RUN BABY RUN: I’m on a roll….

 photo RecentlyUpdated209.jpg

In januari liep ik ondanks de sneeuw en vrieskou 160 kilometer. In februari was dat aantal kilometers gehalveerd, in maart liep ik slechts 36 kilometer. In april wist ik er 95 kilometer uit te slepen, terwijl ik deze maand pas 78 kilometer gelopen heb. Laten we het er op houden, dat ik de afgelopen maanden alles behalve goed getraind heb. Want ik liep niet alleen weinig kilometers, ik liep ook nog eens erg korte afstanden. 2,5 kilometer, 4 kilometer.. 5 vond ik veel, tegen 10 kilometer zag ik net zoveel op als ik een half jaar geleden tegen een marathon op zag. Na de dramatische halve marathon half maart heb ik nooit meer langer dan 10 kilometer gelopen.

En dat lieve lezers, blijkt nu juist de beste voorbereiding ooit te zijn geweest. Liep ik anderhalve week geleden een super dik PR op de 10K (47.35, ik zeg het gewoon nog een keer, het gaat niet vervelen!), afgelopen zondag liep ik de halve marathon van Leiden in 1.48.13. 9,5 minuut sneller dan 10 weken ervoor, 8,5 minuut sneller dan mijn PR dat ik maart 2012 neerzette.

Afgelopen maandag hebben jullie al kunnen lezen hoe de laatste vier uur voor mijn halve marathon zondag waren. Ik heb dat stukje geschreven terwijl ik aan het wachten was voor de start. Ik had me afgezonderd van alles en iedereen en zat ergens achterin in de Pieterskerk op een bankje met mijn iPod en mijn telefoon, de tijd weg kijken en af en toe een bezoek aan het toilet brengen.

Toen het startschot klonk ben ik gaan rennen. Ik heb mensen omver gerend, ik heb mijn ellebogen gebruikt, alles om uit de massa te ontsnappen. Het was druk op het parcours. De halve en hele marathon lopers startten tegelijk en dat was niet ideaal. Marathonlopers lopen over het algemeen toch net iets langzamer omdat ze – duhh – het langer vol moeten houden. Normaal begin ik een halve marathon rustig en probeer ik energie te sparen, maar op het moment dat het startschot klonk wilde ik een PR. Was mijn doel eerst nog ‘uitlopen’, op het moment dat het startschot geklonken had veranderde ik in een competitieve Biatch met ellebogen en zonder manieren. Sorry medelopers.

Tot mijn verbazing liep ik de eerste vijf kilometer in 26 minuten, toen begon ik te denken aan dat andere doel dat ik mezelf begin dit jaar gesteld had, een halve marathon onder de 1.50.. De tweede vijf kilometer zette ik dus een tandje bij, dat ik al heel lang geen lange afstand meer gelopen had (en dat ik dus niet wist wat ik überhaupt aan kon) maakte me op dat moment niet uit. Ik ging gewoon een keer een risico nemen en dus liep ik de tweede vijf kilometer in 25 minuten.

De hele verdere rit heb ik gerekend. OK, ik heb nu 10 kilometer gerend in 51 minuten, ik heb nu nog 59 minuten voor 11,1 kilometer dat betekent dat ik met een gemiddelde van 5’15 per kilometer moet rennen om onder de 1.50 te finishen. Ok, ik heb nu een aantal kilometer 5’08 gelopen, ik mag nu de rest van de kilometers 5’20 lopen en dan haal ik het nog.

Het rekenen was een goede afleiding (en een fijne braintrainer), pas bij kilometer 15 begon ik mijn benen te voelen. Eigenlijk voelde ik ze vrij heftig.. Pffft vorige zomer kon ik 21 kilometer lopen zonder iets te voelen en nu…. Maar goed, geen tijd om bij stil te staan, rennen zal je, Biatch.

