THE LIST: Why I should live in New York

– Nooit meer een uur in de keuken staan met mijn juicer. Overal in New York zijn verse juices verkrijgbaar. Love. It.

– Maar er zijn niet alleen overal gezonde juices verkrijgbaar, take out kan in New York ook heel gezond zijn. Zo at ik een quinoa salade die ik zelf had samengesteld bij Fresh & Co. Het is heel erg duidelijk dat mensen in New York hun keuken niet gebruiken om te koken, er is zo’n groot aanbod aan (gezond) voedsel waar helemaal niets meer aan gedaan hoeft te worden.

– Maar daarnaast heeft New York ook zoiets als WHOLE FOODS. Kan ik daar misschien mijn tent opzetten? Ik hou van die winkel. Zoveel mooie producten die ik in Nederland nooit kan vinden. Het was een beetje lastig om ze mee naar Nederland te verschepen.

– Je zou denken dat ik door het vliegen super veel acné zou krijgen. Nou. Ok, ik had één puistje na het vliegen, maar de rest van de tijd; NIETS. Helemaal niets. Mijn huid had er in geen jaren zo goed uit gezien. Had inderdaad, ik was nog niet op Nederlandse bodem of de eerste puist maakte zich alweer kenbaar en inmiddels is het back to bad. Is het het water, is het de lucht, is het NEW YORK’S FABULOUSNESS?!

– Central Park.. Was dat maar mijn achtertuin. Wauw, ik ruil de duinen hier met alle liefde voor in (en jullie weten hoeveel liefde ik voor mijn duinen heb, anders zou ik onderhand wel naar Amsterdam verhuisd zijn, want dat reizen ben ik inmiddels goed zat).

– Het openbaar vervoer ROCKT! Overal metrohaltes, het is goedkoop en écht niet zo creepy als ze soms in films laten zien. Maar goed, ik ben dan ook niet echt in creepy gebieden geweest.

– Nike Town… De Nike Store in Amsterdam valt erbij in het niet.. En heb ik al gezegd dat Nike in de US een stuk goedkoper is? Nike Town voelt net als Whole Foods als een soort van pretpark.

– Het gevoel dat New York me geeft is compleet anders dan het gevoel dat steden (en dorpen) in Nederland me geven. New York leeft veel meer en geeft me het gevoel een wereldburger te zijn. Fijn gevoel.

– Winkels die 24 uur per dag open zijn?! Dat is iets anders dan een avondwinkel die tot 23.00u geopend is. Duane Reade, I love you. Duane Reade naast mijn hotel, I love you even more.

– Alles is zooooo-veel goedkoper. Niet alleen Nike en Apple producten. Maar ook een BH bij Victoria’s Secret, Rosebud Salve, Essie nagellak, sieraden bij Tiffany’s, koffie bij Starbucks.. Het enige wat duurder was, was ZARA. Hmmmm… maar dat is niets in vergelijking met alles dat goedkoper is EN sommige items waren bij ZARA dus wél goedkoper.. Vreemd, erg vreemd. Niet dat ik ZARA in geweest trouwens, maar ik heb voor vertrek een vergelijkend warenonderzoek gehouden.

Deel jij mijn liefde voor New York, of zou jij liever in een andere stad wonen?!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

61 Reacties

 1. november 14, 2013 / 17:04

  Ik ben er nooit geweest, maar waar kan ik tekenen?

  • november 23, 2013 / 23:31

   Hier sluit ik me bij aan!

 2. hanne.
  november 14, 2013 / 17:11

  Als het krijgen van een greencard niet zo moeilijk was, had ik er allang gewoond. Love New York City!

 3. november 14, 2013 / 17:16

  Ik zou er niet willen wonen, maar vind het wel zoo gaaf om er op vakantie te zijn! Ik ben nu 2x geweest en zou zo nog wel 10x willen gaan :D

 4. november 14, 2013 / 17:17

  Ik ben zo benieuwd, kan echt niet wachten totdat het 1 maart is!

 5. november 14, 2013 / 17:24

  Ik ben laatst in Italië geweest voor werk. Mama mia, daar zou ik ook wel kunnen wonen. Zulke aardige (en attente) mensen, heerlijke pasta, risotto en overheerlijke espresso. Zonnetje schijnt bijna altijd en toen ik er begin November was, was het 26 graden. Was erg fijn! New York staat zeker op mijn bucketlist. Wonen weet ik nog niet. Een vriendin van mij is stewardess en ik kan met haar meevliegen (IPB). Eerst even verder sparen, want als ik ga: shop till ya drop!!!!

