EUROTRIP: Snapshot Diary 4/5

 photo Recently Updated214.jpg


 photo Desktop2557.jpg

Goedemorgen! Roos is zo lief, als ze slaapt… ik was eigenlijk niet van plan om veel snapshot diaries te maken hier, omdat ik niet een overload aan snapshot diaries wil geven zoals in februari en maart, maar de dagen zijn hier zo leuk en veelzijdig dat ik het niet kon laten. Dit is kwart over zeven, ik ben net wakker en Roos slaapt dus nog. Heel even dan..

Ik maak haar wakker omdat ik wil gaan ontbijten, het ontbijt schijnt het beste te zijn als je rond half acht gaat, want dan zijn de warme chocoladecroissants net vers. Dat hoef je me geen twee keer te vertellen. Maar er zijn ook gezondere opties als fruit bij het ontbijt. Natuurlijk.

 photo Desktop2558.jpg

Maar ze hebben ook koekjes en taart. Oh my lord. Durf ik het te zeggen, beste ontbijt? Je kunt ook je eitje laten bakken zoals je wil, maar ik ben nog steeds in mijn ‘geen trek in ei periode’ en mijn huid ziet er best wel goed uit. Ik weet niet of het toeval is, misschien is het de schone berglucht die ik zowel in Oostenrijk had, als in Italië hier heb, maar feit is dat ik mijn geen-ei-streak graag wat langer wil volhouden om te kijken wat mijn huid hier van vindt.

Het is ongelooflijk het talent dat Roos en ik hebben om onze kamer te verbouwen in een teringzooi binnen nog geen 24 uur.

 photo Desktop2559.jpg

Het zonnetje schijnt, het is niet erg warm (vijftien graden), maar in de schaduw van de wind is het heerlijk vertoeven. Dus verplaatsen Roos en en ik ons in onze bikini’s naar buiten. Ik lees een boek dat ik voor mezelf gekocht heb, het nieuwe boek van The Betches, I had a nice time and other lies. Tot nu toe ben ik heel enthousiast, als ik hem uit heb zal ik er een blog overschrijven. De Summer Reading gaat over een paar weken weer van start! Mocht je nog aanraders hebben van boeken die ik deze zomer echt moet lezen, drop them in the comments!!!

Lunch! Hoewel Roos en ik flink ontbeten hebben, hebben we om 13.00u echt honger als een paard. Het menu ziet er echt fantastisch uit.

 photo Desktop2567.jpg

Ik ga voor geroosterde groenten vooraf en een stukje kippenborst met groenten als hoofdgerecht. De kip zo ontzettend lekker mals. Normaal ben ik echt geen fan van kipfilet, maar deze is echt heel goed. Ik weet dat ik een beetje in herhaling val (gisteren was ik lyrisch over de gerookte zalm), maar het is nu eenmaal zo. Kan er niets beters van maken.

 photo Desktop2560.jpg

Dessert is misschien nog wel het beste. Tiramisu, chocoladetaart en aardbeitjes. Er staan nog heel veel andere lekkere dingen op het buffet, maar ik wil graag morgen nog steeds in mijn bikini passen.

Terug in de hotelkamer blijkt onze kamer opgeruimd en schoongemaakt te zijn. Oeps. Even vergeten dat ze dat doen in hotels, misschien hadden we niet zo’n enorme teringzooi moeten achterlaten. Wel schattig, maar normaal stop ik in mijn knuffel dus in mijn koffer zodat ‘ie niet zo de aandacht trekt. Ik ben immers bijna 27 ;-).

 photo Desktop2561.jpg

Tijd om te lopen, de eerste keer naar de halve marathon van Salzburg. Ik heb enorme spierpijn voordat ik begin. Niet van de halve marathon, maar van de massage van gisteren. Het is ook altijd wat. Ik draag trouwens mijn Adidas UltraBoost, ik heb nog geen trailschoenen, oeps.

