LONDON BABY: (#1)

 photo london01.jpg


 photo london01.jpg
 photo london01.jpg
 photo london01.jpg
 photo london01.jpg
 photo london01.jpg
 photo london01.jpg
 photo london01.jpg
 photo london01.jpg

Als de wekker om drie uur gaat kan ik wel janken. Waarom ben ik ook alweer pas om elf uur gaan slapen, in plaats van de geplande half negen? Shoot me. Maar er zit maar één ding op, mijn benen uit bed zwaaien en meteen onder de douche duiken, de laatste spullen in mijn koffer proppen, ontbijten (al-tijd ontbijten, hoe laat het ook is) en om half vijf zit ik uiteindelijk samen met Roos in mijn Ford KA. We rijden naar een parkeerplaats vanaf waar we met een busje naar het vliegveld gebracht worden. We dachten dat het een parkeerterrein van Schiphol was, maar het blijkt een tuinbouwbedrijf te zijn dat toevallig ook een grote parkeerplaats heeft. Uhh…. gaat dit goedkomen? Ja, dat komt het gelukkig, we worden door een aardige meneer naar Schiphol gebracht met een busje en om half zes staan we bij Departures.

Het is druk op Schiphol en voor we door de douane kunnen staan we dus eerst in de rij. Ik kan op dat moment alleen maar denken aan koffie, KOFFIE! Als die Flat White van Starbucks eindelijk in mijn lichaam zit gaat het gelukkig een stuk beter. We vliegen met Easyjet en alleen met handbagage. Dat betekent één klein koffertje en meer niet. Gelukkig is mijn tasje zo klein dat ik hem onder mijn leren jasje kan verstoppen, want dat tasje had dus echt nooit meer in mijn koffer gepast (zo klein is ‘ie namelijk nu ook weer niet). Thank God voor de meiden voor me die wel ‘gepakt’ werden en hun kleine tasje nog snel in hun koffer moesten proppen. Kon ik snel nog de grote verdwijntruc doen!

Vliegen naar Londen gaat zoals gewoonlijk weer super snel. We zitten nog niet goed en wel in de lucht of er wordt al weer omgeroepen dat we gaan landen. We landen op Gatwick en nemen vanaf daar een busje van Easyjet (Easybus) naar West-Brompton. Vanaf daar moeten we met de metro naar Edgware Road, maar eh… dat gaat niet helemaal goed. Ik denk dat we goed gaan, maar ik moet blijkbaar niet denken, want we gingen helemaal goed. Op een gegeven moment stappen we maar uit. Ik moet onwijs nodig naar het toilet en daar moet ik eerst voor zorgen, voordat ik verder kan met zoeken naar de juiste metro. We staan toevallig naast warenhuis John Lewis, ik hou van warenhuizen, die hebben een toilet! Snel mijn blaas geleegd en weer verder. Ik besluit Google Maps te raadplegen en die heeft het over een bus. Prima, bus, ook goed. Eigenlijk is zo’n bus veel leuker dan een metro, ik bedoel, je ziet nog eens wat.

Rond elf uur komen we uiteindelijk bij Athena aan. Zoals gezegd ken ik Athena via mijn blog. Ze woont al drie jaar in Londen voor haar studie en heeft deze week haar scriptie ingeleverd. Athena heeft een heel mooi appartement in Marylebone met twee slaapkamers. Normaliter verhuurt ze haar tweede slaapkamer, maar op dit moment stond hij leeg, dus konden wij er gebruik van maken. Super fijn! Niet alleen omdat het een prachtig appartement is dat super centraal gelegen ligt, Athena is dus zeg maar ook de perfect host. De afgelopen drie jaar heeft ze heel wat hotspots gezien en ze weet dan ook precies waar we naartoe moeten.

Nadat ik mijn iPhone een beetje heb bijgeladen vertrekken we richting de Nike Store, ik bedoel, waar zou ik mijn citytrip beter kunnen beginnen? Roos en ik lopen uiteindelijk allebei naar buiten met een mooie top van Nike. Dan hebben we honger en neemt Athena ons mee naar Flatplanet, een super leuk restaurantje naast Liberty’s in Carnaby. We bestellen flat breads met tomaat en mozzarella en drinken de lekkerste limonade. Vervolgens nemen we afscheid van Athena en vervolgen Roos en ik door de regen onze shoptour. Het regent dus afschuwelijk hard en het is onwijs druk op Oxford Street (logisch, want zaterdagmiddag). Roos wil kijken bij Topshop, ik zoek een bankje op en geef mijn knie rust. Daar gaat het namelijk niet heel erg goed mee. Toevallig kom ik bloglezeres Lisa tegen, super leuk om haar eindelijk te zien, ze laat al super lang reacties achter! Leuk je gezien te hebben Lisa!

