RUN BABY RUN: Best of 2014

 photo RecentlyUpdated306.jpg
Vorig jaar had ik een duidelijk hoogtepunt van mijn hardloopjaar, het finishen van de New York Marathon in 4.05.35 was voor mij zo mooi, dat de foto van de finish op dit moment nog steeds de achtergrond van mijn iPhone is. Dit jaar verliep de Marathon van New York iets minder vlekkeloos en ook de marathon van Rotterdam was geen hoogtepunt. Met de drie Nike We Own The Night wedstrijden was allemaal wel wat mis. In Londen had ik een vette blessure en liep ik met mijn kiezen op elkaar, in Milaan liep ik nog langzamer dan in Londen en had ik afschuwelijke dorst en in Amsterdam had ik ook al zo’n dorst en liep ik net boven de 50 minuten en was ik dus drie minuten langzamer dan een jaar eerder. Als je al die negativiteit zo op een rijtje zet ga je je bijna afvragen waarom ik überhaupt nog loop… De reden is vrij simpel, zo erg was het niet… Ik neem je een vogelvlucht mee door mijn mooiste hardloopmomenten van 2014 (en dat zijn dus niet alleen maar PR’s).

 photo Desktop700.jpg

Begin maart liep ik op één dag drie hardloopwedstrijden tijdens de CPC. De 5 kilometer, de 10 kilometer en de halve marathon. Het is niet iets dat ik volgend jaar weer ga doen, die laatste afstand was namelijk heel erg heftig, maar wat was ik blij toen ik alle drie die medailles om mijn nek had hangen. En wat was het leuk om door MIJN stad te rennen. de CPC is mijn favoriete hardloopevenement ieder jaar.

 photo Desktop701.jpg

Al sinds mijn geboorte ga ik ieder jaar naar Serfaus, maar ik had er nog nooit hardgelopen. Daar kwam eind maart verandering in, toen ik op persreis was en van Fiss naar Serfaus en weer terug liep. Niet alleen op vrijdagmiddag, maar ook op zaterdagmiddag én op zondagochtend om zeven uur na slechts drie uur slaap en in de vette sneeuw, helemaal alleen. Ik heb de afstand geen enkele keer gemeten en weet niet hoe hard ik gelopen heb, normaal doe ik dat écht niet, maar toen was het heerlijk.

De Rotterdam Marathon was een PR, hoe ik hem gelopen heb is niet netjes (veel gewandeld), maar het is en blijft een PR en het moment dat ik langs mijn ouders en zusje liep op 27 kilometer was heel erg mooi. En hé, PR = PR.

 photo Desktop702.jpg

Met mijn verjaardag vloog ik met mijn zusje richting Londen om daar de We Own The Night te lopen. Ik had zoveel pijn aan mijn knie, kon de hele dag niet lopen, maar tijdens die 10K ging het wel OK. Ik voelde mijn knie, ik moest af en toe op mijn kiezen bijten, maar het ging. Ik luisterde 10 kilometer lang naar A Sky Full of Stars van Coldplay en ik kon een soort van rennen. Mijn zusje finishte ruim twee minuten sneller dan ik (en ik was super trots!!!) en Athena liep een super vet PR en erna aten we de lekkerste pizza ooit en het was gewoon een hele fijne avond!

 photo Desktop702.jpg

Eind mei vloog ik naar Milaan met de Girls Love 2 Run Crew om daar deel te nemen aan de We Own The Night run. Ik ben mezelf tijdens die run keihard tegengekomen doordat ik veel te hard van start ging en al na drie kilometer instortte. Ik heb gevloekt tijdens die run, dat wil je niet weten. Maar vanaf kilometer vijf sleepten Francien en ik elkaar door de wedstrijd heen en we finishten hand in hand. Mooie herinneringen aan die wedstrijd.

Toen ik van de zomer een paar maanden thuis woonde rende ik weer op de plek waar ik mijn hardloopcarrière gestart ben, in de duinen tussen Monster en ’s Gravenzande. Vaak alleen, maar regelmatig ook met mijn vader. Normaal rende ik altijd ’s ochtends, maar toen rende ik vooral vaak ’s avonds. Heerlijk om de zon in het water te zien zakken. Pffffft, ik was helemaal OK met de winter, maar nu mis ik de zomer toch wel hoor!


