RUN BABY RUN: Dam-tot-Damloop 2015 voor dance4life

 photo d4l_damtotdam.jpg

Aanstaande zondag is het zover, de Dam-tot-Damloop, een van de populairste (zo niet het populairste) Nederlandse hardloopevenement van het jaar. Ik heb de wedstrijd nog nooit gelopen, omdat er altijd wel iets is. Afgelopen jaren was de Vredesloop in Den Haag altijd precies de dag voor de Damloop en aangezien die Vredesloop zo ongeveer in mijn straat van start gaat, was de keuze makkelijk. Dit jaar is het precies een week voor de Berlijn Marathon en het lijkt mij niet zo’n heel goed idee om me een week daarvoor nog even voor de volle 100% te geven 10 mijl lang. Maar toen ik dat tegen dance4life vertelde toen ze me vroegen voor hun team, kreeg ik meteen een goed idee… misschien heb ik nog wel een paar bloglezeressen die heel graag de Damloop willen lopen en geen startbewijs hebben?

En dat vond dance4life ook een goed idee. Ze hebben door blessures van deelnemers nog een aantal startbewijzen over en deze startbewijzen mag ik aan een aantal van jullie geven. Wat je daarvoor moet doen? Vertel mij waarom jij graag de Damloop voor dance4life wil lopen en wellicht loop jij aanstaande zondag de Damloop in het team van dance4life.

Zelf liep ik in 2013 de New York Marathon voor dance4life, dankzij jullie haalde ik bijna 9000 euro op. Dit is een eh… klein beetje verlaat bedankje voor jullie ;-).

Het is wellicht wat kortdag, maar misschien ben jij wel getraind en heb je wel zin om zondag die Damloop te lopen. Voor hardlopers is de damloop eigenlijk wel een loop voor je bucketlist. Reageer VOOR aanstaande vrijdag met je naam en e-mailadres en hou vervolgens goed je mail in de gaten. Ik stuur je een mailtje als je een startbewijs gewonnen hebt met daarin de informatie hoe je aan je startbewijs kunt komen voor de wedstrijd.

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. september 14, 2015 / 18:59

  Dit is een gave actie. Als ik het lef had was ik voor de 16,1 km gegaan.
  Ik hoop dat je er iemand anders heel blij mee kunt maken want het lijkt mij een toffe uitdaging.

 2. Sintha
  september 14, 2015 / 19:18

  Ik wilde graag meedoen maar had mijzelf niet ingeschreven omdat ik dacht dat ik moest werken.. Achteraf blijk ik toch vrij te zijn! Ik ga direct een mailtje sturen, wellicht wil mijn vriend ook wel meedoen :) voor mij in ieder geval een prima “training” voor de Amsterdam Marathon 18 oktober!

 3. Rosa
  september 14, 2015 / 20:06

  Ik kan dit jaar ook niet lopen jammer genoeg.
  Heb wel een startbewijs maar je raakt hem aan de straatstenen nog niet kwijt :(

  • Marielle
   september 15, 2015 / 14:33

   Hier ook, helaas geblesseerd maar nog niemand blij kunnen maken met mijn startbewijs :(

 4. september 14, 2015 / 20:10

  Ik doe niet meer, maar..wat tof dat je wat startbewijzen weg mag geven, ik weet zeker dat je hier wat lezers erg blij mee kan maken :-)!

 5. Angela
  september 14, 2015 / 20:26

  Hey Annemerel, wat een super leuke actie! Ik heb mij 3 maanden geleden ingeschreven voor de marathon van Amsterdam (half oktober) en ik wil als voorbereiding super graag de dam tot Damloop doen om aan de stad te wennen en natuurlijk deze hele ervaring mee te maken! Ben super enthousiast in ieder geval over deze winactie!

 6. Nicole
  september 14, 2015 / 22:29

  Wat een ontzettend leuke actie!! Ik zou graag mee willen doen! Heb in de virtuele wachtrij gestaan, maar toen ik bijna aan beurt was, was alles uitverkocht. Het lijkt me een grote eer om voor dance 4 life te mogen lopen. Een superorganisatie, waar ik met trots voor wil lopen!