De Nike We Own The Night 10K wedstrijd die we vanavond gaan lopen begint om 20.00u. De vraag is nu een beetje, waar, wat en wanneer gaan we eten. Uiteindelijk besluiten we om 16.30u een Happy Meal te nemen en na de wedstrijd iets ‘echts’ te eten. Vervolgens snel weer naar Athena, om ons klaar te maken voor de avond.

Over de We Own The Night 10K lezen jullie vanmiddag ALLES. Ik kan je nu alvast vertellen dat ik een kwartier voor de start nog niet zeker wist dat ik zou gaan lopen. Mijn knie was de afgelopen drie weken een drama op het moment dat ik hardliep, maar afgelopen zaterdag was de pijn zo erg dat het bijna niet meer te verdragen was, niet alleen met rennen, maar ook met traplopen. Wandelen was zelfs niet echt meer een optie. Ik had het idee dat wanneer ik van start zou gaan, ik heel erg met vuur zou gaan spelen. Maar ik ben toch gegaan en ik heb er achteraf gelukkig geen spijt van gehad. Ik weet inmiddels ook de reden waarom ik nu juist zaterdag zoveel last had van mijn knie… I blame the shoes!

Na de wedstrijd hadden we – zoals te verwachten was – heel erg veel honger. Samen met Athena zijn we naar Pizza East gegaan, in Shoreditch. Als je op zoek bent naar een goede pizzeria in Londen, Pizza East is the place to be. Roos en ik zeiden allebei.. WOW in Italië krijg je ze vaak niet zo goed. Echt onwijs lekker. Vervolgens met de metro terug naar het appartement. MOE, MOE! Inmiddels was ik al zo’n 21 uur wakker. Best heftig voor een Granny!

To be continued…

Liefs,
Annemerel

Delen:

41 Reacties

 1. Nadia
  mei 14, 2014 / 12:09

  Klinkt echt als een leuk weekend! :) Ik word haast een beetje jaloers!

 2. mei 14, 2014 / 12:26

  Weer geweldige fotos!

 3. mei 14, 2014 / 12:27

  Wat een heerlijk verslag met prachtige foto’s. Londen is zo een mooie stad <3

 4. mei 14, 2014 / 12:31

  Ah wat onwijs leuk om te lezen :) Dat pizzatentje ga ik onthouden ik HOU van pizza’s!

 5. mei 14, 2014 / 12:31

  Ik ben benieuwd naar je verslag over de wedstrijd. Oeh, pizza na de wedstr

  • mei 14, 2014 / 12:32

   (ging even wat mis) pizza na 10K lijkt me super lekker! Welverdiend!

   • mei 14, 2014 / 12:36

    PS de link naar Athena haar site klopt denk ik niet =)

   • mei 29, 2014 / 15:52

    Of the panoply of website I’ve pored over this has the most veyricta.

 6. mei 14, 2014 / 12:35

  ik ben heel benieuwd naar het verslag van de wedstrijd! Zit vanmiddag aan mijn laptop geplakt haha :)

 7. mei 14, 2014 / 12:36

  Superleuk om te lezen zeg!! Ik ben benieuwd naar je verslag over de 10K!

 8. mei 14, 2014 / 12:41

  Heel fijn om te lezen! En de foto’s, die zijn ook erg fijn! Ben heel erg benieuwd naar je verhaal van vanmiddag.

 9. Lisa
  mei 14, 2014 / 12:53

  Leuk om je een keer in het echt te hebben gezien!! Wij liepen nog langs Flatbread, maar uiteindelijk naar Marks & Spencer gegaan, hele stomme keus nu ik jouw foto’s zie haha!

 10. Jennifer
  mei 14, 2014 / 12:54

  Heerlijk om te lezen! Ben ontzettend benieuwd naar je verslag over de 10k. Ik doe mee aan die van Amsterdam. Het wordt mijn eerste wedstrijd en ik heb er zoveel zin en lezen erover maakt me nog enthousiaster!

 11. mei 14, 2014 / 13:09

  Wat leuk allemaal zeg! Ben nog nooit naar Londen geweest, misschien toch eens een gokje wagen!

