BEAUTY: Acne Update

 photo RecentlyUpdated208.jpg

Mijn verhaal is inmiddels volgens mij bij de meeste van jullie bekend. Tot mijn achttiende een vrijwel puistjesloos bestaan en op mijn negentiende ineens de ‘diagnose’ acné van de dermatoloog krijgen. Tientallen crèmes geprobeerd, een drie weken durende detox, meerdere keren aan de antibiotica gezeten, de pil geprobeerd, maar niets zorgde voor een rustige huid. Iedere keer als ik op mijn blog schreef ‘ik heb het onder controle’, zat ik binnen een week weer onder de onderhuidse rakkers en kleine rode bobbeltjes. Ik ben de afgelopen maanden dan ook erg voorzichtig geweest met uitspraken. Maar ik durf nu toch voorzichtig te zeggen, ik weet hoe ik mijn huid 90% van de tijd onder controle kan houden.

Hoe ik dat doe….

? Acne.org
Sinds januari gebruik ik de spullen van Acne.org. Ik gebruik de cleanser, de benzoylperoxide en de dagcrème. Ik gebruik dit consequent twee keer per dag en ik gebruik niets anders. De producten die ik thuis gestuurd krijg kom te testen, gebruik ik dus niet (met uitzondering van de nieuwe CC crème van Clinique, maar die gebruik ik naast de Acne.org producten).  Het regime van Acne.org werkt voor mij heel erg goed. In het begin werd mijn huid wat droog en had ik last van schilfers, maar ik ben doorgegaan en op dit moment heb ik van een droge huid vrijwel geen last meer. De benzoylperoxide heeft met 2,5%, waardoor je het in principe op je hele gezicht kunt smeren zonder dat dit gevaarlijk is voor de huid. Ik smeer het op dit moment alleen nog op mijn kin en op mijn kaak en als ik ergens onverhoopt toch een puistje krijg, smeer ik het daar ook op. Enige nadeel van de benzoylperoxide is dat het bleekvlekken geeft, mijn bruine handdoeken zijn op dit moment oranje. Oeps.

? Rode bietensap
Ughh, ik vind rode bietensap nog steeds niet echt lekker. Voordat ik mijn glaasje rode bietensap ’s ochtends drink, zet ik een glaasje met water en citroen klaar, zodat ik de smaak van de rode bieten gelijk kan doorspoelen. Maar het lijkt wel te helpen. Ik heb een tijdje geen rode bietensap gedronken (maart en april) en tijdens deze periode had ik duidelijk meer last van onzuiverheden. Sinds deze maand drink ik weer rode bietensap en ik zie direct verschil. Mijn huid is veel stralender en zelfs tijdens mijn menstruatie heb ik geen noemenswaardige puistjes.

? No stress
Een andere reden dat ik in maart en april meer last had van acné, was duidelijk stress. In maart en april was ik vrijwel ieder weekend heel erg druk (weekendjes weg, feestjes, hardloopwedstrijden, etc) en doordat ik veel weg was, moest ik doordeweeks meer doen. Hoe vaak ik ook tegen mezelf zei dat het goed zou komen, ik was toch enigszins gestrest en ook dat zal denk ik voor onzuiverheden gezorgd hebben. Sinds ik uit Italië terug ben (en het weer wat rustiger is) heb ik veel minder last van onzuiverheden.

? No touching!
Mijn huid is gevoelig. Wat ik vooral moet doen om puistjes te krijgen? De hele dag aan mijn gezicht zitten. Ik heb jarenlang veel acné op mijn kin gehad, ik zat namelijk altijd met mijn handen tegen mijn kin achter mijn MacBook. Vorig jaar ben ik er op gaan letten en inmiddels raak ik mijn kin vrijwel nooit meer aan. Resultaat: in een jaar tijd geen enkele puist op mijn kin gehad. Als ik op dit moment een puistje krijg, zit deze vaak aan de zijkant van mijn hoofd, de zijkant waar ik op slaap. En toen ik van de winter een muts droeg, had ik continu puistjes op mijn voorhoofd. En als ik een zonnebril gedragen heb, zit er standaard een puistje op mijn neusvleugel. Mijn gezicht moet dus vooral niet worden aangeraakt.

