RUN BABY RUN: And the marathon training road leads to…

 photo IMG_1447.jpg

Ja lieve mensen, ik heb eindelijk een beslissing gemaakt over de marathon die er dit voorjaar gelopen gaat worden. Lichtelijk onder dwang van Jordy van Run2Day, een aantal lezeressen bij mijn boekpresentatie in Utrecht en wat bemoedigende woorden tijdens de Adidas Pure Boost X Battle afgelopen zondag, wordt het…

ROTTERDAM!

In 2014 liep ik in Rotterdam niet lekker. Ja, ik haalde 20 seconden van mijn PR af, maar ik wandelde een groot gedeelte en het voelde allemaal heel erg meeehhhhh. De stukken langs de snelweg, door industriegebieden, ze boden weinig inspiratie. Maar van het parcours van Berlijn kan ik me eerlijk gezegd ook nog maar heel weinig herinneren, dus als je gewoon lekker loopt, hoeft dat parcours niet bijster interessant te zijn. Een andere reden waarom ik niet meteen ja zei tegen Rotterdam is het feit dat ik eigenlijk vrijwel zeker weet dat ik niet fitter ben dan in Berlijn, dus een PR lopen is echt een 50/50 kans, misschien is de kans zelfs wel kleiner, omdat ik het de afgelopen weken best wel druk heb gehad. Ook vervelend: ik ben bijna de hele maand maart in de bergen, daar kan ik geen duurloop van 35 kilometer doen. Het inplannen van mijn lange duurlopen, die precies in die periode gaan vallen, gaat lastig worden.

Waarom ik toch voor Rotterdam gekozen heb?
– Ik wil sowieso een marathon in het voorjaar lopen en Rotterdam is de makkelijkste en goedkoopste optie.
– Er doen een aantal bekenden van mij mee en ik vind het leuk dat ik niet de enige ben die op 10 april aan de start sta.
– Naast de mensen die mee doen, zullen er ook een aantal bekenden langs de weg staan, iemand die je naam schreeuwt kan zo’n ontzettende boost geven. (dus mocht je zondag 10 april nog niets te doen hebben, come cheer me on, hahaha)
– Rotterdam is een snel parcours. Als ik een PR zou willen lopen en alle andere omstandigheden werken mee, dan moet het hier mogelijk zijn.

Ga ik dan voor een PR. Ik ben geneigd om keihard nee te zeggen, maar ja, waar ga ik dan voor? Kijk, als ik zeg dat ik voor een PR ga en ik haal het niet, dan ben ik daarna waarschijnlijk teleurgesteld. Maar ja, so be it. Een van de redenen waarom ik een marathon ga lopen is omdat ik het lopen van lange duurlopen heel fijn vindt en ik heb die motivatie van een marathon in het vooruitzicht nodig om daadwerkelijk iedere week die lange duurloop te doen. Als ik dat PR niet haal dan is het jammer, maar het is zeker niet voor niets geweest.

Dus lieve mensen, de komende 53 dagen is het keihard voorbereiden voor de Rotterdam Marathon 2016.

Wie zie ik bij de finish? (en wie zie ik langs de kant?)

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. Miny
  februari 17, 2016 / 17:01

  The battle is on ;)

 2. februari 17, 2016 / 17:03

  Heel gaaf dat Rotterdam hebt gekozen! Misschien sta ik wel langs de kant te cheeren :D

 3. Anja
  februari 17, 2016 / 17:10

  Wat gaaf! Ik ben benieuwd of je je Berlijn marathon pr gaat verslaan. Mede door jou enthousiasme ga ik me nu opgeven voor Amsterdam. Ik ben echt fan geworden van lange duurloopjes op zondag.

 4. februari 17, 2016 / 17:33

  Oh yeah! Wat leuk dat je nu (eindelijk) weet welke marathon je gaat lopen.

  Misschien in november de marathon in Istanbul lopen? Een prachtig parcours, je loopt van Azië door naar Europa over de Bosporus brug. Aanrader hoor en de organisatie is top. Ik liep daar vorig jaar 15km.

  Anyway veel succes met de voorbereiding Rotjeknor is is!

 5. Tessa
  februari 17, 2016 / 17:41

  Heel tof dat je een marathon hebt uitgekozen! Kun je er naar toe leven :) Probeer je niet te druk te maken om een PR, maar laat je verrassen. Het komt vast helemaal goed. Geniet van de komende tijd en op 10 april ga jij knallen!

 6. februari 17, 2016 / 18:02

  Ah leuk! Mijn vader heeft hem vorig jaar gelopen en toen liep hij 15 minuutjes van mijn studentenflat vandaan, dus als ik op dat moment in Rotterdam ben kom ik wellicht even kijken! Heel veel succes met de voorbereidingen!

