RUN BABY RUN: The Flash Pack

 photo DSC_4131.jpg


 photo DSC_4122.jpg

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn tijdens het hardlopen. Nu de dagen steeds korter worden is de kans dat je je rondje hardlopen in het donker zal moeten doen groot. Ik heb afgelopen week ook mijn eerste rondje door het donker gelopen. Doordat ik vaak thuis werk kan ik makkelijker midden op de dag een rondje lopen, maar ook mij lukt het niet altijd om overdag hard te lopen.

Gelukkig ben ik sinds een weekje in het bezit van een paar prachtige nieuwe LunarGlides met Shield. Deze schoenen houden mijn voeten niet alleen warm tijdens het rennen, ze houden ze ook droog tijdens een regenbui of pak sneeuw. Tegelijkertijd zorgen ze er in het donker ook voor dat ik zichtbaar ben. Het patroontje? Alleen zichtbaar wanneer er een licht op geschenen wordt. De LunarGlides zijn net zo fijn als mijn normale LunarGlides, ze zijn alleen net iets beter geschikt voor de winter. Love them.

Maar met schoenen alleen kom je er niet, het is ook belangrijk dat je lichaam zichtbaar is in het donker. Je hebt van Nike prachtige reflecterende jasjes maar je betaalt hier tussen de 250 en 400 euro voor. Ik heb dat bedrag helaas niet op mijn rekening staan, maar als ik het geld wel zou hebben… Gelukkig heb je bij de H&M iets goedkopere alternatieven. Dit jasje bijvoorbeeld, is gemaakt van volledig reflecterend materiaal.

Ikzelf loop niet met dat jasje, maar met een een reflecterend vest van H&M. Deze kocht ik vorig jaar in januari, vlak voordat ik geblesseerd raakte. Ik wilde er steeds over schrijven, maar ik kon niet naar buiten omdat die blessure roet in het eten gooide. Dit vest is dus een beetje mosterd na de maaltijd voor jullie, want deze is op dit moment niet meer te koop bij H&M. Sorry!

Loop jij hard als het buiten donker is? Of blijf jij dan lekker binnen? Hoe zorg jij dat je zichtbaar bent voor andere mensen in het verkeer?

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. november 15, 2013 / 12:22

  Die schoenen zijn leuk! Ik loop soms, maar enkel overdag in het weekend. s’ Avonds na het werk kan ik het niet meer opbrengen. :)

 2. november 15, 2013 / 12:24

  Oh ik ben zooo blij met mijn LunarGlides met Shield, ik ga in New York zeker de gewone LunarGlide kopen!

 3. Jra
  november 15, 2013 / 12:29

  hihi, je bedoelt waarschijnlijk “MOSTERD na de maaltijd” ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   november 15, 2013 / 12:36

   Ik maak mijn eigen spreekwoorden ;-). Nee je hebt gelijk!

   • jill
    november 15, 2013 / 13:23

    Nu ben ik heel benieuwd wat er eerst stond ;)

    • november 15, 2013 / 13:30

     Ik ook. :D

 4. november 15, 2013 / 12:31

  Idd zo belangrijk! Ik loop eigenlijk altijd ’s avonds, gister zelfs nog om 21:15 maar wel altijd in een broek, jasje en vestje met reflecterende delen erop!!
  Jou hardloopschoenen vind ik echt helemaal geweldig !!!

 5. Joëlle
  november 15, 2013 / 12:44

  Ik heb het H&M-vestje. Ideaal, al valt ie wel wat groot.

 6. november 15, 2013 / 12:53

  Ik heb dat vestje ook, heel handig ding (en roze). Ik ren wanneer ik zin en tijd heb en soms is dat in het donker, meestal fietst mijn vriend dan mee omdat ik op nogal verlaten plekken ren en hij heeft liever niet dat ik dan alleen ben.

 7. november 15, 2013 / 13:08

  Die Nike’s zijn mooi. Handig ook, zo belangrijk om op te vallen als je rent in het donker. Ik wielrende in Nederland vaak in het donker, dan droeg ik overal van die reflecterende bandjes, om mijn benen, om mijn armen, en het liefste ook zo’n hesje. Je bent gewoon te slecht zichtbaar anders. Plus, hordes met lampjes aan mijn fiets gehangen. net een kerstboom. Nu sport ik vooral binnen (zwemmen en fitness) dus heb ik geen last van die onzichtbaarheid ;)

 8. november 15, 2013 / 13:16

  wat een coole Nikes, het patroontje is echt mooi, alleen jammer dat je het overdag niet kan zien, toch?

 9. november 15, 2013 / 13:16

  Die schoenen zijn mooi! Ik heb meestal een lichtgevende band om mijn arm en draag een tight met reflecterende delen. Ik denk dat ik binnenkort maar eens op zoek moet naar een goed reflecterend hesje (want ook ik heb geen geld op mijn bankrekening voor een reflecterende jas helaas…).