Voor mij zijn deze vier ingrediënten dé manier voor een zuivere huid. Houd ik me niet aan alle vier deze dingen tegelijk, dan zit ik binnen afzienbare periode weer met een paar puisten. Het is werken, maar hé je gezicht schoonmaken moet je toch, als je eenmaal gewend bent om je gezicht niet meer aan te raken gaat dit een stuk makkelijker, als je huid eenmaal mooi is, is het veel makkelijker om niet te stressen en dat rode bietensap? Als dat nou het ergste is…

Ik hoop dat meiden met acné hier iets aan hebben en dat ik niet ALSNOG te vroeg gesproken heb en morgenochtend wakker word met een maanlandschap op mijn gezicht. Maar daar ga ik maar gewoon niet vanuit (want: no stress!).

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

48 Reacties

 1. shirley
  mei 29, 2013 / 12:04

  Probeer anders eens een sapje uit je juicer met 2 grote wortels, een rode biet, een stukje gember en eventueel een appel. Smaakt een stuk beter!

 2. Wendy
  mei 29, 2013 / 12:09

  Nog een goede tip: eet gezond. Geen geraffineerde spullen. Kies voor spelt zuurdesembrood en lekker veel groente en fruit. Het liefst ook niet te veel zuivel. Bij mij ging mijn eczeem er ook van weg!

 3. mei 29, 2013 / 12:10

  Hoe maak je dat bietensap precies? Mik je gewoon een paar bieten in een blender of heb je daar een speciale juicer (en welke dan) voor gekocht?

  • G.
   mei 29, 2013 / 18:52

   Bietensap kan je in de supermarkt kopen van het merk Zonnatura. Een fles kost +/- €2,- Omdat je per keer maar een klein glaasje drinkt doe je ongeveer een week met een fles.

   Zelf maken kan natuurlijk ook. Hiervoor gebruik je een sapcentrifuge. Je krijgt dan een gladde sap. Lekker mer appel, gember & citroen (en rete gezond). Bieten in de blender geeft bietenpuree. Dat laatste lijkt mij niet zo lekker.

 4. Babette
  mei 29, 2013 / 12:11

  Waar koop je deze producten? Het klinkt veelbelovend..

 5. mei 29, 2013 / 12:14

  Je huid ziet er goed uit inderdaad! Nu hopen dat dat zo blijft!

 6. mei 29, 2013 / 12:15

  Goede post, ik doe echt een spreekwoordelijke moord voor minder puistjes, ik ben het onderhand wel beu..

 7. mei 29, 2013 / 12:19

  Fijn dat het nu onder controle is! Ik heb een gemengde huid:( waar mijn wangen heel droog zijn is mijn voorhoofd, neus en kin weer wat vettig (bekende T zone). Heb in de pubertijd ook van alles geprobeerd! Ik heb nu een routine gevonden die voor mij goed werkt. 2 maal daagse reinigen met melk en lotion. Daarna gebruik ik dermalogica smoothing. Overdag en vooral als de zon schijnt een zonnebrandcreme voor het gezicht (biodermal) SPF 50. Ik ben helaas sinds 3 jaar gezegend met zonneallergie en dit is vooral mijn gezicht/nek/borst en bij hoge temperaturen mijn armen. Als ik op een terras ga zitten voor 2 uur zit ik gegarandeerd de volgende dag helemaal onder! Een gezonde leefstijl is inderdaad ook wel een belangrijke.

 8. mei 29, 2013 / 12:33

  Toch apart hè, dat zelfs het hangen op je kin zoveel met je huid kan doen. Daar had ik echt nog nooit bij stil gestaan, al is het best wel logisch nu ik er over nadenk. Had het bijvoorbeeld veel meer toen ik een pony liet knippen, gewoon een vette huid. Interessant artikel :)

 9. Claudia
  mei 29, 2013 / 12:37

  Ik ben sinds deze week (3 dagen dus :p) ook begonnen met iedere ochted een glaasje bietensap! Ik las dat het wel op meer dingen een positief effect kan hebben (o.a. bij het hardlopen), dus dat is denk ik wel dat kleine beetje moeite waard? Misschien ga ik er ook wat van aan mijn huid zien, wie weet.

 10. mei 29, 2013 / 12:39

  Ik ben ook rode bietensap gaan drinken en ik moet zeggen dat het echt werkt! En inderdaad, niet aankomen.