 6. november 14, 2013 / 17:42

  ooh NY… Dit postje bevestigd weer mijn vermoeden. Ik wil verhuizen naar zo’n wereldstad. Al is er hier in Berlijn ook veel 24 u open (zoals mijn fitness school, yay voor dat). Maar toch, ik wil naar New York. En dan ook zo’n New Yorks leven er bij natuurlijk, inclusief super appartement. Keep on dreaming ;)

 7. november 14, 2013 / 17:44

  Ik deel je liefde, ook al ben ik er nog nooit geweest. Het lijkt me echt een geweldige stad!!

 8. november 14, 2013 / 17:47

  Nooit verwacht dat New York zoveel goedkoper is! Ik weet niet of ik daar zou willen wonen ( nooit geweest ) maar als ik alle verhalen hoor van mensen die daar zijn geweest zou ik daar ook direct willen wonen haha

 9. november 14, 2013 / 17:48

  Het lijkt mij ook een erg toffe stad, hoop er eens naartoe te gaan :) en dan flink veel spullen inslaan ;)

 10. november 14, 2013 / 17:48

  ik wil er heeeeeeel graag eens heen! heerlijk overal verse sapjes!

 11. november 14, 2013 / 17:49

  Het is allemaal goedkoop.. Als je vanuit Nederlands komt met de EURO’S! Totdat je er woont.. en je krijgt betaald met Dollars.. dan is alles precies hetzelfde hoor ;)

 12. november 14, 2013 / 17:50

  Ja gek he, dat die gezondheids juicies en shit hier nog niet zijn doorgevoerd. En haha, je puist :’) geen idee wat het verschil is. Je zou juist zeggen dat de lucht in NYC best wel smerig is. Ik zou zelf liever in de natuur wonen, ergens in Zuid-Amerika ofzo :’)

 13. november 14, 2013 / 17:51

  I know! NY rocks en er zijn alleeeen maar voordelen :-) Hoop er volgend jaar weer een paar daagjes te zijn, heerlijk!

 14. november 14, 2013 / 17:51

  Yes, I love New York 2 & ik zou er zo kunnen wonen! :D

 15. Aukje
  november 14, 2013 / 17:52

  De lucht! Ik heb normaal heel veel last van eczeem, vooral in het najaar en de winter, maar in mijn herfst in NY was mijn huid stralend zacht. Amazing <3

 16. november 14, 2013 / 17:52

  Allemaal héle goede redenen, haha! Door jouw verhalen wil ik nog liever naar New York dan ik al wilde!

 17. november 14, 2013 / 17:56

  Het klinkt gewoon perfect! Hup met z’n allen naar New York!

 18. november 14, 2013 / 17:57

  Jaa, in New York zou ik ook wel willen wonen! Ben er nog nooit geweest maar ugh: gaat ECHTWEL gebeuren!

 19. Felice
  november 14, 2013 / 17:57

  Ik kan het alleen maar met je eens zijn!! Zullen we samen gaan?? Ik wil NU weg hier (ook al is het hier fijn) en daar wonen (daar is het gewoon nog wat fijner)

 20. november 14, 2013 / 18:00

  Ik deel absoluut je liefde voor new york!

 21. november 14, 2013 / 18:23

  Zo denk ik dus ook over New York.
  Nu nog een excuus om er weer heen te mogen ;-)

 22. Claudia
  november 14, 2013 / 18:24

  Ik denk er inderdaad om om NL uit te gaan, maar hoe zou jouw vriend daar in staan? (ik weet niet wat hij doet eigenlijk)

 23. november 14, 2013 / 18:28

  Ik ben nog steeds nooit in NY geweest, maar op basis van jouw lijstje: neem me mee! Please! Nu!

  x

 24. Joëlle
  november 14, 2013 / 18:38

  Een half jaartje New York lijkt me fantastisch. Volgens mij zijn de huren alleen niet te betalen, een studiegenoot van me betaalde 900 euro per maand voor een kamertje van 12m2… Maar ja, woon je wel in Manhattan ;).

 25. november 14, 2013 / 18:41

  Ik ben nog nooit in New York geweest (vliegangst), maar het lijkt me een geweldige stad.

 26. november 14, 2013 / 18:54

  De VS trekken me eigenlijk niet echt maar de bovenstaande punten klinken dan wel weer erg aantrekkelijk.

 27. november 14, 2013 / 19:01

  Erg leuk lijstje!
  Zelf ben ik nog nooit in New York geweest, maar wil er echt heel graag een keer heen!

