FOODIE: Oat Meal

 photo DSC_1042-1.jpg

Als je me vorige week gevraagd had of ik dit ‘kwakje’ ooit met plezier zou eten, had ik je vierkant uitgelachen. De vergelijking met braaksel is snel gemaakt (sorry als jullie die vergelijking nog niet gezien hadden, ik wilde het echt niet voor jullie verpesten.. maar ik kan me niet voorstellen dat je die vergelijking zelf niet meteen maakte…).

Maar uh, geloof me, dit is dus écht lekker. En super gezond! En makkelijk te bereiden.. En, nou ja… een perfect begin van de dag!

Havermout.

Toen ik de foto van mijn eerste havermoutexeperiment op instagram plaatste kreeg ik direct vragen over wat ik er in gestopt had, maar daarnaast kreeg ik ook heel veel tips van meiden die hun Oat Meal op een andere manier fabulous maakten! Vandaag geef ik jullie MIJN recept en ik ruil daarvoor vraag ik aan jullie.. “Wat is JOUW recept?”. De afgelopen vier dagen heb ik heerlijk genoten van mijn appeltaart Oat Meal, maar ik kan me zo voorstellen dat ik op een gegeven moment op zoek ga naar iets nieuws… Dus ik ben heel benieuwd naar jullie recepten!

‘Mijn’ recept:

30 gram havermout
200ml amandelmelk
2 theelepels kaneel
2 eetlepels gojibessen
1 appel in stukjes gesneden.

Bereiden doe ik heel makkelijk, ik gooi alle ingrediënten in een pannetje en laat het op laag vuur tot een ‘papje’ indikken. Af en toe goed roeren zodat het niet aan de bodem van de pan vast gaat zitten, et voilà! Eventueel kun je nog wat Agave siroop toevoegen, maar ik vind dat zelf niet nodig. Met een klein beetje fantasie is het net warme appeltaart uit de oven.. Hmmmmm (het huis ruikt er ook zeker naar!)

Dus, kom maar op met jullie recepten! Over Night Oatmeal, a la minute bereidde havermout.. Ik ben heel erg benieuwd!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

53 Reacties

 1. Wendy
  mei 30, 2013 / 12:10

  Lekker!

 2. Charles
  mei 30, 2013 / 12:11

  LISANNE LEEFT, leef je niet meer?!!

  • lieve
   mei 30, 2013 / 13:46

   LisanneLEEFT durft niet meer te reageren hahahaha

 3. mei 30, 2013 / 12:13

  Heb zoiets nog nooit op, maar wil het zeker eens proberen!

 4. Yvette
  mei 30, 2013 / 12:13

  Ik ben dol op granola (zit onder andere havermout in) met magere kwark (of Griekse yoghurt), lijnzaad en een in stukjes gesneden nectarine: jammie!!!

 5. mei 30, 2013 / 12:20

  Heb het echt nog nooit gemaakt maar ’t klinkt echt te easy!

 6. Loes
  mei 30, 2013 / 12:24

  Ik maak het vaak met banaan, ook erg lekker. Dan zou je ook nog wat aardbeien, frambozen en blauwe bessen kunnen toevoegen.

 7. mei 30, 2013 / 12:26

  Het ziet er niet heel erg lekker uit, maar het lijkt me wel echt lekker als ik naar de ingrediënten kijk.

 8. Riva
  mei 30, 2013 / 12:28

  Ik doe er altijd veel melk bij, zodat het meer op een soepje lijkt:p. Ik doe er dan gebroken lijnzaad bij, chiazaad (snachts geweekt in water), een beetje honing en fruit wat we in huis hebben. Altijd lekker als ontbijt.

 9. mei 30, 2013 / 12:39

  Ik heb vanochtend een simpele pap op van vanille soyamelk met havermout en een snufje zout. Heerlijk en ook een goed ontbijt voor het hardlopen!

 10. Iris
  mei 30, 2013 / 12:48

  Oeh ik wil me er binnekort ook aan gaan wagen. Dit recept klinkt goed!