 11. mei 29, 2013 / 12:45

  Ik probeer ook van mijn huid af te blijven :)

 12. mei 29, 2013 / 12:57

  Wat fijn dat je er vrijwel vanaf bent! Ik heb er gelukkig nooit zo’n last van gehad, al heb ik wel altijd wat rode vlekjes. Ik heb eigenlijk geen idee hoe het komt en ben te lui het op te zoeken (eerlijk ;))

 13. mei 29, 2013 / 12:57

  Ooh.. misschien dat ik dit ook maar eens ga proberen.. Ik zit regelmatig flink onder de acne, vooral op mijn kin en voorhoofd.. Vaak komen ze altijd op dezelfde plek terug.. Ik gebruik nu iets wat ik van de dokter heb gekregen, en sinds ik mijn hoofd daarmee 2 keer per dag schoonmaak is mijn gezicht veel cleaner,
  Nu je het zegt,, ik zit ook ALTIJD met mijn hand op mijn kin achter mijn bureau.. en daar zitten dus ook altijd puistjes…
  Daar ga ik eens even verandering in brengen! En rood bietensap.. ga ik ook maar eens proberen.. al lijkt het me echt niet lekker…

  Liefs, Jorienke

 14. mei 29, 2013 / 13:04

  Je huid ziet er heel mooi uit! Dat van niet aanraken dat geldt ook voor mij.. maar soms is dat gewoon heel moeilijk haha ;-)

 15. mei 29, 2013 / 13:08

  Ik heb ook enorm last van acne en ook bij mij lijkt niets te helpen. Maar denk dat ik toch maar die producten van acne.org eens ga proberen.

  Het aanraken van mijn huid is ook overduidelijk iets dat ik moet afleren, nu doe ik het vaak zonder dat ik het door heb…

 16. mei 29, 2013 / 13:10

  Ziet er goed uit! Ik ben er ook achter dat ik zo min mogelijk mijn gezicht moet aanraken om geen puistjes te hebben!

 17. mei 29, 2013 / 13:11

  Wat fijn dat je het inmiddels onder controle hebt!

  Mijn huid is ook pas later gaan opspelen (toen ik stopte met de pil op mijn twintigste…) en ik lijk het na 1.5 jaar ook eindelijk onder controle te hebben! Toch fijn :)

 18. mei 29, 2013 / 13:38

  Je huid ziet er inderdaad goed uit! Fijne tips ook, vooral dat over stress is zeer herkenbaar.

 19. mei 29, 2013 / 13:54

  Ik wist helemaal niet dat je pas op zo’n late leeftijd last kreeg van acne! Ik heb nu sinds een aantal maanden allemaal pukkeltjes, terwijl ik in mijn puberteit echt nooit pukkels had (en ik ben nu 20). Ik hoop dat het aan iets van medicijnen ligt en dat het gewoon gauw weer weg gaat…

  • mei 29, 2013 / 13:54

   Oja, wat ik nog even wilde zeggen: wat ziet je huid er nu onwijs mooi rustig uit!

 20. Tessa
  mei 29, 2013 / 14:18

  Vind het zo dapper van je dat je dit durft te delen. Ik denk dat iedereen die last heeft van een onrustige -acne huid, zich hier een beetje voor schaamt. En misschien zelfs nooit zonder make-up de deur uitgaat. Heel fijn dat je je tips met ons wilt delen. En vind het echt heel dapper hoe je voorheen jezelf toch op de foto hebt laten zetten met je onrustige huid. Wat fijn dat het nu rustiger is! Chapeau!

 21. mei 29, 2013 / 14:18

  Fijn voor je dat je het zo goed als onder controle hebt. Nu, tijdens mijn examens, heb ik ook meer last van onzuiverheden. Komt bij mij ook door de combinatie stress + de hele tijd aan mijn gezicht zitten.

 22. mei 29, 2013 / 14:36

  Je huid ziet er nu inderdaad goed uit, houden zo! Een puistje op je neusvleugel lijkt me wel irritant, als je dan je zonnebril gewoon weer op wilt zetten… Autsj! ^^

 23. mei 29, 2013 / 15:17

  Wooow, je huid is super rustig! :-) Fijn he!

 24. mei 29, 2013 / 15:20

  Ik heb dan geen acne maar ik merk dat als ik wissel van dagcrème mijn huid vrijwel direct onzuiver wordt. Ik gebruik dus al jaren de dagcrème van de Hema voor de jonge huid.

 25. mei 29, 2013 / 15:34

  Je huid ziet er inderdaad super uit. Ik heb voornamelijk last van heel veel zwarte puntjes over mijn hele gezicht en vaak ook mijn schouders/deel van mijn rug. Zodra ik terug ben in Nederland wil ik ook beginnen met bietensap, gewoon om te proberen.

  Bedankt voor het delen van je tips!

 26. mei 29, 2013 / 15:36

  Rode bietensap wil ik ook eens proberen! Ik hoor er veel goede dingen over.

 27. mei 29, 2013 / 16:00

  Ik gebruik tea tree producten van de tuinen, zijn ook super fijn en helpen erg goed :)

 28. mei 29, 2013 / 16:07

  Ik ben ook wel benieuwd hoe je dat bietensap maakt!

