioneel is een 10 kilometer voor mij natuurlijk ook niet echt HEEL erg veel gevraagd. Ik bedoel, als ik die rustig loop hoef ik niet heel veel van mijn lichaam te vragen. Nog geen maand geleden liep ik 42 kilometer.

Dat Voltaren werkte dus wel. Of het was een geschenk uit de hemel (waar ik stiekem om gebeden heb), want vanaf 18.00u werd de pijn minder. Ik kon mijn knie weer buigen. Ik wist nog steeds niet of ik ging rennen maar ik ging sowieso mee richting Victoria Park. Mijn knie voelde steeds beter aan en een kwartier van te voren besloot ik, ok, ik ga het doen. Ik wisselde mijn bandje voor ‘snelle lopers’ in en kreeg een bandje voor ‘intermediate’ lopers.

GO!
Toen het startschot ging liet ik iedereen aan me voorbij ging, ik ging het echt heel erg langzaam doen. Na 200 meter voelde ik mijn knie opspelen. Ik liep met mijn been zo veel mogelijk gestretcht, zoals ik op internet gelezen had. Na 500 meter dacht ik, shit, ik ga hem gewoon buigen. Dit werkt niet. Tot twee kilometer voelde ik pijn in mijn knie, daarna ebde de pijn weg. Hoe langer ik liep, hoe minder de pijn werd. Ik werd meegezogen door iedereen om me heen, de sfeer was zo goed! Ik liep op een voor mij rustig trainingstempo van 5’30 per kilometer en had daardoor tijd voor selfies en sms’jes. Ondertussen moedigde ik ook het publiek aan en was ik heel erg aan het genieten. Op repeat? A Sky Full of Stars van Coldplay. ‘Cause you light up the park oooh oooooooh! Kon het toepasselijker?

Het parcours was prachtig verlicht en doordat ik geen haast had, irriteerde ik me ook niet aan het feit dat het op sommige punten best druk was. Je liep twee rondjes en als je snel was, liep je in je tweede rondje al snel bij achterblijvers. Doordat je er zo lang over mocht doen, gingen veel mensen hem ook echt wandelen en die liepen dan drie breed. Hierdoor moesten veel snelle lopers over het gras, wat niet zo’n probleem geweest zou zijn, waar het niet dat je iedere kilometer getimed werd, miste je één zo’n timing, dan werd je tijd niet meer gemeten. Dat gebeurde dus bij Athena. Super zuur, want ze liep een extreem goede tijd (47 minuten!) en het was haar eerste wedstrijd.

Trots
Goed, daar had ik dus geen last van, ik was alleen maar aan het genieten. Ik heb nog nooit zoveel van een wedstrijd genoten. Ik finishte uiteindelijk in 54 minuten, veel sneller dan gepland, maar mijn knie hield zich wonderbaarlijk genoeg goed. We kregen een goodiebag met onder andere popcorn en Vita Coco en natuurlijk DE ketting waar ik het allemaal voor deed ;-). Oh en het mooiste.. Mijn zusje liep een keihard PR in haar eentje. 53.32, 1 minuut en 32 seconden sneller dan haar vorige PR. En dat zonder al te goede training (ook al last van blessureleed!). Super trots op haar. Als ze straks echt kan gaan trainen wordt ze straks nog een concurrent. SHIT!

Schoenen
Het gaat nu redelijk OK met mijn knie. Het gaat zoveel beter dan zaterdag. Ik weet inmiddels waarom ik die dag juist zoveel pijn had en waarom het de afgelopen weken zoveel slechter ging met mijn knie. Ik heb alleen maar mijn Flyknits 1 en Freeflyknits gedragen en hoewel ze heerlijk zitten, heb ik daar blijkbaar niet genoeg steun in. Zondag en maandag heb ik overdag ook alleen maar LunarGlides gedragen en de pijn werd steeds minder. Goede schoenen dragen is echt belangrijk voor mij, zeker als ik al last heb van een kleine blessure. Ik heb die steunzooltjes niet voor niets gekregen van de podoloog.

Disclaimer
Na de blog van Francien en alle reacties die daar op kwamen ben ik extra voorzichtig geworden met het slikken van pijnstillers en er over schrijven vind ik ook erg moeilijk. Ik besef dat lopen met pijnstillers niet de manier is en ik zou het dan ook niet willen aanraden. Maar het was ‘maar’ tien kilometer en ik heb niet veel van mijn lichaam gevraagd. Zowel mijn dokter als de apotheek in Nederland en de apotheek in Londen dachten niet dat het gevaarlijk zou zijn. Ieder lichaam is anders, ik begrijp mijn eigen lichaam nog steeds niet. Waarom het het ene moment zoveel pijn doet en als ik dan tien kilometer gelopen heb, de pijn ineens STUKKEN minder is.