 28. november 14, 2013 / 19:06

  Mij lijkt new york heel leuk om keer heen te gaan. Zelf zou ik wel in London willen wonen ben er nu drie keer heen geweest en ben echt verliefd op die stad! Zo veel te doen zo veel te zien. Candem town is dan ook echt mijn favoriete wijk I love it al die alternatieve winkels bij elkaar(L)

 29. Ianthe
  november 14, 2013 / 19:13

  Ik deel jouw liefde haha!
  Het is mijn droom om ooit voor een paar maanden in New York te wonen. Ik ben al 3 keer voor een maand naar Amerika getrokken en ik hou echt van dat land. Ik zou er zeker niet permanent willen wonen, maar er is geen enkel land waar ik me zo thuis voel als de VS. De mensen zijn er zó ontzettend vriendelijk!

 30. november 14, 2013 / 19:29

  “Winkels die 24 uur per dag open zijn?! Dat is iets anders dan een avondwinkel die tot 23.00u geopend is. Duane Reade, I love you. Duane Reade naast mijn hotel, I love you even more.” – I KNOW RIGHT. Echt, halleluja voor die winkels. Al vond ik het toen ik naar Utrecht verhuisde al een hele vooruitgang dat de winkels hier tot laat in de avond en ook op zondag open zijn, haha.

 31. november 14, 2013 / 20:13

  Ahh heerlijk lijstje. Volgens mij is het inderdaad heel normaal in New York om amper zelf te koken, je kan toch genoeg gezonds gewoon on the go (voor niet superveel denk ik) krijgen. En dat stukje over je huid, haha!

 32. Annette
  november 14, 2013 / 20:37

  Ik vond het leven zelf dan wel weer heel duur daar.
  Flesjes drinken, broodje voor onderweg, etc.

  Nike store is idd mooi. Dat herinner dat ik even moet controleren of mijn zusje mijn Witte nike top (gekocht in ny) niet stiekem heeft meegenomen. Die mis ik al een tijdje ;)

 33. november 14, 2013 / 20:39

  Oh, die liefde deel ik zeker! New York is geweldig. Ik houd van die stad.

 34. november 14, 2013 / 21:21

  als iemand me morgen een reis naar NYC aan zou bieden zou ik geen seconde twijfelen! ik wil er al zoooo lang heen. En als ik dit dan lees gaat het helemaal kriebelen.

 35. november 14, 2013 / 21:52

  I share the love! Misschien moet ik wat meer tijd in Central Park doorbrengen, want de puistjes zijn in mijn geval gewoon meeverhuisd van NL naar NYC ;-)

 36. november 14, 2013 / 21:56

  Ik heb niets met grote steden eigenlijk. Mijn vriend is wel een grote New York fan, dus ik denk dat we er ooit wel eens naar toe gaan! Jouw lijstje maakt dat al wat minder erg, want die punten klinken wel heel fijn. De drukte van een grote stad en sowieso Amerika eigenlijk trekken me alleen niet zo.

 37. november 14, 2013 / 21:59

  Love New York! <3

 38. Joëlle
  november 14, 2013 / 22:20

  Oh ik wil naar New York <3! Door al die NY Marathon verhalen zit ik nu echt te denken aan een roadtrip USA deze zomer.

 39. november 14, 2013 / 22:49

  Och och, wat lijkt NY me toch mooi, tot nu toe nog nooit geweest maar komt zeker wel veradering in… Een kennis van mij woont in NY en vraagt steeds wanneer ik over vlieg haha

 40. november 15, 2013 / 00:51

  Ohhh wat een amazing city is het ook! Ik wil er ook wel een tijdje wonen! Ben er nu een keer geweest en zou het liefst ieder jaar terug gaan!

 41. november 15, 2013 / 02:19

  Het lijkt wel of de Nederlandse lucht her erom doet dat je zon slechte huid krijgt hier! Echt.. noem een bestemming en je huid knapt al op bij de gedachte dat je deze bodem even ga verlaten haha

  En ik lees teveel voordelen.. ik wil ook zeker eens héél graag naar New York! En dan neem ik vriend lief mee, wilt er ook zoooo graag eens naartoe!

 42. Emma
  november 15, 2013 / 04:43

  Ik dacht ook altijd dat Amerika zoveel goedkoper was – tot ik er ging wonen. Vooral de supermarkten zijn echt belachelijk duur. Mijn bankrekening haat het hier.

 43. november 15, 2013 / 09:24

  No need to explain New York ;-)

 44. november 15, 2013 / 09:51

  Ik ben nog nooit in New York geweest, maar ik deel zeker je liefde!

 45. fleur
  november 15, 2013 / 09:59

  Volgens mij kijken jullie teveel tv.
  Ooit wel eens aan de nadelen van Amerika gedacht?

