DIARY: 192

 photo Recently Updated83.jpg

Maandag
Ok… hier was ik dus al bang voor… afgelopen week leken de dagen allemaal ontzettend veel op elkaar. Het is nu zondagavond en ik probeer na te denken wat ik maandag deed. Ik denk en ik denk… en ik herinner me alleen dat ik twee hoofdstukken van mijn boek herschreven heb, wraps gemaakt heb en op mijn Nike+ account zie ik dat ik zes kilometer heb hardgelopen. Het was de eerste dag dat het droog was, maar erg lekker was het weer ook niet. Maakt niet uit, ik ben hier niet voor het weer, ik ben hier voor mijn boek en om te lopen.

Dinsdag
Ook dinsdag is een klein beetje een vlek. Oeps. Ik heb sowieso weer een hoofdstuk voor mijn boek herschreven, dat weet ik zeker, maar wat ik verder gedaan heb? Vier kilometer hardgelopen zegt Nike+ OH en Modern Family gekeken met Duitse ondertiteling omdat ik hier in Oostenrijk ook de Oostenrijkse Netflix heb. Natuurlijk kan ik ook de Amerikaanse Netflix kijken via een VPN-server, maar op de Amerikaanse Netflix staat dus helemaal geen Modern Family. En dit is eigenlijk wel heel goed voor mijn Duits!

Woensdag
Ja, dit weet ik nog! Op woensdag liep ik elf kilometer hard. Niet mijn standaard rondje, maar in Zell am See, samen met een vriend die hier in de buurt woont. We lopen een rondje om het meer, wat precies elf kilometer is. En wow, het is zo mooi! Hardlopen verveelt nog steeds niet in Oostenrijk. Na het lopen eten we taart (verdiend!) en daarna is het tijd om weer aan het werk te gaan. Naast mijn boek moet ik hier toch ook nog een aantal dingetjes voor Metro doen én ik moet mijn reis naar Berlijn nog boeken. Want oeps… dat heb ik dus nog helemaal niet gedaan. Ik moet nog een hotel en ik moet nog vervoer, ik laat dat soort dingen altijd tot het laatste moment wachten. Niet slim, want dan is alles lekker duur. Uiteindelijk boek ik een hotel dat ik nog gratis kan annuleren (hou ik van) en boek ik treintickets, die ik helaas niet gratis kan annuleren (anders moest ik 90 euro meer betalen, dat ging me een klein beetje ver). Maar hé, ik heb nu in ieder geval mijn reis naar Berlijn geboekt.

Donderdag
Donderdag, donderdag, donderdag… wat deed ik donderdag? Schrijven? Ja. Modern Family kijken? Ja. Hardlopen? Nee. Kijk… ik kreeg dus een tijdje terug het advies na mijn inspanningstest om vooral ook rust te nemen. Hier neem ik echt rust. Ik schrijf, ik eet, ik loop soms (maar korte stukjes) en ik ontspan. En dat is helemaal niet zo lastig in deze mooie omgeving.

Vrijdag
Het is vandaag echt heerlijk weer en ik werk dus lekker vanaf het balkon. Ik zit nu bij Gästehaus Osterthor, net iets buiten Maria Alm en het is hier onwijs relaxt. Gastvrouw Kaat is vrouw naar mijn hart (ze houdt niet van kaas, kan heerlijk koken en loopt hard!) en haar zoontje Jof is de meest gezellige en leuke 10-jarige ooit. Ik voel me hier dus ook absoluut niet alleen. Niet dat ik daar bang voor was, maar het is dus ook niet zo.

Zaterdag
Na een rondje hardlopen van tien kilometer maak ik een video voor Milka tussen de koeien hier. Dan is het natuurlijk tijd om die video te editten en dat doe ik lekker in de schaduw op een loungebank in de tuin hier. Not complaining. Nog een beetje schrijven aan mijn boek en dan is het tijd om naar mijn aller eerste voetbalwedstrijd ooit te gaan, samen met Kaat en Jof. De keeper is de vriend waar ik woensdag mee heb hardgelopen, dus ik ben zeker partijdig. Ze spelen 1-1, maar als ze die penalty niet tegen hadden gehad, dan hadden ze zeker gewonnen. ’s Avonds eten we pizza en kijken we een film en ik duik  al vroeg mijn bed in, want je weet… het staat hier in het teken van rust.

