HAPPY 2015!

 photo Untitled-1.jpg
HAPPY 2015 !!!!!!!!!! Ik hoop dat je het goed gevierd hebt. Of ik het goed gevierd heb? Ik heb lang getwijfeld, had allerlei spannende plannen, maar ging uiteindelijk toch voor hetgeen waar ik het meest zin in had.. Gezellig eten met mijn ouders en zusje, sjoelen, dansen en om half twee naar bed. Ik heb nog 365 dagen om spannende avonden te beleven in 2015. Ik doe dat liever op een avond dat er niet zo veel druk ligt op ‘leuk’ doen en er iets minder vuurwerk wordt afgestoken. Goed, laten we het hebben over mijn goede voornemens voor het komende jaar..

Mijn goede voornemens van afgelopen jaar heb ik allemaal behaald. Ik heb nieuwe opdrachten, liep een PR op de marathon en op de 10K en zit een stuk beter in mijn vel dan een jaar geleden. Toch is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering.

1. Meer focus, minder social
Ik ben redelijk snel afgeleid. Als een deadline echt angstvallig in de buurt is kan ik me heel goed focussen, ik heb nog nooit een deadline gemist. Maar wanneer dat niet het geval is laat ik me vaak afleiden door Facebook, Instagram, mensen om me heen, dingen die er om me heen gebeuren. Niet goed. Ik hoef mijn Instagram-feed niet iedere tien minuten te bekijken, ik kan best zonder. Zelfde geldt voor Facebook en andere social media. Als ik me minder zou laten afleiden denk ik dat ik echt een stuk meer tijd over zal houden voor andere dingen.

Maar het gaat niet alleen om over afleiding tijdens mijn werk, het gaat ook over afleiding tijdens etentjes met vrienden/familie. Ik vind het nog steeds heel lastig om mijn telefoon langer dan een uur niet te gebruiken. Mensen maken er vaak grapjes over, ik heb altijd mijn telefoon in mijn hand. Altijd. Ok, niet als ik aan het skiën ben dat is vrij fris en niet handig, maar tijdens het hardlopen bijvoorbeeld wel. Stom. Als ik met mensen samen ben wil ik ze het liefst mijn volledige aandacht geven, dan moet ik niet continu op mijn telefoon kijken. Toch?

Goed, die focus is eigenlijk een heel uitgebreid voornemen… want als ik meer focus heb, betekent dat ook dat ik waarschijnlijk minder spelfouten zal maken in mijn blogs. Als ik meer focus heb, houd ik meer tijd over om na te denken over de inhoud van mijn stukken. Met meer focus heb ik meer aandacht voor de mensen om me heen. Met meer focus leef ik meer in het nu. Althans, zo stel ik me dat zo voor. Ik heb er nu al zin in.

2. Onder de 70 op 31 december 2015
Francien schreef onlangs dat ze voor het eerst boven de 70 was op de weegschaal. Shit. Dat zette me aan het denken, de laatste keer dat ik op de weegschaal stond was in maart, negen maanden geleden. Toen was het getal al het hoogste dat ik ooit gezien had, maar in plaats van dat ik daar iets aan deed, heb ik me de afgelopen negen maanden alles behalve goed gedragen. Ik reed regelmatig langs de McDrive, een zak chips ging moeiteloos leeg en werd afgewisseld met een reep chocola. In restaurants koos ik vaak hamburgers met friet en als ik een gezonde maaltijd maakte voor mezelf was dat meestal pasta. Ik heb het afgelopen jaar echt wel periodes gehad (vaak van een week) dat ik wel mijn best deed, maar iedere keer kreeg iets anders prioriteit. Er is in 2014 dan ook nogal wat veranderd, maar er is nu zoveel veranderd dat ik me niet kan voorstellen dat dat in 2015 weer gaat gebeuren, dus daar kan ik me niet meer achter verschuilen.

Goed, om een lang verhaal kort te maken, ik bestelde een weegschaal, ging erop en zag 70.0. Dat is meer dan mijn moeder en die is net zo lang als ik. Dat is niet OK. Ik weet precies hoe het wel moet, daar lees ik genoeg over en schrijf ik verdomme ook nog over, het wordt tijd om mijn eigen adviezen een beetje op te volgen. Een beetje meer balans. Kan geen kwaad lijkt me. Iets minder fastfood, iets meer groenten. Iets meer water, iets minder cola. Zo lastig is het niet. Over een jaar staat er SOWIESO een getal onder de 70 op mijn weegschaal.