  – weinig vakantiedagen
  – het hele zorgsysteem het ontbreken van een uitvoerig sociaal vangnet
  – je kan er alleen maar lage baantjes krijgen.
  Baantjes die ze alleen maar geven omdat ze je immigrant bent. Ze maken dus misbruikt van de mensen die voor het eerst naar de Verenigde Staten komen.
  – zie uberhaupt eens een werkvergunning te krijgen.
  – Orkanen, tornado’s, meters sneeuw in de winter, extreem warm in de zomer

  Wees blij dat je hier woont..

  • Annemerel
   Auteur
   november 15, 2013 / 17:05

   Klopt als een bus! Maar ik heb als Freelancer sowieso al geen vakantiedagen dus dat zou voor mijn geen probleem zijn ;-).. Alleen die werkvergunning en überhaupt die verblijfsvergunning…

 46. november 15, 2013 / 11:53

  Wonen niet maar er heel vaak op vakantie gaan? GRAAG

 47. Raounak
  november 15, 2013 / 12:32

  En dankzij jou is het spaarpotje ‘New York’ aangeschaft.

 48. Margot
  november 15, 2013 / 13:46

  Nog nooit in New York geweest, maar wat jij zegt klinkt zo zaaaalig: gewoon verse juice ophalen op je weg naar werk, ondertussen een gezonde salade meegrabbelen en na het werk helemaal geen haast… de winkels zijn toch hele dag open! En nike town hum daar zou ik zzzzzzzeker ook gewoon aan geraken!
  Qua steden staan bij mij Parijs, Wenen, Lissabon en Stockholm hoog op het lijstje!

 49. november 15, 2013 / 15:24

  Hier kan ik me helemaal in vinden! Sinds vorig jaar in New York ben geweest kan ik niet wachten om nog een keertje terug te gaan, het liefst meteen voor een hele maand :D

 50. Bibi
  november 15, 2013 / 15:27

  Ik ga vanaf januari voor 6 maanden stage lopen in New York, en zoals iemand al zei, de huur is inderdaad bizar hoog, ik betaal 900 euro voor kamertje in een heeel groot pand hartje Manhattan met 300 andere meiden, maar, al is het duur, elke ochtend de deur uitstappen en de empire state building in de verte zien liggen? Dat is toch goud? In het weekend lekker met boekje op de high line zitten of in central park, even de sale bekijken bij victoria’s secret, en dan nog snel een chai latte halen bij starbucks na een avondje teveel cocktails op een van de rooftops? Dan kan die hoge huur mij ook gestolen worden hoor :) Ben heeeel benieuwd, misschien wil ik als mijn stage afloopt wel nooit meer weg haha :)

 51. Bibi
  november 15, 2013 / 15:30

  Geestig, ik bekijk net de foto eens goed, en mijn toekomstige ‘huis’ staat er op, het grote brick building voor hotel New Yorker. Ahh, wat een voorpret!

 52. november 15, 2013 / 15:41

  Op vakantie lijkt alles altijd mooier dan het is natuurlijk, er zijn altijd nadelen te vinden als je er woont. Nederland is volgens mij nog een van de beste landen om te wonen. Vooral in Italië zit er zo’n groot verschil in het dagelijks leven en vakantie..Maaar je lijstje maakt wel echt hebberig ha ha.

 53. november 15, 2013 / 16:21

  Eens! Ben er nog nooit geweest *snif*, maar het lijkt me het einde!

 54. november 15, 2013 / 16:24

  Nog nooit geweest :(. Maar wil heel graag in A’dam wonen voor mijn studie en vereniging.

  Liefs, Mariette

 55. Eve
  november 17, 2013 / 00:28

  Ik zou heel graag op vakantie gaan naar NY! Wonen denk ik niet..
  Woon nu in Barcelona en wil eigenlijk nergens anders wonen!

 56. november 17, 2013 / 18:52

  Hahaha die Zara ja! Gek he, sommige items zijn even duur of iets goedkoper (ik kocht in april mijn geliefde oversized blazer in NY omdat ik had gezien dat hij de VS omgerekend 10 euro goedkoper was :)). En Duane Reade rocks! Actually, ik ben het met al je redenen meer dan eens!

 57. Angelique
  november 17, 2013 / 20:46

  Ik ga er over een maand heen! Ik ben erg benieuwd naar hoe het leven daar is! Ik hoef me in ieder geval geen zorgen te maken over de calorietjes en ik ben nu al aan het sparen om helemaal los te gaan in Nike Town!

 58. november 17, 2013 / 22:34

  Ik wil ook in NYC wonen!!!!!