EUROTRIP: Snapshot Diary 3/5

 photo Recently Updated213.jpg


 photo Desktop2546.jpg

Goedemorgen! Het is zes uur, ik ben gedoucht, aangekleed en nu is het tijd om mijn koffers en tassen in te pakken. Want het is helaas tijd om te gaan. Ook al heb ik heel veel zin om naar Italië te gaan, weggaan is nooit mijn favoriet.

En tassen en koffers inpakken ook niet. De tassen en koffers die hier staan zijn allemaal van mij. Wanneer leer ik nou dat ik niet zoveel spullen nodig heb?

 photo Desktop2546.jpg

On our way! Het heeft afgelopen dagen flink geregend, maar hoog in de bergen was die regen natuurlijk sneeuw. Het is mei lieve mensen, het is mei. Ik weet dat jullie dat in Nederland inmiddels allemaal weten (zon zon zon), maar hier is het weer heel eventjes winter.

Net getankt, wachten op Roos, die milkshakes aan het halen is bij McDonalds.

 photo Desktop2546.jpg

Helaas waren er geen chocolade milkshakes, dus het werd iets anders, een caramel koffie. Ook lekker. Ondertussen rijden we Oostenrijk uit en Italië binnen.

Een paar uur later in ons hotel in Bratto, een gebied in de bergen in de buurt van Bergamo. We slapen in Hotel Milano Bratto, een prachtig familiehotel van de familie Ionnotta. In 1965 opende oma Iannotta dit hotel, 51 jaar later staat ze nog steeds regelmatig in de keuken. Haar specialiteit? Taarten bakken. Opa Iannotta loopt hier trouwens ook heel de dag rond, hij is al 88, spreekt geen woord Engels, maar probeert mij wel Italiaans te leren. Hilarisch (vooral omdat ik zo ontzettend slecht ben in het leren van een vreemde taal en dus ook totaal geen vooruitgang geboekt heb de afgelopen 24 uur)! Ik ben uitgenodigd door kleindochter Camilla, ze leest mijn blog met Google Translate en heeft mijn boek (maar het enige woord dat ze begrijpt is het woord ‘hardlopen’ oh ja en selfie).

 photo Desktop2546.jpg

Het eerste dat we doen als we in het hotel aankomen is uitgebreid lunchen. Met een pasta met pesto en parmezaan, en aardappeltjes met zeebaars en courgette. Ontzettend lekker en ik voel me ineens een stuk levendiger. De autoreis van zes uur heeft er in gehakt. Met het stukje Nederland – Oostenrijk en het stukje Oostenrijk – Nederland (wat altijd zo’n 10-11 uur doet) heb ik meestal geen probleem, maar dit is vermoeiender.

 photo Desktop2550.jpg

Het uitzicht vanaf onze kamer. Pretty impressive! Het dorpje – Bratto, Castione della Presolana – ligt op 1100 meter hoogte en ligt midden in de bergen. Heel erg mooi.

 photo Desktop2546.jpg

We zijn ongeveer tien minuten in onze hotelkamer geweest na de lunch, hebben een enorme bende gemaakt en trokken ontzettend snel onze bikini aan om vervolgens een bezoekje te brengen aan de spa van het hotel. We hebben de hele spa voor onszelf. Roos spendeert een uur in het zwembad, ik heb een anti-stress massage van een uur. Heerlijk. Mijn verblijf hier had niet beter kunnen beginnen.

 photo Desktop2552.jpg

Na de massage en de spa maak ik samen met Camilla en Roos een wandeling door de omgeving van anderhalf uur. Het zonnetje breekt een klein beetje door en de omgeving is werkelijk prachtig.

 photo Desktop2554.jpg

Na onze wandeltocht sluiten we af in de bar van het hotel met een Aperitivo, ik een Aperol Spritz natuurlijk. What else? Roos en Camilla hebben prosecco. Ook lekker, maar kan niet tippen aan mijn Spritz.

En alweer zo’n uitgebreid maal!We beginnen met gerookte zalm met toast. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zulke lekkere zalm gegeten heb. Nee echt. Ik maak geen grap. Ik overdrijf niet. Ontzettend zacht en de smaak was ook heel goed. Ik proef het nog steeds en het inmiddels ruim twaalf uur later.

 photo Desktop2546.jpg

Hoofdgerecht was rund met aardappeltjes en uitjes. Dessert een crème brûlée met aardbeitjes.

 photo Desktop2556.jpg

Zoals gezegd heeft Camilla mijn boek. Mijn taak om er een mooi verhaal in te schrijven. Vind het toch altijd weer lastig om iets moois te schrijven. Soms wil ik het gewoon ’te mooi’ hebben en is beginnen gewoon lastig. Enige oplossing? Gewoon beginnen en niet te veel nadenken.

Half twaalf, voelt als: half drie ’s nachts. Tijd om te gaan slapen. (en zaten mijn wenkbrauwen echt de hele dag zo ongelijk?).

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

9 Reacties

 1. Babs
  mei 4, 2016 / 12:11

  waar is dat streepjes shirt van?:)

 2. mei 4, 2016 / 12:13

  Het lijkt mij een supermooi hotel. Prachtig uitzicht en love that woman for makin’ cakes!

 3. Ilse
  mei 4, 2016 / 12:48

  Wat een fijne dag en wat een heerlijk eten.

 4. mei 4, 2016 / 12:50

  Lekker gegeten, njam! En aw, zo schattig dat Camille je blog vertaalt en zo leest.

 5. mei 4, 2016 / 13:17

  Wat leuk dat je gewoon een lezer hebt in Italië en dat ze jouw blogs via Google Translate leest. Ik ben wel benieuwd hoe ze jouw blog dan ooit heeft gevonden haha!

 6. Olga
  mei 4, 2016 / 14:48

  Super leuk dat ze je blog leest vanuit Italië. Als ze geen Nederlands kan, hoe kent ze je blog dan? Via iemand anders?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 5, 2016 / 09:02

   Instagram!

 7. mei 4, 2016 / 15:35

  Wat een prachtig hotel!

 8. mei 9, 2016 / 14:14

  Wat super tof dat je een Italiaanse volger hebt en die behoorlijk wat moeite doet om je blogs te lezen, leuk! En een prachtig hotel!