Waarschijnlijk levert dat ook weer wat extra energie op. Het lijkt mij dat wanneer ik minder crap eet en meer goede dingen, ik me ook een stuk lekkerder zal voelen. Ik stel me zo voor dat ik minder last zal hebben van hoofdpijn, dat mijn huid misschien wat meer gaat stralen als ik meer water drink en minder cola. Hell, misschien word ik zelfs wel sneller met hardlopen. Dat getal onder de 70 is zoveel meer dan een spijkerbroek dicht krijgen…

Frans en ik hebben inmiddels trouwens een praatgroepje opgericht en houden elkaar op de hoogte van onze vorderingen.

3. PR op de 10K, halve marathon en hele marathon + blessurevrij
Dit doel lijkt me duidelijk… Ik moet sneller worden op íedere afstand. Nou ja, ik moet natuurlijk eigenlijk helemaal niets, maar het lijkt me wel leuk. Op de 10K heb ik een tijd van 47.30 staan, op de halve marathon een tijd van 1.48 en op de hele staat 3.58. Op de 10 een minuut eraf, op de halve onder de 1.45 en op de hele onder de 3.55, lijkt me een mooi streven.

Heel leuk allemaal, maar ik moet natuurlijk ook niet te hard van stapel lopen. In 2014 had ik redelijk wat blessures. Het begon met een knieblessure die van april tot juni duurde, daarna kreeg ik last van mijn heup en lies en ik sluit 2014 af met alweer een IT-band blessure. Iets beter op mijn lichaam letten en iets eerder bij de fysio aan de bel trekken als het niet zo lekker gaat.

Wat zijn jouw doelen / voornemens voor het volgende jaar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

36 Reacties

 1. januari 1, 2015 / 12:27

  Happy New Yeaaaar! Ik heb een voornemen voor komend jaar: de dingen die ik doe met toewijding doen. Niet meer 10 halve dingen, maar gewoon voor de volle 100% vijf.

 2. januari 1, 2015 / 12:33

  Happy 2015! Succes met je doelen. Doen wat voor jou goed voelt. Ik heb niet echt goede voornemens. Ik ga een jaar van zware therapie tegemoet, dus heb geen idee wat te verwachten. Ik laat me verrassen door 215.

 3. januari 1, 2015 / 12:39

  Gelukkig nieuwjaar! Je hebt mooie voornemens gemaakt! Die van ‘meer focus, minder social’ is erg herkenbaar en zou ik zelf ook wel toe mogen pas dit jaar.

 4. Judith
  januari 1, 2015 / 12:42

  Gelukkig nieuw jaar! Die PR gaat je vast lukken, girlpower! Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar meer hardlopen en tijd voor mezelf nemen worden denk ik de goals van 2015. Maar met jouw inspirerende blog moet dat hardlopen helemaal goed komen :)

 5. Mams kim
  januari 1, 2015 / 12:56

  Happy 2015 annemerel….Tja die weegschaal he, toch wel handig om je gewicht enigzins in de gaten te houden.Voor mij was het weer een mooi getal 11 kg minder dan vorig jaar, 52 kg..krappe 2 jaar geleden gaf de weegschaal nog 76 aan..Ben trots..kost best wel moeite maar voel me super zonder suikers..Dus gaat jou ook lukken!!!!xxx

 6. Sarah
  januari 1, 2015 / 13:18

  Ik heb 3 doelen voor 2015: blijven sporten (er zijn periodes dat ik helemaal niet sport en 2 maanden later sport ik 4 keer per week), 10 km kunnen lopen en een betere verhouding vinden tussen school en social life. Hopelijk behaalt iedereen zijn doelen :)

 7. januari 1, 2015 / 13:28

  Happy Newyear!!

 8. januari 1, 2015 / 13:31

  Happy new year!! Jouw goede voornemens zijn bijna hetzelfde als mijn goede voornemens:) In januari hoop ik een pr op de halve marathon te lopen. Een marathon heb ik nog nooit gelopen, maar dat gaat in 2015 hopelijk ook gebeuren.

 9. januari 1, 2015 / 13:36

  Gelukkig 2015! Het meer focus en minder social, dat vind ik een goeie! Ik zit er sterk aan te denken om mijn Facebook-app van mijn mobiel af te gooien. Zou zoveel schelen! Maak er een goed jaar van!

