RUN BABY RUN: Curing the iPod problem with Bose SIE2i

Photobucket


Photobucket
Photobucket

Vaak krijg ik de vraag, Annemerel, hoe doe jij dat met je iPod als je gaat hardlopen. Houd je hem in je hand, of koop je er een hoesje voor?!

Nou daar kan ik erg makkelijk in zijn, ik neem vrijwel nooit mijn iPhone mee als ik ga hardlopen. Ik heb een iPod Shuffle die ik op mijn kleding vast klip, mijn Nike SportWatch houdt mijn hardloopstatistieken bij. Als ik wel mijn iPhone meeneem tijdens het rennen, dan houd ik die meestal in mijn hand. Niet alleen zijn er voor de iPhone 5 nog weinig (geen?) armbanden op de markt, ik ben niet zo’n fan van een armband om mijn arm.

Een andere muziek-gerelateerde vraag die ik vaak krijg: “Annemerel, hoe blijven die iPodoortjes bij jou in je oren zitten.”. Het antwoord daar op is zo mogelijk nog gemakkelijker. “Niet”. Loop ik als het vrijwel windstil is, dan gaat het redelijk. Ik heb wat dat betreft nog wel makkelijke oren. Maar als ik door de duinen loop, dan staat er vrijwel altijd wind. En als het dan ook nog eens gaat regenen, dan loop ik echt met mijn handen op mijn oren om die iPodoortjes maar in mijn oren te houden.

Bose is hiervoor met een oplossing op de markt gekomen. De Bose SIE2i sport headphones beloven de fantastische Bose muziekkwaliteit, zijn zweet- en regenbestendig en zouden perfect in het oor moeten zitten. Daarnaast worden ze geleverd met een exclusieve Reebok armband (waar de iPhone 5 ook in past!) en een systeem waarmee je je iPhone of iPod vanaf de oortjes makkelijk kunt bedienen.

Dat moest ik, zeker met de herfstomstandigheden, even testen natuurlijk.

Het moment dat ik de Bose Headphones in mijn oren deed had ik het idee dat dit niet goed zou gaan komen. Dit zat toch niet goed? Hoe lang zou dit blijven zitten?! Nou lang kan ik je vertellen. Het bleek slechts een gevoel dat ontstond doordat de oordopjes zijn uitgerust met het Bose-Stayhear systeem. Deze worden meegeleverd in de formaten small, medium en large en passen zich heel erg goed aan je oor aan. Ik heb geprobeerd te headbangen, ik heb een handstand gemaakt, maar die dopjes waren met geen mogelijkheid uit mijn oren te krijgen zonder mijn handen te gebruiken. Dat is alvast een hele grote plus.

Daarnaast… dat geluid! Ik luister al zo’n acht jaar naar het geluid dat er uit mijn iPodoordopjes komt en ik ben gewend geraakt aan het geluid. In het verleden heb ik Sennheiser oordopjes gebruikt (van mijn vader, en natuurlijk gesloopt, want zo ben ik…). Mijn vader is veel met geluidsinstallaties bezig, ikzelf denk dan “Man, het klinkt toch allemaal hetzelfde?”. Nou, nu heb ik met eigen oren kunnen ervaren dat dat dus niet het geval is. Het geluid dat uit de Bose SIE2i headphones komt is veel voller en dieper.

Ik ben dus erg blij met de Headphones van Bose en kan ze iedere hardloper aanbevelen. Het is wel even een investering. De Bose SIE2i, geschikt voor alle Apple apparaten kost 149,95 en wordt geleverd in groen of oranje. Ben jij in het bezit van een mediaplayer van een ander merk, kies dan voor de Bose SIE2. Deze hoofdtelefoon wordt alleen in het groen geleverd en kost 119,95. Kijk voor meer informatie over de Bose Sport Headphones op de officiële website van Bose.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

29 Reacties

 1. november 9, 2012 / 12:04

  Prijzige dingetjes, maar zoiets is écht handy! Move over irritante oordopjes, zo blijven ze gewoon zitten. Ik weet nog dat ik hard liep en ondertussen steeds aan mijn oordopjes zat, op een moment plakte ik ze maar vast met plakband. Sloeg nergens op en was hopeloos lol.

 2. november 9, 2012 / 12:18

  Bose blijft kampioen voor mij in goed geluid! Maar ze zijn voor mij iets te duur! Ik heb zelf andere die je oren ook niet verlaten met hardlopen, wielrennen of gewoon dagelijks gebruik! Wel zien ze er minder mooi uit natuurlijk! en geluid is wat minder.

 3. november 9, 2012 / 12:33

  Pfoei, best duur maar klinkt goed!
  Fijne tip, thanks!

 4. november 9, 2012 / 12:37

  Dat is behoorlijk prijzig… Ik heb gewoon de iPod oortjes en dat gaat tot nu toe goed

 5. november 9, 2012 / 12:39

  Handig! Ik heb van die in-ear oortjes, die blijven bij mij ook echt prima zitten. Af en toen een keertje aanduwen vind ik niet zo erg! Deze zijn wel echt verschrikkelijk duur joh! Wel handig dat je je iPhone of iPod in dat ding aan je arm kan doen :)

 6. november 9, 2012 / 12:41

  Bij zoiets zou ik echt bang zijn dat ze kapot gaan :P Maar het ziet er wel super handig uit!
  Ik ben zelf niet zo’n hardloper, alleen vroeger heeeel veel gedaan. Maar nog nooit met muziek in mijn oren, haha :P

 7. november 9, 2012 / 12:48

  Haha bij mij blijven die gewone oortjes ook alleen in m’n oren als ik doodstil zit. Had ze vroeger een keer meegenomen met hardlopen, maar dat was dus no succes!