Camilla neemt ons mee naar een van haar favoriete trails in de buurt. Het ligt bij een skigebied, waar nu natuurlijk niet erg veel sneeuw meer ligt.

 photo Desktop2562.jpg

We lopen negen kilometer en het is zo fijn, ik hou van lopen op nieuwe plekken en in de natuur. Enige momentje van paniek was toen we achterna gezeten werden door twee waakhonden. Ik ben zo bang voor honden en als het dan grote waakhonden zijn zonder baasje in de buurt, doodeng. Ik heb keihard gerend en gegild ‘I DON’T LIKE THIS, I DON’T LIKE THIS’. Gelukkig waren Camilla en Roos ook bang dus hoefde ik me niet te schamen. Daardoor hoefde ik dus ook niet op bescherming van die twee te rekenen. Hahaha.

 photo Desktop2563.jpg

Na het lopen nemen we een snelle douche en kleden we ons netjes aan want we gaan naar… Bergamo! De grootste stad in de regio. Ondertussen ontvang ik een foto van Jolien van mijn boek dat er prachtig bij ligt in de Bijenkorf. Afgelopen maandag kreeg ik te horen dat alle boeken verkocht zijn en dat er een tweede druk is ingezet. Het duurt nu dus net iets langer als je mijn boek op Bol.com bestelt (of je bent iets duurder uit omdat het via Paagman gaat), maar in veel winkels ligt hij nog wel. Zoals bij de Bijenkorf in Rotterdam. Zo cool!

Wat we in Bergamo doen? Daar komt nog een aparte blog onder, maar we drinken onder andere een drankje bij een bar met prachtig uitzicht over het lager gelegen gedeelte van de stad. Saluti!

 photo Desktop2564.jpg

Wat ik leuk vind aan Italiaanse barretjes, als je drankjes besteld krijg je er eten bij. Zoals jullie onderhand waarschijnlijk wel weten hou ik van eten. Dit ging dan ook allemaal op.

Hier deed ik net alsof ik niet doorhad dat er een foto van mij gemaakt werd. Doe ik wel vaker.

 photo Desktop2565.jpg

Pizzaaaaaaa, dit schijnt de beste in Bergamo te zijn. Hij is gemaakt van speciaal deeg (ik moet nog even aan Camilla vragen wat er nu precies zo bijzonder aan is, anders dan dat het heel erg lekker was), met Buratta. I love Buratta.

Om half elf lopen we terug naar de auto, onderweg komen we de Runclub van Bergamo tegen, We Run Bergamo. Iedere woensdagavond lopen ze met 300 mensen door de stad. We zouden eigenlijk meedoen, maar de focus lag dit keer op bootcamp en niet op hardlopen, ik ben niet zo’n bootcamp fan, dus besloten we om ’s middags hard te lopen in plaats van ’s avonds.

 photo Desktop2566.jpg

Prachtig uitzicht over de stad. Helaas wilde mijn iPhone niet vastleggen wat mijn oog zag. Hopelijk zijn de foto’s op mijn Canon G7X beter gelukt, maar die blog komt later online.

Home sweet home, kwart voor twaalf, kapot. Echt uitrusten heb ik deze reis nog niet echt gedaan. Heb dan ook al ruim 2000 kilometer autogereden, een halve marathon gelopen, twee steden bezocht en tussendoor ook nog geprobeerd mijn dingen voor Metro en mijn blog te doen. Oh ja en om mijn mail bij te houden. Ik heb trouwens geen medelijden met mezelf, zou mijn tijd op geen enkele andere manier willen besteden.

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. Miny
  mei 5, 2016 / 12:05

  De Nachtegaal van Kristin Hannah is echt een aanrader! Ik heb hem afgelopen week in 2 dagen uitgelezen. Mooi, verdrietig en spannend.

 2. nettelie
  mei 5, 2016 / 12:05

  Whooo, wat een heerlijke snapshot diary! Ziet er geweldig uit daar!

