RUN BABY RUN: Wings For Life

Afgelopen zondag ben ik ontzettend diep gegaan. En als ik zeg diep, dan bedoel ik ook echt… diep. Mijn nieuwe Garmin horloge (Forerunner 235) vertelde me dat ik na het lopen minstens 72 uur nodig had om te herstellen. De TE (Trainings Effectiviteit) was 5.0, wat vrij vertaald betekent ’tering hard gelopen, goed gedaan, maar let op je zelf en zorg de komende dagen voor genoeg rust). Deze wedstrijd gaf me wel vertrouwen, in het feit dat ik het nog steeds kan, ook al voelt mijn ademhaling nog steeds ‘zwaar’, ik kan daar blijkbaar gewoon (snel) mee lopen.

Dat die 1.37.51 op de halve marathon ontzettend snel was, besefte ik toen ik de tijd in de ‘Race Predictor’ van Runner’s World gooide. De Race Predictor voorspelt je eindtijd in een wedstrijd op verschillende afstanden, aan de hand van je recentst gelopen tijd. Die 1.37.51 vertaalde zich in een marathon van 3.24.07 en een tien kilometer in 44.21. Mijn PR’s op beide afstanden zijn net iets langzamer. Dus met andere woorden, die halve marathon is mijn best gelopen tijd tot nu toe. En dat eigenlijk zonder gedegen training. Schept de burger moed, schept de burger moed. Maar ja, had ook weinig te verliezen. Niemand verwachtte een PR na die no-run-streak van vijf weken, dus de druk was laag. Dat heeft waarschijnlijk ook meegeholpen.

Daarom ben ik ook zo blij dat de wedstrijd van aanstaande zondag zo compleet anders is. Dit keer loop ik niet naar een finishlijn toe, de finishlijn haalt mij langzaam maar zeker in. Oh en het is in de binnenstad Milaan, ook een totaal ander verhaal.. want die ondergrond is toch wel wat anders dan Salzburg. Daarnaast gaat het regenen (zeggen ze nu) en als het regent in Milaan, nou berg je dan maar. En het wordt 24 graden (mooie combinatie wel trouwens). Ik ga sowieso voor de 25 kilometer, maar daar hoef ik niet een bizar tempo voor te lopen (ongeveer 12 kilometer, een pace van 5’00). Maar mezelf kennende wil ik stiekem toch wel iets langer lopen (sorry mensen die me per kilometer gaan sponsoren, ik beloof dat ik geen marathon zal gaan lopen).

Mocht jij niet in de gelegenheid zijn om zondag in Breda (of een andere wereldstad waar de Wings For Life World Run gehouden wordt) te lopen, dan kun je trouwens ook de App downloaden. Je haalt dan geen geld op voor het goede doel, maar je kunt wel ervaren hoe het is om door een auto te worden ingehaald tijdens het lopen. Als je met de App loopt spreekt er iemand tegen je en wordt je dus op die manier ingehaald door de auto. Natuurlijk kun je ook een donatie maken voor het goede doel, als je dat wil.

Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in zondag. Ook al regent het pijpenstelen, ook al zijn de omstandigheden niet ideaal, ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel te lopen. Voor de goede orde, dat goede doel is dus Wings For Life, een organisatie die onderzoek naar dwarslaesies financiert. Mocht je het goede doel nog willen steunen maar niet in staat zijn om te lopen, dan kun je mij (per kilometer of voor een vast bedrag) sponsoren.

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Ilse
  mei 4, 2016 / 19:44

  Heel veel succes alvast!
  En wat leuk dat je het ook met een app het kan proberen.

 2. Patty
  mei 5, 2016 / 12:40

  Leuke blog weer. Zet hem op zondag Annemerel! Die 25 ga je halen, zodat ik moet gaan betalen ;-)!

 3. Koen
  mei 6, 2016 / 13:45

  Gewoon doorlopen jij, wij betalen met liefde dat beetje meer hoor :p

 4. mei 6, 2016 / 22:41

  heel veel succes, het lijkt me sowieso een hele ervaring om aan zon race mee te doen