In juli liep ik met mijn vader meerdere malen ’s ochtends de berg op en af in Toscane, dat leverde niet alleen mooie plaatjes op, dat was ook een fijn bonding-moment met mijn vader. Daarnaast liep ik ook in mijn eentje langs het Gardameer, ik heb daar inmiddels al zo vaak gelopen dat ik de weg bijna net zo goed ken als thuis. Maar dat maakt het er niet minder leuk op.


Tijdens de Vredesloop in Den Haag liep ik onverwachts een PR op de 10 kilometer. Ik was weken geblesseerd geweest en had eigenlijk niet op snelle afstanden getraind, maar was volop in training voor de marathon, toch scherpte ik mijn PR met enkele tientallen seconden aan. 47.30 staat ‘ie nu op!

Half oktober liep ik in zeven dagen tijd 100 kilometer. Wow! Op maandag liep ik 10 kilometer, op woensdag liep ik een tempoloop van 20 kilometer, toen op vrijdag liep ik 35 kilometer om de week af te sluiten met een 10 kilometer tijdens een hardloopwedstrijd voor het goede doel samen met Laura. Het was vermoeiend, maar tegelijkertijd kreeg ik zoveel energie van al dat rennen.

Op 2 november liep ik de New York City Marathon en leerde ik in 4 uur en 16 minuten mezelf héél goed kennen. Ik ben bijna flauwgevallen, ik was diep teleurgesteld in mijn eigen kunnen, maar ik ben een stuk wijzer over de finish gekomen.

Dit was mijn hardloopjaar, hoe was jouw hardloopjaar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Donna
  december 31, 2014 / 17:20

  Zo te zien was dit een heel mooi hardloopjaar voor jou!

  Ik heb in totaal 610 kilometer, liep een PR op de 5k in 25:24. Heb in Tunesië en in Turkije langs het strand hardgelopen, daarnaast heb ik meegedaan aan de Ajax Foundation Run. Afgelopen woensdag liep ik een intervaltraining van maar liefst 11 kilometer, ik had nog nooit verder dan 9 kilometer gelopen. Dat zorgt er voor dat ik een PR op de 10k liep: 01:14:57. Een mooie eerste tijd om in 2015 bij te schaven.

  Op naar een nieuw hardloopjaar! :)

  • Donna
   december 31, 2014 / 17:32

   In totaal 610 kilometer gelopen moest het natuurlijk zijn ;)

 2. december 31, 2014 / 17:35

  Wauw wat een hardloopverhaal! Je heb flink wat kilometers gemaakt! Mijn hardloopjaar was behoorlijk goed. Ik liep in Abu Dhabi op het formule 1 circuit. En geïnspireerd door jouw New York marathon van vorig jaar liep ik samen met een vriendin de Dam tot Dam voor de Hartstichting. Het was mijn verste afstand ooit en voorlopig vind ik het wel best, al wil ik stiekem im 2015 de halve gaan lopen.

 3. Ilse
  december 31, 2014 / 18:06

  In mijn hardloopjaar zitten aardig wat minder kilometers maar dat komt omdat ik in februari ben begonnen met hardlopen en toen in Mei meegedaan met de Ladiesrun in Groningen en tijdens de zomervakantie ook genoeg gelopen en mijn hoogste aantal km bereikt namelijk de 8!
  Na de zomervakantie ging het alleen maar naar beneden omdat ik verhuisd was en met een nieuwe opleiding begon. Dat ging van soms lopen naar een aantal weken niet lopen.
  In 2015 wil ik weer meer gaan hardlopen en sowieso 10 km kunnen lopen en dan meedoen met We Own The Night van Amsterdam of Londen..

 4. Mandy
  december 31, 2014 / 18:31

  Mijn hardloopjaar is er een om snel te vergeten. Na een paar wedstrijden zonder PR in het begin van het jaar en een 10 km hindernissenloop ben ik geblesseerd geraakt en dat ben ik nu nog steeds. Hopelijk wordt met hulp van de fysio en running therapeut 2015 een beter jaar. Look on the bright side: veel slechter kan het toch niet worden?