Ik houd deze week nog maar eventjes rust en ga dan volgende week proberen weer op te bouwen. Ik blijf luisteren naar mijn lichaam, nu nog hopen dat ik hem kan verstaan want eh… ja, ik snap er dus niet veel van. Nu denk ik dat mijn schoenen een deel van het probleem zijn, maar ja, who knows…

Liefs,
Annemerel

Delen:

32 Reacties

 1. mei 14, 2014 / 17:02

  Wat heftig zeg, met je knie! Maar wel echt heel knap dat je hem toch uitgelopen hebt, een ervaring om nooit te vergeten denk ik zo! :-)

 2. mei 14, 2014 / 17:04

  Wat super goed van Roos!!! Gelukkig dat het weer ietsje beter gaat!

 3. mei 14, 2014 / 17:04

  Yep, doe het maar even rustig nu. Ik zou je over die pijnstillers ook niet TE veel zorgen maken. Ik ben blij dat je zo genoten hebt van de race, en dat het al wat beter gaat met je knie.

 4. mei 14, 2014 / 17:05

  Super gedaan Annemerel! Ik heb ook echt mega veel zin in 7 juni!

 5. mei 14, 2014 / 17:15

  Wel knap dat je het gewoon gedaan hebt! Ik hoop dat je knie snel opknapt. X

 6. mei 14, 2014 / 17:53

  Mooi dat het toch goed gekomen is en je ondanks de pijn toch een mooie tocht gelopen hebt, met een goede tijd! Hopelijk verdwijnen de klachten snel!

 7. mei 14, 2014 / 18:12

  Het klinkt gaaf, maar uiteraard wel heel erg balen van je knie. Gelukkig heb je alsnog gelopen.

 8. Laya
  mei 14, 2014 / 18:47

  Hopelijk geneest je knie snel!
  Ik moet overmorgen ook een sprint doen van 100m voor examen lichamelijke opvoeding, hopelijk eindig ik niet zoals jou…

  Ik wens je heel veel beterschap (&mogen er nog vele kilometers komen)

  xx

 9. Daniëlle
  mei 14, 2014 / 19:04

  Hi Annemerel,

  We hebben via insta heel kort contact gehad, maar ik leef met je mee. Zit in hetzelfde schuitje… ook met een knieblessure. Af en toe word ik er echt kwaad om. Dan gaat het net weer lekker en denk je dat je weer wat kan gaan oppakken… gaat het daarna weer finaal mis en kan je weer rust gaan nemen. Je weet vast wel wat ik bedoel! Zit je ook telkens met je benen gestrekt?

  x

 10. mei 14, 2014 / 19:06

  Wat een topprestatie van jullie beiden! Hopelijk gaat het snel beter met je knie!

 11. mei 14, 2014 / 19:18

  Wat vervelend dat je toch nog steeds erg veel last van je knie had, maar wel goed dat je hem toch uitgelopen hebt! Gewoon doorlopen met pijnstilling is inderdaad niet verstandig, maar dat hebben denk ik veel mensen die actief aan het sporten zijn ooit weleens gedaan. Ik heb een halve marathon uitgelopen op Ibuprofen en Paracatamol, ook niet echt verstandig! Nu maar even een tijdje lekker rustig aan met je knie;)

 12. mei 14, 2014 / 20:17

  Wauw topper! Moet een goed gevoel geven dat je hem toch hebt gelopen. Hoop dat het nu een beetje mee valt met je knie!

 13. Suuz
  mei 14, 2014 / 20:18

  Trots op je!!!!! Wat super fijn dat je hem toch gelopen hebt!! en jij luistert absoluut goed naar je lichaam hoor zo te lezen!!! hopelijk gaat het gauw beter! en wat onwijs knap van Roos zeg!! TOPPERS!

 14. Ichelle
  mei 14, 2014 / 20:26

  Heej Annemerel,

  Ik volg je nu een aantal weken via IG en je blog. Ik kijk iedere dsg even of er een nieuwe post online staat. Wilde je laten weten dat ik vind dat je een leuke blog hebt en een fijne schrijfstijl hebt om te lezen. Keep up the good work! :)
  En super tof dat je hem toch (uit) hebt kunnen lopen!

 15. Nadia
  mei 14, 2014 / 20:50

  Heel goed dat je ‘m toch hebt gelopen en er zo van genoten hebt! En het is héél lastig, maar luister naar je lichaam!

 16. mei 14, 2014 / 20:56

  Knap gedaan! En zeker omdat je ook al zo lang wakker was haha!!

 17. mei 14, 2014 / 21:13

  Ik ben blij voor je dat je toch hebt kunnen lopen!

 18. mei 14, 2014 / 21:23

  Fijn dat het al beter gaat met je knie. Op naar Milaan!

