RUN BABY RUN: Back in the game

 photo Instagram3-2.jpg

Yeah bitches, I’m back in the game! Nadat ik begin februari (drie maanden geleden!!!) een spiertje verrekte in mijn lies, vervolgens vier weken niet lekker kon hardlopen en daarna getroffen werd door algehele malaise, loop ik nu weer alsof er nooit iets gebeurd is.

Ok, misschien is dat ook niet helemaal waar. Ik loop niet zo hard als een paar maanden geleden en vijftien kilometer klinkt als LANG, terwijl ik een paar maanden geleden met temperaturen onder nul DERTIG kilometer liep. Maar hé, als ik ren voel ik me goed en ik heb echt weer plezier in hardlopen.

Ik denk niet meer ‘oh ja, ik moet ook nog hardlopen’ ik denk juist, OMG, ik WIL hardlopen en dat gevoel heb ik lang niet gehad. Dat gevoel heb ik eigenlijk niet meer gehad sinds vorig jaar zomer, sinds twee maanden VOOR de marathon. Twee maanden voor de marathon begon hardlopen namelijk ook een klein beetje als noodzakelijk te zien (en om eerlijk te zijn, het was ook noodzakelijk dat ik liep, anders had ik die marathon nooit kunnen lopen).

En na de marathon? Was het écht herfst en daarna was het écht winter en toen kreeg ik écht een blessure en toen kreeg ik écht griep.. allemaal factoren die mijn loopplezier niet ten goede kwamen. Maar dat is voor nu voorbij. Ik lach weer als ik loop (klinkt dramaaaaatisch, maar het is echt zo, althans ik heb het gevoel dat ik heel vrolijk lach, als je een foto van me zou maken denk ik er misschien toch net weer iets anders over, maar hé het gevoel dat ik lach telt ook, toch?).

Vorige week liep ik, terwijl ik eigenlijk helemaal geen tijd had, vijftien kilometer aan het eind van de middag, zonder pauze, zelfs niet voor het stoplicht (ik was bang dat als ik zou stoppen, mijn glorieuze stemming als sneeuw voor de zon zou smelten) en het voelde goed! En ook in Italië voelt het lopen goed. Ik loop wat langzaam en nog niet echt grote afstanden (ik loop met mijn zusje die sinds december niet had hardgelopen), maar het blijft ‘hard’lopen en hardlopen en ik zijn op dit moment weer on good terms.

Zoals ik afgelopen week in een quote op instagram al las (ik weet niet meer waar). If you want to change your body, go exercise. If you want to change your life, start running.

Het is ZO waar!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

29 Reacties

 1. mei 1, 2013 / 17:12

  Wat fijn dat je weer lekker kunt hardlopen! Geniet ervan :) Ik wil ook hardlopen!! Mehh…

 2. mei 1, 2013 / 17:12

  Jaaaaaaaa!

 3. mei 1, 2013 / 17:13

  Hihi, die quote is mooi! Als ik daaraan denk hoop ik echt ZO hard dat ik ooit weer (enigszins gewoon) kan hardlopen! Lijkt me zo heerlijk…

  Echt super fijn dat het weer beter gaat met jou en het hardlopen. En inderdaad heel belangrijk dat het weer gewoon leuk is :) Nouja… geniet ervan :D

 4. mei 1, 2013 / 17:24

  Ik sluit mij bij Lisanne aan, ik zou ook zo graag weer wat kilometers willen maken! Daarom vind ik het zo fijn om jouw hardloopavonturen te lezen. Ben ik er toch nog een beetje mee bezig (: Fijn dat je weer ‘wil’ hardlopen en je er weer lekker van kan genieten! You go girl!

 5. mei 1, 2013 / 17:29

  Wat knap dat je steeds blijft gaan!!

 6. mei 1, 2013 / 17:30

  Prachtig :-) 15 km klinkt voor mij oneindig, haha.

 7. mei 1, 2013 / 18:13

  Geniet ervan :-) Voor mij zou het totaal afzien zijn.

 8. mei 1, 2013 / 18:19

  goed bezig!