 12. mei 14, 2014 / 13:26

  Aaarhhg, ik wil ook zo graag naar Londen! Schreef er laatst al een blog over, en inmiddels mag ik voor werk volgende week een dagje, maar dat is een interview buiten de stad. En totaal geen tijd om Londen in te gaan. Luxeprobleem, maar toch ;-)

  xx

 13. B
  mei 14, 2014 / 13:31

  Liberty, zo leuk! (zonder s though)

 14. mei 14, 2014 / 13:51

  Aaah nu wil ook met mijn zusje naar Londen en ook in hotel Athena ;) Heel fijn verslag!

 15. mei 14, 2014 / 13:53

  Ah zo leuk om te lezen! Ik ben begin mei in Londen geweest. Grappig dat jij ook een beetje op dezelfde plekken bent geweest. Ik ben benieuwd naar je verslag van WOTN!

 16. mei 14, 2014 / 13:53

  Wat leuk om te lezen Annemerel! Ik ben heel benieuwd naar je verslag van de 10K. Zo knap dat je toch bent gaan rennen ondanks je knie. Hopelijk gaat het er nu wel beter mee.

 17. mei 14, 2014 / 14:36

  Mooie foto’s! Dat klinkt zeker niet onaangenaam daar in Londen! Echt vervelend van je knie zeg):
  Nu wil ook weer naar Londen:p

 18. mei 14, 2014 / 15:04

  Heel leuk verslag! Ik moet flat planet onthouden!

 19. Eva
  mei 14, 2014 / 15:50

  Ik wou al naar Londen, maar nu helemaal.. Je schrijft zo leuk!

 20. Lotte
  mei 14, 2014 / 16:06

  Jeeaaah nog meer london foto’s!!!!

 21. mei 14, 2014 / 16:07

  Leuk verslag! Ik kijk uit naar je verslag van de wedstrijd straks :)

 22. mei 14, 2014 / 16:59

  Leuk verslag en mooie foto’s!

 23. mei 14, 2014 / 17:02

  Klinkt weer super! Ik ben twee jaar geleden met Kerst naar Londen geweest en afgelopen zomer! Gelukkig mag ik in oktober weer!! :-)

 24. mei 14, 2014 / 17:10

  Leuk verslag! Van London krijg je toch nooit genoeg eh :-)

 25. Ilse
  mei 14, 2014 / 17:10

  Geweldige stad Londen, tot vanavond dan maar! :)

 26. Florine
  mei 14, 2014 / 17:19

  Parkeerde je je auto bij ParkFly? Daar parkeerden wij onze auto ook vorige week toen we naar Milaan gingen, toevallig om dit nu hier weer tegen te komen haha ;)

 27. mei 14, 2014 / 17:51

  Nu wil ik ook naar Londen! Zo leuk om te lezen allemaal!

 28. mei 14, 2014 / 19:22

  Wat een leuk verslag! Nu ik ooook! Ik zou denk ik niet eens kunnen slapen als ik wist dat de wekken om 3 uur zou gaan. Dan denk ik alleen maar: als ik nog maar even kan slapen, als ik nog maar even kan slapen. Haha.

 29. mei 14, 2014 / 19:42

  Leuk verslagje! Krijg helemaal trek van de eerste foto!

 30. mei 14, 2014 / 21:27

  Wat heerlijk om dit verslag te lezen! Ik ben helaas nog nooit echt in Londen geweest, alleen een keer met een tussenstop op het vliegveld. Toen heb ik mijn ogen uitgekeken vanuit het vliegtuig, het was avond en ik kon the Londen Eye heel goed zien. Ben benieuwd naar de rest van het verslag!

 31. mei 15, 2014 / 08:05

  Mooie foto’s heb je gemaakt!

 32. mei 15, 2014 / 10:17

  Nu ik deze foto’s zie wil ik weer zo graag terug naar Londen <3

 33. Judith
  mei 17, 2014 / 16:34

  ohh, geweldig om dit allemaal te lezen, ik kom net terug van een excursie naar londen met school en ik herken het allemaal^^ geweldige stad :)

 34. juni 4, 2014 / 02:46

  Hello there, I discovered your web site by means of Google while searching for a
  similar matter, your website came up, it appears to
  be like good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, simply changed into aware of your weblog via Google, and found that it’s really informative.
  I am going to watch out for brussels. I will appreciate in the event you
  proceed this in future. Many other people might be benefited out of your writing.
  Cheers!

  Feel free to visit my weblog: Tv eric jerome Dickey