 8. november 9, 2012 / 13:05

  Bose is echt super alleen ze zijn wel heel erg duur.
  Ik heb een headset van Nike die achter je hoofd vast zit, die is ook heel handig

 9. november 9, 2012 / 13:24

  Haha als ik ga hardlopen met muziek ben ik de helft van de tijd bezig met die oortjes in m’n oren stoppen … Niet heel erg praktisch dus. Logisch dat ze zo duur zijn, wel jammer want nu moet ik maar half oortjes in m’n oor stoppend blijven hardlopen haha.

 10. november 9, 2012 / 13:32

  Oei, wat een dure oortjes! Ik heb gelukkig geen last van oortjes die uit mijn oren floepen. :)

 11. november 9, 2012 / 13:55

  lijkt me echt super handig en te gek, maar 150 euro vind ik wel echt te duur.

 12. Manon
  november 9, 2012 / 13:57

  Zelf gebruik ik al jaren oortjes van Philips (speciaal bedoeld voor sporten). Ze blijven altijd goed zitten, geluid vind ik ook goed en het grootste voordeel: ze zijn een stuk betaalbaarder! Ik weet dat de dixons ze in ieder geval heeft, dus wellicht een tip voor andere hardloopsters ;)

 13. Ilse
  november 9, 2012 / 14:19

  Ze zijn prijzig maar wel erg handig.

 14. november 9, 2012 / 14:29

  Klinkt goed!

 15. november 9, 2012 / 14:54

  de nieuwe apple oordopjes die bij mijn iphone5 zaten, zitten bij mij perfect!
  echt een superverbetering…

  vind deze wel heel erg prijzig hoor…..

 16. november 9, 2012 / 15:08

  Klinkt goed, wel wat prijzig maar dan heb je wel wat!

 17. november 9, 2012 / 15:43

  Yay, weer een goede uitvinding! Die blauwe maandag dat ik hardliep met muziek heb ik uiteindelijk ook niks gehoord, oortjes bleven niet hangen en mp3 ging in m’n zak op doorspoelen lol. Toen dacht ik nou dan gewoon zoals altijd zonder muziek.

 18. november 9, 2012 / 15:45

  Ik heb speciale oortjes van Nike. Zijn waterdicht en blijven echt super goed zitten.
  Die van Bose zijn erg mooi, maar erg prijzig!! Ik denk dat het geluid wel super mooi is…
  Beter dan mijn bij mijn Nike oortjes!
  En je draagt ze denk ik niet alleen voor het hardlopen maar ook in het OV etc!

  X Charlot

 19. Rebella
  november 9, 2012 / 15:52

  Heb je die oortjes als sponsoring gekregen of kwam Sinterklaas vroeg dit jaar?

 20. november 9, 2012 / 16:34

  Ik heb zelf geen last van oortjes die uitvallen gelukkig! Maar Bose heeft wel echt een goede geluidskwaliteit.

 21. november 9, 2012 / 17:06

  Lijken me erg fijn, jammer dat ze zo duur zijn.

 22. Julia
  november 9, 2012 / 17:13

  Wow klinkt handig, alleen ik vind het wel duur! En eigenlijk heb ik nooit echt problemen met mijn oortjes tijdens het hardlopen. Maar de kwaliteit van het geluid zal bij Bose vast een stuk beter zijn!

 23. november 9, 2012 / 17:15

  Ik gebruik nog steeds de iPhone-oortjes die er standaard bij zaten en mijn iPhone gaat in mijn hand. Ben toch het type dat oortjes van 150 euro kwijt raakt haha.

 24. november 9, 2012 / 18:19

  Wow, super prijzig…

  Liefs, Mariette

 25. november 9, 2012 / 19:25

  Wauw, dat klinkt echt supergoed voor runners like you :D! Maar sowieso voor sporters!

 26. november 9, 2012 / 20:23

  Ik heb de normaale Bose IE2 gehoord, die lijken veel op de SIE2l en die vond ik helemaal niks. Ze blijven wel goed zitten maar het geluid vind ik slecht en de oordjes sluiten ook niet goed je oor af! Als je dan toch bereid bent om zoon bedrag uit te geven zou ik eerder voor de Shure 315 gaan.

  Groetjes.

 27. Karima
  november 10, 2012 / 12:14

  Een hebbedingetje! Alleen wel prijzig :-(

 28. Martina
  november 24, 2012 / 00:59

  Hm, dat is wel een idee, die oordopjes. Ze zijn mij alleen iets te duur, aangezien ik oordopjes nogal snel gesloopt heb… Hoofdband helpt voor mij ook al aardig.

  En trouwens, je ziet er op die foto heel mooi uit! Maar even een vraagje… Wat vind je van sporten met make-up op?