 9. mei 1, 2013 / 18:20

  Wat goed dat je steeds door blijft ggaan! :D

 10. mei 1, 2013 / 18:41

  Wat fijn dat het zo goed gaat!

 11. mei 1, 2013 / 18:44

  Goed om te horen! Hier is het inmiddels ook lekkerder weer dus dat helpt ook wel denk ik!

 12. mei 1, 2013 / 19:02

  Dat gevoel wil ik ook weer! Komende avonden geen tijd (niet goed voor de #fitforsummer), maar vanaf dit weekend ga ik weer. Ik moet, van mezelf.

 13. mei 1, 2013 / 19:12

  Leuke quote, ik hoop het ooit nog mee te gaan maken! Je blog motiveert en inspireert in elk geval heel erg :) Fijn dat je er nu weer voor 100% plezier in hebt!

 14. mei 1, 2013 / 19:16

  Goed bezig! Ik ben ook een paar weken niet lekker geweest dus ik wil vanaf aankomende week ook weer aan de slag! :)

 15. mei 1, 2013 / 19:17

  Het hardlopen heeft idd mijn leven veranderd! En lichaam haha!

 16. mei 1, 2013 / 19:17

  Fijn dat je de goede hardloopflow weer hebt te pakken. Dat kan ik van mezelf niet bepaald zeggen. Ik heb sinds de CPC nog maar een luttele 15 kilometer afgelegd in twee maanden. Het wordt tijd dat ik ook weer in die flow terecht kom.

 17. mei 1, 2013 / 19:39

  Goed dat je weer bezig bent en er weer van geniet! :)

 18. mei 1, 2013 / 19:53

  Wat goed dat je er terug zoveel plezier aan beleeft. Ik ben vanmiddag nog een toertje gaan lopen, maar ik vind het eigenlijk nooit leuk. Jammer!

 19. mei 1, 2013 / 20:11

  Wat fijn dat je er weer zoveel plezier in hebt! Ik kijk weer uit naar je verslagjes over het rennen :)

 20. mei 1, 2013 / 20:30

  Wat heerlijk! Ik hoop dat ik het ook weer snel als ‘ik mag gaan..’ kan zien ipv ‘ik moet’ want dat gevoel is bij mij ookal een jaar niet meer echt geweest! Maar deze post is zeker een fijne motivatie :)

 21. mei 1, 2013 / 20:59

  Jeeeeej superfijn! Jammer dat je er morgen in 010 niet bij kunt zijn, maar ik zie je 19 mei in het Westerpark!

 22. mei 1, 2013 / 22:45

  Wat lekker dat het weer goed gaat! Ik hoop dat ik binnen nu en een week hetzelfde kan zeggen en weer pijnvrij kan lopen :)

 23. mei 2, 2013 / 09:50

  The same here. Binnenkort maar weer eens een lange afstand lopen, want dat heb ik al te lang niet meer gedaan.

 24. mei 2, 2013 / 11:22

  Super dat het weer kan, echt goed dat je er zo blij van wordt!
  Hier moet het Yeah gevoel nog een beetje komen haha.
  Liefs Lonneke

 25. Liza
  mei 2, 2013 / 11:31

  Super goed!
  ik ben ook weer begonnen met hardlopen had sinds november niet meer gelopen doordat ik heel last kreeg van mijn scheenbeen een daarna niet meer in het ritme zat. maar i’m back en ik vind het ook heerlijk!

 26. mei 2, 2013 / 11:58

  Wat super zeg! Ik moet helaas nog rustig aandoen vanwege een rugblessure maar ik wil ook zo graag weer! Tot die tijd hou ik me maar bezig met nieuwe hardloopoutfits shoppen ;)

 27. mei 2, 2013 / 12:51

  Wow wat ben ik jaloers op je doorzettingsvermogen. Ik heb altijd wel een excuus om niet te gaan terwijl ik me altijd zo lekker voel als ik eenmaal bezig ben…

 28. Ilse
  mei 2, 2013 / 14:59

  Geweldig toch dat je er nu van geniet? :D ik ben helemaal blij voor je.