 7. februari 17, 2016 / 18:29

  Gaaf zeg! Maar je doel hoeft toch niet per se een pr te zijn? Je kan ook een bepaalde tijd nemen, die wel uitdagend is, maar misschien niet zo moeilijk als de 3.26 van berlijn.

  Succes in ieder geval!

 8. Jacquelien
  februari 17, 2016 / 18:43

  Hoi Annemerel! Hierbij een berichtje: ik kom net bij het station vandaan (1,5 uur reizen naar Den Haag dus vandaar dat ik op tijd ging) maar helaas vertraging -vertraging – vertraging. Super jammer! Ik hoop dus dat je – op weg richting Rotterdam Marathon – nog ergens toevallig je boek gaat promoten zodat ik alsnog kan aansluiten. Anyway: je boek is uit, ik heb ervan genoten. En ik hoop dat je mij gaat motiveren richting mijn eerste Halve Marathon terwijl jij traint voor je hele Marathon. Heel veel succes!

 9. Gea
  februari 17, 2016 / 19:08

  Mij zie je bij de finish!! Ik hoop dat je me opvangt ;)
  Plezier met trainen en je weet dat je altijd terug kunt vallen op het advies van Stans van de Poel!!

 10. februari 17, 2016 / 19:09

  Fijn om weer een doel voor ogen te hebben! Heel veel succes met de voorbereiding :)

 11. februari 17, 2016 / 19:41

  Jaaa toch Rotterdam! Sorry dat wij je onder druk hebben gezet :p zelf loop ik de 10km van Rotterdam dus misschien zie ik je wel

 12. Bianca
  februari 17, 2016 / 20:11

  Leuk! Als er niets tussen komt zie je mij net na het kralingse bos, zo ongeveer bij 34/35 km!

 13. februari 17, 2016 / 23:05

  mij zie je daar zeker niet … ik ben dan namelijk in Wenen mijn PR op de marathon te proberen verbeteren ;-)

 14. Ilse
  februari 17, 2016 / 23:30

  Ik wist het al maar onwijs leuk. Heel veel succes en plezier met trainen en misschien kom ik 10 april wel even kijken!

 15. Maaike
  februari 18, 2016 / 08:00

  Wat leuk! Waarschijnlijk zie je mij niet, omdat ik als Rode Lantaarn natuurlijk achteraan start – en ruim 4uur onderweg ben (minimaal!). Veel succes en plezier (en natuurlijk een pr) gewenst! Maar bovenal een hele fijne dag met je vrienden en familie toegewenst. :)

 16. Inneke
  februari 18, 2016 / 08:27

  Wat fijn dat de beslissing genomen is!
  Het komt wel goed :)
  Veel succes met de voorbereidingen

 17. februari 18, 2016 / 09:26

  Ik zal kijken of ik je zie, ik sta langs de kant mijn vriend aan te moedigen en nu ook jou :) Ik doe zelf DVV Antwerp een week later!

 18. februari 18, 2016 / 10:11

  Succes! Goede beslissing, ook dat je je realiseert dat het niet alleen draait om een PR te halen maar dat er meer achter zit :)

 19. Elvira
  februari 18, 2016 / 10:32

  Ga voor je plezier? Een PR zou mooi meegenomen zijn, maar hoeft toch niet altijd het doel te zijn? Of misschien ben ik te nuchter hier voor (geen hardloper meer)

 20. februari 18, 2016 / 12:21

  Yeaaaaas, wat leuk! Tot bij de start in Rotterdam :-)

 21. Astrid
  februari 18, 2016 / 18:09

  Superleuk!! Ik doe mee met de 1/4e van Rotterdam. Mijn eerste grote evenement! Afgelopen jaar mijn running journey begonnen, en in juni alleen ene klein evenement gelopen in Londen. Wel tof dat mn eerste mini race in het buitenland was, moest er gelijk aan denken toen ik een stuk over hardlopen in het buitenland in je boek las haha. De marathon van Rotterdam is er wel een die op mijn lijstje staat als “eerste marathon die ik ooit wil lopen”, het liefst voor mijn 30e, dus nog zo’n 4,5 jaar de tijd om ervoor te trainen. ;)

 22. Ellis
  februari 19, 2016 / 00:53

  Jaaaa leuk! Ik ga op 10 april in Rotterdam mijn eerste marathon lopen, dus misschien zie ik je daar.

 23. Shirley
  februari 19, 2016 / 16:25

  Mij zou je onderweg kunnen zien, als je me inhaalt. Ik doe zelf namelijk ook mee in Rotterdam. Maar jij loopt vele malen sneller.
  Het wordt overigens mijn debuut op de marathon. Succes met de voorbereiding!