 11. amanda
  mei 30, 2013 / 12:49

  Mijn versie lijkt op de jouwe!
  4 eetlepels havermout koken in 1 kopje ongezoete sojamelk. Daar doorheen: 1 appel, rozijntjes, chiazaad en kaneel

 12. mei 30, 2013 / 12:52

  Havermout ljikt me echt niet lekker. Ik hou ook niet van rijstepap etc. Maar als echte foodie MOET ik het binnenkort maar eens proberen. Dit recept komt zeker in aanmerking :)

 13. anke
  mei 30, 2013 / 13:01

  Klinkt goed!
  maar ik hou het toch bij mijn havermoutpap met
  banaan. Daarna hagelslag erover heengooien als
  het nog warm is.
  Ja, daar word ik blij van.

 14. Eef
  mei 30, 2013 / 13:06

  Havermout + amandelmelk + banaan (dit koken) en daarna blauwe bessen + kokos als topping, GENIETEN!!

 15. Lisa
  mei 30, 2013 / 13:09

  Klinkt lekker! Ik doe vaak havermout door mijn magere kwark, lekker met honing, lijnzaad en kiwi. Of ik maak banaan/eiwit- pannenkoekjes: 2 x eiwit, 1 geprakte banaan, 3 eetlepels havermout beetje kaneel en honing en smullen maar!

 16. Jaylinn
  mei 30, 2013 / 13:17

  Klinkt goed, ga ik zeker eens proberen! Ook ik ben sinds kort een beetje aan het experimenteren met havermout. Ik doe het met gewone melk, havermout, geprakte banaan en kaneel en eventueel een beetje kokos. Erg lekker.
  Maar laatst bij koffietijd ook een lekker recept gezien: http://www.koffietijd.nl/recept/super-havermoutpap/

 17. mei 30, 2013 / 13:23

  het ziet er inderdaad niet heel erg smakelijk uit;)

 18. mei 30, 2013 / 13:27

  Nee erg lekker ziet het er niet uit! Maar wel het proberen waard als ik het zo hoor ;)

 19. mei 30, 2013 / 13:28

  Ik vind het zó smerig.. Bah bah bah.. :(

 20. mei 30, 2013 / 13:29

  Blugh, ik vind havermout echt zo vies, dus als je nog meer recepten hebt: kom maar op! Wie weet is dat wel lekker ;)

 21. mei 30, 2013 / 13:30

  Ik heb het ooit eens geprobeerd maar toen zag het er niet alleen uit als braaksel.. toen proefde het ook zo ;) Misschien dat dit recept meer in mijn straatje past, zo eet ik mijn yoghurt namelijk ook: met appel en kaneel!

 22. Carlijn
  mei 30, 2013 / 13:45

  Ik maak regelmatig havermout met banaan, sojamelk, scheutje cocoswater, en twee theelepels muesli. Ook in een pannetje opwarmen en laten aandikken. Héérlijk, daar kom ik dus echt graag mijn bed voor uit ‘smorgens haha!

 23. Liesbeth
  mei 30, 2013 / 13:47

  Ik denk dat ik het al zei op Instagram, maar ik maak het altijd met sojamelk en schijfjes banaan (de banaan wel koud natuurlijk). Soms schaaf ik er donkere chocolade over. Ik ben nu aan het experimenteren met andere soorten plantaardige melk, morgen probeer ik amandelmelk en binnenkort zal ik ook wat andere smaken van Alpro Soya proberen (ben bv. benieuwd hoe havermout met macchiato smaakt!).

  Kaneel lust ik écht niet helaas.

 24. Sas
  mei 30, 2013 / 14:02

  De budgetvariant hiervan!

  Zonder amandelmelk maar met heet water. Gewoon de waterkoker aan en het hete water over je havermout (evt. i.c.m. chia zaadjes) heen gieten. Inderdaad kaneel en appel, maar om het lekker crunchy te maken nog wat nootjes (natuurlijk el cheapo, van de markt!)

  Enn.. Genieten!

  • Sas
   mei 30, 2013 / 14:04

   Overigens niet vergeten de havermout eventjes een papje te laten worden. Ondertussen douchen en aankleden, een goed en vlot begin van de dag!