 5. december 31, 2014 / 18:46

  Min hardloopjaar was beter dan andere jaren, aangezien ik nu ging proberen om iedere maandag 5k te lopen. Ik hoef niet persee verder, maar wil de 5k gewoon lekker lopen. Mijn PR ligt volgens mij tussen de 20-25 minuten, maar meestal ren ik op mijn gemakje en doe ik er 30min over. Ik heb wel met twee wedstrijdjes meegedaan en dat smaakte naar meer. Heel leuk om mee te maken! Ik geniet wel van jouw verhalen iedere keer, maar ik hou het lekker bij de 5k.

 6. december 31, 2014 / 19:02

  Ondanks de domper in NYC toch een mooi hardloopjaar waar je weer met trots op terug kan kijken! Ben benieuwd wat 2015 je allemaal gaat brengen. Ik wens je alvast het aller beste!

 7. Charlotte
  december 31, 2014 / 19:20

  Super om dit zo bij elkaar te zien. Door jou te volgen en jouw verhalen te lezen ben ik begin dit jaar ook begonnen met hardlopen. Door mijn nieuwe baan, universiteit en winter combi heb ik de laatste weken niet hardgelopen, maar in het nieuwe jaar ga ik zeker weer verder!

 8. Marleen
  december 31, 2014 / 21:04

  Dit was zeker een mooi hardloopjaar voor je! Ik heb dit jaar ook mijn eerste twee wedstrijdjes gelopen, ik vond het zo eng maar zo leuk! Ik hoop volgend jaar een keer de 10 KM aan te kunnen tikken, maar eerst die basisconditie weer opkrikken (heb 2 maanden amper wat kunnen doen aan beweging)

  Enne, die marathon van New York (of een andere, maakt niet uit) in 2015 ga je gewoon rocken!

 9. januari 1, 2015 / 14:56

  Mooi overzicht van jouw hardloopjaar! Ik liep dit jaar voor het eerst 10 kilometer en wil tegen 31 december 2015 zeker een halve marathon kunnen lopen. Ik wens je in 2015 (en eigenlijk voor de rest van je leven) heel veel mooie hardloopmomenten en ook ontzettend veel plezier tijdens je runs.

 10. januari 2, 2015 / 09:23

  Het was een mooi hardloopjaar! Ik heb mijn eerste halve marathon gelopen, en op het laatst (op tweede Kerstdag) mijn pr op 5 km verbeterd met een minuut! Op naar een nog mooier 2015.

 11. Lara
  januari 2, 2015 / 12:52

  Wat leuk om te zien, wat heb je veel wedstrijden gelopen!

  Voor mij was dit m’n eerste echte hardloopjaar, al was het wel met wat pauzes waarin ik niet zo gemotiveerd was.. Ik liep m’n eerste wedstrijden (10km van Rotterdam en de 10km ladiesrun in Rotterdam) en deed mee aan een colorrun. Ik liep in totaal 322 km waarvan 70 tijdens #DOcember. In deze laatste maand ook voor het eerst verder dan 10km gelopen, m’n verst is nu 12. :) Ben echt blij dat ik eindelijk heb doorgezet met hardlopen en wil ik 2015 sowieso meedoen aan een halve marathon!

 12. anniek moerman
  januari 2, 2015 / 15:40

  Hee Annemerel,

  Mijn naam is Anniek en ik ben 16 jaar oud. Ik las dat jij mee hebt gedaan aan de marathon voor dance 4 life om geld in te zamelen voor de reis. Aanstaande zomer ga ik naar Zambia om daar een school op te bouwen en ik ben bezig met inzamelingsacties. Ik ben zelf ook gek op sport en hardlopen, en zou willen vragen of je misschien nog wat ideeën hebt voor mij.

  ik hoop dat je me verder kunt helpen!

  groetjes anniek

 13. januari 4, 2015 / 20:24

  Ah WOTN London, brings back good memories. Dit jaar zeker weer!