 29. mei 29, 2013 / 16:25

  Ik ga roden bietensap proberen!

 30. Floor
  mei 29, 2013 / 16:44

  Mijn acne is véél minder dan eerst, helaas heb ik nu heel veel littekens…

 31. mei 29, 2013 / 17:12

  Interessant om te lezen! Ik heb zelf last van een droge huid.

 32. Inge
  mei 29, 2013 / 17:39

  Dat no touching moet ik ook echt in mijn systeem verwerken!! Elke keer als ik last heb van onzuiverheden, is dat namelijk ook op mijn kin. Als ik een serie zit te kijken of op werk achter de pc zit, zit ik ook onbewust aan mijn gezicht. Wordt toch eens tijd dat ik het in m’n geheugen ga drillen!!

 33. mei 29, 2013 / 17:46

  Jaaa acne, balen!
  Ik heb er ook l

  • mei 29, 2013 / 17:50

   owkee…verkeerde knop…
   Duuuhuuss ik heb ook lang last gehad van acne tot in die mate dat ik alles maar dan ook alles had geprobeerd uit de apotheek en niks met echt blijvend resultaat…

   Ten einde raad (op mijn 25ste!!) heb ik toen een roaccutane kuur gevraagd bij de dermatoloog en dat heeft wel geholpen.
   Het is wel zwaar die kuur maar ik ben toch blij dat ik er nu van af ben.

   Wat ook goed werkte was ‘benzac” gel uit de apotheek, is een gel waar ook benzylperoxide in zit zoals die producten die jij online besteld maar met een veel hogere concentratie.
   Je mag deze enkel snachts smeren want je huid wordt er lichtgevoelig door.
   Hopelijk blijf je het onder controle houden!

   Ik ga ook eens dat bietensap proberen als ik pms heb want dan krijg ik soms enkele pukkels.

 34. mei 29, 2013 / 18:38

  Ik ben ook benieuwd naar hoe je je bietensap maakt (of waar je ’t koopt)! Fijn dat je ’t nu een beetje onder controle hebt.

 35. mei 29, 2013 / 20:00

  Goede tips!

 36. mei 29, 2013 / 20:56

  oh wat fijn zeg! ik ben zelf de pil sinds kort gaan slikken mede omdat ik heel veel last van puistjes had en ik heb wel het idee dat het werkt!

 37. mei 29, 2013 / 21:02

  Echt een heel handig artikel! En wat ziet je huid er ontzettend goed uit zeg :) Ik heb vooral last van puistjes, onzuiverheden en de hele mikmak op mijn rug. Echt een lastige plaats, want je kunt er zelf niet goed bij om te reinigen of in te smeren. Voor mij wordt het dus toch een tijdje rode bietensap proberen, misschien helpt dat al voldoende.

 38. Lore
  mei 30, 2013 / 13:55

  Ik ben ongeveer 3 maanden gestopt met melkproducten (melk, yoghurt, pudding, kaas) en sindsdien heb ik geen last meer gehad van puistjes. Als ik af en toe toch nog eens kaas eet, zie je het de volgende dag direct aan mijn gezicht. Na al die jaren heb ik mijn middeltje eindelijk gevonden!

 39. Eline
  mei 30, 2013 / 16:45

  Wat grappig, ik zat op google te zoeken naar Nederlandse reviews van Acne.org en toen kwam ik op jouw blog terecht. Ik gebruik het Acne.org systeem al een lange tijd en ik ben ook helemaal van mijn acne af gekomen. Nu kom ik zelfs weg met een keer per dag de benzoylperoxide aanbrengen. Dat zou ik jou nog niet aanraden, aangezien je het pas een paar maanden gebruikt. Maar je huid is wel al erg opgeknapt!

 40. Wies
  mei 30, 2013 / 17:04

  Fijn dat je huid ervan opgeknapt is:)

 41. mei 30, 2013 / 19:45

  Op de foto’s ziet je huid er goed uit :-) Ik krijg er de afgelopen jaren ook plots last van :-S

 42. mei 30, 2013 / 19:51

  Je huid ziet er nu super mooi uit!

 43. Kim
  mei 31, 2013 / 14:18

  Wat zijn de precieze namen van de producten die je gebruikt? :) Lijkt me zeker de moeite waard.

 44. juni 12, 2013 / 20:44

  Wauw dat klinkt echt goed!
  Ik moet ook minder aan mijn gezicht komen en toch maar eens bietensap gaan proberen!