 25. mei 30, 2013 / 14:12

  Toevallig heb ik het deze week ook voor het eerst geprobeerd, bijna hetzelfde als jouw variant, maar dan met rozijntjes in plaats van gojibessen, ik vond het ook lekkerder dan ik had verwacht!

 26. Joanne
  mei 30, 2013 / 14:15

  Mijn favoriet is met een gesneden banaan en een lepel pindakaas, jamjam ( houdt je ook uuuuren vol! )
  Of een schep vanille soja yoghurt en rode vruchten.. Of heel simpel
  Met rozijnen en walnoten, zo lekker! Overnight oats maak ik met 40g havervlokken, 300 ml amandelmelk,
  met een geprakte banaan mixen en een lepel chiazaad. Ook superlekker!

 27. mei 30, 2013 / 14:17

  Heerlijk, ik eet sinds kort ook vaak havermout! Liefs

 28. mei 30, 2013 / 14:39

  Bedankt, ik kan wel wat variatie gebruiken in mijn ontbijtjes.

 29. El
  mei 30, 2013 / 14:47

  Havermout is een perfect sportontbijt! Ik probeer nog steeds te variëren en nieuwe recepten te ontdekken maar mijn favoriet tot zover:
  havermout, amandel/hazelnoot of soja melk, warme appel met kaneel, aardbeien, chia zaad, lijnzaad, goji bessen en een lepetje amandelboter
  Aardbeien vervang ik regelmatig voor een halve banaan en wat blauwe bessen. Geraspte kokos is ook een lekkere topping.

 30. mei 30, 2013 / 14:48

  Het ziet er inderdaad niet lekker uit, maar als ik jou moet geloven zou ik ’t toch maar eens moeten proberen! :D

 31. mei 30, 2013 / 15:04

  Met sojamelk, banaan en kaneel vind ik wel erg lekker! Beste om te koken in een pannetje.. anders in de magnetron (maar dan wordt het wel snel hard)

 32. mei 30, 2013 / 15:45

  Het ziet er inderdaad niet uit maar lijkt me op zich wel lekker! Wat suiker erdoor is misschien ook wel lekker, niet echt gezond, maar in mijn hagelslag zit ook suiker ^^

 33. mei 30, 2013 / 16:02

  Ik eet al jaren ‘porridge’ als ontbijt, vooral in de winter vind ik het lekker, en erg Brits. Ik maak de mijne heel basic, met een snufje zout, veel kaneel, wat donkerbruine suiker en halfvolle melk (had een keertje geen melk meer dus had water gebruikt en het was echt niet te eten, dus dat kan ik al zeker afraden!).

 34. Wies
  mei 30, 2013 / 17:00

  Ik eet altijd overnight oats. Dit vind ik lekkerder dan warme pap. Ik gebruik 1/3de havermout, sojamelk en sojayoghurt, even een nachtje in de koelkast en klaar! Soms ook nog een beetje chiazaad daarmee zit ik langer vol. De laatste tijd gebruik ik vaak bevroren fruit over mijn overnight oats dat ik even heb opgewarmd in de magnetron, heerlijk..

 35. Laura
  mei 30, 2013 / 17:00

  Ik hou van havermout!
  Wat ook heel lekker is:
  – met banaan, kaneel en gehakte noten
  – een lepel amandel of notenpasta erop is altijd heerlijk.
  – met 2 in stukjes gesneden dadels en wat geraspte kokos
  – chocolate oatmeal: met een eetlepel cacaopoeder, wat vanille en eventueel een paar chocolate chips erdoor
  – en overnight oats is heel makkelijk! Wat ik altijd doe is 1/3 cup sojamelk, 1/3 cup havermout, 1/3 cup (Griekse) yoghurt of kwark (als het maar een beetje dik is dus liever geen magere yoghurt) en dan een halve banaan en wat diepvriesfruit erin. Lekker wat vanille en kaneel erdoor en dan een nachtje in de koelkast!