De laatste twee kilometer waren het zwaarst. Ze gingen door het centrum van Leiden en daar zijn nogal wat bruggetjes en losliggende steentjes. Niet ideaal. Toen ik bijna bij de finish was liep ik langs een presentator van het evenement, door mijn muziek (Titanium van David Guetta en Sia) hoorde ik de presentator mijn naam zeggen, dat maakte iets in me los wat er voor zorgde dat ik de laatste 200 meter nog sprintend af kon leggen, wat de presentator vervolgens ook weer opmerkte en er vrolijk verslag van deed, waardoor ik NOG harder ging sprinten (althans zo voelde het, of ik echt zo hard liep durf ik niet te zeggen, maar het voelde alsof ik ontsnapte uit een massasprint (dat is dus echt vet hard, want het was al een massasprint en ik ging nog harder dan de massa, wohoooo).

Mijn Nike SportWatch vertelde me dat ik gefinisht was in 1.48.13 en een dag later vertelde de officiële wedstrijduitslag me precies hetzelfde. Ik ben tevreden, meer dan tevreden en heb het hardloopvirus weer helemaal te pakken. Stiekem ben ik nu alweer op zoek naar een nieuwe marathon in de herfst. Het liefst loop ik New York met Dance4Life, maar zou ik in een maand 2500 euro aan sponsorgeld binnen kunnen halen en vervolgens in de volgende vier maanden nog eens 2500 euro? Misschien moet ik, net als ik zondag tijdens de halve marathon deed, het risico maar nemen. Zondag pakte het immers ook vrij goed uit!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

Delen:

31 Reacties

 1. mei 29, 2013 / 17:11

  Zoals ik al eerder zei weet ik zeker dat het jou gaat lukken dat sponsorgeld bij elkaar te krijgen!!! Ik zeg DOEN ;-)!

 2. mei 29, 2013 / 17:11

  Wat een verhaal! En ik zeg doen! Die 2500 euro in een maand moet lukken, zolang je het maar wilt. :)

 3. mei 29, 2013 / 17:33

  2500 moet lukken met alle lezers die je hebt toch? Een euro per bezoeker en je bent al een eind! :)

 4. mei 29, 2013 / 17:38

  Wat een ontzettend goede tijd heb jij gerend zeg! Geweldig verhaal. :)

 5. mei 29, 2013 / 17:53

  YEAH :D Ik ben trots op je. Omg, ik heb de Sportwatch, en ik kan echt niet wachten om hem te gebruiken. Het lijkt me een heerlijk ding.

 6. mei 29, 2013 / 18:01

  Goed bezig joh!

 7. mei 29, 2013 / 18:10

  Erg knap van je!

 8. mei 29, 2013 / 18:12

  Ik vind het knap hoor, zo zonder fatsoenlijke voorbereiding! Ik ben al blij als ik 5km kan lopen. Ooit hoop ik ook zulke afstanden en tijden te lopen, tot die tijd volg ik jou vorderingen ;)
  En over die marathon, ik zou het isd gewoon proberen!

 9. mei 29, 2013 / 18:40

  Inderdaad, super knap zo zonder echte voorbereiding! Dat geeft zeker wel een kick lijkt me! Door je sprintverhaal krijg ik ook weer hardloopkriebels, voor je stopt nog net even een sprintje trekken met die moeie benen is zo leuk hè, haha.

 10. mei 29, 2013 / 18:54

  Echt heel erg knap, dat gevoel wil ik ook echt nog een keer ervaren! Wat betreft die marathon, ik zeg DOEN, volgens mij kun jij dat wel voor elkaar krijgen alleen al met al je lezers (mijn donatie heb je bij deze, haha)!

 11. mei 29, 2013 / 19:18

  Doen! Ik wil wel doneren! :)

 12. mei 29, 2013 / 19:48

  Gefeliciteerd, mooie tijd.