  • Denise
   november 15, 2013 / 13:42

   Het reflecterende jack van H&M kost maar €49,90!

   • Margot
    november 15, 2013 / 13:54

    Jammer genoeg niet in Belgie te krijgen! Snif snif! Verder ook helemaal in love met de nikes maar ooooh zo duur. Zouden die ooit in solden komen? *wishful thinking*

 10. Don
  november 15, 2013 / 13:20

  Ik ben verliefd op die Nikes

 11. november 15, 2013 / 13:20

  Ik durf hier helaas niet te rennen in het donker! Dus in de winter loop ik bijna niet hard, wel jammer vind ik dat : (

 12. november 15, 2013 / 13:30

  ik ben fan van de nieuwe nike lijn! Helaas zijn inderdaad die prijzen idd best wel hoog.

 13. november 15, 2013 / 13:33

  Ik loop zelf liever gewoon als het licht is maar als het donker is heb ik misschien iets met reflecterende strepen aan. Misschien een beeje naïef maar ik maak me ook niet heel erg zorgen aangezien ik midden in de stad in verlicht gebied loop en nooit naast auto’s. Misschien toch beter op gaan letten aangezien veiligheid niet echt een grapje is.

 14. november 15, 2013 / 13:52

  Ik loop doordeweeks altijd in het donker doordat ik elke dag van 9 tot 6 stageloop, in het weekend probeer ik wel altijd overdag te lopen. Gelukkig woon in door de weeks in een hele drukke stad vol met voetpaden en straatlantaarns, dus ik vind het niet zo erg!

 15. Margot
  november 15, 2013 / 13:53

  Ik heb van saucony de vizipro vest zonder mouwen gekocht. Is een fluo roze vestje en in het vestje zitten twee stroken rode led lampjes. Het ene zit vooraan is een schuin strookje vlak boven mijn borst en de andere is een grote strook achteraan over de breedte van mijn schouders. Je kan ze continu laten branden of laten pinken. Ik kies voor het continu branden, anders zie ik er helemaal uit als een kerstboom.
  De batterij kan je gewoon opladen via de usb-poort van je computer of via een usb-lader voor het stopcontact. Je kan alles mooi afschermen zodat je het ook netjes kan wassen.
  Ik merk gewoon dat andere weggebruikers me goed zien! Een topper!

  Ik heb ook de reflective tight van nike met grote reflecterende stroken op mijn onderbenen. Ik probeer ervoor te zorgen dat ik die kan aantrekken op dagen dat ik in het donker ga rennen.

 16. Kelly
  november 15, 2013 / 18:11

  Helaas loop ik nog amper hard door een ontstoken teengewricht maar ook doordat ik in de middle of nowhere woon, tussen de bossen. Een prachtige plek in de zomer en overdag in de winter maar te gevaarlijk om te hardlopen ’s avonds. Het is gewoon té donker helaas…

 17. november 15, 2013 / 18:22

  Prachtige schoenen, en super handig dat ze reflecteren!
  Persoonlijk loop ik liever in de ochtend als het licht is, maar dat kan niet altijd dus ik zou er vast een keer aan moeten geloven.

 18. Anne
  november 15, 2013 / 19:41

  Ik durf niet zo goed alleen hard te lopen in het donker, gezien ik ook langs verlatenst tukjes moet. Jammer, want in de winter hardlopen met droog weer vind ik helemaal niet erg, maar doordat het vroeger donker wordt doe ik het minder. Ik vind de schoenen trouwens geweldig!

 19. Daphne
  november 15, 2013 / 21:20

  Ik draag een reflecterend vestje uit de collectie van Leontien v Moorsel! Regelmatig te koop bij Kruidvat!! Kost rond de 7 euro…
  Die Nikes zien er top uit!!!

 20. november 15, 2013 / 23:35

  Ik heb dat hesje ook, en de schoenen…. Ik wil ze!! Hihi

 21. november 16, 2013 / 09:33

  De schoenen vind ik geweldig, maar ben toe nu toe een mooi weer loper buiten. Anders ga ik op de loopband ;-)

 22. november 16, 2013 / 10:15

  Ik heb al bijna een maand niet meer gelopen, en daarmee ook niet in het donker. Maar ik heb wel een hesje aangeschaft om in te lopen en heb ook een broek met reflecterende banen erop. Misschien moet ik inderdaad maar gewoon weer eens de schoenen onderbinden!

 23. november 17, 2013 / 18:49

  Die lunarglides zijn zo tof! Moet ook nog even een lampje oid aanschaffen denk ik.. liep gistermiddag om kwart over 5 en de laatste paar km was het al erg donker. Ondanks mn grijze reflecterende jasje denk ik dat een lampje toch net wat veiliger is.