 3. Janine
  mei 5, 2016 / 12:06

  Luwte heet dat

  • Maria
   mei 5, 2016 / 12:36

   :) ik moest ook grinniken om de de beschrijving.
   Of Annemerel is gewoon heel literair bezig, met de verwijzing naar de beststeller van Carlos Ruiz Zafón

   • Janine
    mei 5, 2016 / 13:24

    Als Annemerel literair wil doen moet ze geen boek uitgeven met als/dan en d/t fouten. Ik hoop dat die er voor de tweede druk worden uitgehaald

    • mei 5, 2016 / 14:19

     Hi Janine! Je bent de eerste met een opmerking over grammaticale fouten. Zou je me kunnen vertellen wat de fouten zijn? Het is ontzettend vaak gecheckt dus zou slordig zijn.

   • Annelies
    mei 5, 2016 / 19:37

    Als jij het allemaal zo ontzettend goed weet, naar trolletje, waarom valt ‘vertoeven’ je dan niet op waar het ’toeven’ moet zijn?

 4. mei 5, 2016 / 12:32

  Mijn favoriete boek dat ik dit jaar heb gelezen is The Light Between Oceans van M.L. Stedman, dus dat is mijn aanrader! Ziet er uit als een heerlijke dag!

 5. Maria
  mei 5, 2016 / 12:33

  Honolulu king van Anne-Gine Goemans! Ik las het op vakantie en kon bijna niet stoppen. Een van de meest originele boeken die ik in tijden heb gelezen, goed plot, mooi geschreven, spannend en ook een lach en een traan.

 6. Ilse
  mei 5, 2016 / 13:12

  Wat een heerlijke dag weer zeg! En wat leuk dat de summer-reading weer terug komt.

 7. mei 5, 2016 / 15:29

  Wat een heerlijke trip! Ik wil ook zo graag naar de zon nu, wauw
  Oh en even taalnazi modus: als je drankjes bestelT *

 8. Janca
  mei 5, 2016 / 18:12

  Hey Annemerel! Wat een heerlijke snapshotdiary weer! Ik vertrek volgend weekend naar Bergamo, heel toevallig! Heb je de naam van die goede pizzeria? Die kunnen we natuurlijk niet overslaan! En dat drankje met uitzicht over de stad, waar was dat? Veel plezier nog daar!!! (en waar jullie nog meer heen gaan natuurlijk;) )

  • Camilla
   mei 6, 2016 / 10:47

   Hi! It’s called “Pizzeria Da Mimmo”, located in the upper city. I would advise to book because it”s always busy. Hope you enjoy that!

   And thanks Annie for this stunning article!
   Love,
   Camilla

   • Janca
    mei 8, 2016 / 21:30

    Thanks Camilla!

 9. mei 5, 2016 / 20:56

  Hi Annemerel! Wat een heerlijke dag en trip weer zeg. Je bent echt een grote inspiratiebron voor mij wat betreft het combineren van hard werken en doen waar je gelukkig van wordt. Bedankt daarvoor en keep on going!

 10. Leone
  mei 5, 2016 / 22:01

  I’ll give you the sun van Jandy Nelson is echt een méga aanrader <3

 11. mei 6, 2016 / 09:31

  Kijk, dit is nou echt een fijne snapshot diary! Eentje waar ik heel blij van word omdat het zo leuk en afwisselend is :) Enjoy the good life!

 12. mei 8, 2016 / 13:39

  Heel benieuwd naar dat boek want het ziet er wel goed uit! Volgens mij vermaak je je prima, druk maar heel leuk. Zo beleef je nog eens wat :)

 13. Laura Lisa
  mei 8, 2016 / 22:42

  Annemerel, deze boeken vind ik echt superleuk:
  – Het Rosie Project
  – Het Rosie Effect (vervolg op project)
  – Bij Starbucks heet ik Amy

  Allemaal echt leuke boeken die je maar niet weg wilt leggen!