 13. Irene
  mei 29, 2013 / 19:56

  Super goed, echt een mooie tijd. Een paar weken geleden schreef je nog dat je niet zo’n snelle loper bent, dat zou ik bijstellen dit zijn super tijden! New york, gewoon doen. Jij gaat dat makkelijk redden met zoveel bezoekers!

 14. Lisa
  mei 29, 2013 / 20:37

  Goed gedaan hoor! En mijn donatie heb je!!

 15. Karin
  mei 29, 2013 / 21:17

  Wat ben jij leuk! :)
  Via, via kwam ik op jouw blog terecht. Heb ‘m meteen opgeslagen bij mijn Favorieten!
  En wat enorm knap van je dat je zo lang en snel kunt hardlopen! Hoe lang ben je daar al mee bezig?
  Ik ben sinds een paar weken met Evy (Start to Run) bezig en vind dat al zwaar hahaha.

 16. Lisa
  mei 29, 2013 / 21:44

  Just Do It! Gaat je vast lukken!

 17. mei 29, 2013 / 21:52

  Ah super goed bezig! En misschien is rust inderdaad wel de beste training soms.

 18. mei 29, 2013 / 22:11

  Leuk stukje! Super die afstanden ook (kan ik alleen nog maar van dromen, hoewel dat momenteel zelfs nachtmerries zijn hihi).

 19. mei 29, 2013 / 22:17

  Wat heerlijk als het rennen gaat zoals je wilt! Gefeliciteerd met je mooie tijd!

 20. Sas
  mei 29, 2013 / 22:23

  Klinkt echt goed, mooie fitspo dit!

  En die marathon, net als alle andere meiden hier: give it a go! Waarschijnlijk kan je via je mede-bloggers een hoop sponsors binnenslepen en kan je er nog wat media aandacht aan koppelen! Er is vast een medium waar je een (serie?!) artikel(-en) aan kan verkopen!

 21. mei 30, 2013 / 07:00

  Heel knap van je!

 22. mei 30, 2013 / 09:02

  Knap zeg zo’n snelle tijd!

 23. mei 30, 2013 / 11:30

  Ik zeg DOEN! Waar kunnen we doneren? :D

 24. mei 30, 2013 / 12:38

  Wauw, wat een goede tijd heb je neergezet en wat leuk om het zo te lezen!
  Ik zeg doen, het gaat je vast en zeker lukken om die 2500 in een maand binnen te halen!

 25. mei 30, 2013 / 15:59

  Ik ben echt totaal niet sportief… Maar door jouw blog zou ik bijna de ambitie hebben om ook zo veel te gaan rennen.
  Jouw blog werkt echt motiverend!
  Ik denk dat ik me leven eens ga beteren ;).

  Alhoewel ik nou wel net die chocolate chip cookies van je aan het bakken ben… Hmm, geen goede combi! ;)
  Morgen dan maar beginnen.

  Ik vind het echt knap van je!

 26. mei 30, 2013 / 16:38

  Wooow wat goed!! En wat een heerlijk gevoel zal dat geven!

 27. Milou
  mei 30, 2013 / 21:47

  Fijn dat je het hardloopvirus weer te pakken hebt :D Supergoede tijd!
  Ik zit sinds de we own the night even thuis met een voetblessure, hoop over een weekje ook weer lekker te kunnen rennen :)

 28. mei 31, 2013 / 09:01

  Woohooo! Ik herken je motivatie helemaal! Ondanks dat het bij mij om 5k gaat, wat natuurlijk niet te vergelijken is, is de thrill ongeveer gelijk! Ik heb ook het hardloopvirus te pakken en zoek meteen andere runs. Maar toch vond ik het wel lastig om gister mijn training weer op te pakken..

 29. juni 3, 2013 / 21:23

  Super knap! Ennnee ik zeg doen New York! Dat geld moet je niet tegen houden ik denk dat het vast wel bij elkaar te krijgen is:) Succes!