 7. Geerieke Kiewiet
  september 15, 2015 / 06:05

  Ja, ik wil graag de Dam tot Damloop lopen voor dance4life!! Mijn beloofde startbewijs gaat niet door en mijn race maatje rent hem wel voor dance4life. Deze kans komt als geroepen!!

 8. september 15, 2015 / 09:17

  Aaah wat supertof dat je een startbewijzen voor de Dam tot Dam weg mag geven. Nu had ik gewenst dat ik iets harder had getraind haha ;-) Ik had mijzelf dit jaar er niet op ingesteld vandaar dat ik iets in heb gehouden. Ik gun hem dan ook iemand die hem zeker weten gaat uitrennen, maar vind het gebaar echt tof.

 9. Fleur
  september 15, 2015 / 09:31

  Hoi Annemerel, Leuk dat je iets schrijft over de dam tot damloop.
  Leuke actie maar het is mij indertijd gelukt om zelf in te schrijven.
  Sinds mei ben ik aan het trainen. Ik hoop dat ik er nu klaar voor ben.
  Ik start pas om 15 uur, heb je ontbijt/lunchadvies voor me?
  Groetjes, Fleur

  • Annemerel
   Auteur
   september 15, 2015 / 11:13

   Tussen 12.00u en 12.30u een paar pannenkoeken (met jam bijvoorbeeld) en dan een uurtje van te voren nog een banaan! SUCCES!

   • Fleur
    september 15, 2015 / 12:43

    Dankje! Ik ben gek op pannenkoeken. Heerlijk, goed idee. :)

 10. Ilse
  september 15, 2015 / 11:20

  Erg leuk dat jij je lezeressen dit aanbied alleen sla ik het af omdat ik er helaas niet goed genoeg getraind voor ben.

 11. Caroline
  september 15, 2015 / 15:28

  Hoi Annemerel!

  Mijn zus wees me op je blog en dat je nog startbewijzen weggeeft voor de Dam tot Damloop. In 2014 heb ik de 10KM in de Run for KiKa gelopen en daarmee een mooi bedrag opgehaald voor de strijd tegen kinderkanker. Sinds kort loop ik 15 km en heb me eigenlijk nog niet in durven schrijven voor een wedstrijd van deze afstand. Ik merkte dat alle lopers die voor het goede doel rennen elkaar onwijs veel kracht geven en elkaar ondersteunen tijdens een wedstrijd. (Zo ook tijdens de KiKa Run). Het lijkt me heel mooi om deel van uit te kunnen maken van het Dance4Life team! En wens bij dezen alle lopers alvast succes! Liefs Caroline

 12. Fenna
  september 15, 2015 / 18:08

  Hi Annemerel,

  Leuke actie! Ik loop de 27e mijn eerste halve marathon en de damloop zou eigenlijk perfect in mijn trainingsschema passen! Ik liep ‘m al eens eerder in 2013, maar toen ongetraind. Nu ben ik beter voorbereid en lijkt dit me een mooie kans om mijn tijd te verbeteren!

 13. september 15, 2015 / 20:57

  Hey Annemerel,

  Succes zondag bij de Dam tot Damloop! Ik ga voor een verbetering van mijn PR van 1.17 :)

  Good luck voor iedereen.

 14. Wilma
  september 17, 2015 / 10:32

  Dear Annemerel,

  I’m a German fan of yours and would be honored to get the chance to run as a part of the dance4life team. I’ve been following your blog for quite some time now and even read about yor running the NYC Marathon with them. I’d be proud to participate as their “German embassador”, raising awareness that running unites so many nationalities for good reasons! Me as a German running in the NL fits the idea of you as a Dutch running in Germany that weekend so well :)

  Good luck with your participation in the Berlin Marathon, I’ll keep my fingers crossed for you to run a PB!