 19. Renske
  mei 14, 2014 / 22:03

  Ik lees je blog regelmatig maar reageer eigenlijk nooit. Wilde nu toch even zeggen dat je klachten klinken als een Lopersknie. Ik hockey zelf bijna dagelijks en kreeg op een gegeven moment erg veel pijn met het buigen van mijn knie. Waarbij traplopen echt een hel was! Bij mijn fysio werd geconstateerd dat ik een Lopersknie had (komt vaak voor bij fanatieke hardlopers). Eigenwijs dat ik was had ik er veelte lang mee door getraind en waren ze bang dat de peesontsteking chronisch was geworden. Een maand lang moest ik volledig rust houden, kracht oefeningen doen en regelmatig koelen op een dag. Gelukkig verdwenen hierdoor langzaam de klachten en ben ik nu pijnvrij. Ik heb geen idee of jij ook een peesontsteking in je knie hebt en heb er zelf ook totaal geen verstand van.. Alleen wilde ik uit mijn eigen ervaring je toch even waarschuwen voor te lang met pijn doorlopen. Succes, ik hoop dat het snel over gaat!

  • mei 15, 2014 / 13:32

   Precies dit! ik heb ook peesontsteking omdat ik gewoon te fanatiek ben. Het enige wat helpt is ECHT rusten. Ik baal er ook ontzettend van, lig er nu al bijna 2 maanden uit…

 20. mei 14, 2014 / 22:06

  Wauw, wat heb je een mooie tijd neergezet! Wat voor jou rustig lopen is, is voor mij juist heel snel haha. Knap gedaan en ik bewonder je doorzettingsvermogen.

 21. JudithD
  mei 14, 2014 / 22:08

  Suuper knap van je dame ! Heel fijn voor je dat je hem uitgelopen hebt en in het bezit bent van die hele toffe ketting

 22. mei 14, 2014 / 22:52

  Fijn dat je zo van de wedstrijd hebt kunnen genieten!

 23. mei 14, 2014 / 23:31

  Ah wat shit dat je zo last hebt van je knie, echt balen! Wel heel goed dat je bent gaan lopen. Trots!

 24. Monique
  mei 15, 2014 / 08:46

  Goed gedaan! Kijk iedere keer met smart uit naar je verhalen als je weer een wedstrijd hebt gelopen. Volgend jaar ga ik ook voor WOTN! Tot dan :)

 25. Milou
  mei 15, 2014 / 11:45

  Don’t trust the doctor… Met zulke dingen ga ik echt VEEL liever naar een fysio!!

 26. mei 15, 2014 / 11:57

  Hopelijk gaat het nu al stukken beter met je knie! Echt rot dat je zo hard moeten zoeken en nog steeds niet 100% weet waar het aan ligt. Hopelijk komt het snel in orde:)

 27. mei 15, 2014 / 12:22

  Toen ik laatst nieuwe hardloopschoenen ging kopen heb ik (weer) een loop/voet analyse laten doen. Blijkt dat ik toch wat ondersteuning/correctie in mijn schoenen heb (ofzo). Er zijn verschillende hardloopschoenen die dat hebben, maar lang niet alle. Heb je daar wel eens opgelet, misschien helpt het?

 28. mei 15, 2014 / 13:10

  Ooh ik wil ook meedoen aan We Own The Night in Amsterdam! Probleempje? Ik kom vanuit Groningen en de laatste reismogelijkheid is om 23.00u. Als de start echt pas na zonsondergang is, dat is om 22.00 en ik ben een klein uurtje onderweg, plus ervan uitgaande dat het heel druk is, ga ik dat niet redden!
  Stiekem checkte ik dat net pas, maar eigenlijk heb ik me al ingeschreven. Oh jee! Weet jij of de start echt pas zo laat is, of dat er eigenlijk iets eerder gestart wordt? Anders moet ik helaas afzeggen of mijn startbewijs aan iemand anders geven. Aah nee, dat is geen optie. Weet je misschien een niet al te duur hostel?

 29. Elvira
  mei 15, 2014 / 19:04

  Wat knap dat je de 10k toch nog zo snel hebt gedaan, het is voor jou misschien niet je snelste tijd, maar voor mij zou het nu een super snelle tijd zijn!
  Ik kreeg laatst ook van mijn fysio te horen dat mijn schoenen waarschijnlijk (deels) de oorzaak zijn van mijn knieklachten. Ik heb voordat ik ze kocht, een analyse laten maken bij runnersworld, dus ik geloofde mijn fysio niet. Maar nu jij zegt dat jouw klachten afnemen als je met andere schoenen loopt, overweeg ik om toch eens te kijken voor andere schoenen….

 30. mei 15, 2014 / 21:32

  Ontzeeettend balen van je knie! Blessures horen er volgens mij wel echt een beetje bij hè, bij hardlopen. Toch klinkt je wedstrijd heel fijn, misschien niet echt als een wedstrijd, maar het is ook wel leuk om een wedstrijd een keer zonder stress mee te maken denk ik :)

 31. Brenda
  mei 17, 2014 / 15:49

  Schoenen zijn echt héél belangrijk, ik zou die nike free’s echt aan de kant laten staan!