 36. mei 30, 2013 / 17:23

  Nog nooit geprobeerd, maar de gedachte aan appeltaart en toch gezond eten doet ’t ‘m voor mij. Dus ja, ik ga het proberen. (En vervolgens aan vriendlief aansmeren als ik het toch niet lust…) ;)

 37. roxy
  mei 30, 2013 / 17:41

  Ik heb havermout uit nieuwsgierigheid laatst geprobeerd, maar ik vond het toch wel zó vies. Ik hou het bij cruesli met fruit en dingen.

 38. mei 30, 2013 / 17:41

  Is het gek dat ik gewoon havervlokken met yoghurt (en fruit en noten en zaden en goij etc.) eet?
  Ik zie niemand erover! Zowel pap als ‘mijn’ variatie vind ik lekker!

  Amandel of hazelnoot melk maakt het ook net wat lekkerder, kokosrasp en kaneel erbij zijn favoriet!

 39. mei 30, 2013 / 17:52

  Ik ga het binnenkort ook een keertje proberen! Heb het om eerlijk te zijn nog nooit gegeten, maar hoor er de laatste tijd veel over :) Dus, ik ben nieuwsgierig!

 40. Anouk
  mei 30, 2013 / 18:45

  Erg lekker! Ik varieer elke dag met verschillend fruit (banaan,aardbei,druiven,blauwe bes, appel of peer) met daarbij rozijnen, stukjes walnoot, kaneel en amandelmelk. Een vol gevoel als resultaat en weinig zin in iets anders gedurende de ochtend.

 41. Claudia
  mei 30, 2013 / 22:02

  ehh, ik doe altijd 4-5 eetlepels havermout, 1 schep whey protein poeder, kaneel, heet water, agave siroop.. :>

 42. Delphine
  mei 31, 2013 / 11:46

  Bij mij is het vaak overnight oats met allerhande fruit of een papje met banaan, cacaopoeder, amandelmelk en chia.

  Ook heel lekker zijn de ‘quinoa flakes’, zelfde bereiding als havermout, maar volledig glutenvrij. (Je kan natuurlijk ook glutenvrije havermout kopen, maar ik vind het een lekkere afwisseling.)

 43. Tessel
  mei 31, 2013 / 13:57

  Wat ik altijd doe:
  klein beetje water koken, ondertussen 3 eetlepels havermout (30 gr) met klein handje rozijnen in een schaaltje. Dan een bodempje kokend water erbij (zodat het net onder water staat) en 30 seconden wachten tot de havermout het water heeft opgenomen. Vervolgens een klein handje bevroren vruchten van de AH bij (meestal kies ik voor bosbessen en frambozen omdat deze klein zijn en daarom ook niet meer bevroren als je ze eet). Daarbij doe ik een eetlepel gebroken lijnzaad en soms nog wat kaneel. Als laatste vanille yoghurt erbij & alles goed doorroeren (anders heb je soms nog klonten havermout, niet lekker..). Maar op deze manier is havermout ook superlekker!

 44. juni 1, 2013 / 15:45

  Lijkt me wel lekker :) Ga dit zeker eens proberen!

 45. juni 2, 2013 / 10:33

  Oh ik ben de laatste tijd ook helemaal van de havermout.
  Omdat ik voor veel fruit soorten allergisch ben eet ik het meestal
  Met bosbessen en aardbeien. Dan nog een beetje lijnzaad erdoor en smullen
  maar.

 46. juni 3, 2013 / 08:33

  Ik heb het 1 x gemaakt en vond het niet lekker. Eet jij het koud of warm? Misschien moet ik het nog eens proberen :)
  Gr. Julie

 47. juni 4, 2013 / 21:21

  Ik ben fan! Ik eet het meestal met soyamelk,appel, kaneel en nootjes. Mijn favoriet, erg lekker én voedzaam!

 48. juni 10, 2013 / 08:41

  Ik ga deze zeker eens proberen! Heb 3 weken terug havermout in huis gehaald maar nog steeds niet geprobeerd.. Waar kan ik (goedkoop) gojibessen halen? Weet iemand dat?