 10. januari 1, 2015 / 13:38

  Gelukkig nieuwjaar! Dat minder crap eten is voor mij ook een goed voornemen. Niet zozeer vanwege mijn gewicht, maar gewoon omdat het beter is en omdat ik net als jij veel te vaak hoofdpijn heb.

 11. januari 1, 2015 / 13:42

  Flinke doelen zeg, succes ermee! Ik heb de mijne ook gepost vandaag. Happy New Year!

 12. Brenda
  januari 1, 2015 / 13:43

  Happy 2015!

 13. januari 1, 2015 / 14:10

  Ik ben echt fan van cola, maar doordat ik de laatste tijd veel ziek ben geweest had ik het veel minder gedronken. Wat bleek? Zonder veel moeite te doen was ik zo 1,5 kilo kwijt. Alleen al door geen cola meer te drinken.
  Ik drink ook graag cola als ik hoofdpijn heb bijvoorbeeld, maar ik dronk toen ook gewoon ’s avonds drie glazen. Nu neem ik het alleen nog bij bijv. hoofdpijn of als ik écht zin heb, verder alleen water (soms met diksap aanlengen). Het werkt echt. :o En ik heb er nu ook minder zin in.
  Nou, heel verhaal, haha. :D Goede voornemens in ieder geval! Je kunt het.

 14. januari 1, 2015 / 14:13

  Mooie doelen! :) Haha, om punt 2 moest ik stiekem even lachen. Hoewel ik onder de 60 ben, ben ik ook zwaarder dan m’n moeder. Die langer is. Ik schuif het maar op mn zware botten ;) Ik wil graag groeien, met mijn blog, maar ook qua persoonlijkheid. Happy new year!

 15. januari 1, 2015 / 14:19

  Happy 2015 en wat een mooie doelen! Ik kan me heel erg vinden in je eerste doel, iets minder social media en gewoon wat meer focus! Top plan!

 16. januari 1, 2015 / 14:21

  Happy newyear! Mooie doelen. Ik ben een paar weken geleden gestopt met Facebook, ik kan het iedereen aanraden! Wat een rust!

 17. Ilse
  januari 1, 2015 / 14:24

  Happy 2015! Ik doe niet aan goede voornemens dus bij mij staat niks op mijn lijstje.

 18. Kate
  januari 1, 2015 / 14:27

  2014 was voor mij ook het jaar dat er voor het eerst een 70+ getal op de weegschaal verscheen :(. Zo dom, ik weet gewoon dat met een wijntje minder en wat vaker naar de sportschool er geen enkel probleem is! Ik doe mee met jullie voornemen!

 19. januari 1, 2015 / 16:01

  Gelukkig nieuw jaar! Heel veel succes met het behalen van je doelen, maar dat komt vast helemaal goed :) Bij mij moet de knop ook weer even om om weer helemaal gezond te leven :)

 20. januari 1, 2015 / 16:13

  Gelukkig nieuwjaar Annemerel! Succes met je voornemens :)

 21. januari 1, 2015 / 16:49

  Moeten we ons groepje al openbaar maken?

 22. januari 1, 2015 / 16:53

  Dat zijn mooie doelen en volgens mij ook dingen die je echt graag wilt, en daarom ook wel haalbaar! Selfcontrol voor Mac is trouwens echt een uitvinding! Kun je voor een bepaalde tijd websites blokkeren en dan kun je er dus ook echt niet meer op (de Twitter-app werkt dan bijvoorbeeld ook niet meer). Maar ja, dan ben je natuurlijk nog niet van dat telefoonprobleem af. Succes!

 23. januari 1, 2015 / 17:32

  Happy 2015!!

  Haha het focus voornemen had ik vorig jaar en is me gelukt! Ik negeer mijn telefoon keihard als ik met iemand in gesprek ben. Als iemand met mij praat en ondertussen alleen maar zijn telefoon checkt ben ik nu ook redelijk klaar mee. Alleen een beetje uhuh en oh leuk voor je, doet het niet meer. Klinkt niet zo heel vriendelijk natuurlijk, maar het is wel zo ;).

  Mijn goede voornemen voor nu is gezond blijven, gewicht rond de 60 houden (ik ben denk ik wat kleiner dan jij) en lekker blijven sporten.