Zondag
Vandaag begon ik mijn dag met twee rondjes hardlopen langs de golfbaan, samen met Kaat. Het was ontzettend lekker weer, elf graden maar zonnig en met super veel zuurstof in de lucht. Oooooh zo zou ik altijd mijn rondjes willen lopen. De rest van de dag werk ik aan mijn boek en een klein beetje aan Metro, maar wel lekker buiten, want het is weer heerlijk weer! Ik bedoel, kijk naar mijn foto’s… ik hoop dat jullie begrijpen waarom ik zo graag hier in Oostenrijk ben. Gewoon de geur die hier hangt, daar ontspan ik al van… Het is alleen een beetje jammer dat er nog niet geskied kan worden, maar dat komt over een paar maanden hopelijk wel weer!

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. september 14, 2015 / 12:06

  Zucht wat ziet het er prachtig uit daar! Ik zou daar ook wel een keer willen lopen :)

 2. september 14, 2015 / 12:09

  Geweldig dat je het allemaal niet meer zo goed weet, volgens mij zit jij daar helemaal goed!

  Leuke diary weer. Berlijn komt eraan, net als jouw boek en ik ernaar uit!

 3. Ansofie
  september 14, 2015 / 12:10

  Wat heerlijk zeg, geniet ervan! Zal je lichaam en mind goed doen :)

 4. september 14, 2015 / 12:57

  Oeh! Wat een heerlijke beelden!

 5. september 14, 2015 / 13:23

  Wat klinkt dat ontzettend relaxed! En wat ziet Oostenrijk er prachtig uit!

 6. Krista
  september 14, 2015 / 14:49

  Die reis hoef je toch niet te annuleren ;)

 7. Aukje
  september 14, 2015 / 15:06

  Ik stap nu in m’n auto en hoop dat Kaat nog een plekje vrij heeft, wat klinkt dit heerlijk en alleen maar liefde voor Oostenrijk. Zo benieuwd naar je boek!

 8. Vera
  september 14, 2015 / 15:16

  Ik ben niet super bekend met Oostenrijk, maar ruik de frisse berglucht al bijna door m’n scherm heen. Wat heeerlijk!

 9. september 14, 2015 / 16:24

  Wauw, wat ziet het er daar toch mooi uit. Ik zou ook super graag een tijdje in het buitenland willen zitten om bijv. keihard te werken aan m’n blog of om gewoon tot rust te komen. Heel fijn lijkt me dat. Succes nog met trainen en het herschrijven!

 10. september 14, 2015 / 17:50

  Eigenlijk alleen maar goed als je niet meer precies weet welke dat wat was. Je zit daar inderdaad om te lopen en aan je boek te werken ;)

 11. september 14, 2015 / 17:54

  Het lijkt me ook heel fijn om op zo’n plek een tijdje tot rust te komen! En voor schrijven is het natuurlijk helemaal ideaal :)

 12. september 14, 2015 / 18:46

  Klinkt alsof je je goed vermaakt daar, misschien moet ik ook eens een schrijfvakantie gaan inlassen. Denk dat ik superveel gedaan ga krijgen!

 13. Suuz
  september 14, 2015 / 19:44

  `wat een fijn weekje, en wat ontzettend goed dat je daarvoor lekker naar een plek gaat waar je je happy voelt!! beter kan niet!

 14. september 14, 2015 / 20:28

  Wat een vervelend leven daar in Oostenrijk zeg haha..Klinkt of je naast al het nodige werk toch flink aan het genieten bent :-)!

 15. Marianne
  september 14, 2015 / 23:36

  Klinkt heerlijk, en fijn dat je ook in Oostenrijk vrienden (en hardloopmaatjes) hebt!

 16. september 15, 2015 / 08:25

  Ik ben dus gewoon nog nooit in Oostenrijk geweest, maar het ziet er echt heel bijzonder uit op je foto’s – zo ontzettend ‘rustig’! Ik kan begrijpen dat je alle dagen door elkaar haalt haha, misschien toch per dag schrijven. Geniet er nog even van!

 17. Ilse
  september 15, 2015 / 11:18

  Heerlijke week zo en mag ik niet langs komen?