RUN BABY RUN: Nike Air Zoom Pegasus 33

 photo IMG_9011.jpg

De Pegasus is de oudste schoen uit de Nike hardloopfamilie. De schoen is vernoemd naar een groot paard met vleugels uit de Griekse mythologie. Daar komt de naam Nike trouwens ook vandaan, Nike komt van ‘Athena Nike’, de godin die overwinning bracht, maar dat terzijde. De eerste Pegasus werd in 1983 geïntroduceerd, sindsdien heeft hij (bijna) ieder jaar een upgrade gekregen, waardoor we nu dus bij de (Air Zoom) Pegasus 33 zijn aanbeland. De schoen is in Europa de meest verkochte hardloopschoen van Nike. Het is een neutrale schoen met veel demping, wat veel mensen aanspreekt.

Ik heb in de afgelopen vier jaar behoorlijk wat Nikes aan mijn voeten gehad, maar de Pegasus ontbrak nog altijd. De 33 is voor mij dus de eerste kennismaking met de Pegasus. Reden? De Pegasus is geschikt voor mensen die niet overproneren en aangezien ik dat wel doe, ging ik ook altijd eerder voor een Zoom Structure of LunarGlide van Nike, deze corrigeren de pronatie (het naar binnen lopen). Als je daar meer over wil lezen, dan raad ik je aan om mijn boek te lezen (20 euro), of om een rondje Google te doen natuurlijk (gratis).

Wat vind ik van de schoen?
Wat de schoen zo bijzonder maakt is de demping. De Zoom Air demping (die je een beetje het gevoel geeft dat je op vleugeltjes loopt) zat tot en met de 32 altijd alleen in de hak, maar nu vind je hem ook in de voorvoet. De Pegasus 33 geeft hierdoor een reactief loopgevoel, de energie die je geeft, krijg je terug. En dat voel je echt. Ik vond de schoen meteen tijdens mijn eerste rondje heel fijn zitten, daarnaast is hij ook super mooi natuurlijk. Het is niet mijn favoriete Nike hardloopschoen ooit, dat blijft de LunarTempo omdat deze schoen wat lichter is. Maar dat is mijn persoonlijke mening en die verandert ook regelmatig. Twee jaar geleden had ik waarschijnlijk liever op de Pegasus gelopen, omdat ik toen liever liep op een schoen met meer demping. Het gaat er echt om wat jij in een schoen zoekt.

Is de Nike Air Zoom Pegasus 33 geschikt voor jou?
Dat weet ik niet. Dat hangt er vanaf hoe je loopt (proneer je?), hoe lang je loopt, wat je wil lopen, of je van meer of minder demping houdt. De enige manier om hier achter te komen is om het zelf te testen. Dit kun je gewoon iedere dag bij Run2Day doen. Je wordt dan eerst op een neutrale schoen gezet (zoals de Pegasus) om een stukje te lopen. Met een speciaal videosysteem wordt dan gekeken of je eventuele afwijkingen hebt, aan de hand daarvan kun je dan eventueel weer andere schoenen testen. Als je enthousiast bent over een schoen mag je zelfs even naar buiten om een rondje te lopen, zodat je echt even goed kunt voelen of je de schoen lekker vindt lopen. Ik raad het iedereen aan om zo’n test te doen, want een paar hardloopschoenen zijn vaak een hele investering en je wil natuurlijk wel in iets goeds investeren.

 photo IMG_9485.jpg

Test de Nike Air Zoom Pegasus 33 bij Run2Day!
Ook is het nog steeds mogelijk om de Air Zoom Pegasus 33 te testen tijdens een speciale avond. Aanstaande maandag ben ik bij Run2Day in Den Haag met Nike. Een dag later kun je met Running Girls Groningen en Nike lopen. Maandag de 27ste kun je de Pegasus proberen in Breda en op 28 juni staan Marit en Nike voor je klaar in Utrecht. Zou leuk zijn als we je tijdens een van die avonden zien. Kijk voor meer info op Run2day.nl!

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. Amber
  juni 18, 2016 / 12:04

  Die kleurtjes zijn wel echt heel mooi!

 2. juni 18, 2016 / 12:07

  Wat een beauty en net als ik geboren in 1983. Ik denk dat dit schoentje niet geschikt is voor mijn voeten. Toch wil ik binnenkort een testrondje doen bij Run2Day.

 3. juni 18, 2016 / 12:54

  Wat een mooie schoen is het ook! Ik loop zelf op pegasus 32! Die vind ik echt heel fijn lopen, ben ook wel nieuwsgierig naar deze.

 4. juni 18, 2016 / 15:53

  Oeh, wat een beauties :D

 5. juni 18, 2016 / 19:54

  Ik overproneer dus ik denk niet dat dit een schoen voor mij is. Jammer want hij is prettyyyy!

 6. juni 18, 2016 / 20:32

  Ik vind deze schoenen echt prachtig! Helaas loop ik een beetje raar en kan ik deze niet hebben :( echt zonde, want het zijn beauties!

 7. Ilse
  juni 18, 2016 / 22:42

  Ondanks dat ik toch overponeer heb ik me wel aangemeld voor Groningen.