  Succes met je doelen!

 24. Elien_o_
  januari 1, 2015 / 17:43

  Francien en Annemerel, ik wil mee in jullie praatgroep!! :-) dan gaat hij ineens internationaal! (België)

  Fijne voornemens annemerel!
  Mijne zijn zowat gelijkaardig! Ik blijf jouw blog volgen zodat m’n loopgoesting hoog blijft!!!

 25. Mariette
  januari 1, 2015 / 19:38

  Je lijkt echt veel lichter dan 70 kg, ik dacht dat je onder de 60 was. Maar gezond eten is altijd goed natuurlijk :)

 26. januari 1, 2015 / 19:48

  Wat een leuke doelen! Zelf ben ik het vooral eens met de afleiding van Social Media. Stiekem neemt dat toch ontzettend veel tijd in per dag!

 27. januari 1, 2015 / 21:18

  Ik heb samen met een vriendin afgesproken dat we t/m eind januari onze facebook accounts deactiveren. Wanneer we het niet missen, verwijderen we hem helemaal en anders kunnen we hem altijd weer op actief zetten. Ik denk eerlijk gezegd dat het dat eerste wordt, aangezien ik facebook eigenlijk helemaal niet meer boeiend vind, terwijl ik het toch blijf checken. Zonde van de tijd toch?

 28. januari 1, 2015 / 22:00

  Gelukkig nieuwjaar! Mooi voornemens, en zeker de hardlooptijden zijn zeer snelle streven. Respect dat je het gaat doen. He, en wat betreft je gewicht… “ik heb er niet veel aan gedaan”.. Tellen al die rondjes hardlopen dan niet mee?! En ik maar denken dat ik niet alleen voor mijn conditie hard liep maar ook voor mijn lichaam, haha. ;-)

 29. januari 1, 2015 / 23:20

  wat schrik ik van jouw gewicht! Ik weet niet hoe groot jij bent, maar op foto lijkt het helemaal niet dat jij 70kg weegt. Jij lijkt me groot en slank !!
  Wat leuk om te weten dat jou pr van halve marathon niet zo ver van het mijne ligt. Ik zit daar op 1.49. Maar op 10k en een volledige marathon ben ik wel veel trager dan jou! Ook tijdens mijn trainingen loop in trager. Terwijl ik best weet dat ik wel beter kan hoor ??

  • T.
   januari 3, 2015 / 17:33

   Nounounou die opmerkingen hier over Annemerels gewicht; 70 kg is toch helemaal niet veel? Volgens mij is Annemerel echt een lange meid dus ik vind het nogal overdreven. Je bent misschien niet héél gespierd, maar je hebt echt wel meer spier dan je moeder hoor ;).

 30. Marieke
  januari 2, 2015 / 07:41

  In januari 2014 scheurde ik mijn enkelbanden. Vervolgens rolde ik van de ene in de andere blessure. Inmiddels ben ik bijna hersteld, dus mijn voornemen: een gezond, gelukkig en blessurevrij 2015! :-)

 31. Fenna
  januari 2, 2015 / 11:15

  Beste wensen voor 2015! Ik heb besloten geen doelen meer op te stellen… Ik heb het gevoel dat ik mezelf dan alleen maar teleurstel. Ik laat me dit jaar verrassen!

 32. januari 2, 2015 / 11:51

  Succes met je doelen! Gelukkig neuwjaar!

 33. januari 2, 2015 / 11:55

  Ik wil 5 k kunnen hardlopen, nog 20 kilo afvallen (ben er al 40 kwijt) nog meer lekkere recepten delen, mezelf 10 keer op kunnen drukken en 10 keer op kunnen trekken en denk dus dat ik maar in de sportschool moet gaan wonen :D Dit zijn doelen die haalbaar zijnv oor mij, ik ga gewoon door zoals ik al bezig ben, dan moet het lukken :)

 34. januari 2, 2015 / 12:10

  Minder social en meer focus. Good one. Mijn omgeving en zelfs mijn dochter van 6 zegt het oops.

  Het is allemaal haalbaar. Hallo wilskracht en weg met de verleiding.

 35. januari 2, 2015 / 13:29

  Jij ook een gelukkig nieuwjaar! Super goed van je dat je al je vorige voornemens hebt behaalt, deze nieuwe gaan je vast ook lukken!